Έντονη ενόχληση και περίεργη συμπεριφορά.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη εμπειρία που μου συνέβη σ’ ένα κομμωτήριο σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Λοιπόν, πριν από μία εβδομάδα πήγα να κουρέψω το σκυλάκι μου, ένα Maltese 11 μηνών σ’ ένα pet shop στη Θεσσαλονίκη, περιοχή 25[SUP]ης[/SUP] Μαρτίου και Σόλωνος το όνομα αυτού ( Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ). Το έχω κουρέψει άλλη μια φορά στο παρελθόν σε άλλο κομμωτήριο σκύλων και παρακολουθούσα τη διαδικασία, μετά το πέρας αυτής το σκυλάκι συμπεριφερόταν φυσιολογικά και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Αυτή τη φορά μόλις πήγα στο pet shop που αναφέρθηκε παραπάνω πίστευα πως θα ήμουν παρών κατά την προετοιμασία, ενώ μου έλεγαν επίμονα να αποχωρίσω με τη δικαιολογία ότι θα ήταν χειρότερα αν βρισκόμουν εκεί λέγοντας μου ότι θα έκλαιγε και δεν θα ήταν ήρεμη. Δυστυχώς αφού επέμεναν αρκετά, έφυγα από το κατάστημα και επέστρεψα μετά από μια μισή ώρα. Μόλις πήγα να το πάρω είδα κούρεμα του και συνειδητοποίησα ότι δεν είχε γίνει όπως το ήθελα και είχαμε συζητήσει αλλά δεν είπα τίποτα. Όμως όταν πήγα σπίτι το σκυλί άρχισε να τρέμει (πράγμα που δεν ξέρω που οφείλεται ) και δεν είχε καθόλου όρεξη για παιχνίδι το οποίο μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι πολύ ενεργητική και παιχνιδιάρα. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι είχε μια μεγάλη πληγή ανάμεσα στα μουστάκια της, επίσης ο πισινός της ήταν έντονα ερεθισμένος με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να μην μπορεί να καθίσει λόγω μεγάλης ενόχλησης. Το ίδιο ερεθισμένη είναι στη περιοχή του λαιμού και των αφτιών.
Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εμπειρία ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες και παρόμοιες καταστάσεις. Τέλος όποιος από εσάς έχει κάποια συμβουλή ή έστω κάτι να επισημάνει παρακαλώ μοιραστείτε το .
Κάποιες φωτογραφίες του σκυλιού πριν από το κούρεμα :
View attachment 48140View attachment 48141

Φωτογραφίες μετά από κούρεμα :
View attachment 48142View attachment 48143View attachment 48144
Λυπαμαι πολυ για το σκυλάκι σου και ευχαριστω προσωπικα που εγραψες διευθυνση κτλ γιατι εψαχνα κομμωτηριο για να κουρεψω την μικρη μου κι αυτο είναι κοντά σχετικά με άλλα και μπορεί να το επέλεγα χωρίς να ξέρω...Να είστε καλά κι εσύ και η μικρή σου

• Like
Reactions: Hiraeth

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Γκρούμερ στην Κοζάνη κρατούσε τον Johnny σούζα και του έκανε κούρεμα όλα τα λεφτά, με μηχανή και ψαλίδι. Ούτε φωνές ούτε χτυπήματα ούτε τίποτα. Παρόν εγώ σε όλη τη διαδικασία.

«Κτηνίατρος» στην Καρδίτσα τον κοίμησε για να τον κουρέψει ο άντρας της με μηχανή παντού και έπειτα να τον μπανιαρίσει η μητέρα της. Ήθελε κιόλας να μην είμαστε παρόντες στη διαδικασία. Ήθελε. Λες και θα άφηνα μόνο του τον Johnny σε ανθρώπους που γνώριζα πρώτη φορά. Το δε κούρεμα ήταν γτπκ, με εμφανείς γραμμές και ακούρευτες τουφίτσες. Η ίδια κτηνίατρος δεν εμπιστεύεται την Orijen γιατί έχει «80% πρωτείνη».

Περιττό να σας πω ότι δεν ξαναπάτησα και έχω τον Johnny ακούρευτο από τότε :)

Καταλαβαίνω να ναρκώσουμε ένα σκύλο για να τον βγάλουμε ακτινογραφία, αλλά για ένα κούρεμα; Που ήταν και της πλάκας; Σε ένα σκυλί 5 κιλών με το ζόρι; Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν ιδέα από σκυλιά σε μένα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γκρούμερ στην Κοζάνη κρατούσε τον Johnny σούζα και του έκανε κούρεμα όλα τα λεφτά, με μηχανή και ψαλίδι. Ούτε φωνές ούτε χτυπήματα ούτε τίποτα. Παρόν εγώ σε όλη τη διαδικασία.

