Έκτακτο χειρουργείο μαλακής υπερώας

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλη και γρηγορη αναρρωση σας ευχομαι και να μην σας ξανατυχει ποτε κατι τετοιο.Περαστικα!!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κοιμηθηκε καλα τη νυχτα ( στο κρεβατι μας- οπος παντα). Σε λιγο θα φαει και θα παρει τα φαρμακα της και θα δουμε παραπερα.

Το αν διορθώθηκε το προβλημα- και σε πιο βαθμο, θα δειξει ο χρονος.
Τωρα ειναι ολα στο λαιμο της πρισμενα και θα εχει και ραμματα.
Εαν ξεπριστει η Τραχεια- καλα θα παει. Εαν οχι- δεν θα εχουμε τα αναμενενομενα αποτελεσματα= αλλα και παλι λιγο πιο καλα θα παρει αερα, αφου ειναι πιο ανοιχτο το ολο συστημα και δεν φραζεται απο την μαλακια υπερωα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πολυ καλυτερα! Η αδερφή της δείχνει να έχει καταλαβει; 'Εχει άλλη συμπεριφορα;
Χτες,οταν γυρισαμε σπιτι, την μυρισαν ολες και η ΜοναΛιζα εδειχνε οτι ζηλευει λιγο, επειδη εδω και 3 μερες ασχολουμαι πολυ με την Carmen ( ενω η Μονα ειναι ο Μαμακιας της παρεας και απαιτει πολλες φορες "αποκλειστηκοτητα"). Μετα της εκαναν σηματα για παιχνιδι- αλλα τους εκοψα.
Δεν θα ελεγα, οτι συμφεριφερονται διαφορετικα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Update:
Η Carmen ειναι αρκετα καλα!
Τρωει πια σχεδων κανονικες τροφες ( τα εντελος πολτοποιημενα δεν τα ηθελε πια απο την 2η μερα)- μονο σε πιο μικρα κομματια κομμενα.
Επειδη συνεχιζε να εχει κολλαψους της τραχειας- επρεπε να αυξησουμε λιγο την κορτιζονη.
Απο την κυριακι το πρωι, οπου ειχε μια ελαφρια κριση- δεν ξαναειχε εκτοτε προβληματα.
Απο την κυριακη το απογευμα ειναι θεαματικα καλυτερα- αρχισε να παιξειι και να τρεξει με της αλλες- αν και μετα απο λιγο την σταματησαμε, για να μην το παρακανει.
Την δευτερα το πρωι, οταν ηταν μια φιλη μου εδω, εκανε κατι τρελες σφουρες στον καναπε- τσουληθηκε και τριβτηκε με της ωρες ανασκελα, κατι το οποιο δεν εκανε παλια καθολου η μονο για παρα πολυ λιγο και σε ενδειξη μεγιστης χαρας, επειδη δεν μπορουσε να αναπνευσει.
Μεγαλη διαφορα εχει κανει και ο θορηβος της αναπνοης της! Τωρα κοιμαται μερικες φορες εντελος ησυχα- σε βαθμο, να παω να κοιταξω αν ζει- επειδη ειχαμε συνηθησει το εντονο ροχαλιτο της.
Τωρα κοβουμε σιγα σιγα την κορτιζονη και ελπιζουμε οτι και αυτη θα μπορεσει να ζησει στο μελλον λιγο πιο φυσιολογικα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μπραβο σας πολυ καλα νεα.
Ευχομαι να πηγαινει απο το καλο στο καλυτερο το κοριτσακι!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Πολύ ωραία νέα...μακάρι το καλό μου (αν και δεν την έχω γνωρίσει από κοντά) να πάει όσο καλύτερα γίνεται και να τρέχει και να παίζει χωρίς να την εμποδίζει τίποτα πλέον!! Καλή ανάρρωση! :)

msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
39
Π.Φάληρο
Την είδα και από κοντά την Κυριακή και η
κούκλα μας χαίρει άκρας υγείας δραστήρια
όσο δεν πάει...:cool::cool:

Last edited:

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Επαναφέρω το θέμα το οποίο είναι αρκετά παλαιό, ώστε να ρωτήσω την FrenchieFan για τα αποτελεσματα του χειρουργειου της μαλακης υπερώας που είχε κάνει στη μια απο τις Γαλλίδες της, σε βάθος χρόνου.

