Έντονη φαγούρα

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Γειά σας,
Έχω ένα αρσενικό ημιαιμο γκριφόν 5 μηνών. 10 μέρες τώρα έιχε φαγούρα σε όλο το σώμα αλλά ειδικά στη μουσούδα. Φοράει κολάρο scalibor και αμπούλα. Ο κτηνίατρος μας έδωσε prezolon για 6 μέρες (3 μέρες /ολόκληρο χάπι και 3 μέρες/μισό). Ηρεμησε αρκετά εκείνες τις ημέρες. Από χτες το βράδυ έχει τρομερή φαγούρα σε όλο το σώμα, δεν κοιμήθηκε το σκυλί από τη φαγούρα και σήμερα το πρωί είδα στην κοιλιά του ένα μαύρο ζουζούνι που περπατούσε πολύ γρήγορα και δυστυχώς δεν πρόλαβα να το πιάσω, χώθηκε στο τρίχωμα και όσο και να τον ψάχνω δεν το βρίσκω. Έχετε καμία ιδέα; Να του κάνω εξωτερική αποπαρασίτωση παρόλο που φοράει αμπούλα (εννοώ θα τον πειράξει κάπου);

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Προσπάθησε να τον ψάξεις καλά γιατί αυτό μου φαίνεται ότι πρόκειται για ψύλλους. Γενικότερα εγώ χρησιμοποιώ μόνο χάπι Simparica. Ποτέ δεν την βοήθησε το κολλάρο για τα εξωπαράσιτα (είχα πάρει διαφορετικά από αυτό που ανέφερες), να φανταστείς είχαν μαζευτεί όλα πάνω στο κολλάρο. Όταν της πήρα το Simparica καθάρισε εντελώς και δεν ξανά είχα θέμα, πλέον της το παίρνω κάθε 1,5 μήνα. Το Bravecto μου το είχε προτείνει η κτηνίατρός μου αλλά στην κυριολεξία η δικιά μου δεν το ήθελε, και όσες προσπάθειες και να έκανα να της το κρύψω μέσα στο φαί, να της το δώσω χωρίς να το καταλάβει, το έφτυνε, και δοκίμασα το Simparica και τελείωσε η υπόθεση. Δεν λειτουργούν όλα το ίδιο για κάθε σκύλο αλλά γενικότερα εγώ πλέον δεν της φοράω κολλάρο ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αμπούλα και δεν είχε ξανά θέμα με εξωπαράσιτα. Όταν είχε νόμιζα ότι πρόκειται για αλλεργία επειδή όπως είπες και εσύ, ξυνόταν ΠΑΡΑ πολύ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έκλαιγε. Την πήγα για μπάνιο και αφαίρεση νεκρής τρίχας και στην κυριολεξία ο κομμωτής μου είπε να πάω κατευθείαν να πάρω χάπι γιατί υπήρχε μεγάλο θέμα, και εγώ δεν είχα δει ή καταλάβει τίποτα. Προσπάθησε να πάρεις μια χτένα για ψύλλους σκύλων και χτένισε την τρίχα του για να δεις τι συμβαίνει...

Last edited:

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Προσπάθησε να τον ψάξεις καλά γιατί αυτό μου φαίνεται ότι πρόκειται για ψύλλους. Γενικότερα εγώ χρησιμοποιώ μόνο χάπι Simparica. Ποτέ δεν την βοήθησε το κολλάρο για τα εξωπαράσιτα (είχα πάρει διαφορετικά από αυτό που ανέφερες), να φανταστείς είχαν μαζευτεί όλα πάνω στο κολλάρο. Όταν της πήρα το Simparica καθάρισε εντελώς και δεν ξανά είχα θέμα, πλέον της το παίρνω κάθε 1,5 μήνα. Το Bravecto μου το είχε προτείνει η κτηνίατρός μου αλλά στην κυριολεξία η δικιά μου δεν το ήθελε, και όσες προσπάθειες και να έκανα να της το κρύψω μέσα στο φαί, να της το δώσω χωρίς να το καταλάβει, το έφτυνε, και δοκίμασα το Simparica και τελείωσε η υπόθεση. Δεν λειτουργούν όλα το ίδιο για κάθε σκύλο αλλά γενικότερα εγώ πλέον δεν της φοράω κολλάρο ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αμπούλα και δεν είχε ξανά θέμα με εξωπαράσιτα. Όταν είχε νόμιζα ότι πρόκειται για αλλεργία επειδή όπως είπες και εσύ, ξυνόταν ΠΑΡΑ πολύ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έκλαιγε. Την πήγα για μπάνιο και αφαίρεση νεκρής τρίχας και στην κυριολεξία ο κομμωτής μου είπε να πάω κατευθείαν να πάρω χάπι γιατί υπήρχε μεγάλο θέμα, και εγώ δεν είχα δει ή καταλάβει τίποτα. Προσπάθησε να πάρεις μια χτένα για ψύλλους σκύλων και χτένισε την τρίχα του για να δεις τι συμβαίνει...
Ευχαριστώ πολύ! Τον ψάχνω, μέσα στο τρίχωμα δύσκολα τα βρίσκεις. Βρήκα ένα στην κοιλιά του που είναι γυμνή.

Attachments

• Like
Reactions: Orjo

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Επικοινώνησε με τον κτηνίατρο σου για να σου πει αν πρέπει να πάρει χάπι ή όχι. Εμένα πάντως, όπως σου είπα, με έσωσε. Τουλάχιστον τώρα ξέρεις τι είναι!

• Like
Reactions: AnastasiaArd

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Επικοινώνησα με τον κτηνίατρο. Μου είπε να μην κάνω τίποτα κι αν είναι ψύλλος ή τσιμπούρια θα πεθάνουν από μόνα τους. Δεν ξέρω.... Το σκυλί δεν μπορεί να ησυχάσει.

• Like
Reactions: Orjo

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.459
12.898
Aθήνα
Δεν ξέρω τι είναι αυτό το ζωύφιο στη φωτογραφία. Πάντως το ξύσιμο όπως το περιγράφεις, παραπέμπει σε ψύλλους.
Μία αμεση λύση είναι το σπρευ (advantix, efipro κλπ) που να πιάνει ψύλλους και τα αβγά τους.
Αυτό τα σκοτώνει επί τόπου.

Αντίθετα οι αμπούλες, τα χαπάκια κλπ, θέλουν κάποιο χρόνο για να δράσουν.

Τι αμπούλα του έβαλες και πριν πόσο καιρό;

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Δεν ξέρω τι είναι αυτό το ζωύφιο στη φωτογραφία. Πάντως το ξύσιμο όπως το περιγράφεις, παραπέμπει σε ψύλλους.
Μία αμεση λύση είναι το σπρευ (advantix, efipro κλπ) που να πιάνει ψύλλους και τα αβγά τους.

Αμπούλα του έβαλα της Beaphar στις 7 Ιουνίου. Επίσης την ίδια μέρα φόρεσε και το καινούργιο scalibor.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.459
12.898
Aθήνα
Δεν την έχω ακουστά.
Όπως και να έχει πάνε 13 μέρες από τότε και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει, ό,τι και να είχε πάνω ο σκυλος.

Άρα ή δεν είναι αποτελεσματική (και είχε τρελό πρόβλημα ο σκυλος) ή είναι κάτι άλλο πχ αλλεργική αντίδραση (είτε από την αμπούλα είτε από το σκαλιμπορ).

Το ότι βρήκες αυτό το ζωύφιο πάνω στον σκύλο ζωντανό, παρολο το χρονικό διάστημα που έχει περάσει, παραπέμπει πως μάλλον δεν είναι αποτελεσματική.