«Κτηνίατρος» στην Καρδίτσα τον κοίμησε για να τον κουρέψει ο άντρας της με μηχανή παντού και έπειτα να τον μπανιαρίσει η μητέρα της. Ήθελε κιόλας να μην είμαστε παρόντες στη διαδικασία. Ήθελε. Λες και θα άφηνα μόνο του τον Johnny σε ανθρώπους που γνώριζα πρώτη φορά. Το δε κούρεμα ήταν γτπκ, με εμφανείς γραμμές και ακούρευτες τουφίτσες. Η ίδια κτηνίατρος δεν εμπιστεύεται την Orijen γιατί έχει «80% πρωτείνη».

Καταλαβαίνω να ναρκώσουμε ένα σκύλο για να τον βγάλουμε ακτινογραφία, αλλά για ένα κούρεμα; Που ήταν και της πλάκας; Σε ένα σκυλί 5 κιλών με το ζόρι; Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν ιδέα από σκυλιά σε μένα.
Η συγκεκριμένη κτηνίατρος είχε και ιδιότητα groomer ή απλά πάνω στην εξέταση σου "πέταξε" ότι μπορει να το κουρέψει;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

4 μηνων κανω εμβολιο στη σελιν και βρισκω εκει (πρωην εκτροφεα, πρωην βοηθό κτηνιατρου)νυν γκρουμερ (μελλοντικη φιλοζωο και μελλοντικη εκτροφεα ξανα με ενα διάλειμμα ως εκπαιδευτρια), να κουρεψει τη Σελιν μετά τους 6 μηνες να φύγει το κουταβόμαλλο.... Που δεν μπορουσε να της ξυρίσει ουτε τα αυτάκια...
Κ όμως mareco δεν ειναι η πρώτη φορά που ακουω για μέθη για κουρεμα!

Και να σας πω και αλλο περιστατικό.... αν θελετε μετά αναφερω το ονομα της:

Γκρουμερ στην αθηνα, κλεινει ραντεβου 2 σκυλια, 1 γιορκι και 1 πρωην αδεσποτο μαλτεζάκι φοβικό εξαιρετικά. Ενημερώνει η ιδιοκτητρια οτι ειναι φοβικό το μαλτεζ, να μην αλωνιζουν σκυλια κλπ οταν παει. Φτάνει λοιπον στο μαγαζι, και βλέπει εναν γπ να αλωνιζει και να θέλει να παει κατα πάνω τους μόλις βλέπει τα 2 μικρόσωμα... Ξεκινάει κουρεμα στο γιορκι... το βάζει σε μπλάστερ να στεγνώσει και να τσιριζει το σκυλι.... αδιαφορη πιάνει το μαλτεζάκι το οποιο πραγματικά χ3στηκε πάνω του, έτρεμε και τσιριζε σαν νυφίτσα, η ιδιοκτητρια να ωρύεται. Τους εριξε καντηλια και σηκώθηκε και εφυγε...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Πάντως υπάρχουν σκυλιά για τα οποία η μέθη στο κούρεμα (και άρα κουρεύονται στον κτηνίατρο μόνο) είναι μονόδρομος.Χτυπιούνται, κοπανιούνται, δαγκώνουν και τον groomer :D.

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Λυπαμαι πολυ για το σκυλάκι σου και ευχαριστω προσωπικα που εγραψες διευθυνση κτλ γιατι εψαχνα κομμωτηριο για να κουρεψω την μικρη μου κι αυτο είναι κοντά σχετικά με άλλα και μπορεί να το επέλεγα χωρίς να ξέρω...Να είστε καλά κι εσύ και η μικρή σου
Σ ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που το είδες και δεν θα το επιλέξεις θα σώσεις το σκυλάκι σου.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
για την προηγούμενη κολεξιόν εννοεί προφανώς !! :confused:
Thank you! Μην εξηγούμε τα αυτονόητα! :p