Εχει περάσει πάνω από χρόνος (και χίλια συγνωμη δεν μετεφερα τις ευχες μου τοτε...δεν το ειχα δει :() οπότε θα πρέπει να έχεις σαφή δείγματα του πως επηρεασε την αναπνοή της μικρής, την αντοχή, καθως και το αν συνεχιζει να υπάρχει εντονο ρουθουνισμα ή προκληση 'αφρωδους' εμετου όταν κουραζεται υπερβολικά. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν έχει πέσει στην αντίληψη κάποιου να γίνεται πλέον χρήση laser στην Ελλαδα (αν γινεται σε πμ θα ηθελα να μαθω και ποιος ειναι ο κτηνιατρος)
Παρακολουθω την Killah καθως εχω υποψιες οτι μπορει να εχουμε καποια στιγμή πρόβλημα και θα ήθελα να εχω ενημερωθει πληρως.

Και επειδή επεσα και σε μια εικόνα αρκετά επεξηγηματική τη παραθέτω για αυτους που θελουν να το δουν οπτικά

http://huntvalleyanimalhospital.com/clients/4421/images/palate.jpg

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@Killah
H Carmen σημερα, ενα χρονο μετα απο την επεμβαση ειναι σαφος καλυτερα απο πριν- αλλα καλα δεν το λες ( σε συνκγριση με τα αλλα 2 μου σκυλια).
Κανει ακομα αφροδες εμετους- αλλα οχι τοσο συχνα και μονο οταν τρεχει αρκετα η ειναι σε ενταση. Στο σπιτι σε γνωριμο περιβαλλον ποτέ.
Πριν την επεμβαση δεν μπορεσε να ξαπλοσει ανασκελα καθολου- της κοβοταν αμεσως η ανασα. Τωρα μπορει και το κανει συνχα σε ενδειξη μεγιστης ευχαριστισης και χαρας.
Ροχαλιζει ακομα παρα πολυ δυνατα- και ακουγεται βασικα συνεχος.
Παλια μολις ετρεχε 2 λεπτα, επρεπε να ξαπλωσει και να ξεκουραστει 10-15 μεχρι να συνελθει. Τωρα τρεχει περισσοτερο και "κατεβαινει" παλι στα κανονικα της σε 2-3 λεπτα- που μενει και ορθια- η περπαταει σιγα.
Κολλαψους τραχειας δεν ξανα επαθε απο τοτε.

Η Carmen ειναι ενα αρκετα προβληματικο σκυλι- που δεν ειχε καμια ποιοτητα ζωης. Τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα αρκετα για αυτην- και μονο για αυτο αξιζε.

Η μαλακια υπερωα ειναι μυες- που μπορει να ξαναμεγαλοσει. Και εαν χρειαστει θα κανει και αλλη επεμβαση- δεν το συζητω καθολου.

killah

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
149
22
Αθήνα-Κυψέλη
Χαιρομαι πρώτα απ όλα που μετά την εγχείρηση η carmen εχει σαφως καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτο ήταν και το ζητούμενο άλλωστε. :)
Ισως να περίμενα λίγο πιο μεγάλη αλλαγή, αλλά και παλαιότερα ένας χειρούργος μου είχε πει να μην περιμένω ότι ξαφνικά ο σκύλος θα αναπνέει ελευθερα. Σιγουρα παίζει ρόλο όλο το σύστημα του αναπνευστικού. Απο τα ρουθούνια και όλη η διαδρομή που ακολουθεί ο αέρας.
Δυστυχως όσο έχω ψάξει μέχρι στιγμής δεν έχω βρει εφαρμογη στην Ελλάδα με laser, παρ όλο που ειναι πολυ διαδεδομένο στο εξωτερικό. Η Killah δεν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα (δεν έχει καταρρευσει ποτέ η τραχεία) αλλά όσο μεγαλώνει, όπως μου είπε ο κτηνίατρος θα είναι πιο δύσκολο για την ίδια.

Μια και έπεσα πάνω στο βιντεακι και για να υπάρχει σαν πληροφορία στο φορουμ....

[video=youtube;7B1TnDhN_-o]http://www.youtube.com/watch?v=7B1TnDhN_-o&feature=related[/video]