Έκθεση Μορφολογίας Βελγικών Ποιμενικών


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Έκθεση Μορφολογίας Βέλγικων Ποιμενικών
Μια έκθεση που θα προσπαθήσει να αναδείξει την αρμονία, την κομψότητα, την ευκινησία, την δύναμη καθώς και την λειτουργικότητα της μορφολογίας των Βέλγικων Ποιμενικών.
Κριτής : Brice Roice (FR)

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνει η παρουσίαση του εργασιακού χαρακτήρα της φυλής μέσω των τριών βασικών κυναθλημάτων : Mondioring, IPO και Agility καθώς και παρουσίαση της εργασίας των σκύλων του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στον χώρο θα βρίσκονται αθλητές -μέλη του ομίλου μας για να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από το άθλημά τους.
Επίσης ο κτηνίατρος κ. Καραφυλλίδης Αλέξανδρος θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για όλες τις τελευταίες έρευνες γύρω από την εμφάνιση της Δυσπλασίας Ισχίου και αγκώνα στους Βέλγικους Ποιμενικούς.

Παράλληλα θα υπάρξει η δυνατότητα δοκιμασίας όλων των σκύλων σε τεστ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (VT) καθώς και σε ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ (ΤΑΑΣ).
Κριτής: Κωσταντίνος Φούκης (GR)

Λήξη υποβολής συμμετοχών στην έκθεση Μορφολογίας 8/4/2018
Λήξη υποβολής συμμετοχών στα τεστ 12/4/2018
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται με email στο : [email protected]

 






dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ας απαντήσω εγώ μέχρι να το δουν οι πιο ειδικοί, ελπίζοντας να μην κάνω λάθος.
Η διαφορά καταρχάς του jumping από το agility, είναι ότι ο στίβος στο jumping έχει μόνο εμπόδια, τούνελ & σλάλομ, ενώ στο agility προστίθενται και όλα τα υπόλοιπα (άλφα, walk κλπ).
Open νομίζω σημαίνει ότι όλοι οι σκύλοι, ανεξαρτήτου κατηγορίας, θα κάνουν ακριβώς την ίδια διαδρομή, μια και ο αγώνας είναι ανεπίσημος.

Να ρωτήσω επίσης κι εγώ, οι μελλοντικοί κριτές είναι Έλληνες;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Jumping (jumps, τούνελ και σλάλομ) και Agility (όλα τα εμπόδια + τις επαφές δηλαδή) open, όλες οι κατηγορίες [Α1, Α2, Α3] μαζί, σε κοινές διαδρομές και όχι χωρισμένες, ανά επίπεδο.

* Στο ελληνικό πρωτάθλημα, Α2/Α3 είναι πάντα open, μέχρι στιγμής.

Οι "μελλοντικοί κριτές", είναι Ελληνες, ναι.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/4/2018
Χώρος διεξαγωγής : VARIBOPI DOG SPORTS & TRAINING
Προσέλευση: 9.00 π.μ.
Έναρξη κρίσεων : 10.00 π.μ.

· Groenendael (15)

· Tervueren (3)

· Malinois (24)

Παράλληλες δραστηριότητες :

-Εισήγηση από τον κτηνίατρο της έκθεσης κ.Καραφυλλίδη Αλέξανδρο με θέμα ‘’Δυσπλασία ισχίων και αγκώνα στους Βελγικούς Ποιμενικούς .’’
-Τεστ αντοχής ακουστικού στρες (TAAΣ) και δοκιμασία συμπεριφοράς (VT)
-Παρουσίαση των τριών πιο διαδεδομένων κυναθλημάτων (IPO, MONDIORING,AGILITY)
-Παρουσίαση σκύλων Λιμενικού Σώματος.
-Φιλικός αγώνας Agility 12.00 π.μ. (υπό την ευθύνη του Κυναθλητικού Ομίλου Βαρυμπόμπης)

ΤΕΛΙΚΑ & ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ
 
  • Like
Reactions: spyv and mareco






ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
απο το σεμινάριο για την δυσπλασία ισχίου και αγκώνα που έγινε στα πλαίσια της έκθεσης Μορφολογίας.
Εισηγητής : ο κτηνίατρος κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης

View attachment 67326
Πάνω κάτω τί είπε; Είναι κάποιο σημείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον;
http://www.smallanimalsurgery.gr/index.php/blog/26-δυσπλασία-ισχίου
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Πέρα απο μια αναφορά που περιλάμβανε πάνω κάτω όσα αναφέρει στο σαιτ του, έγινε ιδιαίτερη κουβέντα για την αναγκαιότητα να γίνεται έλεγχος στα κουτάβια με την μέθοδο PennHIP.

