Έχει ασκαρίδες

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μπορεί να φταιγε κ η παστα,
αφου δεν άλλαξες τιποτα στην διατροφη του...
μωρο ειναι,ευαισθητο κιολας...
νορμαλ κ αναμενόμενα καποια στιγμη ολα αυτα.
Φυσικά εξω δε τον βγαζεις ετσι?γενικα μονο με εσας ερχεται σε επαφή...
Τι εννοεις αλλαζουν δοντακια?αυτο γινεται σταδιακα...
Ναι,θυμάμαι ειχα διαβασει οτι δοντια-αυτιά αλληλεπιδρουν,σιγουρη δεν ειμαι,γιατι εμενα δεν ηταν ποτε να σηκωσει αυτια,οποτε ούτε κ εδωσα βαση.
Εχε τον κατα νου...αλλα μη τρελαινεσαι κιολας,αυριο θα πατε κ στον κτηνιατρο,θα σε συμβουλευσει...
Μια καλη προτροπη,γιατι συνηθως οταν παμε,ταχουμε ολα μαζι στο μυαλο,πιανουμε κ την κουβέντα,κ ξεχνιομαστε,ειναι να τα γραφεις ολα σε ενα χαρτι πριν πας,οτι ερωτησεις θες να κανεις,οτι απορίες σου εχουν δημιουργηθει...εγω ετσι εκανα μεχρι μια αλφα ηλικια (μετα ξεψαρωσα :D )

Φωτο!βεβαιως!ππππλλλλιιιιιιζζζζζζζζζζ

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Ανάσκελα δεν τον πέτυχα αλλά αυτά είναι τωρα. Όταν κοιμηθεί με το καλό θα τον παρω μια να σας το δείξω. Πόζα είμαι πολύ ωραίος βεβαίως βεβαίως ;);):p:p

Attachments

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Καλημέρα
Ο Ρομπυ σήμερα έκανε κακά κανονικά.
Κάποια στιγμή εδώ μου προτείνατε να παρω κονσέρβα ρικοβερι. Κατάφερα και την βρηκα και του την έδινα 2 μέρες πριν παμε στον κτηνίατρο την Τετάρτη. Οταν το είπα στον κτηνίατρο μου είπε να το σταματήσω. Και σταμάτησα να του δίνω. Άρχισε πολύ μαλακά κακά και αυτά που σας είπα εχτές. Το βράδυ του αργά του ανακατεψα ξανά στην τροφή μια κουταλιά και σήμερα το πρωί το ίδιο. Και ξαφνικά κακά κανονικά. Κτηνίατρο παω σε μια ώρα περίπου και θα του το πω. Λέτε να είναι από αυτό? Πάντως εγώ ανεξάρτητα τι λέει ο κτηνίατρος θα συνεχίσω να δίνω. Εσείς τι λέτε?

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Ο κτηνιατρος δεν εξηγησε γιατι να την σταματησεις; Μηπως δεν πουλαει royal:ROFLMAO::ROFLMAO:
Μου είπε είναι καλό να μην ανακατεύω τις τροφές. Πουλούσε ρογιαλ αλλά την συγκεκριμένη δεν την πήρε το μάτι μου για να είμαι ειλικρινής. Επίσης μου είπε να έχει πάντα φαγητό στο πιατάκι του και κάθε 2 ώρες να αλλάξω με καινούργια τροφή. Εδώ διαβάζω τώρα σε ένα θέμα για μουλιασμενη τροφή ότι πέρα από 20 λεπτά δεν πρέπει να μείνει και ούτε να καταναλωθεί από το κουτάβι. Εγώ την άφηνα 2 ώρες σύμφωνα με τι μου είπε ο κτηνίατρος. Έχω μπερδευτεί. . . Τι να κάνω? Πάντως δεν την ξανά αφήνω 2 ώρες

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:love::love::love::love:
Ήθελα να ξερα ποιος λαλακας πέταξε ενα τέτοιο μικροσκοπικο πλασματακι...

