Άρης ο τρελιάρης

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όσον αφορά αυτό που λες για το διαμερισμα, είναι λίγο πολύ μύθος!
Αν το σκυλι εκτονώνεται σωστά, για τα κιλά και τις ανάγκες του, μπορεί κάλλιστα να μείνει και σε 10 τμ στούντιο.

Στην Πατρα εκτροφέα δεν εχουμε, αλλά στην Αθηνα εχει και καλούς. Τους βρήκα όσο εψαχνα και εγώ, αλλά πολλές φορές παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό στην αναζήτηση μας ή από τους urban legends των ημιμαθων κυνόφιλων!

Αρχισε εσύ να ερχεσαι στις συναντήσεις για κοινωνικοποιηση όταν κλεισετε τον κύκλο εμβολίων και θα σε επιμορφώσουμε!!!;)

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Αν το σκυλι εκτονώνεται σωστά, για τα κιλά και τις ανάγκες του, μπορεί κάλλιστα να μείνει και σε 10 τμ στούντιο.
ναι το θέμα ειναι αν μπορουν 2 άτομα και ενα σκυλί 30 κιλών να ζήσουν σε ενα διαμέρισμα 55 τετραγωνικα;
ο Αρης ταιρίαζει καλυτερα και είμαστε όλοι πιο άνετα νομίζω ;)

Στην Πατρα εκτροφέα δεν εχουμε, αλλά στην Αθηνα εχει και καλούς. Τους βρήκα όσο εψαχνα και εγώ, αλλά πολλές φορές παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό στην αναζήτηση μας ή από τους urban legends των ημιμαθων κυνόφιλων!
Οντως η ημιμάθεια δεν βολεύει και σε πηγαίνει σε λάθος αποφάσεις...παρολά αυτά τα "λάθη" μας πρέπει να τα δεχόμαστε και να ζουμε με αυτά (και να τα διορθωνουμε)

Αρχισε εσύ να ερχεσαι στις συναντήσεις για κοινωνικοποιηση όταν κλεισετε τον κύκλο εμβολίων και θα σε επιμορφώσουμε!!!;)
30 του μήνα έχουμε την δεύτερη δόση!Είναι κοινωνικός φουλ ο άτιμος.γλύψιμο να μαλακώσει το δέρμα και μετά δάγκωμα χαχααχ

πιάσαμε και το πρώτο ποντίκι μας!!! χαχααχ

IMG_4763 (Large).jpg

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εν έτη 2012, που την ζωή μας κατακλύζει ο κόσμος του internet, θεωρώ αδιανόητο για έναν νέο άνθρωπο, να μην μπορεί να βρει τις όποιες πληροφορίες χρειάζεται, προκειμένου να πάρει μια απόφαση ζωής, όπως είναι η απόκτηση σκύλου. Οταν δεν ξέρεις [κανείς μας δεν ήξερε, μέχρι να μάθει], ρωτάς. Περισσότερους από έναν γνωστό ή φίλο. Πριν. Οχι κατόπιν εορτής. Το φόρουμ ας πούμε, πως το ανακάλυψες; Τωρα θεωρείς μόνο ότι πρέπει να μάθεις πράγματα; Που έχεις τον σκύλο στα χέρια σου;

Το ατυχέστατο παράδειγμα με τους αθλητές, το αφήνω εντελώς απέξω.
Οπως επίσης κι αυτό με τα τετραγωνικά και τα κιλά και τους κήπους και τους λοιπούς μπουρδομύθους και δικαιολογίες.

Ναι. Είναι εύκολο να μιλάμε πίσω από το πληκτρολόγιο, κρίνοντας μόνο ότι μας εμφανίζει ο άλλος. Αυτή είναι η λειτουργία του φόρουμ. Γι'αυτό μιλάμε με nicknames. Δεν χρειαζόμαστε ταυτότητες του καθενός, για να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Φροντίζουμε να είμαστε ειλικρινείς και σαφής στον γραπτό μας λόγο, όσο περισσότερο γίνεται, για να μπορούν οι άλλοι που μας διαβάζουν, να βγάλουν όσο γίνεται πιο ασφαλή συμπεράσματα για εμάς και να γίνονται έτσι πιο σωστές οι συζητήσεις.