Με την μέθοδο PennHIP , γίνεται πρόγνωση όσον αφορά την χαλαρότητα των ισχίων απο την ηλικία των 3,5 μηνών οπότε υπάρχει η δυνατότητα -σε μικρού η μεσαίου βαθμού χαλάρωση, με μια επέμβαση πολύ χαμηλού ρίσκου, να σταματήσει η εκφύλιση της άρθρωσης και ο σκύλος να έχει μια φυσιολογική ζωή. Εννοείται οτι ο σκύλος με θετικό PennHIP πρέπει να αποσύρεται απο την εκτροφή.

Η μέθοδος προσφέρει μια αποτελεσματική λύση στους ιδιοκτήτες που έχουν κουτάβια που παρουσιάζουν χαλαρότητα στα ισχία και ταυτόχρονα είναι μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος ελέγχου των σκύλων που προορίζονται για αναπαραγωγή.
Η χρησιμότητα της έγκειται στο γεγονός ότι δίνει την δυνατότητα στους εκτροφείς να ελέγξουν και να αποκλείσουν απο το εκτροφικό τους πρόγραμμα, κουτάβια με θετικό PennHIP τα οποία ενδεχομένως σε ηλικία π.χ. 12 μηνών να παρουσίαζαν καθαρές ακτινογραφίες και αργότερα εξαιτίας της χαλαρότητας των ισχίων να ανέπτυσσαν οστεοαρθρίτιδα αλλάζοντας δραματικά την εικόνα και την βαθμολογία της ακτινογραφίας.
 






Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.607
1.939
να πω επίσης, οτι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην αρχή της εισήγησης και γιαυτό δεν δείχνει όλο τον κόσμο (που ήταν πολύς) που παρακολούθησε τελικά.
Οχι δεν ηταν πολυς αντε να ηρθαν αλλα 5 ατομα,και ειναι κριμα που το εγραψες!Οπως επισης ηταν κριμα η αδιαφορια σε ενα τοσο σοβαρο θεμα.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Οχι δεν ηταν πολυς αντε να ηρθαν αλλα 5 ατομα,και ειναι κριμα που το εγραψες!Οπως επισης ηταν κριμα η αδιαφορια σε ενα τοσο σοβαρο θεμα.
Δεν συμφωνώ οτι ήταν πέντε άτομα παραπάνω....., ήταν αρκετά, πολύ περισσότερα.
Μάλιστα απο την μέση της συζήτησης και μετά είχε γεμίσει η αίθουσα και είχε και πολλούς όρθιους.
Συμφωνώ όμως ότι απ΄εξω απο την αίθουσα παρέμειναν πολλοί, που προτίμησαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο, απ΄το να παρακολουθήσουν την συζήτηση.
 
  • Like
Reactions: mareco and Dimi_21


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.607
1.939
Hμουν εκει απο την αρχη,στο προηγουμενο μνμ δεν σχολιασα την φωτογραφια αλλα το πολυς,αν θελεις να σχολιασω την φωτογραφια οντως νομιζω πως ειναι στην αρχη(νομιζω διακρινετε ο συζηγος σου,που δεν ηταν εκει στην συνεχεια,προφανος και ειχε τρεξιματα με την διοργανωση και ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ειρωνικα,στο λογο μου).Κοβοντε ατομα απο την ληψη μεταξυ και εγω!(θα το παρω προσωπικα!χαχα).Αντε να ηρθαν 5-6 ακομα μαζι με τις αφαιρεσεις και με την κομμενη ληψη αλλα 5.
Γνωμη μου ειναι πως παραμενει λιγη η προσελευση και ειναι κριμα γιατι ειναι ενα τοσο σοβαρο θεμα!Που μπορουσε να βοηθησει πολυ κοσμο!!!!!Αν βγαλεις και τον κυριο Ιωαννιδη και εμενα και κανα δυο ακομη που τα εχουμε ακουσει απο τον γιατρο ετσι και αλλιως!Τοτε η προσελευση ηταν ακομη πιο μικρη.

Εννοειτε πως δεν ριχνω ευθηνη στους διοργανωτες,ετσι και αλλιως ηταν πολυ ωραια διοργανωση!Και ειχε πολλα ενδιαφεροντα πραγματα να δει καποιος!

Απλα ειναι τραγικο για οσους δεν ηρθαν!Και προτιμησαν να δουν?αλλο ενα ραν ατζιλιτι πχ λες και δεν θα ξανα δουν ας πουμε.

