Μόλις χάλασε το "δάγκωμα" του σκύλου!!!!! Τα Golden είναι κυνηγόσκυλα...πρέπει να φέρνουν το θήραμα πίσω χωρίς να το καταστρέψουν, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχουν "μαλακό δάγκωμα"...
Όταν πάρεις ένα Golden (που εννοείται ότι θα μπορούσε να κάνει μανίκι) και το βάλεις σε αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης....του καταστρέφεις αυτό που πρέπει να κάνει από τη φύση του. Η Λέσλυ της Σαντρίνας έχει κάνει μανίκι...αλλά μετά η Σαντρίνα της έδινε ωμά αυγά για να τα κουβαλάει προκειμένου να ξανά φτιάξει το δάγκωμα της. Εξαρτάται τι θέλεις από τον σκύλο σου να κάνει. Και οι δικοί μου θα μπορούσαν να κάνουν μανίκι αν τους είχα ξεκινήσει από μικρούς....αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν μέσα τους αποό ένστικτό τη φύλαξη. Επίσης,αυτό που είδα δεν είναι μανίκι. Πρέπει να τα "φτιάξεις" εσύ. Αυτή για μένα είναι η διαφορά από ράτσα σε ράτσα....
Εξάλλου όταν διαλέγεις να πάρεις ένα Golden δεν είναι προτεραιότητα σου το μανίκι και το δάγκωμα...αλλιώς δεν θα διάλεγες Golden..θα διάλεγες κάτι άλλο...
Και τέλος...άλλο αν μπορούν τα Golden να κάνουν μανίκι και άλλο αν δαγκώνουν....!! Και κάτι τελευταίο...τα Αμερικάνικα Golden είναι τελείως διαφορετικά από τα Ευρωπαικά, ακόμα και σε χαρακτήρα.
Έκοψα τα μαλλιά μου τη περασμένη εβδομάδα και δεν έχω κοτσίδες...αλλιώς θα τις τράβαγα!!!