Και σε ολόκληρο λοιπόν καταφύγειο, δεν βρήκες τίποτα, που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου;
Τι περίμενες; Οτι θα ήταν τίγκα στα 3κιλα; Και γιατί διάλεξες yorki [λέμε τώρα]; Και αν αύριο-μεθαύριο, αρχίσει να σου παρουσιάζει ασθένειες [δεν ξέρω τι παθαίνουν τα yorki] γιατί ο βλάκας που στο πούλησε, θεωρούσε περιττό να λειτουργήσει ως σοβαρός εκτροφέας, τι θα κάνεις; Ποιά απόδειξη σου δίνει, ότι είναι απαλλαγμένο από κληρονομικές ασθένειες; Τι εξετάσεις έχει κάνει γι'αυτό; Πως ήξερε ποιά σκυλιά πρέπει να διασταυρώσει για να πάρει υγιείς απογόνους; Τι το ιδιαίτερο έχουν να προσφέρουν τα κουτάβια που δημιουργεί, στην εξέλιξη της ράτσας;

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Εν έτη 2012..........προσφέρουν τα κουτάβια που δημιουργεί, στην εξέλιξη της ράτσας;
Μάλλον είσαι το άτομο που δεν έχει πάρει ποτέ λάθος απόφαση στην ζωή του..Η τα βρήκε όλα στο ίντερνετ ότι έψαχνε..

Δυστυχώς δεν εχω καμιά απόδειξη οτι το σκυλί μου θα ειναι πάντα υγιές ή οτι είναι ο άρχοντας της ράτσας του. Είναι ένα σκυλί που για κάποιο λόγο γεννήθηκε και αυτή την στιγμή μένει σπίτι μου και ειναι υπο την φροντίδα μου.

όπως το ίδιο ανηθικός ειναι ο ιδιώτης που αναπαράγει ζώα με σκοπό το κέρδος το ίδιο(λιγότερο ισως) ανήθικος είναι και εκτροφεάς που κάνει εμπόριο ψυχής.
και το παράδειγμα με τους ανθρώπους δεν ειναι ατυχέστατο..εκτός αν δεν εχουν ψυχή αυτά τα πλάσματα..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είμαι άτομο, που όταν δεν έχω άποψη για κάτι, ακούω τους άλλους που έχουν. Και σιγά-σιγά, φροντίζω να αποκτώ και την δική μου. Και αν μου φαίνεται ανήθικο το να αναπαράγω ψυχές, είτε για εμπόριο, είτε όχι, λέω με σιγουριά, ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνω, αυτό που κατηγορώ ως ανήθικο.
Δεν το σκέφτομαι...