Ουτε εγω θα την σταματαγα την ρεκοβερι,αφου γιαυτο ειναι...ετσι κ αλλιώς την έχει ηδη μάθει κ δε τον πείραζε...
Βασικα,προσωπικη μου αποψη ειναι,απο μικρά να τα μαθαινεις να τα τρωνε όλα,την Ήρα ετσι την έμαθα,κ άλλα σκυλιά που ξερω οτι τα μαθαν ετσι,ποτε δεν ειχαν κανενα προβλημα...ισα ισα οσα σκυλια εχω ακουσει να χουν προβλημα ειναι αυτα που τρωνε μια ζωη μονο ξηρά (δε σου συζηταω τωρα για γενετικά/κληρονομικα προβληματα,απαυτα δε σωζεσαι)

Αμα ειναι πολυ μικρό,περνας μια απτο μουλτι την κανεις σκονη,μετα ζεσταινεις λιγο νερακι (ή γαλα για κουτάβια) ισα ισα ναναι λιγο χλιαρο,τανακατευεις κ το κανεις χυλό (κ την ρεκοβερι μεσα αφου την εχεις)
Μαλλον δε καταλαβες καλα τι λέγαν ή δε το διατυπωσαν σωστά,δε ξερω τωρα το θεμα που διαβασες,20 λεπτα λεμε/λενε (εγω ουδεποτε το εκανα...γιατι δεν ειχα τετοια θεματα) για σκυλια που θελουν να τα βαλουν σε προγραμμα (να τρωνε δλδ συγκεκριμενες ωρες) ή που κανουν τσαλιμακια με το φαι τους.
Οχι οτι πειραζει κατι...
Γιατι να αλλαζεις την τροφη,που σουπε ο κτηνιατρος...δε το καταλαβαινω...νερο ισως,ναι,ναχει πάντα φρεσκο...δε παθαινει κατι η τροφή (ειδικα οπως σου ειπα παραπάνω,αντε να κρυώσει) αμα μεινει...που σιγά,ποση τροφη θα του βαλεις αυτουνου?οσο το μικρό σου δάχτυλο...

• Like
Reactions: Eroe

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
:love::love::love::love:
Ήθελα να ξερα ποιος λαλακας πέταξε ενα τέτοιο μικροσκοπικο πλασματακι...

Ουτε εγω θα την σταματαγα την ρεκοβερι,αφου γιαυτο ειναι...ετσι κ αλλιώς την έχει ηδη μάθει κ δε τον πείραζε...
Βασικα,προσωπικη μου αποψη ειναι,απο μικρά να τα μαθαινεις να τα τρωνε όλα,την Ήρα ετσι την έμαθα,κ άλλα σκυλιά που ξερω οτι τα μαθαν ετσι,ποτε δεν ειχαν κανενα προβλημα...ισα ισα οσα σκυλια εχω ακουσει να χουν προβλημα ειναι αυτα που τρωνε μια ζωη μονο ξηρά (δε σου συζηταω τωρα για γενετικά/κληρονομικα προβληματα,απαυτα δε σωζεσαι)

Αμα ειναι πολυ μικρό,περνας μια απτο μουλτι την κανεις σκονη,μετα ζεσταινεις λιγο νερακι (ή γαλα για κουτάβια) ισα ισα ναναι λιγο χλιαρο,τανακατευεις κ το κανεις χυλό (κ την ρεκοβερι μεσα αφου την εχεις)
Μαλλον δε καταλαβες καλα τι λέγαν ή δε το διατυπωσαν σωστά,δε ξερω τωρα το θεμα που διαβασες,20 λεπτα λεμε/λενε (εγω ουδεποτε το εκανα...γιατι δεν ειχα τετοια θεματα) για σκυλια που θελουν να τα βαλουν σε προγραμμα (να τρωνε δλδ συγκεκριμενες ωρες) ή που κανουν τσαλιμακια με το φαι τους.
Οχι οτι πειραζει κατι...
Γιατι να αλλαζεις την τροφη,που σουπε ο κτηνιατρος...δε το καταλαβαινω...νερο ισως,ναι,ναχει πάντα φρεσκο...δε παθαινει κατι η τροφή (ειδικα οπως σου ειπα παραπάνω,αντε να κρυώσει) αμα μεινει...που σιγά,ποση τροφη θα του βαλεις αυτουνου?οσο το μικρό σου δάχτυλο...
Στο θέμα αυτό έγραφε ότι οταν η τροφη είναι μουλιασμενη δεν κάνει να καταναλώνετε μετα από πολύ ωρα γιατί "χαλάει " και αμα το καλοσκεφτεις μπορεί και να αληθεύει. Γιατί ο κτηνίατρος μας είπε οτι ο χώρος που θα μένει θα πρέπει να είναι και πολύ ζεστός γύρω στους 28-29 βαθμούς. Σε τέτοια ζέστη λοιπόν πολύ πιθανόν και κάτι να παθαίνει η τροφή και μπορεί να τους χαλάει το στομαχακι τους που είναι τόσο ευαίσθητο σε τοσο μωράκι. Δεν ξέρω. . . Τωρα σε 5 λεπτά μπαίνω κτηνιατρο και θα ρωτήσω

