Έπεσε το αυτί του κουταβιου

Lina10

Member
20 Μαρτίου 2025
5
2
49
Καλησπέρα σας.Εχω ένα Γιορκσάιρ που τώρα είναι 4μισι μηνών .Ενώ είχε σηκωμένα τα αυτιά όταν το πήρα 3 μηνών κάποια στιγμή του λύγισε λίγο το αριστερό αυτί το πήγα και το ξύρισαν και μετά από λίγες μέρες το σήκωσε .Εδώ και 5 μέρες έχει πέσει το αριστερό του αυτί αρκετά κάτω όταν θα κάνουμε θόρυβο το σηκώνει αλλά μετά παραμένει κάτω.Το έχω ξυρίσει και περιμένω μήπως σηκωθεί .Έχω ακούσει ότι πολλές φορές ευθύνονται τα δόντια όταν βγαίνουν καινούρια δεν ξέρω αν ισχύει ?Αν μπορούσατε να μου δώσετε καμια συμβουλή θα ήμουν ευγνώμων.Ευχαριστω !

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Καλησπέρα.
Ξυρίζουν το πάνω τριγωνακι του αυτιού για να μην έχει βάρος και να το βοηθήσει να σταθεί.
Κάποια σκυλακια έχουν τόσο ωραία αυτάκια που δεν χρειάζεται καν ξύρισμα. Κάποια άλλα, λόγω μεγέθους αυτιού χρειάζονται μια βοήθεια.

Το δικό σας έχει μεγάλα αυτάκια;
Έχετε κάποια φωτογραφία;
Είναι καθαρόαιμο το σκυλάκι, εχει πεντιγκρί;
Το πήρατε από εκτροφεα ή τίποτα dogcenter;

Lina10

Member
20 Μαρτίου 2025
5
2
49
Καλησπέρα.
Ξυρίζουν το πάνω τριγωνακι του αυτιού για να μην έχει βάρος και να το βοηθήσει να σταθεί.
Κάποια σκυλακια έχουν τόσο ωραία αυτάκια που δεν χρειάζεται καν ξύρισμα. Κάποια άλλα, λόγω μεγέθους αυτιού χρειάζονται μια βοήθεια.

Το δικό σας έχει μεγάλα αυτάκια;
Έχετε κάποια φωτογραφία;
Είναι καθαρόαιμο το σκυλάκι, εχει πεντιγκρί;
Το πήρατε από εκτροφεα ή τίποτα dogcenter;
Καλησπέρα !!Όχι δεν έχει μεγάλα αυτιά.Το σκυλάκι το έχω πάρει από μια κοπέλα που έκανε γεννά και οι γονείς έχουν πάνω τα αυτιά όπως και τα αδέρφια του .Δεν έχω πρόβλημα να μείνει και κάτω το αυτακι πάλι θα το αγαπώ!Ρωτάω μήπως του λείπει κάποια βιταμίνη κτλπ. ευχαριστώ πολύ...

• Like
Reactions: Yorkaddict

Lina10

Member
20 Μαρτίου 2025
5
2
49
Καλησπέρα !!Όχι δεν έχει μεγάλα αυτιά.Το σκυλάκι το έχω πάρει από μια κοπέλα που έκανε γεννά και οι γονείς έχουν πάνω τα αυτιά όπως και τα αδέρφια του .Δεν έχω πρόβλημα να μείνει και κάτω το αυτακι πάλι θα το αγαπώ!Ρωτάω μήπως του λείπει κάποια βιταμίνη κτλπ. ..Στη μια φωτογραφία είναι πριν όρθιο το αυτί και στη άλλη τώρα που είναι κατεβασμένο ... ευχαριστώ

Attachments

• Like
Reactions: Yorkaddict

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.594
10.970
Athens
Καλησπέρα !!Όχι δεν έχει μεγάλα αυτιά.Το σκυλάκι το έχω πάρει από μια κοπέλα που έκανε γεννά και οι γονείς έχουν πάνω τα αυτιά όπως και τα αδέρφια του .Δεν έχω πρόβλημα να μείνει και κάτω το αυτακι πάλι θα το αγαπώ!Ρωτάω μήπως του λείπει κάποια βιταμίνη κτλπ. ευχαριστώ πολύ...
Nα σας ζήσει. Όμως:

Δεν έχει νόημα να ρωτάτε αν θα πέσει ή δεν θα πέσει το αυτί, καθώς αυτή η ερώτηση έχει νόημα σε πιστοποιημένα καθαρόαιμα σκυλιά κάποιας φυλής. Της κοπέλας το σκυλί είναι πιθανόν κάτι σαν γιορκσάιρ τεριέ, κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Επίσης η κοπέλα είναι καραπαράνομη βάσει νόμου, εκτός αν διαθέτει επωνυμία εκτροφείου και έχει δηλώσει την γέννα στον ΚΟΕ αλλά οι κοπέλες συνήθως δεν τα ξέρουν αυτά.

Εσείς πάλι εάν θέλατε καθαρόαιμο θα έπρεπε με τόοοοσο internet πάλι να ξέρετε ότι τα καθαρόαιμα τα παίρνουμε από εκτροφείο. Όπως παίρνουμε το iphone από την Apple. Ό,τι iphone δεν παίρνουμε από την Apple και το παίρνουμε "από κοπέλα" είναι Αί-Fon κα όχι iPhone.

Άλλο ένα ποστ από αγαπημένο κτηνιατρικό φβ:

1746381714290.png

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Πολύ γλυκό σκυλάκι, να σας ζήσει

Από τις φωτογραφίες διακρίνω πως είναι λίγο μεγαλούτσικα τα αυτάκια του. Χρειάζεται σίγουρα βοήθεια με ξύρισμα στο πάνω τρίγωνο των αυτιών.
Δεν ξέρω όμως αν θα τα κρατήσει σηκωμένα.

@vrmode νομιζω τόσα χρόνια γνωρίζεις τις απόψεις μου πάνω στο θέμα, αλλά κατόπιν εορτής θεωρώ πλέον πως δεν έχουν νόημα οι εντάσεις με νέους σκυλογονεις που επέλεξαν λάθος πηγή για να αποκτήσουν το σκυλάκι τους.

Σημασία έχει να είναι γερό και υγιές το σκυλάκι και από κει και πέρα ο καθένας, (αν θέλει) θα διαβάσει και θα καταλάβει, ώστε την επόμενη φορά να απευθυνθεί στους σωστούς ανθρώπους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.594
10.970
Athens
@vrmode νομιζω τόσα χρόνια γνωρίζεις τις απόψεις μου πάνω στο θέμα, αλλά κατόπιν εορτής θεωρώ πλέον πως δεν έχουν νόημα οι εντάσεις με νέους σκυλογονεις που επέλεξαν λάθος πηγή για να αποκτήσουν το σκυλάκι τους.
Σε καταλαβαίνω, κι εγώ έχω κουραστεί πια αλλά βγάζω σπυριά με τους τσαμπατζήδες ρατσάτους.

Lina10

Member
20 Μαρτίου 2025
5
2
49
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ..δεν με ενδιαφέρει αν είναι καθαρόαιμο ...και συγγνώμη δεν συγκρίνουμε αν είναι iphone ή όχι ..το παράδειγμα ατυχές και αν είναι καθαρόαιμο η μη ... είναι ζωάκια και στη μια περίπτωση και στην άλλη.
Nα σας ζήσει. Όμως:

Δεν έχει νόημα να ρωτάτε αν θα πέσει ή δεν θα πέσει το αυτί, καθώς αυτή η ερώτηση έχει νόημα σε πιστοποιημένα καθαρόαιμα σκυλιά κάποιας φυλής. Της κοπέλας το σκυλί είναι πιθανόν κάτι σαν γιορκσάιρ τεριέ, κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Επίσης η κοπέλα είναι καραπαράνομη βάσει νόμου, εκτός αν διαθέτει επωνυμία εκτροφείου και έχει δηλώσει την γέννα στον ΚΟΕ αλλά οι κοπέλες συνήθως δεν τα ξέρουν αυτά.

Εσείς πάλι εάν θέλατε καθαρόαιμο θα έπρεπε με τόοοοσο internet πάλι να ξέρετε ότι τα καθαρόαιμα τα παίρνουμε από εκτροφείο. Όπως παίρνουμε το iphone από την Apple. Ό,τι iphone δεν παίρνουμε από την Apple και το παίρνουμε "από κοπέλα" είναι Αί-Fon κα όχι iPhone.

Άλλο ένα ποστ από αγαπημένο κτηνιατρικό φβ:

View attachment 78477

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ..δεν με ενδιαφέρει αν είναι καθαρόαιμο ...και συγγνώμη δεν συγκρίνουμε αν είναι iphone ή όχι ..το παράδειγμα ατυχές ...η αξία ενός ζώου δεν καθορίζεται από το "χαρτί", αλλά από τη φροντίδα και την αγάπη που του προσφέρουμε. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θεωρώ το κουτάβι μου "απομίμηση" επειδή δεν έχει pedigree – είναι μοναδικό και ανεκτίμητο για εμάς.»

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Κι εγώ επίσης σε καταλαβαίνω

Αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να κάνεις undo στη λάθος επιλογή ενός ανθρώπου.
Κι επειδή μιλάμε για ζωές κι όχι αντικείμενα (που τα πετάς που λέει ο λόγος και παίρνεις το γνήσιο το ορίτζιναλ) θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση το όλο θέμα. Και για τον ίδιο τον σκύλο αλλά και για τον σκυλογονιο.
Και καλά εδώ μιλάμε για σπιτική γέννα που ελπίζω να υπήρχε μια κάποια έστω στοιχειώδης κοινωνικοποιηση.
Κάτι είδαν αυτά τα μικρούλια, κάπως την πάλεψαν.

Για σκέψου σκύλους από dogcenter ή δεν ξέρω ποιον άλλον εισαγωγέα, που αυτές τις τρυφερές ηλικίες τις πέρασαν σε κλουβιά, τι συμπεριφορά θα έχουν όταν βγουν στον έξω κόσμο.
Και καλά πες τα μικρόσωμα γιορκομαλτεζοειδη...
Για σκέψου κανα κανεκορσο, τίποτα μαστιφ, ομάδα 2 κλπ...
Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Οι άνθρωποι που έκαναν το λάθος να απευθυνθούν σε λάθος πηγή, χρειάζονται καθοδήγηση και βοήθεια για μια ομαλή συμβίωση με τον σκύλο τους.

Γιατί έτσι κι αλλιώς με αυτόν θα πορευτουν τα επόμενα 8,10,15 χρόνια.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.079
1.131
28
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ..δεν με ενδιαφέρει αν είναι καθαρόαιμο ...και συγγνώμη δεν συγκρίνουμε αν είναι iphone ή όχι ..το παράδειγμα ατυχές και αν είναι καθαρόαιμο η μη ... είναι ζωάκια και στη μια περίπτωση και στην άλλη.
δεν καταλαβατε μαλλον τι προσπαθουν να σας πουν. οχι οτι θα επρεπε να σας νοιαζει αν ειναι καθαροαιμο ή ημιαιμο ενα σκυλι, ΑΛΛΑ, εφοσων εχετε καπριτσιο και βιτσιο και θελετε συγκεκριμενη ρατσα, θα επρεπε, εν ετει 2025, να ειχατε κανει ερευνα για το ποιος ειναι ο σωστος τροπος και τοπος αγορας. οι πληροφοριες αυτες, ειναι ενα κλικ μακρια σας, ολων μας.

• Like
Reactions: mareco and vrmode

Lina10

Member
20 Μαρτίου 2025
5
2
49
δεν καταλαβατε μαλλον τι προσπαθουν να σας πουν. οχι οτι θα επρεπε να σας νοιαζει αν ειναι καθαροαιμο ή ημιαιμο ενα σκυλι, ΑΛΛΑ, εφοσων εχετε καπριτσιο και βιτσιο και θελετε συγκεκριμενη ρατσα, θα επρεπε, εν ετει 2025, να ειχατε κανει ερευνα για το ποιος ειναι ο σωστος τροπος και τοπος αγορας. οι πληροφοριες αυτες, ειναι ενα κλικ μακρια σας, ολων μας.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.594
10.970
Athens
Κι εγώ επίσης σε καταλαβαίνω

Αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να κάνεις undo στη λάθος επιλογή ενός ανθρώπου.
Κι επειδή μιλάμε για ζωές κι όχι αντικείμενα (που τα πετάς που λέει ο λόγος και παίρνεις το γνήσιο το ορίτζιναλ) θέλει ιδιαίτερη αντιμετώπιση το όλο θέμα. Και για τον ίδιο τον σκύλο αλλά και για τον σκυλογονιο.
Και καλά εδώ μιλάμε για σπιτική γέννα που ελπίζω να υπήρχε μια κάποια έστω στοιχειώδης κοινωνικοποιηση.
Κάτι είδαν αυτά τα μικρούλια, κάπως την πάλεψαν.

Για σκέψου σκύλους από dogcenter ή δεν ξέρω ποιον άλλον εισαγωγέα, που αυτές τις τρυφερές ηλικίες τις πέρασαν σε κλουβιά, τι συμπεριφορά θα έχουν όταν βγουν στον έξω κόσμο.
Και καλά πες τα μικρόσωμα γιορκομαλτεζοειδη...
Για σκέψου κανα κανεκορσο, τίποτα μαστιφ, ομάδα 2 κλπ...
Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Οι άνθρωποι που έκαναν το λάθος να απευθυνθούν σε λάθος πηγή, χρειάζονται καθοδήγηση και βοήθεια για μια ομαλή συμβίωση με τον σκύλο τους.

Γιατί έτσι κι αλλιώς με αυτόν θα πορευτουν τα επόμενα 8,10,15 χρόνια.
Θα κάνω την 'κρίσιμη" ερώτηση :LOL:
Aυτή η "κοπέλα" που έκανε τη γέννα, θεωρείς ότι πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής για στείρωση η μη?
Εγώ θεωρώ πως δεν διαθέτει ικανότητα αξιολόγησης και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να της αφαιρεθεί.

• Like
Reactions: TheBestBoi

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Θα κάνω την 'κρίσιμη" ερώτηση :LOL:
Aυτή η "κοπέλα" που έκανε τη γέννα, θεωρείς ότι πρέπει να έχει δικαίωμα επιλογής για στείρωση η μη?
Εγώ θεωρώ πως δεν διαθέτει ικανότητα αξιολόγησης και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να της αφαιρεθεί.
Γιατί κρισιμη και πως το γύρισες έτσι στην "κοπέλα";:LOL:
Αυτή θες να κραξουμε;
Μαζί σου:cool:
Έκανε μαλακια.

Ο νόμος από όσο θυμάμαι, δίνει στον καθέναν από εμάς το δικαίωμα επιλογής για στείρωση ή μη, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.904
7.476
Ο νόμος από όσο θυμάμαι, δίνει στον καθέναν από εμάς το δικαίωμα επιλογής για στείρωση ή μη, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, έχω καιρό να ασχοληθώ με το θέμα.
Στείρωση ή αλλιώς υποβολή DNA σε κάποιο εθνικό αρχείο (με τα ανάλογα κόστη). Όχι άλλη επιλογή.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.594
10.970
Athens
Γιατί κρισιμη και πως το γύρισες έτσι στην "κοπέλα";:LOL:
Αυτή θες να κραξουμε;
Μαζί σου:cool:
Έκανε μαλακια.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η "κοπέλα" με τη γέννα υπέβαλλε DNA και πλήρωσε το σχετικό παράβολο;
Δεν εξετάζω τι έβαλε να ζευγαρώσει μεταξύ τους και με τι κριτήρια γιατί εκεί θα κλάψουνε μανούλες...

• Like
Reactions: mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.594
10.970
Athens
Αυτός εδώ ο άνθρωπος γιατί ψάχνεται πριν πάρει σκύλο;
Έχει ... καλύτερο internet?

• Like
Reactions: mareco

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η "κοπέλα" με τη γέννα υπέβαλλε DNA και πλήρωσε το σχετικό παράβολο;
Δεν εξετάζω τι έβαλε να ζευγαρώσει μεταξύ τους και με τι κριτήρια γιατί εκεί θα κλάψουνε μανούλες...
Δεν έχω ιδέα τι έκανε.
Για το τί ζευγάρωσε και τα κριτήρια δεν μου κάνει καμία εντύπωση πλέον.
Δεν αλλάζει ο κόσμος.