Το σκυλί σου δεν έπρεπε να έχει γεννηθεί.
Αν μη τι άλλο, στέρησε ένα καλό σπίτι, από κάποιο βασανισμένο αδέσποτο, που περιμένει στον δρόμο ή σε ένα άθλιο κλουβί, να βρει την δική του οικογένεια. Κι αυτό, ίσως να μην γίνει και ποτέ.
Γιατί τα αγένητα ακόμη κουτάβια του ηλιθίου, έχουν περισσότερα δικαιώματα σ'αυτή την ζωή, από αυτά που έχουν ήδη γεννηθεί και υπομένουν μαρτυρικά; Πολύ θα ήθελα να μας το επιχειρηματολογήσει αυτό, ο πανηλίθιος. Η ο φίλος σου, που στον σύστησε.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
νομίζεις οτι κατευθειαν πήγα σε αυτή την λύση;δεν πήγα πρώτα στο καταφυγιο αδέσποτων πανω στο πανεπιστήμιο;
μακάρι να μπορουσα να βρώ ενα αδέσποτο που να μπορεί να ζησει άνετα σε διαμέρισμα ή να ειχα τον κήπο να μπορώ να πάρω ενα μεγαλύτερο σκύλο...
Δηλαδή στο πανεπιστήμιο είχαν μόνο μεγαλόσωμα και σου είπαν ότι δε ζουν σε διαμέρισμα;
Νομίζεις ότι ένας σκύλος 10/20/30 κιλών πιάνει πιο πολύ χώρο από έναν άνθρωπο;
Το σπιτάκι σου όπως είδα από τις φωτογραφίες ανετότατα χωράει έναν μεσαίου μεγέθους σκύλο πάντως χωρίς να σκουντουφλάτε.
Όλες αυτές οι σκέψεις που έχεις κάνει είναι σκέψεις του 99% των ανθρώπων που παίρνουν σκύλο. Πολλοί κτηνίατροι επίσης υποστηρίζουν δυστυχώς ότι πρέπει να γεννήσει η σκύλα μια φορά, ο αρσενικός να σπέρνει, γιατί έτσι είναι η φύση κλπ. Οι περισσότεροι που βάζουν τα σκυλιά τους να γεννήσουν δεν έχουν ιδέα τι κάνουν κι αυτό είναι εγκληματικό.

Το κακό είναι ότι για μια τηλεόραση ή ένα αμάξι ή ένα κινητό κάνουμε έρευνα αγοράς και ψειρίζουμε τη μαϊμού, για μια ψυχούλα όμως δε σκεφτόμαστε πώς καταλήγει στο πετ σοπ και πώς φτάνει στα χέρια μας. Ο εκτροφέας δεν πουλάει για να ζήσει, λες και δεν έχει τι άλλο να κάνει στη ζωή του. Μελετάει, εκπαιδεύεται, επιμορφώνεται, έχει γνώσεις κτηνιατρικής, εκπαίδευσης συμπεριφοράς κλπ, που κάνενας ιδιώτης δεν μπορεί να έχει, γιατί πολύ απλά ο ιδιώτης ψάχνει για αρπαχτή. Νομίζεις ότι έτσι αέρα πατέρα γεννάνε οι σκύλες του του εκτροφέα; Ουσιαστικά δε βγάζει περισσότερα από όσα ξοδεύει.
Καλύτερα να ανοίξεις το μυαλό σου και να δεις πίσω από τα μηνύματα της μαρέκο και των άλλων.

Διάβασε και αυτό το θέμα της Αλεξίας που είναι Εκτροφέας και μετά μίλα για τον κάθε τυχάρπαστο.

Last edited:

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Είμαι άτομο, που όταν δεν έχω άποψη για κάτι, ακούω τους άλλους που έχουν. Και σιγά-σιγά, φροντίζω να αποκτώ και την δική μου. Και αν μου φαίνεται ανήθικο το να αναπαράγω ψυχές, είτε για εμπόριο, είτε όχι, λέω με σιγουριά, ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνω, αυτό που κατηγορώ ως ανήθικο.
Δεν το σκέφτομαι...
Δεν θεωρώ ανήθικη μια προσεγμένη αναπαραγωγή με σκοπό το σκύλι που θα αγαπήσω χ-y χρόνια , να εχει μια συνέχεια μέσα απο τα 2-3 κουτάβια που θα επιλέξω που θα τα δώσω χωρίς να ζητήσω κάποιο αντίτιμο.

το να ακούς άποψη απο κάποιους άλλους δεν είναι πάντα καλό αφού ο δεν είσαι σε θέση να κρίνεις τι ποιότητας άποψη ακούς...
σε ξαναρώτησα.εχεις πάρει όλες τι αποφάσεις σωστές στην ζωή σου;;;

Αν μη τι άλλο, στέρησε ένα καλό σπίτι, από κάποιο βασανισμένο αδέσποτο, που περιμένει στον δρόμο ή σε ένα άθλιο κλουβί, να βρει την δική του οικογένεια. Κι αυτό, ίσως να μην γίνει και ποτέ.
Γιατί τα αγένητα ακόμη κουτάβια του ηλιθίου, έχουν περισσότερα δικαιώματα σ'αυτή την ζωή, από αυτά που έχουν ήδη γεννηθεί και υπομένουν μαρτυρικά; Πολύ θα ήθελα να μας το επιχειρηματολογήσει αυτό, ο πανηλίθιος. Η ο φίλος σου, που στον σύστησε.
δεν είσαι ο Θεός για να επιλέξεις ποιό σκυλί θα γεννηθεί και ποιό όχι...

