Έχει ασκαρίδες

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Παιδιά Χίλια συγγνώμη σας έχω ζαλίσει αλλά πρώτη φορά μου τυχαίνει μικρόσωμη ρατσα. Λοιπόν έχω πάρει μια τροφή της Hill's το small & miniature το οποιο λεει ότι σύμφωνα με το τωρινό βάρος πρέπει να τρώει τουλάχιστον 35 γραμμάρια. Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε όσο θέλει όποτε θέλει αλλά δεν πρέπει να ξερω με κάποιο τρόπο πόσο περίπου τρώει έτσι ώστε να μπορώ να ελέγξω αν είναι οκ ή λιγότερο? Με τα μεγάλα δεν έχω πρόβλημα γιατί έχει η σακούλα ποτηράκι που μου δίνει ο άνθρωπος στο πετ και λέω οκ τόσο με αυτό τι κάνω? Ας πούμε ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ νομιζετε οτι θα χωραει 35 γραμμάρια περίπου? Σας στέλνω και φωτογραφία να δειτε ποια είναι μπορεί κάποιος να ξέρει στο περίπου. Φοβάμαι μήπως τρώει πολύ λιγότερο και κινδυνεύουμε. Πάντως σήμερα ένα φλιτζάνι ελληνικου και παραπάνω μεχρι το βράδυ θα το έχει φάει. Κάνει και κακά κανονικα ουτε σκληρα πολύ ουτε μαλακά πολυ θεωρώ κανονικά

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω δε θα ακολουθουσα τις συμβουλές της συσκευασιας...
αναφερεται σε νορμαλ καταστασεις κ υγιεί κουτάβια.
Εσεις δεν είστε τετοια περίπτωση.
Βλεπω λεει στην συσκευασια απο 4 εβδομαδων..ναι,αλλα στις 4 βδομάδες ειναι ακομη με τη μανα τους,οποτε κ πίνουν γαλα κ τρωνε κ απαυτο..εσενα ο δικος σου ουτε μητρικο γαλα ουτε τιποτα,μονο αυτο εχει.
Θα έδινα στο κουταβι ανα 3ωρο-4ωρο απο λιγο...ποσο θα φαει ετσι κ αλλιως απο μονο του,μια σταλια πραματακι?!
Απλα,χρειάζεται θερμιδες τώρα,
για την παραμικρή κινηση καταβαλει προσπαθεια,
χρειαζεται ενεργεια,
θερμιδες=ενεργεια.
Δωστου να φαει,απλα με ρεγουλα,γιατι κ απτην πολλη τροφη μπορεί να τον πιασει διάρροια...συχνα μικρά γευματα,κ θα ειστε οκ

ΥΓ:οτι θες να ρωτας,οτι σε απασχολεί να το συζητας,εδω ημαστε

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν εχω αποψη για αυτην την τροφη. Σαν εταιρεια η hills μια χαρα ειναι. Τα γραμμαρια μπορεις να τα μετρησεις πανευκολα, φτιαξε μια προχειρη ζυγαρια οπως λεει εδω π.χ. και χρησιμοποιησε κερματα για βαριδια (1 μονοευρω ισον 7.5 γραμμαρια αρα 5 κερματα ισον το βαρος που θες). Κι ας φαει παραπανω, αρκει να μη φαει λιγοτερο.
Αλλα. Γιατι να μην δοκιμασετε κονσερβα hills ad? Για ζωα σε αναρρωση. Εγω με αυτην ειχα συνεφερει παλια ενα ετοιμοθανατο γατακι, την εδινα και στη σκυλα μου οταν την πρωτοβρηκα υποσιτισμενη.

Last edited:
  • Like
Reactions: Λυδία

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Δεν εχω αποψη για αυτην την τροφη. Σαν εταιρεια η hills μια χαρα ειναι. Τα γραμμαρια μπορεις να τα μετρησεις πανευκολα, φτιαξε μια προχειρη ζυγαρια οπως λεει εδω π.χ. και χρησιμοποιησε κερματα για βαριδια (1 μονοευρω ισον 7.5 γραμμαρια αρα 5 κερματα ισον το βαρος που θες). Κι ας φαει παραπανω, αρκει να μη φαει λιγοτερο.
Αλλα. Γιατι να μην δοκιμασετε κονσερβα hills ad? Για ζωα σε αναρρωση. Εγω με αυτην ειχα συνεφερει παλια ενα ετοιμοθανατο γατακι, την εδινα και στη σκυλα μου οταν την πρωτοβρηκα υποσιτισμενη.
Αυτό εννοούσα παραπάνω ας τρώει μην τρώει λιγότερο φοβάμαι. Εγω υπολόγισα με το φλιτζάνι του καφέ ότι χωράει 70 γραμμάρια νερό (έριξα το νερό σε μπιμπερό του μικρού και βγήκε τοσο ) και επειδή η κροκέτα είναι σίγουρα πιο ελαφριά το διαίρεσα δια 2 =35 και λίγο παραπάνω ελπίζω ότι θα φάει άρα τα 35 γραμμάρια τα έχουμε "σίγουρα " . Το λέω ως κατώτερο όριο δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτή

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Πήρα αυτή την κονσέρβα αλλά δεν την τρώει δεν θέλει

Attachments

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αυτη θςωρητικα ειναι παρα πολυ γευστικη. Πολλα δεν ξερουν πως να τα φανε αναλογα την υφη κτλ. Αραιωσε με λιγο νερο για αρχη κ αν εχεις να τ δωσεις με συριγγα να το γευτει. Συνηθως ολα μετα το τρωνε!