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Καλησπέρα
Καταρχάς χρόνια πολλά, να έχετε μια υπέροχη χρόνια γεμάτη υγεία, ευτυχία και τύχη. Εχτές πήγαμε κτηνίατρο και όλα καλά μας είπε. Μάλλον τα μαλακά κακά οφείλονται στο ότι δεν έχει καθαριστεί πλήρως από τα παράσιτα. Το θέμα είναι ότι εκτός του ότι συνεχίζει αυτή η κατάσταση με τα κακά η κοιλίτσα του είναι αρκετά πρησμένη και φοβάμαι. Η επόμενη δόση για την πάστα είναι στις 8 Ιανουαρίου. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να τον βοηθήσω? Ή να περιμένω την επόμενη δόση? Είναι επικίνδυνο? Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν χειροτερεψει να τον ξαναπάω. Αλλά δεν ξέρω γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι απλά θέλει οι επισκέψεις να είναι συχνές. Μάλλον έχει καταλάβει ότι αγχώνομαι και τρέχω οπότε μήπως με εκμεταλλευεται?

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αυτο δεν το ξερει κανεις....το μωρακι ειναι καταβεβλημένο κ χρειαζεται επίβλεψη σιγουρα, εαν ομως εχεις την οοποιαδήποτε αμφιβολια μπορείς αύριο κιολας να πας σε εναν αλλο γιατρό για μια δεύτερη γνωμη....

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Αυτο δεν το ξερει κανεις....το μωρακι ειναι καταβεβλημένο κ χρειαζεται επίβλεψη σιγουρα, εαν ομως εχεις την οοποιαδήποτε αμφιβολια μπορείς αύριο κιολας να πας σε εναν αλλο γιατρό για μια δεύτερη γνωμη....
Αυτό θα κάνω αλλα έλεγα ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι τέτοια να τον παρακολουθεί ένας κτηνίατρος και προσπαθώ να τον εμπιστεύομαι. Αλλά βλέποντας την κατάσταση του μικρού σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να μην μπορεί να γίνει κάτι έτσι ώστε να βοηθηθεί. Έτσι κι αλλιώς όσο και να τρώει αν έχει πολλά σκουλήκια αυτό δεν επιβαρύνει την Ίδη δύσκολη κατάσταση? Δεν έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αυτό θα κάνω αλλα έλεγα ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι τέτοια να τον παρακολουθεί ένας κτηνίατρος και προσπαθώ να τον εμπιστεύομαι. Αλλά βλέποντας την κατάσταση του μικρού σκέφτομαι ότι δεν μπορεί να μην μπορεί να γίνει κάτι έτσι ώστε να βοηθηθεί. Έτσι κι αλλιώς όσο και να τρώει αν έχει πολλά σκουλήκια αυτό δεν επιβαρύνει την Ίδη δύσκολη κατάσταση? Δεν έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του?
Τα σκουλήκια έχουν σκοτωθεί, τώρα αν υπάρχουν αυγά σκουληκιών θα κάνεις επαναληπτική αποπαρασίτωση για να εξοντώσεις και τη νέα γενιά.
Η δικία μου άποψη είναι, αν τον πειράζει η τροφή όποια κι αν είναι, χρυσή, ωραία, θεραπευτική, την αλλάζεις... Δοκίμασε και της χιλς την ad που είναι λίγο πιο ελαφρυά... αν την δεχτεί το στομαχάκι του καλώς... αν όχι, ας τρώει και την απλή, αρκεί να μην κάνει διάρροιες. Η αφυδατωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη!

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Τα σκουλήκια έχουν σκοτωθεί, τώρα αν υπάρχουν αυγά σκουληκιών θα κάνεις επαναληπτική αποπαρασίτωση για να εξοντώσεις και τη νέα γενιά.
Η δικία μου άποψη είναι, αν τον πειράζει η τροφή όποια κι αν είναι, χρυσή, ωραία, θεραπευτική, την αλλάζεις... Δοκίμασε και της χιλς την ad που είναι λίγο πιο ελαφρυά... αν την δεχτεί το στομαχάκι του καλώς... αν όχι, ας τρώει και την απλή, αρκεί να μην κάνει διάρροιες. Η αφυδατωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη!
Του δίνω της hills το small and miniature puppy 4 weeks - 1 year και την τρώει με ευχαρίστηση. Δεν θέλω να του αλλάξω τροφή τωρα γιατί είναι που είναι μαλακά τα κακά του μην διακινδυνευσω και με την τροφή. Το θέμα είναι ότι έχει φουσκώσει πολύ η κοιλιά του. Φοβάμαι λίγο και το είπα εχτές στον κτηνίατρο. Σαν να βαρια ανασαινει λίγο και μου λέει δεν είναι τίποτα το έχει η ράτσα και του λέω ποια ράτσα αφού δεν είναι καθαρόαιμο και μου λέει αυτό το έχει πάρει από την ράτσα. Και ρωτάω εγώ τώρα δεν είναι επικίνδυνα τα σκουλήκια για τα κουτάβια? Τρώνε το φαγητό τους? Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός από την πάστα αφού δεν είχε αποτέλεσμα? Και αφού ο ίδιος λέει ότι πιθανώς δεν έχουν φύγει όλα. Ένα έβγαλε μόνο