με το ιδιο σκεπτικο σου , γιατι του εκτροφέα εχει παραπάνω δικαιώματα απο τα αδεσποτα βασανισμένα;;;;επείδη ειναι ράτσας;;επειδη είπε ο ΚΟΕ οτι ειναι απο γονείς;;;;

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Διάβασε και αυτό το θέμα της Αλεξίας που είναι Εκτροφέας και μετά μίλα για τον κάθε τυχάρπαστο.
Οντως Εκτροφεας :)

δεν έχω 1200 ευρώ για να δώσω για σκυλάκι.
άρα δεν μπορώ να πάρω μια συγκεκριμένη ράτσα;

συμφωνώ ότι μερικές φυλες σκυλιών υπάρχουν εξαιτίας μερικών Εκτροφέων που είχαν μεράκι και αγάπη για αυτά.

συμφωνώ οτι οι διαδικασίες ζευγαρώματος που έχουν είναι άριστες επειδή περιέχουν πολλά τέστ και αποφευγουν κληρονομικές παθήσεις.

συμφωνώ οτι τα έξοδα ειναι πολλά και δικαιολογουν στο απόλυτο την τιμή που εχει ενα καθαροαιμο σκυλί σε εναν εκτροφέα.

παρολα αυτά πιστευω οτι και πάλι ειναι ενα εμπόριο ψυχής...

τελος παντων δεν καταλήγει κάπου αυτή η συζήτηση...

ελπίζω να μπορώ να εχω θέση σε αυτό το φορουμ με τον ημιαιμο σκύλο μου και τις δίχως φώς στο τουνελ απόψεις μου... :)

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Αγαπητέ Θόδωρε, καλώς ήρθες..! Είναι πολύ όμορφο το σκυλούνι σου..!

Όσο για το θέμα που συζητιέται παραπάνω, δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, αλλά και πρακτικό.
Κι εγώ το σκυλί μου,το πήρα απο μία (ανενημέρωτη) κυρία που κυριολεκτικά λάτρευε και λατρέυει τα σκυλιά της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αμέριστη προσοχή, τις καλύτερες τροφές, συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο (καλός κι αυτός :rolleyes:) κλπ κλπ. Το ίδιο και τα κουτάβια, τα οποία δεν πούλησε, τα χάρισε, και το ένα που δεν της γέμιζε κανείς το μάτι τελικά το κράτησε.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα σκυλιά της δεν έχουν προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς. Κανένα δεν έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις. Ήταν απλώς δύο ''καθαρόαιμα'' που ζευγάρωσαν τυχαία. Άρα το αποτελεσμα είναι ουσιαστικά το ίδιο. Ημίαιμα κουτάβια, με χ ψ προβλήματα, σε ιδιοκτήτες χωρίς εμπειρία. Και ας μη μιλήσω καλύτερα για την ταλαιπωρια της σκυλίτσας και της κυρίας...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Για τα σκυλάκια στο πανεπιστήμιο δε μου είπες ακόμα...
δεν έχω 1200 ευρώ για να δώσω για σκυλάκι.
άρα δεν μπορώ να πάρω μια συγκεκριμένη ράτσα;
Αν δεν έχεις ένα κομπόδεμα για τον σκύλο, μην πάρεις σκύλο. Είναι απλό το θέμα.
Θέλεις λεφτά για το φαγητό του, λεφτά για τα εμβόλια, λεφτά για τις προληπτικές εξετάσεις του δυο φορές τον χρόνο, λεφτά για ώρα ανάγκης. Λυπάμαι που υπάρχει κόσμος που τα σνομπάρει όλα αυτά και λέει ''ναι, σιγά, μη δώσω κι άλλα λεφτά για το ψωρόσκυλο'', αλλά έχει για τα τσιγάρα του και το καινούργιο κινητό του παρά την κρίση. Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά° είναι γενικό το κακό στην Ελλάδα και άλλες κοιμισμένες χώρες...

