Έχετε να μου προτείνετε κτηνίατρο στην Θεσσαλονίκη?


lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Καλημερα!!
Απο τότε που πήρα το σκυλάκι μου το πήγαινα σε έναν κτηνίατρο στο κιλκις (εγώ μένω θεσσαλονίκη). Λόγω όμως της απόστασης κ επειδή έτυχε τισ τελευταίες δύο βδομαδες να είμαι χωρίς αυτοκίνητο τον πήγα σε έναν κτηνίατρο εδώ που μου σύστησε ένας φίλος.
Το θέμα είναι ότι δέν έχω δώσει κάποιο χάπι στο μωρό μου (τουλάχιστον όσο τον έχω εγώ) για αποπαρασίτωση απο σκουλήκια. Το πήρα 3 μηνών και τώρα είναι 6,5 μηνών. Το μόνο χαπάκι που μου έδωσε ο πρώτος κτηνίατρος είναι για τον αχινόκκοκο (κάθε τρείς μήνες) κ φυσικά κάναμε όλα τα εμβολία. Κ μου είπε οτι απο δώ κ πέρα θα κάνουμε δύο επαναληπτικα στον χρόνο πανω.
Στον δεύτερο κτηνίατρο που τον πήγα μου είπε οτι ακολουθει αλλο προγραμμα εμβολιασμου... κάθε εξάμηνο. Επίσης μου είπε να τον κάνουμε μία εξέταση για dirofilaria. Αλλα ούτε κ αυτή μου είπε τίποτα για αποπαρασίτωση απο σκουλήκια. Ως τώρα βέβαια δεν έχω δει τιποτα σκουληκάκια στα κ@@@ του κ αλλά ΄λέτε να έχουμε κάποιο πρόβλημα μελλοντικά?
Δυστηχώς είμαι πρώτη φορά "σκυλομαμά" κ δέν γνωρίζω εκ πείρας κάποια πράγματα... βέβαια διαβάζω (διαβασα τα ποστ για τους εμβολιασμους κ την αποπαρασίτωση απο σκουλήκια κ προβληματίστηκα) κ προσπαθώ όσο πιο πολύ να ενημερωθώ αλλα κυρίως βασίζομαι στον κτηνίατρο. Για αυτό τον λόγο έχω αναγκη απο ένα σωστό κτηνίατρο! Μήπως έχετε να μου συστήσετε κάποιον άξιο εμπιστοσύνης κτηνίατρο στην θεσσαλονίκη?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Λογικά θα υπάρχουν (έχει και τη σχολή τους!).

Σε καμία περίπτωση μην κάνεις εμβόλια κάθε εξάμηνο (κάθε χρόνο, και πολύ είναι!).
Είναι επικίνδυνο αυτό (είσαι σίγουρος πως το πρότεινε ο γιατρός; ), μάλιστα, η "νέα μόδα" είναι να τα ΕΛΛΑΤΩΣΟΥΝ σε συχνότητα.

Τα χαπάκια (Drontal Plus) τα παίρνεις από φαρμακείο, τα βουτάς σε μέλι και του τα δίνεις κάθε 2 μήνες μέχρι να χρονίσει και μετά κάθε τρείς.
ΠΡΟΣΕΞΕ τη δοσολογία (πάει ανάλογα με το βάρος του).

Πιθανό είναι (πολύ μάλιστα) να έχει σκουλίκια αλλά όχι αρκετά να δείχνει άρρωστος.
Τα σκουλίκια όμως α) τρέφονται από τον σκύλο, μειώνοντας την θρεπτικότητα των γευμάτων του (κακό αυτό, κυρίως σε κουτάβι) και β) μεταδίδονται και σε ανθρώπους (δύσκολα, αλλά "φύλαγε τα ρούχα σου").

Εξέταση για dirophilaria κάνε (κλέφτης θα γίνει ο γιατρός; ) κάθε φθηνόπωρο προλυπτικά. Ρώτησέ τον ποιά μέτρα προτίνει για την πρόλυψη.
 
