Άρυα, κουταβίνα Doberman και αυτάκια ( pics )




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτη η §2α του αρθρου πολύ μου αρεσει...
Γιατι ομως δεν εφαρμόστηκε ο συγκεκριμένος και επρπε να φτάσουμε 20 χρονια μετά να ισχύσει?
 


Judy Garland

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
89
0
Ούτε τώρα εφαρμόζετε,
οκ τελευταία βλέπουμε πιο πολλά μη ακρωτηριασμένα αλλά δεν εφαρμόζετε,
εκτός εάν εθελοτυφλείς.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δεν είναι νόμος αυτό που μπήκε με link απ όσο είδα.
Είναι μια σύμβαση μεταξύ κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, που μπορούν εφόσον συμφωνούν τα κράτη να υπογράψουν. Αυτό φαίνεται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιουνται, πχ "καλό είναι η απόκτηση άγριων ζώων να αποθαρυνεται", η "το κόψιμο αυτιών πρέπει να απαγορευτεί" κλπ

Ένας νόμος του κράτους είναι συγκεκριμένος όσον αφορά τις παραβάσεις.
Δεν λέει πχ "πρέπει να απαγορευτεί", λέει "απαγορεύεται" και σε άλλο άρθρο έχει το εύρος της τιμωρίας για τον παραβατη.

Αλλά anyway δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως πρωτίστως το να αφήσεις τα αυτιά σε ένα σκύλο όπως είναι, θεωρείται πράξη φιλοζωη. Φιλοζωη διότι 40 ημερών έχουν προλάβει να αναπτυχθούν νευρικές απολήξεις τόσο στην ουρά του σκύλου όσο και στα αυτιά. Ο πόνος συνεπώς είναι αφόρητος. Οι έμπειροι γιατροί και εκτροφείς που συνήθιζαν να κόβουν αυτιά και ουρές στο παρελθόν το έκαναν μέχρι τις 14 μέρες περίπου ΤΟ ΠΟΛY! Η δικιά σου είναι πολύ μεγάλη!

Σε δεύτερη φάση όπως είπαμε είναι και παράνομο.



Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ο Ν 2017/1992 είναι νόμος και όντως αποτελεί “σύμβαση μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών”, συγκεκριμένα μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης -θεσμός διαφορετικός από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι προβλέψεις μιας διεθνής συμβάσης που υπογράφει η Ελλάδα, όπως και όλα τα κράτη, τη δεσμεύουν και υπερισχύουν διαφορετικού εσωτερικού νόμου. Όπως λέμε οι νομικοί, έχει αυξημένη τυπική ισχύ δηλαδή το κράτος που τη συνυπέγραψε και την κύρωσε :)την ψήφισε η Βουλή και την έκανε νόμο) δε μπορεί να έχει διαφορετικές από αυτήν ρυθμίσεις. Παρόμοιες προβλέψεις αυξημένης τυπικής ισχύος για τις διεθνής συμβάσεις έχουν όλα τα (δυτικά) κράτη -αλλιώς δε θα υπήρχε λόγος να συνεργάζονται για τη σύναψη συμφωνιών τις οποίες θα καταργούσαν.
Ζήτημα εντοπίζεται όταν τυχαίνει να περιοριζόμαστε μόνο στη μεράφραση μια σύμβασης χωρίς την απαραίτητη “επεξεργασία”.

Τώρα επί του θέματος:
Nenar, δεν έχω doberman αλλά miniature pinscher, φυλή στην οποία επίσης συνηθίζονται τα κομμένα αυτιά και οι κομμένες ουρές. Πριν πάρω το σκύλο και με βάση τα “συνήθη” πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης μάλλον είχα συνδυάσει ότι τα πίνσερ έχουν όρθια αυτιά. Αυτό που λες "συγκεκριμένη εικόνα".
Πήρα το σκύλο μου ενήλικο και με αυτιά πεσμένα. Στις συναντήσεις που κάναμε μέχρι να μου την δώσουν οι προηγούμενοι γονείς-ιδιοκτήτες δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση γιατί άλλα πράγματα με ενδιέφεραν. Εκτίμησα πάντως, ή καλύτερα θεώρησα δείγμα υπευθυνότητας, ότι είχαν αφήσει το σκύλο ακέραιο με τα αυτιά του και την ουρά του. Ούτε εγώ θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να επέμβω χειρουργικά στο σκύλο για να του αλλάξω τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Δεν είναι ο νόμος είναι ο άσκοπος πόνος.


Όπως και στους ανθρώπους η εξωτερική εμφάνιση συνηθίζεται. Οπότε σήμερα όταν τυχαίνει να συναντάμε στο δρόμο κάποιο (κατά τα άλλα) όμορφο πίνσερ με όρθια αυτιά σκέφτομαι “ωραίο, αν δεν ήταν έτσι και τα αυτιά του θα ήταν κουκλί”!


Να σου ζήσει η Άρυα και καλή συμβίωση εύχομαι! :)
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δεν μας νοιάζει ο πόνος που θα περάσει το σκυλάκι, αρκεί να είναι όμορφο σε μας...
εε- και να μην το περνανε για κοπρο!!!


( απαντηση που πηρα εγω, οταν ρωτησα εναν τυπο, γιατι εκοψε την ουρα απο το Rottweiler κουταβι του,)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981