Άσκηση: Δρομικές εμπειρίες με σκυλιά

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Το τρέξιμο αποτελεί καλή άσκηση τόσο για τα σκυλιά όσο και για τους ιδιοκτήτες τους. Σε κάποιες ράτσες με πολύ ενέργεια ίσως είναι επιβεβλημένο για την ισορροπία τους.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας;

Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες ράτσες; Πόσα χιλιόμετρα τρέχετε μαζί, κάθε πότε και που;

Πως συμπεριφέρονται με τους άλλους δρομείς ή/και ζώα;

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει να τρέχει το σκυλί; Τι πρέπει να προσέξει ο ιδιοκτήτης;

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
σιγουρα αν ειναι μικρουλη δεν κανει να τρεχει αλλα να παιζει
μετα το χρονο σιγα-σιγα τη βαζεις σε ρυθμο
η δικια μου πχ ειναι ελλ.ιχνηλατης 2 ετων και μια φορα την εβδομαδα την παω βουνο (εκτος απροοπτου) και κανει 5-6 χιλ. τρεχοντας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες ράτσες; Πόσα χιλιόμετρα τρέχετε μαζί, κάθε πότε και που;

Πόσα χιλιόμετρα τρέχουμε μαζί; Εχεις τρελλαθεί; Του λέω πήγαινε αγόρι μου να τρέξεις μόνος σου και όταν κουραστείς έλα... :D

Πως συμπεριφέρονται με τους άλλους δρομείς ή/και ζώα;

Θα πάρεις τεράστια ποικιλία απαντήσεων. Είναι άπειρες οι παράμετροι. Ο δικός μου για παράδειγμα είναι τελείως αυτιστικός. Δεν ασχολείται με κανέναν και με τίποτα άλλο όταν είναι στην τρεχάλα του. Η εκτόνωση της μικρής μας είναι να κυνηγάει και να καβαλάει τον μεγάλο! Αν δεν κάνει αυτό θα είναι χωμένη σε κάποια αγκαλιά :p

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει να τρέχει το σκυλί; Τι πρέπει να προσέξει ο ιδιοκτήτης;
Εξαρτάται από την ράτσα και τις ανάγκες της. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι ενήμερος για τις τυχόν ιδιαιτερότητες της φυλής του ώστε να μην κάνει ζημιά στο κουτάβι του.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εμένα τρέχει ένας γνωστός μου με τα σκυλιά του αλλά δεν είναι των forum (μάλλον ή που θα τρέχεις ή που θα τρως τις ώρες σου στο net :D).

Θα ρωτήσω να μου πει τι κάνει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγω εγω!

Εγω θελω να τρεξω αλλα δεν μπορουμε λογω ηλικιας του κουταβιου!Ειναι πολυ μικρος για σωματικη καταπονηση,τρεξιμο και τα λοιπα καλουδια που πως και πως περιμενω με τον καιρο να το κανουμε!

Δεν ξερεις τι αποθεματα ενεργειας εχω μαζεψει!Μαλλον εχουν αντιστραφει οι ρολλοι!Εγω επρεπε να ημουν Γερμανικος Ποιμενικος και ο Αδαμ ανθρωπος:D...δεν εξηγειτε αλλιως...!!!

Αφου περπαταμε και γυρναω τον κοιταζω και του λεω "Αντε ρε μ@$^@!α μεγαλωσε λιγο να κανουμε και τιποτα σωστο"!Μεχρι τωρα σε παω και σε φερνω περπατωντας και αντε και λιγο τρεξιματακι μονος που κανει οταν παιζεις στις βολτες!

Πφφφ τραγικη η κατασταση!Δεν ΕΙΜΑΙ για διαμερισμα εγω...χαχαχαχα

Αν θελεις αργοτερα να σου λεω τις εμπειριες μου!Μεχρι τοτε...υπομονη:D:p

Last edited:

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Εγω θελω να τρεξω αλλα δεν μπορουμε λογω ηλικιας του κουταβιου!
:p
Τα ίδια θα τραβήξω κι εγώ, γιατί ονειρεύομαι να αποκτήσω κουτάβι κααάποια στιγμή.. !

Απ' ότι διαβάζω, για τις σχετικά μεγαλόσωμες ράτσες το τρέξιμο πρέπει να ξεκινάει μετά τους 12-14 μήνες (ίσως και περισσότερο) σταδιακά και με πολλές προσαρμογές (όπως περίπου όταν ξεκινάει να τρέχει ένας άνθρωπος για πρώτη φορά).

Κάποιες φυλές είναι καταλληλότερες για τρέξιμο από άλλες (κάποια εργασίας, ποιμενικά, retrievers) και προσπαθώ να μάθω περισσότερα γι’ αυτές.

Πάντως φαντάζομαι ότι κάποιος ζωηρός σκύλος, θα γυρνάει σπίτι μετά από 10-15κλμ αρνάκι :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολύ σημαντικό είναι να κατανοούμε πως η άσκηση γίνετε προοδευτικά και με προσαρμογή και ποτε παραπάνω από όσο θέλει ο σκύλος.
Προβλήματα υγείας δεν είναι ποτέ μακριά όταν κάτι ξεπερνάει το μέτρο και γίνεται υπερβολή.

Αν ο σκύλος δεν θέλει άλλο να τρέξει δεν είναι τεμπέλης.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ δεν τρέχω αλλά έχω αρκετούς γνωστούς που το κάνουν και με διαφορετικές φυλές (bobtail, boxer, jack russel, golden retreiver, vizla, ...).

Το σημαντικότερο είναι να διαλέξεις μια αθλητική φυλή με αρκετή ενέργεια, να μην πάρεις πχ ένα english bulldog η ένα κοντοπόδαρο. Με μικρόσωμο αναγκαστικά θα τρέξεις πιο αργά.

Από κει και πέρα πρέπει να είναι σε καλή υγεία και η προπόνηση να αρχίσει σταδιακά και ανάλογα με την φυλή μετά τους 12 μήνες η και αργότερα.

Αρχίζεις και τελειώνεις πάντα με περπάτημα και στην πορεία κοιτάς να μην καλπάζει.
Εδώ θα βρεις πληροφορίες στα αγγλικά

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
εγω παλι με τη χιονη τρεχουμε πολυ...
εγω βεβαια οχι παντα :p αλλα η χιονη τρεχει πολυυυυ!
ξεκινησαμε σιγα σιγα βεβαια και παντα με την καθοδηγηση της κτηνιατρου.
τωρα η χιονη ειναι 9 μηνων,μπορει και με σερνει ΑΝΕΤΑ με το ποδηλατο (εγω περναω ζαχαρη κουνοντας απλα το τιμονι) και αλλες φορες παμε στο γηπεδο και τρεχουμε...τις περισσοτερες φορες να πω την αμαρτια μου εγω με το αμαξι και εκεινη η διπλα μου!

οπως και να χει τρεχουμε...δε παιζει ρολο ο τροπος αλλα το αποτελεσμα!:p