• Like

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Αυτη θςωρητικα ειναι παρα πολυ γευστικη. Πολλα δεν ξερουν πως να τα φανε αναλογα την υφη κτλ. Αραιωσε με λιγο νερο για αρχη κ αν εχεις να τ δωσεις με συριγγα να το γευτει. Συνηθως ολα μετα το τρωνε!
Η συγκεκριμένη είναι σαν μους περίπου. Την δοκιμσε έφαγε περίπου μια κουταλιά αλλα δεν την ήθελε.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Θαυματα σε τετοιες περιπτωσεις κανει η κονσερβα πατε royal canin recovery. AΥΤΗ
Δε ξερω αν τη πουλανε σε πετ σοπ, εγω απο κτηνιατρο την περνω . Εχω δει γατια να ανασταινονται με αυτη.
Ελπιζω να πανε ολα καλα με το μικρο!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα κ χρονια πολλα! Παντως στο κτηνιατρειο με τον τροπο που σ ειπα το καναμε σε μικρα ή ατροφικα οπως τ δικο σας! Ολοσωστο αυτο που λεει η μεδουσα αυτη διναμε παντα κ εμεις! Απλα ειπα μπας δεν ειχες προσπαθησει ετσι με αυτα που εχεις ηδη διαθεσιμα! Αν μπορεσεις παρε recovery στανταρ! Αρχικα μπορει οντως να σ κανει δυσκολιες με τα παντα ειναι ομως λογω της καταστασης, μετα δεν θα το προλαβαινεις στο φαγητο:LOL:. (Αν βλεπω καλα στην φοτο το μικρο ειναι ασπρο γκρι; Μου κανει εντυπωση πως δεν το μοσχοπουλησαν ειναι πολυ της μοδας τωρα αυτα:mad:)

• Like

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Καλημερα κ χρονια πολλα! Παντως στο κτηνιατρειο με τον τροπο που σ ειπα το καναμε σε μικρα ή ατροφικα οπως τ δικο σας! Ολοσωστο αυτο που λεει η μεδουσα αυτη διναμε παντα κ εμεις! Απλα ειπα μπας δεν ειχες προσπαθησει ετσι με αυτα που εχεις ηδη διαθεσιμα! Αν μπορεσεις παρε recovery στανταρ! Αρχικα μπορει οντως να σ κανει δυσκολιες με τα παντα ειναι ομως λογω της καταστασης, μετα δεν θα το προλαβαινεις στο φαγητο:LOL:. (Αν βλεπω καλα στην φοτο το μικρο ειναι ασπρο γκρι; Μου κανει εντυπωση πως δεν το μοσχοπουλησαν ειναι πολυ της μοδας τωρα αυτα:mad:)
Χρόνια πολλά και καλά. Θα πάρω την Τετάρτη και θα δοκιμάσω να του βάλω στον χυλό που του φτιάχνω με τις κροκέτες του. Ελπίζω να το φάει με αυτό το τρόπο. Εχτές μου το πρότειναν κάπως αργά και δεν πρόλαβα να προμηθευτώ. Είναι άσπρο και μαύρο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και αυτοί που το πέταξαν εξω το είχαν αγοράσει απλά επειδή πρέπει να το πήραν σε πολύ μικρή ηλικία ή δεν ήξεραν να το φροντίσουν ή απλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν το χρόνο. Το ίδιο μου είπε και ο κτηνίατρος γιατί αν υπήρχε μαμά δεν θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Σήμερα τον βλέπω να τρώει με περισσότερη όρεξη και με κοίταζε στα μάτια να του βάλω. Πολύ νερό δεν πίνει και ψιλο ανησυχώ. Πάντως κάνει βολτουλες στην κουζίνα άνετα, μυρίζει παντου αλλά κουράζετε εύκολα. Κανενα 10λεπτο μετα θέλει κρεβατάκι και νάνι η απλά κάθετε στις κουβέρτες τυλιγμένος . Αυτά τα νέα μας . Να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα, σας ευχαριστώ.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Χρόνια πολλά και καλά. Θα πάρω την Τετάρτη και θα δοκιμάσω να του βάλω στον χυλό που του φτιάχνω με τις κροκέτες του. Ελπίζω να το φάει με αυτό το τρόπο. Εχτές μου το πρότειναν κάπως αργά και δεν πρόλαβα να προμηθευτώ. Είναι άσπρο και μαύρο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και αυτοί που το πέταξαν εξω το είχαν αγοράσει απλά επειδή πρέπει να το πήραν σε πολύ μικρή ηλικία ή δεν ήξεραν να το φροντίσουν ή απλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν το χρόνο. Το ίδιο μου είπε και ο κτηνίατρος γιατί αν υπήρχε μαμά δεν θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Σήμερα τον βλέπω να τρώει με περισσότερη όρεξη και με κοίταζε στα μάτια να του βάλω. Πολύ νερό δεν πίνει και ψιλο ανησυχώ. Πάντως κάνει βολτουλες στην κουζίνα άνετα, μυρίζει παντου αλλά κουράζετε εύκολα. Κανενα 10λεπτο μετα θέλει κρεβατάκι και νάνι η απλά κάθετε στις κουβέρτες τυλιγμένος . Αυτά τα νέα μας . Να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα, σας ευχαριστώ.
Χρονια πολλα!
Δεν θα πινει πολυ νερο γτ ηδη υπαρχει υγρο στον χυλο. Μην σε ανησυχει αυτο. Αφου κανει τσισα ειναι ενταξει! Εχει ζωηρεψει λιγακι;