Η συγκεκριμένη κτηνίατρος είχε και ιδιότητα groomer ή απλά πάνω στην εξέταση σου "πέταξε" ότι μπορει να το κουρέψει;
Δεν πήγαμε για εξέταση, για grooming πήγαμε. Υποτίθεται έχει κτηνιατρείο-saloon.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ δεν είμαι υπέρ των κουρεμάτων (αν και φαντάζομαι ότι κάποια σκυλιά μπορεί και να το χρειάζονται ) οπότε αντιλαμβάνεστε πως μου φαίνεται το σκυλί κουρεμένο στις φωτογραφίες :rolleyes:
Ελπίζω να στρώσει η τρίχα του σκυλιού γιατί έτσι όπως είναι μου φαίνεται απλά χάλια...:(

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Την κουρεύω γιατί μεγαλώνουν τα μαλλιά μπαίνουν μέσα στα μάτια της και κοκκινίζουν.Δεν δέχεται τα λαστιχάκια γιατί την ενοχλούν και τα βγάζει. Την προηγούμενη φορά δεν είχα κανένα πρόβλημα, να και φωτογραφία :
View attachment 48145

.
Στη φωτογραφία όμως βλέπω ότι είναι κουρεμένη στο σώμα και στο κεφάλι παραμένει το λαστιχάκι.

Σε παρακαλώ πάρα πολύ: ΜΗΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΕΙΣ ΞΑΝΑ! Τα bichons το χρειάζονται το μαλλάκι τους επειδή τα προστατεύει από το κρύο και από τη ζέστη. Απλά θέλει συχνό βούρτσισμα - δεν είναι όμως τόσο τραγικό: εγώ τα 2 σκυλιά βουρτσίζω σε μισή ώρα. Αν το κάνεις τακτικά δεν θα πιάσει τζίβες και θα έχει ωραίο υγειή μανδύα.

Και αν κουρεύεις τη μουσούδα, τότε οι μικρές τρίχες θα ερεθίζουν πιο πολύ τα μάτια του.

Αν δεν δέχεται το λαστιχάκι τότε μπορείς να κοντύνεις τα μαλλιά πάνω από τα μάτια (αυτό μπορεί να κάνεις μόνη σου χωρίς το groomer) αλλά ποτέ στη μουσούδα - εκεί να τα χτενίζεις τα μαλλάκια συχνά για να μη μπαίνουν στα μάτια.

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Στη φωτογραφία όμως βλέπω ότι είναι κουρεμένη στο σώμα και στο κεφάλι παραμένει το λαστιχάκι.

Σε παρακαλώ πάρα πολύ: ΜΗΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΕΙΣ ΞΑΝΑ! Τα bichons το χρειάζονται το μαλλάκι τους επειδή τα προστατεύει από το κρύο και από τη ζέστη. Απλά θέλει συχνό βούρτσισμα - δεν είναι όμως τόσο τραγικό: εγώ τα 2 σκυλιά βουρτσίζω σε μισή ώρα. Αν το κάνεις τακτικά δεν θα πιάσει τζίβες και θα έχει ωραίο υγειή μανδύα.

Και αν κουρεύεις τη μουσούδα, τότε οι μικρές τρίχες θα ερεθίζουν πιο πολύ τα μάτια του.

Αν δεν δέχεται το λαστιχάκι τότε μπορείς να κοντύνεις τα μαλλιά πάνω από τα μάτια (αυτό μπορεί να κάνεις μόνη σου χωρίς το groomer) αλλά ποτέ στη μουσούδα - εκεί να τα χτενίζεις τα μαλλάκια συχνά για να μη μπαίνουν στα μάτια.
Τα βγάζει και συνέχεια την κυνηγάω για να της τα βάλω. Πάνω από 5 λεπτά δεν κάθετε όταν την χτενίζω. Κι εκεί δεν πήγα για να μου την ξυρίσει αλλά να τα πάρει με ψαλίδι αν ήμουν εκεί φυσικά και δεν θα τον άφηνα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τα βγάζει και συνέχεια την κυνηγάω για να της τα βάλω. Πάνω από 5 λεπτά δεν κάθετε όταν την χτενίζω. Κι εκεί δεν πήγα για να μου την ξυρίσει αλλά να τα πάρει με ψαλίδι αν ήμουν εκεί φυσικά και δεν θα τον άφηνα.
Το σκύλι μας από μικρό κουτάβι πρέπει να μαθει να δέχεται την περιποίηση: να το χτενίζουμε, να του κόβουμε τα νύχια, να του καθαρίζουμε τα δόντια. Δοκίμασε με λιχουδιές.
Η δικιά μου είναι 5 μηνών και ήδη ξαπλώνει και απολαμβάνει ακίνητη το χτένισμα.
Μπορούν να τα μάθουν όλα, απλά θέλει υπομονή και συνέπεια :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