παρολα αυτά πιστευω οτι και πάλι ειναι ενα εμπόριο ψυχής...

τελος παντων δεν καταλήγει κάπου αυτή η συζήτηση...

ελπίζω να μπορώ να εχω θέση σε αυτό το φορουμ με τον ημιαιμο σκύλο μου και τις δίχως φώς στο τουνελ απόψεις μου... :)
Δεν είναι το ίδιο. Αν δεις τι κέρδισε και τι ξόδεψε, θα πεις ότι δεν αξίζει να μπει στη διαδικασία καν. Η αγάπη της όμως για τη φυλή την κάνει να μπαίνει στον κόπο αυτό και να πληρώνει πόσα ακόμα για τις εξετάσεις, τις εκθέσεις, τις μεταφορές και ό,τι άλλο πρέπει να κάνουν. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι εμπόριο per se.

Φυσικά και έχεις θέση στο φόρουμ. Ποιος είπε ότι μόνο καθαρόαιμα κυκλοφορούν εδώ;
Αν έχεις όρεξη να ανοίξεις το μυαλό σου όπως σου είπα πιο πάνω, θα δεις ότι αυτά που γράφουμε, θα τα διαπιστώσεις στην πορεία.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Όσο για το θέμα που συζητιέται παραπάνω, δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, αλλά και πρακτικό.
Κι εγώ το σκυλί μου,το πήρα απο μία (ανενημέρωτη) κυρία που κυριολεκτικά λάτρευε και λατρέυει τα σκυλιά της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αμέριστη προσοχή, τις καλύτερες τροφές, συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο (καλός κι αυτός :rolleyes:) κλπ κλπ. Το ίδιο και τα κουτάβια, τα οποία δεν πούλησε, τα χάρισε, και το ένα που δεν της γέμιζε κανείς το μάτι τελικά το κράτησε.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα σκυλιά της δεν έχουν προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς. Κανένα δεν έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις. Ήταν απλώς δύο ''καθαρόαιμα'' που ζευγάρωσαν τυχαία. Άρα το αποτελεσμα είναι ουσιαστικά το ίδιο. Ημίαιμα κουτάβια, με χ ψ προβλήματα, σε ιδιοκτήτες χωρίς εμπειρία. Και ας μη μιλήσω καλύτερα για την ταλαιπωρια της σκυλίτσας και της κυρίας...
έχεις απόλυτο δίκιο.είναι κρίμα για την απροσεξία ενός αφεντικού τα σκυλάκια αλλα και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους να ταλαιπωρούνται απο κληρονομικές ασθένειες.
το θεμιτό ειναι να έχουμε επίγνωση τι αγοράζουμε και να ζήσουμε με αυτό το μικρό τριχωτό πραγματακι στα καλά και τα κακά.:)

δεν μένω αλλο στο αν ειναι ηθικό ή οχι να πουλάς σκυλιά είτε είσαι εκτροφέας είτε ιδιώτης έιτε pet shop.μεγάλα παιδία είμαστε...

ολη αυτή η συζήτηση με έχει βάλει σε σκέψεις και πραγματικά να φοβάμαι για το σκυλάκι μου οτι αυριο που θα δω οτι εχει δυσπλασια , οτι ειναι κουφο και αλλες χιλιες αρρώστιες!