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Τα σκουλήκια είναι επικίνδυνα για πολλούς λόγους... μη σε τρομάξω όμως!
Προκαλούν απόφραξη και διάτρηση του εντέρου όταν είναι πολλά... δηλητηρίαση από τα κόπρανά τους... αναφυλαξίες... και πολλά άλλα παρόμοια...
Πολλά μικρά κουτάβια πεθαίνουν από τα σκουλήκια. Αυτό ειναι το τρομακτικό.
Τώρα το καλό, από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η θεραπεία πιστεύω ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι είναι ελαχιστότατες. Η κοιλίτσα μπορεί να είναι πρησμένη απλά από τα αέρια, εξάλλου και στα υγιή κουτάβια πολλές φορές βλέπεις κάτι κοιλάρες που σε κάνουν κ ανατριχίαζεις... ο δικός μου σκύλος όταν ήταν μωρό σαν εγκυος στον 9ο μηνα ήταν :ROFLMAO:
Απλά, αυρίο πέρνα μια βόλτα απ τον γιατρο να τον εξετάσει καθαρά για να ησυχάσεις κ να σου δώσει κ καμιά συμβουλή...

• Like
Reactions: Λυδία

Λυδία

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2017
67
98
42
Τα σκουλήκια είναι επικίνδυνα για πολλούς λόγους... μη σε τρομάξω όμως!
Προκαλούν απόφραξη και διάτρηση του εντέρου όταν είναι πολλά... δηλητηρίαση από τα κόπρανά τους... αναφυλαξίες... και πολλά άλλα παρόμοια...
Πολλά μικρά κουτάβια πεθαίνουν από τα σκουλήκια. Αυτό ειναι το τρομακτικό.
Τώρα το καλό, από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η θεραπεία πιστεύω ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι είναι ελαχιστότατες. Η κοιλίτσα μπορεί να είναι πρησμένη απλά από τα αέρια, εξάλλου και στα υγιή κουτάβια πολλές φορές βλέπεις κάτι κοιλάρες που σε κάνουν κ ανατριχίαζεις... ο δικός μου σκύλος όταν ήταν μωρό σαν εγκυος στον 9ο μηνα ήταν :ROFLMAO:
Απλά, αυρίο πέρνα μια βόλτα απ τον γιατρο να τον εξετάσει καθαρά για να ησυχάσεις κ να σου δώσει κ καμιά συμβουλή...
Καλημέρα και ευχαριστώ για το χρόνο σας. Η κοιλίτσα του δεν ήταν απλά φουσκωμένη ηταν τεράστια. Να φανταστείτε ότι δεν μπορούσε να ξυσει το λαιμό του με τα πίσω πόδια. Δεν τον άφηνε η κοιλιά του. Σήμερα τον πήγα στον κτηνίατρο που πάω τα μεγάλα. Στον δικό μου άνθρωπο γιατί αυτός που τον πήγαινα τον βρήκα τυχαία λόγο των ημερών και είπα ας συνεχίσω σε αυτον μιας και τον ανέβαλε από την αρχή. Ο δικός μου τον είδε και όντως η κοιλιά του ήταν παρα φουσκωμένη και αρκετά σκληρή. Του έκανε μισή ένεση για σκουλήκια και μέσα σε ενα μισάωρο περίπου το τι έβγαλε τρόμαξα. Η πρώτη δόση πάστας μάλλον δεν τον έπιασε και για αυτό έβγαλε μόνο ένα. Τώρα έχει ξεπρηστει λιγο αλλά το σημαντικό είναι ότι κοιμάται ήρεμο και δεν κλαίει. Έχει και αέρια μέσα μου είπε αλλά είναι φυσιολογικό. Στις 8 που είναι η επόμενη δόση για την πάστα μην του τη δώσεις μου είπε. Στις 10 ελα εδώ να την δώσουμε μαζί. Να δούμε τώρα