Έκτακτο χειρουργείο μαλακής υπερώας

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα γαλλικα, ως γνωστον, εχουν πολυ συχνα προβληματα με την αναπνοη τους.
Στο ενα απο τα 3 κοριτσια μου, διαγραφονταν, οτι καπιοα μερα θα χρειαστει μια επεμβαση.
Ροχαλιζε εντονα, δεν ειχε την αντοχη των αλλων δυο- και οταν κουραζωταν πολυ, λαχανιαζε παρα πολυ.
Οστοσο "κατεβαινε" και γρυγορα παλι, οταν της αφηναμε περιθοριο να ξερκουραστει- και επειδη ειναι καλο τα γαλλικα να εχουν αναπτυχτει πληρος πριν γινει καποια επεμβαση, το τρεναρα οσο μπορουσα.
Της τελευταιες 3-4 εβδομαδες χειροτερεψε η αναπνοη της Carmen παρα πολυ.
Και εκτος απο αυτο, παθαινε τις τελευταιες μερες κατι "κρισεις δυσπνοιας"- που με φοβιζαν αρκετα.
Και ετσι την πηγα χτες σε εναν ιατρο που μου συστισαν για τετιου ειδος επεμβασεις- και εκεινος μου επιβεβαιοσε, οτι καλο ειναι να χειρουργηθει οσο το δυνατον πιο συντομα.
Το ειχα κανονισει για την αλλη δευτερα- αλλα σημερα το πρωι ξαναεπαθε αλλη μια κριση και ετσι παρακαλεσα τον ιατρο να γινει πιο συντομα και πηγαμε σημερα καιολας!
Της κοντυναν την μαλακια υπερωα- τα ρουθουνια της ειναι ενταξι και δεν τα πειραξαν- και διαπιστοσαν, οτι εχει πρισμενο λαρυγγα, που μπορει να ειναι απο χρονιο - μεχρι αποτελεσμα κρυολογιματος (που ελπιζουμε!).
Τωρα κοιμαται και συνερχεται το μικρουλι μου!
Ελπιζουμε να ξεπριστει ο λαρρυγας με την αγογη- και να βελτιωθει η ποιοτητα ζωης της Carmen- για να μπορει να τρεξει και να παιξει στο μελλον το ιδιο με την τρελαρα αδελφη της- την Cindy.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Περαστικα, ευχομαι σιδερενιο το κοριτσι σου!
Πως εγινε αυτη η εγχειρηση? Μπορεις να την περιγραψεις? Και οταν λες κρισεις δυσπνοιας εκανε σαν να πνιγεται?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άντε ρε Αντριάνα, περαστικά και αγύριστα!! Είχα ακούσει για τα γαλλάκια και λοιπά πλακουτσομουροειδή ότι απαγορεύεται π.χ. να πετάνε με το αεροπλάνο, αλλά δεν ήξερα ότι παθαίνανε τέτοια! Είναι σαν τους ανθρώπους που έχουν διάφραγμα στη μύτη? Είχα κι εγώ τέτοιες ιστορίες με χειρουργεία, αλλά κοίτα εκεί που τα παθαίνουνε και οι σκύλοι. Ερώτηση: είναι κληρονομικά κάτι τέτοια όπως γίνεται και με τους ανθρώπους? Εγώ έχω π.χ. δυο γονείς με μυτόγκες, οπότε ήταν ζήτημα ποια από τις δυο μυτόγκες θα κληρονομούσα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Περαστικά θα είναι
Σιδερένια θα είναι και θα προσπερνάει και την αδερφή της όπως θα προπεράσει και αυτό της το πρόβλημα

Δώστη Κεφίρ μετά να αναπληρώσει την ωφέλιμη χλωρίδα του εντέρου της :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εύχομαι περαστικά στην Carmen σου, σιδερένια, με ταχεία ανάρρωση και ποτέ άλλο τίποτα να μην πάθει...!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Περαστικά θα είναι
Σιδερένια θα είναι και θα προσπερνάει και την αδερφή της όπως θα προπεράσει και αυτό της το πρόβλημα

Δώστη Κεφίρ μετά να αναπληρώσει την ωφέλιμη χλωρίδα του εντέρου της :)
Σοβαρά το λες για το Κεφίρ? Και κάνει να το δίνουμε στους σκύλους?! Μπορείς να μας γράψεις συνταγή? Σοβαρολογώ διότι έχω να πιω κεφίρ από τότε που ήμουν στην Πέργαμο. Το φτιάχνανε θυμάμαι στην ανασκαφή με το γαλόνι.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Περαστικα στο μωρο!!!!
Ευχομαι να ειναι το τελευταιο .για ολα σου τα κοριτσια!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Νασται καλα παιδια!

