Φοβικός και αγχωμένος σκύλος

amaliath

Member
7 Αυγούστου 2019
11
3
43
@amaliath αφού είναι υψηλής ενέργειας γιατί δεν δοκιμάζεις και εσύ agility?
- Και θα εκτονώνει σώμα και μυαλό
- Και θα βοηθήσει στη σχέση σας
- Και παρουσία του προπονητή θα λυθούν ίσως καλύτερα θέματα

Το μέλος @mareco μπορεί να σε κατατοπίσει πιο agility club είναι κοντά σου
Με δυο παιδια και τις δραστηριοτητες τους δεν μου περισσευει ουτε χρονος ουτε χρημα για structured δραστηριοτητα και του σκυλου.. Το βραδυ που περπαταω 5-6 χιλιομετρα μονη μου, θα ηθελα να μπορω να τον παιρνω μαζι χωρις να βασανιζεται. Αυτος ειναι βασικα ο σκοπος του ποστ.

• Like
Reactions: vrmode and GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.320
patra
grdane.blogspot.com
Απο 4,5 μηνών περιπου τον πηγαινω 2 βολτες μινιμουμ την ημερα, εχω ξεκινησει κανοντας μονο το τετραγωνο και σιγα σιγα μεγαλωνουμε την αποσταση, εκτος απο οταν πηγαινουμε με το αυτοκινητο σε μερη χωρις αυτοκινητα οπου απολαμβανει μεγαλυτερες βολτες (στη γειτονια δεν το απολαμβανει και φαινεται).
Τις βασικες εντολες, τουλαχιστον αυτες που θελω εγω να ξερει, του τις εχω μαθει, τυπου ελα, κατσε, ξαπλα, στοπ, μεινε και μη. Μου ειναι ομως πολυ δυσκολο να "δυναμωσω" αυτην την εκπαιδευση εκτος σπιτιου γιατι εχει το νου του σε ολα τα αλλα ερεθισματα και δεν συνεργαζεται, ουτε και παιζει να φαει λιχουδια για επιβραβευση. Και παλι ερχεται ομως οταν τον φωναζω αλλα οκ θα ηθελα να μην συζητηθει αλλο το off leash, το καταλαβα. Επισης με δυσκολευει παρα πολυ το οτι τραβαει πολυ το λουρι για να γυρισει σπιτι, ειτε οσο ειμαστε ακομα σχετικα κοντα φευγοντας, ειτε οταν πλησιαζουμε γυρνωντας. Τα πρωτα και τα τελευταια 10 λεπτα της βολτας ειναι μαρτυριο και για τους δυο μας.
Εχει ερθει μαζι μας σε βουνα, θαλασσες, πλοιο, σκαφος, σινεμα, βραδυ κεντρο για ποτο, roadtrip σε εξωτερικο, απο εμπειριες εχει απειρες και ειναι μελος της οικογενειας, τον παιρνουμε παντα μαζι και τα σχεδια μας τα κανουμε ωστε να περναει κι αυτος καλα. Μονο σε παρτυ τον αφηνουμε σπιτι γιατι ειναι εμφανες οτι βασανιζεται.

Τα σκυλια που τον αρπαξαν, τον αρπαξαν οταν ηταν με λουρι, και εκεινα και αυτος (δυο διαφορετικα περιστατικα).
Και τσαμπουκας σε dog park εχει παιχτει αλλα ευτυχως εκει αμυνθηκε.

Ειμαι Χαλανδρι, κοντα στο ΟΑΚΑ.
Ευχαριστω.
ναι οι γενικες αρχές κοινωνικοποίησης κι εκπαιδευσης είναι αυτες...
αλλά... μόλις μου επιβεβαίωσες με αυτά τα λόγια.... ( Μου ειναι ομως πολυ δυσκολο να "δυναμωσω" αυτην την εκπαιδευση εκτος σπιτιου γιατι εχει το νου του σε ολα τα αλλα ερεθισματα και δεν συνεργαζεται, ουτε και παιζει να φαει λιχουδια για επιβραβευση.) ότι δεν υπάρχει η μεταξύ σας σύνδεση. αυτή που θα του παρέχει ασφάλεια κι ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση του.
η εκπαίδευση δεν έχει ως αυτοσκοπό να μάθει να καθεται οταν του λες κατσε, κλπ. και ...
να δεις το κίνητρο... για ποιο λόγο εκτελει .....
όλα αυτα δύσκολο να τα περιγράψεις μέσα σε ένα κείμενο... ειδικά όταν έχει χρόνια να το κάνεις...
τεσπα θέλει και χρόνο