Έκανε εμετό σκουλήκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σας!!!!!

Σήμερα που λέτε ξυπνάω, πάω στο σαλόνι και τί να δω??? Όλο το σαλόνι ήταν μέσα στα σκουλήκια....Ζωντανά, λευκά και σε μέγεθος μακρύκοκκου ρυζιού!!!!! Ψάχνω κι εγώ να δω πιο φρούτο ξεχάστηκε και χάλασε, και στο ψάξιμο πέφτω πάνω στο μαξιλάρι του σκύλου, όπου υπήρχε εμετός γεμάτος με σκουλήκια!!!!!! Τρελάθηκα!!!! Την άρπαξα και την πήγα στην κτηνίατρο κατευθείαν , η οποία το αντιμετώπισε σαν κάτι πολύ συνηθισμένο, δεν την εξέτασε αλλά μου έδωσε χάπια για τρεις ημέρες και μετά από μία εβδομάδα.
Και εγώ ρωτώ:
Το έχει ξανααντιμετωπίσει κανένας; Το σκυλάκι του να κάνει εμετό ζωντανά σκουλήκια????
Είναι επικύνδυνο για τους ανθρώπους??? Μπορεί παράδειγμα να κολλήσουμε σκουλήκια?
Είναι πιθανόν να το κόλλησε από το πάρκο όπου την πάω να παίξει και είναι γεμότο με λογής λογής σκυλιά και αδέσποτα???
Υπάρχει περίπτωση να είναι από κάτι που έφαγε?
Της είχα δώσει χάπι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω δει ΚΑΘΟΛΟΥ σκουλήκια στα κόπρανα.........
Ξέχασα να σας πω την ηλικία της... Είναι 1,5 χρονών.....
Δώστε μου τα φώτα σας!!!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!

Last edited:

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
πηγαινε σε αλλον κτηνιατρο! μην χανεις χρονο αφου δν σε καλυψε

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι αποπαρασιτική αγωγή δίνεις στο σκύλο?
Έγραψες ότι είχες δώσει πριν 3εβδομάδες, ποιό χάπι ήταν?

Μη αγχώνεσαι πάντως.
Αν εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο τότε κάνε ότι σου είπε.

Όσο για της απορίες σου συνήθως παράσιτα εντερικά κολλάνε απο κόπρανα άλλου σκύλου (να τα φάει ας πούμε) ή απο χαλασμένη τροφή. Υπαρχουν παράσιτα που τα κολλαέι ο σκύλος απο λιμνάζουσα νερά και διάφορα αλλά θα έβλεπες και άλλα συμπτώματα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπορεί να μη πήρε το χάπι που του έδωσες....και το έφτυσε χωρίς να το πάρεις είδηση...Με την τωρινή αποπαρασίτωση δεν θα έχει πρόβλημα...

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
ωχ περαστικα του!!!! ειναι πολυ περιεργο το γεγονος! εκτος απο τον εμετο με τα σκουλικια δεν ειχε αλλα συμπτωματα? παντος πιστευω οτι τα χαπακια αν ειναι αντιπαρασιτικα θα εχουν αποτελεσμα και δεν θα εχεις αλλα προβληματα στο μελλον. αν βεβαια εισαι ακομα ανησυχη πηγαινε σε εναν δευτερο κτηνιατρο. ελπιζω ολα να πανε καλα! :D

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
ρε παιδια μιας και ερωτηθηκε και ηρθαμ ε σε αυτο το θεμα...να κανω και εγω την ερωτηση μου......

Ποια η διαφορα ενέσιμης αποπαρασιτωσηςκαι αυτης με το χαπι?.....ποια απο τις 2 ειναι καλυτερη?

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
χωρις να ειμαι σιγουρος.....σου παραθετω το παρακατω.....εχω ξανακουσει για ενεσιμη αποπαρασιτωση
''Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντιπαρασιτικών φαρμάκων σε μορφή ενέσεων, πόσιμων υγρών και χαπιών."
απο το παρακατω λινκ
http://www.vets.gr/article.php?article_id=54

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Υπάρχει απ οσο γνωρίζω φάρμακο αποπαρασίτωσης σε ενέσιμη μορφή. Το πήραν κάτι γνωστοί μου στον σκύλο τους που δεν δεχόταν με τίποτα το χάπι. Περισσότερα δεν ξέρω, ένας κτηνιατρος θα μπορέσει να στα πει καλυτερα

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι υπαρχει και θεωρειται και καλυτερο γτ παει στο αιμα κατευθειαν ...απο εδω και περα ενεσιμη ...και ειναι και ανα 6 μηνες η ενεσιμη

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Ιβερμεκτινη;
Δεν καλύπτει καν την ταινία. Για demodex είναι οκ
ειδες ...ηλιθιος δεν ρωτησα καν πως λεγεται

αν και νομιζω droncit Μου ειπε

Last edited:

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Για ποιο λόγο προτιμάς το droncit σε ενέσιμη μορφή;

δεν ειπα οτι το προτιμαω ...απλα ειχα ακουσει οτι υπαρχει ενεσιμη αποπαρασιτωση και ρωταγα ποιες ειναι οι διαφορες με το χαπι ...και μια διαφορα που βρηκα ειναι οτι γινεται ανα εξαμηνο....δεν ξερω αλλη αν εχεις και αλλες πληροφοριες ευπροσδεκτες...
Κοινως ψαχνω να δω τι διαφορες εχουν τα ενεσιμα με τα μη ενεσιμα....και αν ο μονος λογος υπαρξης των ενεσιμων ειναι μονο σε περιπτωση που δεν παιρνει το χαπι μ ε τιποτα...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και το χάπι μπορείς να το δώσεις ανά εξάμηνο. Κοίτα, με την αποπαρασιτωση δεν έχεις καμία εγγύηση ότι την επόμενη ημερα δεν θα ξαναμολυνθεί.

Θεωρητικά η καλύτερη λύση είναι να αποπαρασιτωνεις μόνο όταν υπάρχει μόλυνση, να κάνεις δηλαδή εξετάσεις κοπράνων και αν είναι θετικές να δίνεις το αντίστοιχο χάπι.

Η ένεση πονάει.