Η Carmen- απο τα τρια μου κοριτσια, ειχε παντα την πιο "χαλια"¨αναπνοη.
Τωρα για το πως εκδηλοθηκε: στην αρχη απλα "ακουγονταν" παντα πολυ δυνατα, μετα απο τρεξιμο, εντονο παιχνιδι.
Φετος, αρχη του χειμωνα, οταν αρχισαμε της μεγαλες βολτες στο δασος παλι, ειδαμε, οτι χειροτερεψε αρκετα.
Δεν ακουγονταν μονο πιο δυνατα η αναπνοη της- αλλα οταν ετρεχε, εκανε πολυ συχνα εμετο αφρο.
Αυτο γινεται, οταν η υπερβολικα μεγαλη μαλακια υπερωα "χτυπαει" τα σαλια- τα κανει αφρω- και αυτος βεβαια εμποδιζει την αναπνοη ακομα χειροτερα.
Οταν την βρεχαμε- για να κρατιεται δροσερη- καπος γινοταν να τρεξει και αυτη.
Απο την κυριακη αρχισαν τα ζορια.
Η Carmen στεκοταν καπος "σφυγμενα"- με τεντομενο το κεφαλι, εκανα προσπαθιες να κανει εμμετο.
Δεν βολευοταν πουθενα- ουτε ξαπλα, ουτε ορθια. Ετρεμε και αναπνεε με ανοιχτο το στομα- αλλα περιεργα- οχι σαν λαχανιασμα.
Οταν πια καταφερε να κανει εναν εμμετο- αφρο- συνηθλε.
Την κυριακη αυτο εγινε μετα απο αρκετα εντονο παιχνιδι με μια μπαλα.
Μεχρι χτες ηταν "νορμαλ" - και τοτε την ξαναεπιασε το ιδιο. Και τοτε την πηγαμε στον ιατρο.
Και σημερα παλι το ιδιο- μονο ακομα πιο εντονα- τοσο που φοβηθηκα, οτι θα μου μεινει!
Και ετσι αποφασισα για το εσπευσμενο χειρουργειο.

Ναι, τα προβληματα με την αναπνοη ειναι κληρονομικα.
Ο Πατερας των κοριτσιων μου ειχε "οριακη" αναπνοη- η μητερα ειχε πολυ καλη αναπνοη.
Απο τα 3 κουταβια της γεννας, το ενα ειναι παρα πολυ καλα απο αποψη αναπνοης, το ενα "αρκετα καλα" και η Carmen μου ειχε εντονο προβλημα.

Η επεμβαση εγινε με τον παραδοσιακο κλασσικο τροπο= το κομματι της μαλακιας υπερωας που "περισσευε" απλα κοπηκε με νυστερι.
Υπαρχουν οστοσο και αλλοι τροποι- αλλα στην ελλαδα δυσκολα να βρει κανεις χειρουργο να της εφαρμοζει.
Στην γερμανια- στην Πανεπιστιμιακη κλινικη τou Leipzig γινεται με προτοτυπο τροπο με laser και ολη την διαρκεια της επεμβασης κατω απο τομογραφω.
Εκει μπορουν να ανοιγονται ακομα και εντελος κλειστοι διοδοι της μυτης κλπ.
Επισης υπαρχει και μια αλλη μεθοδο- οπου η μαλακια υπερωα δεν κοβεται- αλλα την λεπταινουν και την αναδιπλονουν, επειδη η μαλακια υπερωα ειναι μυες- και υπαρχει περιπτοση να ξαναμεγαλοσει.

H Carmen οστοσο δεν νομιζω να ηταν μια απο της ακραιες περιπτοσεις που εχω γνωρισει κατα καιρους και να εφτανε αυτο που εγινε σημερα!!