Last edited:


Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
Έχω να σου Προτείνω
Όμως Καλο είναι να Ξέρουμε την Περιοχή
Που μένεις εκτος και αν Δεν έχεις Τέτοιο
Πρόβλημα
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις
διότι άρχισε να Παίζεται Αρκετά εδώ στην Πόλη μας
είναι να μην Έχει και παράλληλη δουλειά
Μαγαζί δηλαδή με Pet τότε θα σε Ξεζουμίζει.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δυστηχώς είμαι πρώτη φορά "σκυλομαμά" κ δέν γνωρίζω εκ πείρας κάποια πράγματα... βέβαια διαβάζω (διαβασα τα ποστ για τους εμβολιασμους κ την αποπαρασίτωση απο σκουλήκια κ προβληματίστηκα)
Συμφωνώ με τη Dr.Zhivago, απλά είναι καλυτέρα αντί για to Drontal Plus να του δίνεις το Milbemax που πιάνει και το σκουλήκι της καρδιάς (ένα παραπάνω επειδή μένεις Β. Ελλάδα).

:)
 


lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Dr Zhivango δυστηχώς ο γιατρός το πρότεινε κ συγκεκριμένα ενώ ο προηγούμενος μου είχε γράψει στο βιβλιάριο του οτι το επόμενο εμβόλιο θα ήταν 8/12/2009, η καινουρια κτηνίατρος σημείωσε για 8/5/2009.

Rentina-Marley: Μένω κέντρο αλλα δεν έχω προβλημα να πάω κ στην αλλη ακρη της πόλης φτάνει να είναι γιατρός που μπορώ να εμπιστευθώ! Στείλε μου πμ σε παρακαλώ

Μπορώ να του δίνω μέλι? Είχα φανταστεί οτι δεν κάνει, όπως τα γλυκά!!!!
Σας ςυχαριστώ πολυ όλους για την άμεση απάντηση
 




Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Μέλι δεν κάνει να δώσουμε σε κουτάβια.
Για τους ίδιους λόγους που δεν το δίνουμε και σε μωρά: το μέλι μπορεί να περιέχει τα σπόρια αλλαντίασης και να έχει επιπτώσεις σε ένα νεαρό οργανισμό χωρίς ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
 




Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
παραθέτω κάτι που βρήκα από έρευνα, όσον αφορά στην αλλαντίαση:

"Η αλλαντίαση ή αλλίως ο βοτουλισμός, είναι μια παραλυτική ασθένεια που προκαλείται από μια οικογένεια νευροτοξινών, οι οποίες παράγονται από το μικρόβιο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης ή λατινικά Clostridium botulinum. Oι τοξίνες της αλλαντίασης δρουν στις νευρικές απολήξεις και προκαλούν παράλυση μέσω της παρεμπόδισης της απελευθέρωσης των απαραίτητων νευροδιαβιβαστών. Η αλλαντίαση είναι συνήθως τροφογενής αρρώστια που προέρχεται κυρίως από τρόφιμα που διατηρούνται σε αναερόβιες συνθήκες, όπως για παράδειγμα κονσέρβες ή έχουν στον όγκο τους αναερόβια σημεία. Δεν ανήκει στις συνηθισμένες τροφικές δηλητηριάσεις, αλλά είναι εξαιρετικής έντασης. 12 έως 36 ώρες μετά την κατάποση της μολυσμένης τροφής οι ασθενείς παραπονιούνται αρχικά για ναυτία και διάρροια. Σύντομα μετά την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων, οι ασθενείς αρχίζουν να διαμαρτύρονται για θολή όραση, αδυναμία να ανοίξουν τα μάτια τους (βλεφαρόπτωση), δυσκολία να μιλήσουν και να καταπιούν σωστά. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται με αδυναμία, η οποία απλώνεται στα άνω άκρα, τον κορμό και στα κάτω άκρα. Η αδυναμία των μυών πιθανόν να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή και αναπνευστική ανεπάρκεια, η οποία απαιτεί μηχανικό αερισμό (σύνδεση με μηχάνημα τεχνητής αναπνοής) προκειμένου να επιβιώσει ο ασθενής."