Παρεμπιπτόντως, η κονσερβα rc recovery που λενε τα κοριτσια ειναι ολοιδια με τη hills ad που λεω εγω, απλα εδω θεσ/νικη κυκλοφορει πιο πολυ αυτη της hills. Οποια βρεις παρε αφοβα.

Last edited:
  • Like

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Χρονια πολλα!
Δεν θα πινει πολυ νερο γτ ηδη υπαρχει υγρο στον χυλο. Μην σε ανησυχει αυτο. Αφου κανει τσισα ειναι ενταξει! Εχει ζωηρεψει λιγακι;
Μπορώ να πω αρκετά. Σε σχέση πάντα με το πως ήταν. Δεν τρέχει πέρα δώθε αλλά περπατάει καλά. Εχτές είχε αϋπνίες και κατά τις 5 το πρωί ήθελε αγκαλίτσες και φιλάκια. Τον τρώνε τα ούλα του γιατί δάγκωνε τα δάχτυλα μου. Κάποια στιγμή στην προσπάθεια του να με φιλησωγλυψει με ψιλοδαγκωσε στο μάγουλο με αρκετή δύναμη. Πόνεσε λίγο πράγμα που μου δείχνει ότι δεν έχει προλάβει να κοινονικοποιηθει με την μαμά του ώστε να ελέγξει την δύναμη στο δάγκωμα. Το πήραν ποοοοολυ μικρό. Έκανα εγώ ενα ααχ και μετά με εγλυφε παντού. Τον χαιδεψα και κοιμήθηκε στο στήθος μου όπως πάντα :):):)(y)(y)(y)

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Καλημέρα
Κατ αρχήν να πω πως δεν νιώθω ότι έκανα κάτι για να αξίζω μπράβο. Έκανα απλά το καθήκον μου. Παρόλα αυτά σας είμαι ευγνώμων. Σήμερα είμαστε πολύ καλύτερο θεωρώ. Το βράδυ κοιμήθηκε χωρίς κλάματα και ξυπνητουρια , αυτή τη φορά τον ξυπναγα εγώ να δω αν είναι καλά γιατί ανησυχούσα :ROFLMAO::ROFLMAO:
Είναι πιο ευδιαθετος , παιζει με περισσότερη διάθεση, ψιλό τρέχει και παίζει με το γούνινο γατακι που του βάλαμε. Αύριο ξανά κτηνίατρο να δούμε αν έχουμε πρόοδο με το βαρος. Η μαμα μου που ειχε απο προχτές να το δει μου είπε πως έχει μεγαλώσει λίγο. Εγώ από την άλλη επειδή είμαι συνέχεια μαζί του δεν μπορω να καταλάβω. Ελπίζω να έχει δίκιο η μαμά. Συνεχίζει να κοιμάται πολυ αλλά όταν είναι ξύπνιος είναι ευδιαθετος. Καλημέρα και να περνατε υπέροχα

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Εχω πρόβλημα. Αύριο θα χρειαστεί να λείψω από το σπίτι 3-4 ωρες. Δυστυχώς η μαμά μου δουλεύει και δεν έχω κάποιον να αφήσω σπίτι. Σκέφτομαι να τον παρω μαζί μου στο αυτοκίνητο στο πορτμπαγκάζ ( τζιπ άμεση επικοινωνία με την καμπίνα κτλ κτλ ) να βαλω μεσα το καλαθάκι - κρεβατάκι του , να στρωσω απο κατω μια χοντρή πετσέτα θαλάσσης και απο πανω την πανα και το φαγητό του. Να το τολμήσω η να βρω αλλη λύση? Γιατί μόνο του αποκλείεται να τον αφησω 3-4 ωρες. Πως θα φαει και πιεί χωρίς να είμαι εκει. Έχω το παρκο του μικρού μου ακομα στην αποθήκη αλλα ίσως το χρησιμοποιησω αργότερα τώρα που είναι αυτή η περίπτωση δεν ξέρω. Προβληματισμενη πολυυυυ.