Υ.Γ Ενταξει λογο και της γνωριμιας μου με τον γιατρο ηθελα και για αυτον να ειναι περισσοτεροι γιατι πιστευω πως το αξιζει :D Προσωπικα με εχει σωσει...(Αν θεωρηθει διαφημηση παρακαλω να σβηστει)

edit:Επισης πιο πολυ απαντησα επειδη τρεχει ενα θεμα για την δυσπλασια εδω μεσα.Να δουμε οτι και εμεις ενω εχουμε την ευκαιρια στα τετοια μας...Ηθελα δλδ να τονιστει οτι ο κοσμος ηταν λιγος για να καταλαβουμε οτι καλο το σταυρομα στους εκτροφεις,αλλα ας ενδιαφερθουμε λιγο και εμεις,στην τελικη τσαμπα ηταν και μπραβο σας!.
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Πλήθος όντως οι θεατές του φιλικού μας.
Πρέπει να ήταν και...τρεις οικογένειες φίλων με τα παιδάκια τους!
Ειλικρινά, χάσαμε το μέτρημα!!! :D

Αν ο Ομιλος είναι ευχαριστημένος από τις συμμετοχές γενικώς στην διοργάνωση [γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα, πόσοι περισσότεροι όφειλαν να είναι] πάω πάσο. Αν έλειπαν πολλά μέλη ή και μη μέλη, από την διοργάνωση, αυτό είναι κρίμα πράγματι. Επρεπε να είναι, για να υποστηρίξουν την φυλή τους.

Προσπάθησα κι εγώ για λίγο να μείνω στην ομιλία, αλλά δεν υπήρχαν ήδη καρέκλες, οπότε προτίμησα να παραχωρήσω την όρθια θέση μου στην πόρτα, σε κάποιον εκτροφέα πχ που θα του ήταν απείρως πιο χρήσιμα, όσα θα άκουγε!
 
  • Like
Reactions: zouzounos


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.607
1.939
Καλημερα,επειδη εγω ημουν μεσα ενω εσεις οχι,ξερω ακριβος ποσοι ηταν.
Επισης ζητω συγνωμη που αναμεσα σε πολλα πραγματα που ειχε να δεις η διοργανωση εφερα σαν ΠΡΑΔΕΙΓΜΑ με το πχ το ατζιλιτι,καθως ημουν στο δωματιακι δεν μπορουσα να δω που ηταν διαχωρισμενος ο κοσμος,παντος σιγουρα δεν ηταν πολυς ο κοσμος.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Δεν λέμε και πολύ διαφορετικά πράγματα. Αν εξαιρέσεις το παράδειγμα με το agility που "έτρεχε" μοναχούλη του. Ανεξαρτήτως λοιπής διοργάνωσης. Δηλαδή, εκτός από όσους συμμετείχαν μόνο στο agility, όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούσαν το πρόγραμμα του ομίλου, ακόμη και όσοι ήθελαν συγχρόνως να τρέξουν και στο φιλικό μας. Το σεμινάριο πχ, έγινε σε διάλειμμα της μορφολογίας. Και επειδή εμείς πράγματι ήμασταν όξω, μπορώ με σιγουριά να πω, ότι το πολύ να παρακολουθούσαν το agility που διεκπεραιωνόταν εκείνη την ώρα, πέντε άνθρωποι. Αντε να γινόντουσαν δέκα οι θεατές μας, τις υπόλοιπες ώρες, της μορφολογίας και των επιδείξεων, που ήταν όλος ο κόσμος στον γενικότερο στίβο. Αρα, όσοι δεν ήταν εντός σεμιναρίου, σίγουρα δεν ήταν στο agility. Κάπου εκεί έξω από την αίθουσα ήταν και έτρεχαν να προλάβουν να ολοκληρώσουν γραφειοκρατικές εργασίες, πριν την λήξη του σεμιναρίου, ή προσπαθούσαν ίσως κάτι να κρυφακούσουν από το σεμινάριο, ή προσπαθούσαν να ξεκουραστούν και να πάρουν ανάσες, από την υπερβολική ζέστη. Αν η αίθουσα ήταν μεγαλύτερη, πιστεύω θα είχε και πολύ περισσότερο κόσμο. Ισως, την επόμενη φορά ;)

Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και ελπίζω στο μέλλον, να υπάρχουν ακόμη περισσότερες διοργανώσεις, με πολύ περισσότερες συμμετοχές :)
 
  • Like
Reactions: TARA


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.607
1.939
Mακαρι να ξανα γινει και μακαρι να εχεις δικιο για τον περισσοτερο κοσμο που θα ειχε αν και δεν το πιστευω.
 
  • Like
Reactions: mareco


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Όμορφη διοργάνωση,όμορφα σκυλιά (συγχαρητήρια σε εκτροφείς,ιδιοκτητες και εκπαιδευτές ) μοναδικός χώρος.

Να ευχαριστήσω τον όμιλο για το δωρεαν σεμινάριο με θέμα τη δυσπλασία και τέλος τον κ. Καραφυλλιδη που μοιράστηκε για ακόμη μια φορά τις γνώσεις του και την εμπειρία του μαζί μας.

Τα καλύτερα και στην επόμενη.
 
  • Like
Reactions: TARA and mareco


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3