δοκιμασε να αφησεις τη βουρτσα και τη χτένα κάπου χύμα, μόλις παει να τα επεξεργαστεί επιβραβευσε.
Σιγά σιγά πιασε να την χτενισεις. Δεν καθεται 5 λεπτα? Θα την χτενισεις ισα για 2 λεπτα... πριν προλάβει να δυσανασχετήσει και θα την επιβραβεύσεις και θα την αφησεις. Δεν θα την κρατησεις με το ζόρι στην αρχη. Σιγά σιγά με υπομονη τα 2 λεπτά θα γινουν 5, και μετά 10. Οποτε σταδιακά θα ξεφορτωθείς την ανάγκη γκρουμερ.
Της εβαλες λαστιχάκι στο κεφάλι? Της βάζεις επιτόπου κολαρο/στηθόλουρο και την πας βόλτα... να ξεχάσει να αντιδράσει (υπό την προΫποθεση ότι δεν το εχεις τόσο σφιχτό που της τραβάει το δερμα). Προσπάθησε να προλαβαίνεις τις αντιδράσεις της, είτε αποπροσανατολιζοντας τες (όπως με τη βόλτα), είτε προλαμβάνοντας τες (με το να σταματάς και να επιβραβεύεις πριν αρχισει να τσινάει). Στο χερι σου ειναι να μάθει να κάθεται, και να μην χρειαστείς ξανα γκρούμερ αλλά να την εχεις περιποιημένη και με καθαρό τρίχωμα, μόνη σου!

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
δοκιμασε να αφησεις τη βουρτσα και τη χτένα κάπου χύμα, μόλις παει να τα επεξεργαστεί επιβραβευσε.
Σιγά σιγά πιασε να την χτενισεις. Δεν καθεται 5 λεπτα? Θα την χτενισεις ισα για 2 λεπτα... πριν προλάβει να δυσανασχετήσει και θα την επιβραβεύσεις και θα την αφησεις. Δεν θα την κρατησεις με το ζόρι στην αρχη. Σιγά σιγά με υπομονη τα 2 λεπτά θα γινουν 5, και μετά 10. Οποτε σταδιακά θα ξεφορτωθείς την ανάγκη γκρουμερ.
Της εβαλες λαστιχάκι στο κεφάλι? Της βάζεις επιτόπου κολαρο/στηθόλουρο και την πας βόλτα... να ξεχάσει να αντιδράσει (υπό την προΫποθεση ότι δεν το εχεις τόσο σφιχτό που της τραβάει το δερμα). Προσπάθησε να προλαβαίνεις τις αντιδράσεις της, είτε αποπροσανατολιζοντας τες (όπως με τη βόλτα), είτε προλαμβάνοντας τες (με το να σταματάς και να επιβραβεύεις πριν αρχισει να τσινάει). Στο χερι σου ειναι να μάθει να κάθεται, και να μην χρειαστείς ξανα γκρούμερ αλλά να την εχεις περιποιημένη και με καθαρό τρίχωμα, μόνη σου!
Μπραβο τα ειπες ολα πιστευω!
Συμφωνω απολυτως, δε θελει κοπο θελει τροπο για τα λαστιχακια στα μαλλια!
(θα σου μεινει το γκρουμερ παντως :))

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μπραβο τα ειπες ολα πιστευω!
Συμφωνω απολυτως, δε θελει κοπο θελει τροπο για τα λαστιχακια στα μαλλια!
(θα σου μεινει το γκρουμερ παντως :))

Στο τελος θα ανοιξω κατάστημα... εναλλακτική καριέρα!

cristy

Member
17 Φεβρουαρίου 2014
10
0
Έτσι θα κάνω σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.Έχω δοκιμάσει και λαστιχάκι το ξίνει με τα ποδαράκια της και μετά δεν μπορώ να της τα βγάλω.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Για καριέρα δεν ξέρω, για καμαριέρα παντως δεν το χεις . Ακους εκει να αφηνεις βουρτσες, χτενες κλπ οπου ναναι χυμα. :p

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Έτσι θα κάνω σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.Έχω δοκιμάσει και λαστιχάκι το ξίνει με τα ποδαράκια της και μετά δεν μπορώ να της τα βγάλω.
Τα κοβουμε τα λαστιχακια με ψαλιδακι, ποτε δε τα τραβαμε γιατι πονανε.
Και δε τα σφιγγουμε τερμα.