Έχει ασκαρίδες

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Ο μικρός Όμπερον (3+ μηνών) έκανε χθές αποπαρασίτωση με μισό χάπι (είναι 2,5kg) Milbemax. Απ' εκείνη την στιγμή και μετά φενόταν στεναχωρημένος, άτονος και σήμερα κοιμότανε όλη μέρα. Πρώτη φορά επίσης δεν έφαγε με διάθεση την ξηρά τροφή του (Acana Puppy small breed). Το απόγευμα, εκανε κακά και μέσα ήταν ενα σκουλίκι που αρχικά νόμιζα πως ήταν ταινία, όμως κοίταξα προσεχτηκα και ήταν Ασκαρίδα. Φοβάμαι πολύ για τον μικρό μου επειδή κάθεται σαν κούκλα, δεν είναι ζωηρός και οπως προείπα δεν τρώει. Ούτε το ρυζάκι που του έφτιαξα. Σε 15 μέρες θα του δώσω οπως μου είπε η κτηνίατρος πάλι μισό χάπι Milbemax. Είχατε παρόμοιο περιστατικό; Επίσης γνωρίζει κανεις εαν και πως κολάει στον άνθρωπο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ολους.

ΥΓ: Οι ασκαρίδες είναι ενα μικρό (εως 10εκ. νομίζω) σκουλίκι, άσπρου χρώματος σαν noodle/μακαρόνι

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
οι ασκαρίδες είναι πολύ νορμάλ-όλα τα κουτάβια έχουν-αφού έδωσες χάπι και βγήκαν όλα καλά-μην ανησυχείς για τίποτα-ούτε για εσάς(εκτός κι αν φάγατε τα κακάκια του πράγμα τελείως απίθανο....:D:D:D:D)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ότι πήρε χάπι χθες και σήμερα είδες στα κακά του τα παράσιτα είναι καλό!

Το ότι δεν έχει κέφια είναι κακό!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κοίτα-αν αγχώθηκε υπερβολικά με τις ασκαρίδες ο άνθρωπος (που αγχώθηκε...) μπορεί και να επηρέασε το κουτάβι

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
οι ασκαρίδες είναι πολύ νορμάλ-όλα τα κουτάβια έχουν-αφού έδωσες χάπι και βγήκαν όλα καλά-μην ανησυχείς για τίποτα-ούτε για εσάς(εκτός κι αν φάγατε τα κακάκια του πράγμα τελείως απίθανο....:D:D:D:D)
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου kokoni! Ναι πήραμε το χάπι, όμως βγήκε 1 ασκαρίδα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι περισσότερες απο μια; (Λίγο κουλή η ερώτηση μου το ξέρω, όμως είμαι σε πανικό) Επίσης, το οτι φιλάω τον σκυλάκο στο στόμα ή το οτι κοιμάται στο ιδιο κρεββάτι με εμένα πιστεύεις οτι δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης σωστά; Ευχαριστώ και πάλι!

Ότι πήρε χάπι χθες και σήμερα είδες στα κακά του τα παράσιτα είναι καλό!

Το ότι δεν έχει κέφια είναι κακό!
St3li0s, ναι. Ο σκυλάκος δεν εχει καθόλου κέφια συγκεκριμένα κοιμάται σχεδον ολη μέρα. Ελπίζω να είναι απο την αποπαρασίτωση, ίσως και απο το χθεσινό εμβόλιο που του έγινε παράλληλα με την αποπαρασίτωση. Το εμβόλιο απ' οτι βλέπω τώρα στο βιβλιάριο του, το λένε "Eurican DHPPI2 - L Merial".