Από την άλλη δεν μπορώ να μην σταθώ στο ότι ξεκίνησε το ξύσιμο πριν 10 μέρες. Δηλαδή 3 μέρες μετά την αμπούλα και το σκαλιμπορ. Σκέψου και αυτό.
Μπορεί δλδ να είναι όλα μαζί.
Και αναποτελεσματικό και αλλεργιογονο.

Να έχεις τον νου, αν είναι ψύλλοι, πως χρειάζεται να καθαρίσεις σχολαστικά όλα τα μερη που συχνάζει ο σκυλος (κρεβάτι του πχ, καναπέδες, κρεβάτια κλπ ανάλογα που κινείται).

Πριν βάλεις αμπούλα και σκαλιμπορ, ξυνόταν το σκυλάκι;

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Δεν την έχω ακουστά.
Όπως και να έχει πάνε 13 μέρες από τότε και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει, ό,τι και να είχε πάνω ο σκυλος.

Άρα ή δεν είναι αποτελεσματική (και είχε τρελό πρόβλημα ο σκυλος) ή είναι κάτι άλλο πχ αλλεργική αντίδραση (είτε από την αμπούλα είτε από το σκαλιμπορ).

Το ότι βρήκες αυτό το ζωύφιο πάνω στον σκύλο ζωντανό, παρολο το χρονικό διάστημα που έχει περάσει, παραπέμπει πως μάλλον δεν είναι αποτελεσματική.

Από την άλλη δεν μπορώ να μην σταθώ στο ότι ξεκίνησε το ξύσιμο πριν 10 μέρες. Δηλαδή 3 μέρες μετά την αμπούλα και το σκαλιμπορ. Σκέψου και αυτό.
Μπορεί δλδ να είναι όλα μαζί.
Και αναποτελεσματικό και αλλεργιογονο.

Να έχεις τον νου, αν είναι ψύλλοι, πως χρειάζεται να καθαρίσεις σχολαστικά όλα τα μερη που συχνάζει ο σκυλος (κρεβάτι του πχ, καναπέδες, κρεβάτια κλπ ανάλογα που κινείται).

Πριν βάλεις αμπούλα και σκαλιμπορ, ξυνόταν το σκυλάκι;
Ναι ξυνόταν, υποθέσαμε ότι είναι από τη σιτρονελα που τον ξεκάζαμε κάθε βράδυ γιατί δεν την ήθελε καθόλου. Τότε μας είπε ο κτηνίατρος να βάλουμε και αμπούλα. Τον έκανα μπάνιο και 2 μέρες μετά βάλαμε αμπούλα και scalibor. Συνέχισε το ξύσιμο και μας έδωσε prezolon. Ηρεμησε αρκετά εκείνες τις μέρες μεχρι χτες που ξεκίνησε η εντονη φαγούρα και βρήκα το πρωί αυτό το ζουζούνι. Θεωρώ ότι έχει κι άλλο ζουζούνι αλλά δεν μπορώ να το βρω, παρόλο που τον έκανε και με το χτένι.
Επικοινώνησα ξανά με τον κτηνίατρο, μου είπε να του ξαναδωσω prezolon για να μην τραυματιστεί από το ξύσιμο και ή να του ξαναβάλω αμπούλα ή να του δώσω χάπι bravecto.
Αυτή η αμπούλα η beaphar είναι φυτική ίσως να μην είναι αποτελεσματική.

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50

Τα σπρευ τύπου advantix και efipro από που τα προμήθευστε; Ψάχνω στα site μεγάλων pet shop αλλά δεν τα βρίσκω.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.459
12.898
Aθήνα
Έχω πάνω από 10ετια να πάρω κάτι τέτοιο, πραγματικά δεν ξέρω αν έχουν καταργηθεί. Αν ψάξεις στο Internet δεν σου βγάζει κάτι;

Edit
Αυτό εδώ πχ

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.396
Τα σπρευ τύπου advantix και efipro από που τα προμήθευστε; Ψάχνω στα site μεγάλων pet shop αλλά δεν τα βρίσκω.
Τα φάρμακα, αμπουλες κτλ δε τα εχουν γενικα στα σαιτ ανερτημένα, κατι με τη νομοθεσια παιζει το ειχα ψαξει αλλα δε θυμαμαι να σου πω.
Περνω συνεχεια παντως δια ζωσης απο γνωστα κατάστηματα.
Αλλιως απο ιντερνετ παραγγελνω συνηθως απο καποια καταστηματα με κτηνιατρικα/αγροτικα τηλεφωνικα.

• Like

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
Τα φάρμακα, αμπουλες κτλ δε τα εχουν γενικα στα σαιτ ανερτημένα, κατι με τη νομοθεσια παιζει το ειχα ψαξει αλλα δε θυμαμαι να σου πω.
Περνω συνεχεια παντως δια ζωσης απο γνωστα κατάστηματα.
Αλλιως απο ιντερνετ παραγγελνω συνηθως απο καποια καταστηματα με κτηνιατρικα/αγροτικα τηλεφωνικα.
Βασικά για ηλεκτρονική αγορά έχουν διαθέσιμα μόνο τα φυτικά.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.424
8.396
Βασικά για ηλεκτρονική αγορά έχουν διαθέσιμα μόνο τα φυτικά.
εαν θες αποκλειστικα ηλεκτρονικα καλεσε στη κτηνιατρικη ή αγροτικη στεγη , παραγγελνεις τηλεφωνικα οτι θες. Αλλιως απο κοντα σε οποιοδηποτε πετ σοπ, εφιπρο ή παρεμφερη σπρει εχουν σχεδον ολα.

• Like

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
η φωτογραφια που εβαλες είναι ψύλος.
ναν σταματήσεις την κορτιζόνη χτες!!!
για πιο λόγο είπε ο κτηνίατρο κορτιζονη...
εφοσον εχεις ψυλους η φαγουρα ειναι απο τους ψύλους...
μην δωσεις αλλο φαρμακο η σπρευ ... εκτος από frontline
το μόνο που είναι μαεσα αποτελεσματικό και καταπολεμα και την αλλεργια που οφειλεται στα τσιμπηματα ψυλων.
ήδη αυτα που εδωσες όπως βλεπεις μπορει να ειναι αποτελεσματικα για διαφορα ζωυφια αλλά όχι γιια ψύλους...
δεν ξερω με τι δοσολογια ξεκινησες κορτιζονη αν ξεκινησες αλλα πρεπει να σταματησει σταδιακα...

AnastasiaArd

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2021
58
15
50
η φωτογραφια που εβαλες είναι ψύλος.
ναν σταματήσεις την κορτιζόνη χτες!!!
για πιο λόγο είπε ο κτηνίατρο κορτιζονη...
εφοσον εχεις ψυλους η φαγουρα ειναι απο τους ψύλους...
μην δωσεις αλλο φαρμακο η σπρευ ... εκτος από frontline
το μόνο που είναι μαεσα αποτελεσματικό και καταπολεμα και την αλλεργια που οφειλεται στα τσιμπηματα ψυλων.
ήδη αυτα που εδωσες όπως βλεπεις μπορει να ειναι αποτελεσματικα για διαφορα ζωυφια αλλά όχι γιια ψύλους...
δεν ξερω με τι δοσολογια ξεκινησες κορτιζονη αν ξεκινησες αλλα πρεπει να σταματησει σταδιακα...
Κορτιζόνη έδωσε πολύ πριν δω το ζωύφιο. Μόλις είχαμε ξεκινήσει τα πάρκα και θεώρησε ότι κάτι τον πείραξε. Την σταματήσαμε σταδιακά. Μετά το ζωύφιο ο γιατρός μου πρότεινε χάπι bravecto αλλά φοβήθηκα να το δώσω λόγω των παρενεργειων που έχω διαβάσει. Έτσι τον ψεκασα με Frontline σε 15 μέρες επανάληψη και μετά μια καλη αμπούλα.

• Like
Reactions: GRDANE and Orjo