Φοβικός και αγχωμένος σκύλος

amaliath

Member
7 Αυγούστου 2019
5
0
43
Καλημέρα σε όλους. Ο Λούκυ ειναι 18 μηνων περιπου. Τον πηραμε απο φιλοζωικη περιπου 3-3.5 μηνων και ηταν ενα φοβισμενο κουταβακι, του πηρε αρκετες μερες να συνηθισει το χωρο και για κανα διμηνο δεν εβγαινε απο το σπιτι επειδη δεν ειχε κανει τα εμβολια του. Με το που ξεκινησαμε τις βολτες ομως ηταν εμφανες οτι δεν ηθελε. Στην αρχη μεχρι το πεζοδρομιο πηγαιναμε κι εκανε σαν κομπρεσερ. Σιγα σιγα με μικρες και γνωριμες αποστασεις καταφεραμε να κανει μια συγκεκριμενη διαδρομη στη γειτονια μας. Τον πηγαινουμε σε διαφορες περιπετειες και στο βουνο, στη φυση, στην παραλια ειναι ενα πολυ χαρουμενο και παιχνιδιαρικο σκυλι. Φοβαται ομως πολυ τα αυτοκινητα και η καθημερινη του βολτα ειναι μεγαλο προβλημα, με αποτελεσμα να εχει πολλη εξτρα ενεργεια που δεν εχω παντα την δυνατοτητα να τον βοηθησω να εκτονωσει μεσα στο σπιτι, ουτε τον χρονο να τον πηγαινω στα λαγκαδια. Εν τω μεταξυ εγω καθε μερα περπαταω 5-6 χιλιομετρα, για δικια μου ασκηση και ειναι ΤΟΣΟ κριμα να τον αφηνω σπιτι ! Αλλο προβλημα επισης ειναι οτι εκτος σπιτιου, απο το αγχος του μαλλον, δεν μου δινει ιδιαιτερη σημασια και δεν ακουμπαει κανενος ειδους λιχουδια οποτε μου ειναι πολυ δυσκολο να τον εκπαιδευσω. Γενικα ερχεται οποτε τον καλω και τον εχω χωρις λουρι, στο βουνο ή στο ΟΑΚΑ πχ, ουτε απομακρυνεται πολυ απο μενα, ομως αν δει αλλο σκυλι δεν προκειται να ερθει σε μενα οσο και να φωναζω και δεν εχω καταφερει να τον εκπαιδευσω σε αυτο. Εχω παει σε δυο εκπαιδευτες, εδωσα 400 ευρω που δεν μου περισσευουν και δισταζω παααααρα πολυ να δοκιμασω τριτο. Ουτε το γαβγισμα στους επισκεπτες καταφερνω να περιορισω γιατι πρωτον δεν σταματαει καθολου ωστε να τον επιβραβευσω και δευτερον ακομα και να σταματησει αγνοει εντελως τις λιχουδιες. Οποιαδηποτε συμβουλη και βοηθεια σας παρακαλω, πολυ ευπροσδεκτη !

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.187
1.235
29
Εχω παει σε δυο εκπαιδευτες, εδωσα 400 ευρω που δεν μου περισσευουν και δισταζω παααααρα πολυ να δοκιμασω τριτο.
τι σας εχουν πει να δοκιμασετε μεχρι στιγμης οι εκπαιδευτες;