Νέο μέλος (Γερμανικός Ποιμενικός)

rachelrowallan

New Member
5 Μαϊου 2025
1
1
24
Γειά σας, αγαπητή παρέα του φόρουμ αυτού. Ονομάζομαι Ρούβαλα και είμαι 25 χρόνων.

Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά και κυρίως στους γερμανικόυς ποιμενικούς, καθ'οτι μεγάλωσα μαζί τους!

Ετσι αποφάσισα να αποκτήσω και εγώ εναν για να με συντροφέυει!

Θέλω πρώτα απ' ολα να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στο φόρουμ για τις πολύτιμες πληροφορίες του, γιατί χάρη σε αυτές κατέληξα σε αυτό το υπέροχο πλάσμα!
Λοιπόν ο μιρκός θα έρθει σε λίγες εβδομάδες και η ανυπομωνησία είναι τεράστια! (πιστεύω μερικοί που ζήσατε παρόμοιες καταστάσεις με καταλαβαίνεται!)
Θα ήθελα να με βοηθήσε ως προς το τί να πάρω. Τί τροφή, τί κρετ, τί παιχνίδια, κονσάρβες να του δίνω; Πόσην ώρα την ημέρα να τον τρέχω κλπ.
Κάθεσυμβουλή ευπρόσδεκτη!

• Like
Reactions: GRDANE

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.909
20.304
Καλώς μας βρήκες και καλώς σε δεχθήκαμε και κυρίως, με το καλό να αποκτήσεις το νέο σου φιλαράκι! :)

Θέλω πρώτα απ' ολα να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στο φόρουμ για τις πολύτιμες πληροφορίες του, γιατί χάρη σε αυτές κατέληξα σε αυτό το υπέροχο πλάσμα!
Αρα...τουτέστιν, από εκτροφείο. Κανονικό, με το σωστό pedigree του και με τα όλα του ε;
Συνεπώς τα βασικά αυτά που ρωτάς, δεν θα στα πει και ο εκτροφέας σου;
Συνήθως συνεχίζουν με την τροφή που δίνει ήδη ο εκτροφέας.
Crate μεγάλο. Με πρόβλεψη για να μην ξαναψωνίζεις. ΧΩΡΙΣ μαξιλαράκι ή οτιδήποτε μασουλόμενο, για να απιθώνει το κωλαράκι του. Πεταμένα [κορδελιασμένα για την ακρίβεια] λεφτάκια θα είναι. Και δεν είναι εποχές που μας περισσεύουν, υποθέτω.
Μπωλ νερού/φαγητού, και κανά παιχνίδι σε συνεννόηση με τον εκτροφέα σου και τίποτα άλλο για αρχή. Σιγά-σιγά.
Καλό κτηνίατρο να βρεις και ένα τίμιο pet shop της γειτονιάς σου. Ολα τ' άλλα, στον καιρό τους.

GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
240
149
33
Καλώς μας βρήκες και καλώς σε δεχθήκαμε και κυρίως, με το καλό να αποκτήσεις το νέο σου φιλαράκι! :)

Αρα...τουτέστιν, από εκτροφείο. Κανονικό, με το σωστό pedigree του και με τα όλα του ε;
Συνεπώς τα βασικά αυτά που ρωτάς, δεν θα στα πει και ο εκτροφέας σου;
Συνήθως συνεχίζουν με την τροφή που δίνει ήδη ο εκτροφέας.
Crate μεγάλο. Με πρόβλεψη για να μην ξαναψωνίζεις. ΧΩΡΙΣ μαξιλαράκι ή οτιδήποτε μασουλόμενο, για να απιθώνει το κωλαράκι του. Πεταμένα [κορδελιασμένα για την ακρίβεια] λεφτάκια θα είναι. Και δεν είναι εποχές που μας περισσεύουν, υποθέτω.
Μπωλ νερού/φαγητού, και κανά παιχνίδι σε συνεννόηση με τον εκτροφέα σου και τίποτα άλλο για αρχή. Σιγά-σιγά.
Καλό κτηνίατρο να βρεις και ένα τίμιο pet shop της γειτονιάς σου. Ολα τ' άλλα, στον καιρό τους.
Για αρχή ό,τι είπε η mareco!
Το εκτροφείο τι σου προτείνει για τροφή;

• Like

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.575
840
Ξεσσαλονικη!!!
Crate με χώρισμα στην μέση.Ξηρα τροφή (χωρίς τσιγγουνιά στην ποιότητα) και τάισμα μόνο απ το χέρι,χωρίς κονσέρβες και χωρίς αλλά συμπληρώματα προς το παρόν..Παιγνιδια προτιμήστε κάτι σε σκοινια και κόμπους και ιδανικά να παίζετε εσείς μαζί και όχι μόνο του.

Αποφυγετε πάνες μέσα στο σπίτι και το κρειτ και οπλιστείτε με υπομονή και κουράγιο για πολλές βόλτες,έστω μικρές,για να μην ρισκάρετε και ασθένειες πριν τον ολοκληρωμένο εμβολιασμό.
Βάλτε στο πρόγραμμα και ένα μποξ

Αν χρησιμοποιήσετε πανες,κάντε το στο μπαλκόνι και όχι μέσα στο σπίτι.
Τρέξιμο καθόλου.Τρεξιμο ΚΑΘΟΛΟΥ!Οχι σκυλοπαρκα,όχι ελεύθερο σε περιπάτους,όχι σκαλια,όχι πλακάκια,όχι παιγνίδια με άλλα σκυλιά.

Οσο θέλει να τρέξει μόνο του καλώς,αλλά με μέτρο και προσοχή στις επιφάνειες.Δεν θέλουμε να γλυστρανε και να ανοίγουν τα πόδια.

Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχετε να ασχοληθείτε με τα γερμανικά,αλλά πολλά από αυτά που ξέρατε,ξεχάστε τα…-(Στα θέματα υγείας).

Εύχομαι να έχετε μια υπέροχη και με γλυκούς προβληματισμούς ζωή μαζί του!

• Like