Έντομα δερματικά

Ctavdewe

New Member
22 Αυγούστου 2022
4
0
28
Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα σκυλάκι 8.5 χρόνων 6 Κιλά το οποίο εδώ και 5 μήνες υποφέρει από έντονα δερματικά εξανθήματα σε όλο του σώμα και ακραίο κνησμό-αυτοτραυματισμό. Τον έχουμε πάει σε 5 διαφορετικούς κτηνιάτρους με αμέτρητες επισκέψεις και διαφορετικές θεραπείες όπως ενέσεις αντιβίωσης κάθε μέρα, κορτιζόνη, χάπια για αλλεργίες, σπαθολαδο κτλ. Έχουμε κάνει εξετάσεις για ασθένειες, θυροειδή και τα συναφή όλα καλά. Επειδή το σκυλάκι έχει ταλαιπωρηθεί αφόρητα και κάθε μέρα απλά τρέμει και είναι γεμάτο αίματα μπορεί να μου πει κάποιος αν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή αν μπορούσε να δώσει κάποια συμβουλή; Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει διαφορετικές απαντήσεις όπως ατοπικη δερματίτιδα, αυτοάνοσο, αλλεργία.IMG_20220822_043349.jpgIMG_20220822_043515_723.jpgIMG_20220822_043512_697.jpg

Attachments

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; με καμία από τις αγωγές που ακολούθησες δεν είδες κάποια βελτίωση;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Ε...το κακόμοιρο μωρέ :confused:
Ολα τα εξανθήματα στο κεφαλάκι του είναι;
Ετσι ξαφνικά, ξυπνήσατε ένα πρωί και τα είχε βγάλει;
Μήπως από το ξύσε/ξύσε, δεν αφήνει καμία αγωγή να πάρει τα πάνω της;
Κολάρο του φοράτε;

• Like
Reactions: Orjo

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Πωωω... Το καημένο...

Κοίτα, φίλη που ο σκύλος της με την ηλικία έχανε τρίχωμα από παντού, αλλά παντού, είχε μείνει φαλακρός σε πολλά σημεία, και δεν βρίσκουν ακόμα τι έχει, έβαλε αυτό Dermoscent Essential 6 Spot-On Chien 10-20kg Pipettes 4x1,2ml | Newpharma (μένει εξωτερικό όμως, δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ) πρόσφατα κ μετά από χρόνια ξαναβγαλε τρίχες σε κάποια από τα σημεία. Κ να φανταστείς κάτι φυτικό είναι, δεν είχε καμία προσδοκία αλλά είπε ε, να το δοκιμάσει κ αυτό, κ τελικά θαύμα-θαύμα. Αλλά δεν είχε τέτοιο κνησμό για να έχει τέτοιες πληγές. Φοβάμαι ότι δεν κάνει καν να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο αν δεν κλείσουν οι πληγές.

Από διατροφή, αμπούλες, κολάρα, περιβάλλον, είχε καμία αλλαγή πριν το εκδηλώσει; Αν κ αυτό φαντάζομαι το ψάξετε πρώτο πρώτο..

Ctavdewe

New Member
22 Αυγούστου 2022
4
0
28
Καλησπέρα, κολάρο δε φοράει αλλά παίρνει αντιπαρασιτικα χάπια, τροφή έχει αλλάξει με σύσταση γιατρού, δεν έχει αλλάξει κάτι στο περιβάλλον ή στην καθημερινή ζωή του, το ότι χάνει τρίχωμα πρέπει να οφείλεται σε αλοπεκια, ξεκίνησε σιγά σιγά να χάνει τρίχωμα και να βγάζει πληγές και καυκαλια, υπήρχαν κάποιοι περίοδοι που η έξαρση σταματούσε όταν παραδείγματος χάρη είχε φύγει η μητέρα μου και τα πρόσεχα μόνος μου τα σκυλιά, οπότε έχει πάει και στο μυαλό μου μήπως είναι κάτι ψυχολογικό, αλλά μπορεί απλά να ήταν τυχαίο. Αυτή τη στιγμή παίρνει αγωγή milbemax(αντιπαρασιτικα για μεικτές μολύνσεις), του φοράμε κώνο στο κεφάλι για να μη ξυνεται και τον προσέχουμε όσο μπορούμε και αλοε κρέμα για να μη μολύνονται και να απαλύνει λίγο το ξύσιμο. Θα ψάξω για τις αμπούλες και τη δράση τους και θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο. Εν πάση περιπτώσει το θέμα δεν είναι η τριχόπτωση αλλά κυρίως τα καυκαλια και οι πληγές που το βασανίζουν όλη μέρα και ματώνει όλο το σπίτι προσπαθώντας να ξύσει το κεφάλι του σε ότι βρει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Δεν εννοούσα αντιπαρασιτικό κολλάρο. Τον κώνο που λες. Για να μην ξύνεται και τα ματώνει συνέχεια. Να τα αφήσει να επουλωθούν όσο κι αν το φαγουρίζουν το φουκαριάρικο. Ομολογώ ότι τέτοιας έκτασης πληγές και μάλιστα στο κεφάλι, δεν έχω ξαναδεί.
Υποθέτω ξέσμα έχετε πάρει και έχει γίνει καλλιέργεια η οποία δεν έδειξε τίποτα;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Ε ναι το θέμα όντως δεν είναι η τριχόπτωση, αλλά αν οι αμπούλες βοηθάνε με την αλοπεκία ή γενικά "ηρεμούν" το δέρμα από ότι το επηρεάζει μπορεί κ να βοηθήσουν. Πες μας τι θα σου πει ο γιατρός σχετικά!

Ctavdewe

New Member
22 Αυγούστου 2022
4
0
28
Ναι έχουμε κάνει καλλιέργεια αίματος, τον πήγαμε και σήμερα και θα κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Οχι καλλιέργεια αίματος.
Ανάλυση δείγματος από το δέρμα, από τα σημεία των πληγών.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Ένεση Cytopoint (chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/cytopoint-epar-medicine-overview_el.pdf) σου πρότεινε κανένας γιατρός;
Τροφή τι τρώει;
Φαντάζομαι δεν σφουγγαρίζετε με χλωρίνες, αμμωνίες κλπ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr