Έφαγε ποντίκι;;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Σημερα εκει που την παμε και παιζει δεν ξερω πως και τι αλλα βρηκε ενα ψωφιο ποντικι που μετα συνηδητοποιησα οτι το ιδιο πραγμα το ειχε βρει και την αλλη φορα αλλα νομιζα οτι ηταν ξυλο η παλιομενα κακα.. Εκτος του οτι επαθα σοκ μολις καταλαβα τι ηταν οταν πηγαιναν αλλα σκυλια να πλησιασουν τους αγριευε κι ενω εχει τρελα με το φαγητο οταν προκειτε για λιχουδια πχ δεν αγριευει ποτε στα αλλα σκυλια οποτε απο εκει αρχιζα να μυριζομαι οτι κατι αλλο θα ηταν και φωναξα ενα παιδι και το πηρε με ενα ξυλο και το πεταξε κι εκει ειδαμε οτι ηταν ενα ποντικι ή οτι ειχε απομεινει. Δεν ξερω αν το εκανε η Ηβη ετσι και δεν νομιζω(οτι ηταν ηδη παιθαμενο αυτο ειναι σιγουρο) αλλα και μονο που το ειχε στο στομα της και που μπορει να εφαγε και λιγο με τρομοκρατει. Γυριζοντας λοιπον σπιτι λιγο πριν μπουμε μεσα εκανε εμετο και μετα εβγαλε και λιγα σαλια μεσα στο σπιτι. Ειμαι σοκαρισμενη. Θα παρω αυριο τηλ τον κτηνιατρο αλλα μου φαινεται μακρια το αυριο. Δεν την ταισα για βραδυ για να ηρεμησει το στομαχι της. Εμετο δεν εχει ξανακανει ομως. Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο αλλα εχω παθει σοκ :(

Επισης διαβασα και αυτο στο ιντερνετ και φοβαμαι ακομα πιο πολυ :
Στον οισοφάγο, συναντούμε το παράσιτο spirocerca lupi. Αυτό είναι ένα παράσιτο με ιδιαίτερο ιατρικό ενδιαφέρον και σχετικά συχνό στην κλινική πράξη. Το ενήλικο παράσιτο σχηματίζει μικρούς όγκους στο τοίχωμα του οισοφάγου, σε ποικίλο μέγεθος και αριθμό. Η μολύνουσα μορφή είναι μια προνύμφη η οποία βρίσκεται στο σώμα των τρωκτικών (ποντίκια) και κοπροφάγων εντόμων. Το σκυλί τρώγοντας τους οργανισμούς αυτούς (ενδιάμεσους ξενιστές) μολύνεται και οι προνύμφες καταλήγουν στο τοίχωμα του οισοφάγου, όπου ενηλικιώνονται σχηματίζοντας τους όγκους. Αρχικά ο σκύλος δεν εμφανίζει συμπτώματα, προοδευτικά όμως παρουσιάζει εμετούς, σιαλόρροια, αιμόπτυση, κατάπτωση κ.λ.π. Ακόμα οι όγκοι αυτοί, μπορεί να εξελιχτούν σε νεοπλάσματα (ινώματα ή σαρκώματα), συχνά κακοήθη. Πρόληψη για τη σπειροκέρκωση δεν υπάρχει. Θεραπευτικά χορηγούνται κάποιες αντιπαρασιτικές ουσίες, οι οποίες έχουν καλά αποτελέσματα. Αν όμως η νόσος δεν γίνει αντιληπτή εγκαίρως, κάτι που είναι πολύ πιθανό και οι όγκοι εξελιχτούν σε κακοήθη νεοπλάσματα, τότε επειδή έχουν υψηλή μεταστατική ικανότητα, η πρόγνωση της ασθένειας δεν είναι καθόλου καλή.

Last edited:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
το δικό μου λαμπραντόρ που είναι και κουτάβι έφαγε πρίν κανά μήνα ένα πουλάκι(ζωντανό)κ είχε κάνει παρά μόνο ένα εμβόλιο.απο την στιγμή όμως που το δικό σου έκανε εμετό πρέπει να το πάς στον κτηνίατρο για να δείς αν έχει κάτι,ειδικά που το έφαγε ψώφιο και μπορεί να ήταν μολυσμένο.υπομονή και πρόσεχε την το βράδυ μήπως χρειαστεί κάτι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κι εγω αυτο φοβαμαι μην ηταν μολυσμενο :( Χιλιες φορες να ηταν ζωντανο πουλακι. Που λεει ο λογος βεβαια γιατι μετα θα με ειχε πιασει καταθληψη για το πουλακι αλλα τουλαχιστον δεν θα ανησυχουσα τοσο!!!

jkarakasinio

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2012
68
0
zakynthos
πωπω καλη τυχη κ μακαρι να πανε ολα καλα κ γω κατι παρομοιο φοβαμαι κ ανεφερα προχτες σε ενα αλλο θεμα που χω δημιουργησει!!εγω παρατηρησα ενα αρουραιο σα γατα κοντα στο φαι του σκυλου μου κ τον βλεπω να ναι τρομερα νευρικος κ να ψαχνει συνεχως κατι κ να γαυγιζει κ τρεμω μη τον μαγκωσει κ τον φαει!!!στον κτηνιατρο κ γρηγορα αν θες την αποψη μου!!δεν τον επαιρνες στο κιν να ρωτησεις εστω τι μπορεις να κανεις;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Πρωΐ πρωΐ στον Κτηνίατρο .. Στις 9 ανοιγει ? 9:05 απέξω !
Για να ησυχασεις κιολας , παντοτε τετοιες περιπτωσεις δεν αποτελουν τον κανόνα , δηλαδη και αλλα 1002 πραματα μπορει κανεις να βρει σε ποντικι .. Απλά δεν αποτελουν τον κανόνα , αλλα παντα μιλάμε για πιθανότητες .
Αυτο δεν σημαινει οτι πρέπει να το αφησουμε ;)

Κτηνιατρούλης και το κεφαλι ήσυχο ! :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μακαρι να μπορουσα να παω απο της 9 αλλα σημερα ξεκιναω εξεταστικη και τωρα παω σχολη :-(Θα τον παρω τηλεφωνο κατα τις 9 απο το κινητο πρωτα να δω τι θα μου πει και αν ειναι μολις γυρισω θα παω κατευιειαν ειδικα αν με αγχωσει.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ειχα παρει τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι αφου εχει κανει τα εμβολια αυτο το 6μηνο ειναι κομπλε. Συν οτι απο την στιγμη που εκανε εμετο παει εφυγε. (ατυτο το λεω πιο πολυ εγω στον εαυτο μου για να ειμαι οκ :p). Βασικα με ρωτησε αν εχει χασει την ορεξη της γενικα και λοιπα αλλα του ειπα ειναι μια χαρα και μου λεει ολα οκ τοτε :D

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Ειχα παρει τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι αφου εχει κανει τα εμβολια αυτο το 6μηνο ειναι κομπλε. Συν οτι απο την στιγμη που εκανε εμετο παει εφυγε. (ατυτο το λεω πιο πολυ εγω στον εαυτο μου για να ειμαι οκ :p). Βασικα με ρωτησε αν εχει χασει την ορεξη της γενικα και λοιπα αλλα του ειπα ειναι μια χαρα και μου λεει ολα οκ τοτε :D
Χαιρομαι για τα καλα νεα και ανακουφιστικα και εγω μαζι σου!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Σε ευχαριστω κι εγω ανακουφιστηκα :D
Εγω παλι δεν εχω ανακουφιστει καθολου μαζι σου...τελικα θα τον δωσεις τον μικρουλη ε? :(
Χμμμ...μαλλον με μπερδεψες με καποιον αλλον γιατι δεν εχω αναφερει τιποτα τετοιο και δεν υπαρχει περιπτωση να τον δωσω ποτε :confused:!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Χμμμ...μαλλον με μπερδεψες με καποιον αλλον γιατι δεν εχω αναφερει τιποτα τετοιο και δεν υπαρχει περιπτωση να τον δωσω ποτε :confused:!
Πωπω χιλια συγγνωμη ( ρεζιλι #-o). Σε μπερδεψα με αυτον http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/πρόβλημα.με.τον.πατέρα.μου-22482/ γιατι ειδα κυριακος με γ.π κουταβι και μπερδευτικα :dohh:

:p

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Πωπω χιλια συγγνωμη ( ρεζιλι #-o). Σε μπερδεψα με αυτον http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/πρόβλημα.με.τον.πατέρα.μου-22482/ γιατι ειδα κυριακος με γ.π κουταβι και μπερδευτικα :dohh:

:p
χαχαχα κανενα προβλημα!εχω δει και 3ο Κυριακο με Γ.Π. στο φορουμ...ισως το εχει τ' ονομα :D