Έλλειψη κέντρων φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Με λύπη μου διαπιστώνω ψάχνοντας για την σωστή αποκατάσταση του σκύλου μου μετά από την επέμβαση που έκανε για ρήξη χιαστού ότι στην χώρα μας έχουμε έλλειψη κέντρων για αποκατάσταση μετά από ορθοπεδικές επεμβάσεις.
Διαβάζοντας ξένα άρθρα για την συγκεκριμένη τεχνική που εφαρμόστηκε στον σκύλο μου, την ΤΤΑ (tibial tuberosity andvancement) διαπιστώνω ότι μέρος της αποθεραπείας επιτυγχάνεται με τον πλήρη περιορισμό του σκύλου εκτός από μικρές βόλτες με λουρί πάντα και με σιγανό βηματισμό, απαγορεύονται αυστηρά να πηδάει, να ανεβαίνει σκάλες, να γλυστράει και να τρέχει για δύο μήνες, αλλά πολύ σημαντικό είναι επίσης και η αποκατάσταση που θα ακολουθήσει ο σκύλος η οποία εκτός από κολύμπι , διάδρομο στη πισίνα περιλαμβάνει και μασάζ και φυσιοθεραπείες.
Ευτυχώς που υπάρχουν δύο κέντρα από όσο γνωρίζω με υδροθεραπεία για σκύλους ,
το
http://www.pallinikennels.gr/gr/01_home.swf
και το
My Pet Care

γιατί κατά τα άλλα υπάρχει σκοτάδι στον τομέα αυτό και οι ίδιοι οι κτηνίατροι δεν επικεντρώνονται πολύ σε αυτό τον παράγοντα μετά την επέμβαση που όμως είναι πολύ σημαντικός για την πλήρη αποκατάσταση του ζώου.

Αν έχετε παραπάνω πληροφορίες για κέντρα αποκατάστασης σκύλων θα ήταν πολύ χρήσιμο να τα αναφέρετε εδώ, και για εμένα αλλά και για οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρετε για κάτι παρόμοιο.

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Το Παλλήνη Kennels το επισκέφτηκα κι εγώ πρόσφατα, η πισίνα που έχει είναι απίθανη: θερμαινόμενη, με δημιουργία αντίστασης για πιο έντονη άσκηση και έχει τη δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να κολυμπήσει μαζί με το σκύλο φορόντας ειδική στολή. Δεν ξέρω αν προσφέρουν και μασάζ ή φυσιοθεραπείες.

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Καλησπέρα, υπαρχει το Animal Hotel (Chris's Animal Hotel - KALIVIA ATTIKI - Dog Boarding Kennels, Cattery, Dog Training. & Hydrotherapy Center) στην Κερατέα. Η Κριστίν είναι η γυναίκα που εμπιστεύτηκα και βοήθησε στην αποθεραπεία του Μάνθου, του σκύλου που περπάτησε (και τρέχει) μετά από σοβαρό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Έχω πάει και σε άλλους αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στο Παλλήνη Kennels γιατί εκεί δεν έχω πάει.

Οι σκύλοι αν μείνουν στην πανσιόν της Κριστίν, βγαινουν βολτα 3-4 φορες τη μερα με λουρι, ή μπορει απο οσο ξερω ο ιδιοκτητης να το πηγαινει οποτε χρειαζεται. Η ιδια η κοπέλα ειναι σε αμεση συνεργασια με τους κτηνιατρους που παρακολουθουν το ζώο.

Σοβαρή επαγγελματίας, με μεγάλη εμπειρία στα ορθοπαιδικά κατάγματα έσωσε το άλογο της από ευθανασία χάρη στην πίστη της και την προσπάθεια της.

:xD:

Marin

Well-Known Member
1 Απριλίου 2007
124
22
Athen
Ξέχασα να γράψω το βασικότερο, για την πισίνα. Μέσα στην πισίνα μπαίνει και η ίδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας για να βοηθήσει το σκύλο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για το Pallini Kennels, μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ...
Το έχουμε δοκιμάσει κι εμείς (με τη Μόκα μας) και έχω παρακολουθήσε sessions υδροθεραπείας σε μερικά σχεδόν ανάπηρα σκυλιά...

Το συνιστώ χωρίς επιφυλάξεις! Τόσο για την ποιότητα του εξοπλισμού, όσο και για τον επαγγελματισμό των ανθρώπων εκεί...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το pallini kennels ειναι κορυφη. Το βασικο ειναι οτι εκτος απο αψογοι επαγγελματιες, οι ανθρωποι αγαπουν πραγματικα τα ζωα. Τι να λεμε τωρα, εγω πηγαινω στο pallini απο το 1993 και βλεπω πως δουλευουν. Οταν οι ιδιοκτητες ταϊζαν τα σκυλια τους friskies στο pallini τα ταϊζαν nutro. Ειναι καπως πιο ακριβοι απο αλλους αλλα αυτα που σου παρεχουν δεν τα εχει αλλου. Στην προκειμενη περιπτωση το ρητο «οτι πληρωσεις παιρνεις» ισχυει περα για περα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη που έχετε για το pallini kennels, ο Μιντσίδης κτηνίατρος παλιότερης εποχής και πατέρας των παιδιών που το ξεκίνησαν ήταν ο γιατρός των σκύλων μας, και γενικά έχω δει και τις εγκαταστάσεις τους και ξέρω και την δουλειά τους.
Το μόνο θέμα που ίσως με κάνει τα τον πάω και αλλού είναι ο διάδρομος μέσα σε πισίνα που δεν ξέρω αν έχουν. Πάντα σε συνενόηση με τον γιατρό που περίμενα ότι θα τα συζητήσω όλα αυτά μαζί του χθες αλλά ένα έκτακτο χειρουργείο μας έβγαλε εκτός προγράμματος.