τελος πάντως καλη νυχτα σε όλους..παω να ακολουθησω τον Αρη για υπνο :)

IMG_4765 (Large).jpg

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
ολη αυτή η συζήτηση με έχει βάλει σε σκέψεις και πραγματικά να φοβάμαι για το σκυλάκι μου οτι αυριο που θα δω οτι εχει δυσπλασια , οτι ειναι κουφο και αλλες χιλιες αρρώστιες!
Ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι...
Πρόσεχε τα αυτάκια όπως είπαμε, για αρχή... Ό, τι θα έπρεπε να ξέρει ο ιδιώτης που σου τον έδωσε δηλαδή. Έπειτα θα σου πουν κι άλλοι με γιόρκι τι να προσέχεις, και φυσικά ύπαρχει και το γκουγκλ.

Καλό ξημέρωμα!

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι...
Πρόσεχε τα αυτάκια όπως είπαμε, για αρχή... Ό, τι θα έπρεπε να ξέρει ο ιδιώτης που σου τον έδωσε δηλαδή. Έπειτα θα σου πουν κι άλλοι με γιόρκι τι να προσέχεις, και φυσικά ύπαρχει και το γκουγκλ.

Καλό ξημέρωμα!
Προς θεού δεν υπάρχει θέμα ειρωνείας :) ηλπιζα οτι έφτανε το smiley στο τέλος.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
ΟΚ, δεν υπάρχει θέμα.
Κάτι που ξέχασα. Χρησιμοποιούμε μόνο προϊόντα για σκύλους και αρχίζουμε τα μπάνια όταν μας πει ο γιατρός, με σκυλοσαμπουάν, προσέχοντας να έχουμε βουλώσει τα αυτιά. Οι γιορκάδες θα ξέρουν να σου πουν για τα καλά σαμπουάν, γιατί τα γιόρκι είναι ευαίσθητα.

ChazyChaz

Banned
Banned
15 Αυγούστου 2012
90
1
Θεσσαλονικη
εγω προσωπικα οσο εψαχνα για χασκι, δεν βρικα κανενα στην Ελλαδα και στην Κυπρο οπου ο εκτροφεας να νοιαζεται για τα σκυλια τοθ, ολοι μου λεγανε θελεις θυληκο η αρσενικο, πως το θελεις, μπορουμε να παραγγειλουμε και την τριτη θα το εχουμε εδω ειναι 700ε το κουταβι (εντωμεταξυ ολοι απο εξωτερικο τα φερνουν, και οσοι εκτρεφουν στην Ελλαδα ειναι του στυλ: εεε ναι κανει 350ε.Α! το θες με pedigree; ααα τοτε κανει +80ε) για αυτο και εγω θα παρω απο αμερικη που εκει με ρωτησαν που μενω, αν εχω αυλη, τι ξερω για τα χασκυ κλπ.

ChazyChaz

Banned
Banned
15 Αυγούστου 2012
90
1
Θεσσαλονικη
Δεν το σκέφτομαι...

συγνομη πιστευεις δηλαδη πως αν δεν επερνε το τεριε θα επερνε ενα αδεποτο; αφου αυτη η ρατσα τον ενδιεφερε γιατι να κοιταξει για αδεποτο;