κ εδώ:
http://www.articlegarden.com/el/Art...but-Potentially-Fatal-Foodborne-Illness/68271



Η Λώρα τα καταπίνει σκέτα τα χαπάκια για τα σκουλήκια, χωρίς πολλά-πολλά.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
To πρόβλημα με τα σκουλήκια είναι ότι τα παίρνεις είδηση όταν είναι πλέον αργά. Επιπλέον η θεραπεία είναι ολόκληρη ιστορία, ακριβή και θέλει και ξεκούραση που δεν είναι πάντα εφικτό σε ζωηρό κουτάβι ή οποιοδήποτε ζωηρό σκυλί.

Συμφωνώ όμως με τους άλλους ότι τα εμβόλια πρέπει να γίνονται μια φορά το χρόνο. Μετά από λίγο μάλιστα, μερικά από τα αναμνηστικά πρέπει να γίνονται μια φορά στα τρία χρόνια, αλλά δε θυμάμαι ποια ακριβώς.
 




Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αυτό που δεν ξέρω είναι μέχρι πότε κρατάει αυτή η κουταβίσια αποχή από το μέλι.
Στη δικιά μου δεν έδινα μέχρι να χρονίσει, αλλά δεν ξέρω να πω με σιγουριά ποιά είναι η ηλικία ασφαλείας. Πρέπει να είναι 6μηνο, 8μηνο αν δεν κάνω λάθος, αλλά και πάλι το λέω με επιφύλαξη. Θα ρωτήσω αν θέλετε τον κτηνίατρο μου μην το πω λάθος.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σοβαρός κίνδυνος δεν υπάρχει. Το βακτιρίδιο (δεν είναι σκουλίκι) μεταφέρεται ΠΟΛΥ σπάνια σε σκύλους και προέρχεται συνήθως από παλαιές κονσέρβες ή χαλασμένο κρέας.

Στο μέλι σπάνια υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αλλά αφού είναι εύκολο να δίνεις χαπάκια σκέτα (ο κτινίατρος μπορεί να σου δείξει πως) γιατί να το συζητάμε;
 




YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Πρόσφατα, αρρώστησε ένα μωράκι από αλλαντίαση διότι η μητέρα του του έδωσε μέλι. Το μωράκι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το έδειξαν στις ειδήσεις.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλέ, εννοείτε μέλι από μέλισσες? Εδώ μου το έχουνε απαγορέψει δια ροπάλου, μαζί με το φυστικοβούτυρο διότι, λέει, θα παχύνει το λαίμαργο χειρότερα και θα πάθει τρομερά πράγματα. Γιατί δίνουν συνήθως μέλι στα ζώα?

Για τα χαπάκια: μου έδωσε η κτηνίατρος ένα δείγμα δωρεάν από ειδικές θήκες-λιχουδιές όπου βάζεις μέσα το χαπάκι και το Μουφ το καταπίνει και ζητάει κι άλλο. Επειδή όμως το θεωρώ βλακώδες να ξοδεύω λεφτά για τέτοια πράγματα, κρύβω το χαπάκι σε Philadelphia cream-cheese (fat-free) που το λατρεύει και το τρώει επίσης χωρίς πολλά τρίτσα-κάτσα.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ του ανοίγω το στόμα και το βάζω στον λαιμό του, χωρίς πολλά, πολλά.
Είναι γρήγορο, τζάμπα, και ξέρω πάντα με απόλυτη βεβαιότητα πως θα το καταπιεί όλο κανονικά (όλα μάλλον γιατί ποτέ δεν φτάνει ένα για το "τέρας του βάλτου"!).

Ασε που γλυτώνω και τα βακτιρίδια (botulism)!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22