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
βρε σύ!!!!
σου λέω αυτό- όλα τα κουτάβια έχουν ασκαρίδες-οι ασκαρίδες ανήκουν στους πρωταθλητές τις επιβίωσης...ακόμα και τα αποπαρασιτωμένα δεκάδες φορές θηλυκά έχουν ασκαρίδες τις οποίες περνάνε και στα κουτάβια τους τα οποία όσο και να αποπαρασιτώνεις πάλι θα έχουν-απλά δεν θα γίνονται πολλές και μεγάλες τρώγοντας απο το σκυλί το φαί που ταίζεις
μην ανησυχείς
γλύψε το σκυλί σου όσο θές-μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα μετάδοσης ασκαρίδας ή οτιδήποτε άλλου απο οικόσιτο σκύλο που τον φροντίζουν και τον προσέχουν
τα σκυλιά,το έχω ξαναπεί,η πρώτη εργασία τους ιστορικά ήταν θερμοφόρες ύπνου-κοιμόμαστε σαν είδος με σκυλιά τουλάχιστον 100.000 χρόνια....και έχουμε επιζήσει :D:D:D:D

ειδικά οι ασκαρίδες είναι εντελώς νορμάλ

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι και θα σας κρατάω ενήμερους! Οσον αφορά το τελευταίο που είπες, πολυ μου άρεσε.. ας το δοκιμάσω και απόψε :p (RT kokoni: τα σκυλιά,το έχω ξαναπεί,η πρώτη εργασία τους ιστορικά ήταν θερμοφόρες ύπνου-κοιμόμαστε σαν είδος με σκυλιά τουλάχιστον 100.000 χρόνια....και έχουμε επιζήσει)

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Τρίτη μέρα σήμερα απο το Milbemex χάπι αποπαρασίτωσης και δεύτερη μέρα απο τότε που έκανε κακάκια με το ενα σκουλίκι μέσα. Έκτοτε, εχει κάνει 3 φορές κακά του και δεν είχε σκουλίκια μέσα. Ήταν "καθαρά". Πιστεύετε να τελείωσε το μαρτύριο του; Επίσης, σήμερα είναι ιδιαίτερα υπερκινητικός και ζωηρός και το σημαντικότερο, τρώει την ξηρά τροφή του με όρεξη.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
σιγά το μαρτύριο ....

πόσα μέτρα ήταν αυτή η ασκαρίδα?
Ααααααα kokoni μην μου λες τέτοια και δεν κοιμηθώ 2η μέρα!

Τα φοβάμαι πάρα πολυ ολα αυτά! Ευτυχώς ήταν μικρούλα κάτω απο 10εκ. σίγουρα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
άρα
ήταν μόνο μία
και μάλιστα πολύ μικρή
λήξις συναγερμού-τα κεφάλια μέσα :)

να έλεγες ότι τρείς μέρες έβγαζε ανελέητα σκουλήκια διαφόρων ειδών και μεγεθών να λέγαμε ότι ΟΚ
αλλά έτσι?
με ένα μόοοοοονο
και μιά σταλίτσα σκουληκάκι ?????
:lol:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οπως ειπε ο κοκονοροκας φιλος μου δεν εχεις κανενα προβλημα ,μην ξεχασεις ομως να κανεις την επαναληπτικη αποπαρασιτωση σε 15 μερες που ειπε ο γιατρος και να μην ξεχνας και ολες τις υπολοιπες εφ ορου ζωης του σκυλου σου
η αδιαθεσια του μικρου σου ηταν απο το εμβολιο ,δεν ειναι τιποτα συμβαινει

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ειδικά οι ασκαρίδες είναι μιά αξιοθαυμαστη μορφή ζωής ,ένας πρωταθλητής της επιβίωσης,αξίζει την αγάπη μας και μακάρι να είχαμε τις αντοχές και τα κουράγια του που ακόμα και μετά απο τόσες πυρηνικές γαστρεντερικές βόμβες που ταίζουμε όλοι τα σκυλιά μας καταφέρνει να επιβιώνει ζητώντας ένα μικρό ποσοστό της τροφής του σκύλου μας ,τον οποίον αν δεν κάνω λάθος δεν σκοτώνουν αν τον ταίζουμε υπεραρκετά......
ίσως σε σπάνιες περιπτώσεις.....