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
35
Θεσσαλονίκη
εγω προσωπικα οσο εψαχνα για χασκι, δεν βρικα κανενα στην Ελλαδα και στην Κυπρο οπου ο εκτροφεας να νοιαζεται για τα σκυλια τοθ, ολοι μου λεγανε θελεις θυληκο η αρσενικο, πως το θελεις, μπορουμε να παραγγειλουμε και την τριτη θα το εχουμε εδω ειναι 700ε το κουταβι (εντωμεταξυ ολοι απο εξωτερικο τα φερνουν, και οσοι εκτρεφουν στην Ελλαδα ειναι του στυλ: εεε ναι κανει 350ε.Α! το θες με pedigree; ααα τοτε κανει +80ε)
Αυτός που περιγράφεις είναι εισαγωγέας οχι εκτροφέας!Υπάρχουν πολύ καλοί εκτροφείς χάσκυ στην Ελλάδα.O εκτροφέας(ο σωστός τουλάχιστον)σου κάνει ανάκριση μέχρι να σου δώσει κουτάβι.Δεν έχει γέννα όποτε θέλεις κάνει μια γέννα στα 1-2 χρόνια πχ οπότε δεν σου λέει οτι θα το παραγγείλει.Μόνο και μόνο απο αυτό έπρεπε να σκεφτείς οτι δεν έχεις να κάνεις με εκτροφέα.Η τιμή για εκτροφικό χάσκυ στην Ελλάδα δεν είναι ουτε 350,ούτε 700...Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
συγνομη πιστευεις δηλαδη πως αν δεν επερνε το τεριε θα επερνε ενα αδεποτο; αφου αυτη η ρατσα τον ενδιεφερε γιατι να κοιταξει για αδεποτο;
Αυτό θα πρέπει να στο απαντήσει ο ίδιος.
Αν σε ενδιαφέρει μια ράτσα [η συγκεκριμένη παρεπιπτόντως δεν υπάρχει στην φύση], ψάχνεις, ρωτάς και μαθαίνεις γι'αυτήν, όσα περισσότερα μπορείς, πριν την απόκτηση. Οπως κάνεις για ότι θέλεις σ'αυτή την ζωή.

Από εμένα, φίλε Θόδωρε μια μικρή γεύση, από "εκτροφείς" σαν τον δικό σου. Enjoy...αν και...δεν έχουν σχεδόν καθόλου τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τα παρακάτω θέματα:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΕΣ
ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ.... Τρομοκρατημένα σκυλιά παράνομου εκτροφείου
ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤZΟΛΙ & ΜΑΙΡΙΛΥΝ ΜΟΝΡΟΕ...ΤΑ YORKIES!!!!

* Επειδή ρωτάς και ξαναρωτάς...δεν θυμάμαι να στάθηκα, στο ότι έκανες λάθος. Στέκομαι στο ότι δεν είσαι ακόμη τουλάχιστον, σε θέση να συγκρίνεις και να αφορίζεις καταστάσεις, για τις οποίες δεν έχεις καμμία προσωπική άποψη. Δυστυχώς στο φόρουμ ανοίγονται καθημερινά θέματα, που θα σου αλλάξουν ελπίζω την γνώμη.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
δεν μένω αλλο στο αν ειναι ηθικό ή οχι να πουλάς σκυλιά είτε είσαι εκτροφέας είτε ιδιώτης έιτε pet shop.μεγάλα παιδία είμαστε...
Καλησπέρα και καλωσήρθες. Να το χαίρεσαι και να το προσέχεις το σκυλούνι σου:)

ΥΓ: Θα μου επιτρέψεις μία σκέψη:
Το να θέλει κάποιος να μην δώσει χρήματα για να αποκτήσει σκύλο φυλής, επειδή θεωρεί ανήθικη την αγορά του, από κάποιον που έχει δώσει χρήματα για :
1) Nα κατεβάσει τα σκυλιά σε εκθέσεις, για να κριθούν αν έχουν την κατάλληλη μορφολογία ώστε να μπουν στην αναπαραγωγή,
2)τους έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις φυλής, επίσης για να δει αν έχουν το δικαίωμα αναπαραγωγής,
3)φροντίζει τη σκύλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την κατάλληλη διατροφή και συμπληρώματα και ενδεχομένως φωνάζει κτηνίατρο για την εγκυμοσύνη,
4)φροντίζει και καθαρίζει τα κουτάβια συνεχώς για 2 ολόκληρους μήνες, και αναλαμβάνει πρώτους εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, έκδοση pedigree κτλ.
ούτε αυτό είναι ηθικά σωστό.

Από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς, θα δώσει κάποιος χρήματα για "μια ψυχή", το να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα, δεν τον κάνει να τοποθετείται "ηθικά πιο σωστά".
Αν και πάλι εξακολουθεί να φαίνεται σε κάποιον ανήθικη η αγορά ενός ζώου, μπορεί κάλλιστα να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο, ώστε να αποφύγει κάθε δυσάρεστο φάσμα "ηθικών ενδοιασμών".:rolleyes:

Last edited: