Έφαγαν 2,5 κιλά παϊδάκια ωμά...

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Από δικό μας λάθος αφού δεν προσέξαμε πως ήταν η μπαλκονόπορτα μισάνοιχτη,μπήκαν μέσα έσκισαν την σακούλα με τα κρέατα και έφαγαν οι δυο τους 2,5 κιλά παϊδάκια σε χρόνο ντε τε.Το χαρτί που το τυλίγουν ήταν καθαρό και ανέγγιχτο λες και δεν είχε χρησιμοποιηθεί!
Μίλησα αμέσως με τον γιατρό και μου είπε πως δεν γίνεται κάτι τώρα αλλά αυτό που φοβάται είναι με τέτοια ποσότητα μην τους προκληθεί εμετός με αποτέλεσμα να σκιστεί ο οισοφάγος.
Μου είπε να τους δίνω για 2-3 μέρες πουρέ με λάδι για να μπορέσουν να τα βγάλουν όσο ποιο ανώδυνα γίνεται από τα κακά τους.
Γνωρίζει κάποιος κάτι παρόμοιο να έχει συμβεί και πως αντιμετωπίστηκε;
Κάτι άλλο σε σχέση με την μόρβα,η Λούσυ έχει κάνει πρόσφατα τα πρώτα εμβόλια της στις 31/3, παίζει να μην έχουν προλάβει ακόμα να δράσουν;
Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο,πάντως και οι 2 τους είναι μια χαρά αυτή τη στιγμή στον κήπο και κοιμούνται,στην βόλτα πριν από λίγο ήταν ευδιάθετες και τα κακά της Λούσυ ήταν όπως πάντα αλλά πιθανόν γιατί δεν τα έχουν χωνέψει.

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
Αχ βρε παιδιά μακάρι,κι εγώ αυτό πιστεύω.
Κι όπως μου είπε κι ο γιατρός,"ε όσο για την ζημιά,τι να σου πω...ψήσε τα σκυλιά":)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μου είπε να τους δίνω για 2-3 μέρες πουρέ με λάδι για να μπορέσουν να τα βγάλουν όσο ποιο ανώδυνα γίνεται από τα κακά τους.
Δεν χρειάζεται, και μη το κάνεις.

Η ποσότητα που φάγανε μη σε απασχολή. Η δικιά μου που-και-που τρώει χαλαρά 1.6kg κοτόπουλο σε 5λεπτά και είναι ~20kg. 

Τον εμετό μη το φοβάσαι εκτός κι αν φάγανε ολόκληρα κομμάτια και τα βγάλουν ξανα να τα μασήσουν καλύτερα. Μεγαλο κομμάτι για σκύλο 20kg είναι να καταπίνει αμάσητα φαγητό στο μέγεθος μιας γροθιάς. Αλλά αυτό θα συνέβαινε 5-10λεπτά μετά το φαί.

Επίσης τα παιδάκια αρνιού/κατσίκας για σκύλο 20-30kg είναι παιχνιδάκι. Πιθανόν με το πρώτο δάγκωμα να σπάσανε όλα τα κόκκαλα. Ότι φάγανε δηλαδή ήταν γεμάτο με κρεατάκι/λίπος. Η τροφή μπορεί να κατέβαινε πιο εύκολα το οισοφάγο και απο την ξηρά αν το σκεφτείς :D

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Λίγη ρετσίνα με σόδα και θα είναι μια χαρά! :D

sorry δεν άντεξα...και εγώ είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι δεν θα πάθουν τίποτα
Καλή Ανάσταση!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Την επομενη φορα να εισαι πιο προσεκτικος...Θα τα βαλεις σε σημειο που να μην φτανουν τα σκυλακια,βαλε καρβουνο,ριξε συρμα και θα σε βοηθησουμε να ανοιξεις ποστ "φαγανε 10 κιλα παϊδακια στα καρβουνα"... Εμεις θα φερουμε και το κρασι....;)
Καλη Ανασταση να εχετε...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, άκου εδώ από παθούσα και μην ανησυχείς. Το δικό μου το Μουφ κυμαίνεται από 25 σε 27 κιλά με ιδανικό βάρος τα 25. Τρώει δε τον άμπακο. Δεν το συζητάω το ωμό κρέας, το κατεβάζει και, όπως είδες και συ με τα δικά σου, σκουπίζει και το χαρτί. Μαγειρεμένα επίσης τρώει τα πάντα. Τα παϊδάκια είναι δε τα αγαπημένα του και τα τρώει τόσο ωμά όσο και ψημένα. Αφού του φυλάω τα κόκκαλα και τα τρώει κι αυτά σκέτα αν και του τα δίνω ένα-ένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι χαίρει άκρας υγείας και τα δόντια του είναι πάντα κάτασπρα και αστραφτερά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει το Μουφ, ή τα δικά σου σκυλιά, να τη βγάζουν με παϊδάκια, αλλά πίστεψέ με, αύριο θα τα βρεις πάλι πεινασμένα τα σκασμένα. Όπως δηλαδή ακριβώς γίνεται και με το Μουφ που θα στα έτρωγε τα δυόμισυ κιλά παϊδάκια μόνο του και θα σου ζήταγε από πάνω και επιδόρπιο... :rolleyes:

Α ναι, μετά τη μάσα το Μουφ ζητάει μασάζ στον κώλο του! :shock:

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι να κάνανε και αυτά..είναι σαν να κουνάς ψάρι στην μούρη πεινασμένης γάτας...καλή χώνεψη και άντε να πάρετε και άλλα για εσάς..:)

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Χαχα έκαναν Πάσχα τα ζωντανά πιο νωρίς. Η δικιά μου έφαγε τα αβγά που έβρασα για να βάψω.. τουλάχιστον τα καθάρισε και έφαγε μόνο τον κρόκο. ( έχουμε και προτιμήσεις δεν τρώμε ότι να ναι)

Καλό Πάσχα!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολυ σοβαρο το προβλημα!!
Ευτυχως ειναι ανοιχτη η αγορα και σημερα και μπορειτε να πατε να ξαναψωνισετε LOL

cantona

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2011
76
13
30€ Πασχαλιάτικο τραπέζι κάναν τα βρομόσκυλα :D
Μόλις ήρθε η γυναίκα μου από τον χασάπη με τα καινούργια παϊδάκια και μόλις την είδαν ξερογλειφόντουσαν.
Χαλάλι τους αφού είναι καλά!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
30€ Πασχαλιάτικο τραπέζι κάναν τα βρομόσκυλα :D
Μόλις ήρθε η γυναίκα μου από τον χασάπη με τα καινούργια παϊδάκια και μόλις την είδαν ξερογλειφόντουσαν.
Χαλάλι τους αφού είναι καλά!
Προσοχή με τα καινούρια παιδάκια γιατί στο τέλος σας βλέπω να μένετε νηστικοί!:D:D