δεν ξέρω αν έχουν και τίποτα ωφέλιμο που δίνουν στον σκύλο
πάντως ένα κουτάβι αποπαρασιτωμένης σκύλας που θα διαβιούσε σε παστεριωμένες και αποστειρωμένες συνθήκες μέχρι να γεννήσει θα έχει ασκαρίδες αφού οι γλυκές μου εκτός απο το γαστρεντερικό σύστημα αφήνουν "μορφές" τους και στο υπόλοιπο σώμα της θηλυκιάς (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες) με απώτερο σκοπό να κατοικήσουν στα μελλοντικά κουτάβια.....

respect στις ασκαρίδες-
σκύλος και ασκαρίδες=love for ever

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Χαχαχαχα! Ελεος βρε Κοκονι, τι θαυμασμος ειναι αυτος προς τα αηδιαστικα σκουλικια! :p

Oberon μην αγχωνεσαι, μεσα στο προγραμμα ειναι ολα, μακαρι αυτο που εγινε να ηταν ο,τι χειροτερο θα περασει ο σκυλακος σου σε ολη του την ζωη!

Οσο για το εμβολιο, στα περισσοτερα εμβολια υπαρχουν επιπτωσεις, ειτε πυρετος, αδιαθεσια ή πρηξιμο στο σημειο που εγινε. Ο προηγουμενος σκυλακος μου τα παθαινε ολα μαζι μετα απο καθε εμβολιασμο. Ο δε Carlos περα βρεχει...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θαυμάζω τους τρόπους που έχουν για να επιβιώνει το είδος τους....
γενικά τα παράσιτα είναι αξιοθαυμαστα και ίσως τελικά αποκαλυφτεί ότι το σωστό δεν είναι να τα εξαλείφουμε αλλά να τα ελέγχουμε να μην γίνονται πάρα πολλά

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Ειχα διαβασει παντως ενα βιβλιο για τα σκυλια γενικοτερα (για να μην βγαινουμε και off-topic) οπου ο συγγραφεας χαριτολογωντας ελεγε πως δεν υπαρχει μεγαλυτερο παρασιτο απο τον σκυλο!! Φυσικα δεν μιλουσε για σκυλους εργασιας, αλλα για την πλειονοτητα των "καναπεδοσκυλων". :p

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Hahaha εγω αυτό που ξέρω είναι πως σήμερα είχαμε μακαρόνια και απλά τα... παράτησα! Θα κάνω να φαω καιρό! (Πάσχω απο σκουλικοφοβία). Έπρεπε να με δείτε να μαζεύω τα κακά του με την ασκαρίδα μέσα. Φορούσα 2πλά γάντια και τα "τσίμπησα" με μια κουτάλα μακρυά η οποιά, φυσικά, είναι στα σκουπίδια! Η δε ασκαρίδα είναι σε 3πλό χαρτί κουζίνας μέσα σε 2πλή τσάντα ναυλον.

• Like
Reactions: Ελενάκι

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Hahaha εγω αυτό που ξέρω είναι πως σήμερα είχαμε μακαρόνια και απλά τα... παράτησα! Θα κάνω να φαω καιρό! (Πάσχω απο σκουλικοφοβία). Έπρεπε να με δείτε να μαζεύω τα κακά του με την ασκαρίδα μέσα. Φορούσα 2πλά γάντια και τα "τσίμπησα" με μια κουτάλα μακρυά η οποιά, φυσικά, είναι στα σκουπίδια! Η δε ασκαρίδα είναι σε 3πλό χαρτί κουζίνας μέσα σε 2πλή τσάντα ναυλον.
Πάει το ΤΕΡΑΣ ....:D:D το έσκασες εκεί μέσα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Θα συνηθίσεις με τον καιρό - μην ανησυχείς... κι εγώ έτσι έκανα παλιά και χειρότερα (έσκουζα πριν κιόλας...)
Τώρα αρχίζω και γίνομαι σαν τον omarock σιγά-σιγά :D - τις προάλλες μάζεψα το πτώμα ενός σκορπιού με γυμνό χέρι... (ήταν τυλιγμένος σε ιστό αράχνης)