Έχω γάτα... Να πάρω σκυλάκι;;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
ο δικος μας γατος ηρθε στα 3 του χρονια σε επαφη με σκυλια,μεχρι τοτε εμενε με παπαγαλους και χαμστερ...
με τα δικας μας σκυλια ειναι οκ...
υπαρχει ενα τελετουργικο που πρεπει να ακολουθισεις το ποιο πιθανο ειναι πως δεν θα υπαρξει προβλημα αλλα η γνωριμια πρεπει να γινει σταδιακα...

τα περσικα ειναι υσιχα γατια,οποτε και εγω θα προτεινα ενα ενηλικο και οχι ενα κουταβι που θα θελει συνεχεια να παιζει με την ουρα της γατας...

tsaki

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2011
329
0
43
αλεξανδρουπολη, Εβρος
Γι' αυτό πάρε το ενήλικο και πρώτα, πριν συμφωνήσετε πάρε το γατί να δεις αν θα τα πάνε καλά. Tsaki, ζευγαρώνεις γάτες αβέρτα?!
ζευγαρωνουν μονες τους..και μετα επειδη εχει φαγητο ερχονται εδω.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Εμεις οταν φεραμε στο σπιτι τον Ζαροφ ηταν ενος ετους και το πιο μεγαλο αγχος μας ηταν το πως θα τα πηγαινε με τις γατες που εχουμε στο διαμερισμα. Η Luna ηταν 6 χρονων και ο Rorry 4 Ενηλικα γατια δηλαδη που δεν ειχαν ξαναδει σκυλο. Τις πρωτες εβδομαδες ειχαμε χωρισει το σπιτι στα 2. Στο σαλονι-κουζινα ηταν ο Ζαροφ και ειχαμε κλειστη την πορτα του διαδρομου που οδηγει στα υπολοιπα δωματια οπου ηταν οι γατες. Οι γατες δεν ειχαν συνηθισει την απομονωση τους σε συγκεκριμενα δωματια οποτε ολη την μερα περιμενανε πισω απο την κλειστη πορτα του διαδρομου και ο Ζαροφ πηγαινε συχνα πυκνα εκει τις μυριζε. Ειναι σημαντικο να αποδεχτουνε την μυρωδια ο ενας του αλλου. Σιγα σιγα αρχισαμε να τα φερνουμε σε επαφη. Παντα ο Ζαροφ με λουρι και στις γατες κοβαμε (και ακομα το κανουμε) τα νυχια καθε εβδομαδα πριν προλαβουνε να μεγαλωσουνε αρκετα. Αφου ειδαμε οσο περνουσαν οι μερες οτι ο Ζαροφ δεν ηταν επιθετικος προς τις γατες αφησαμε ολο το σπιτι ανοιχτο αλλα μονο οταν ειμασταν σπιτι, οταν φευγαμε παλι τα περιοριζαμε (γιατι ποτε δεν ξερεις). Τωρα πια ο Ζαροφ με τον Rorry τα πανε τελεια και παιζουνε και τρεχουνε παρεα και αν παρεκτραπει ο Ζαροφ ο γατος τον βαζει στην θεση του, η Luna απο την αλλη απλα αδιαφορει για τον σκυλο, κραταει τις αποστασεις της και κοιταει απο το γατοδεντρο τους αλλους 2 να παιζουν. Εμας μας πηρε 2 μηνες για να εχουμε το σπιτι διαθεσιμο σε ολα τα ζωακια μας χωρις περιορισμους. Εσενα μπορει να σου παρει λιγοτερο, μπορει και περισσοτερο, κανεις δεν ξερει. Παντως οπως λενε και αλλα μελη μπορουνε να συνυπαρξουνε σκυλος με γατα.

Edit: ξεχασα να αναφερω οτι αφηναμε για λιγες ωρες τα κρεβατια των γατιων στον χωρο του σκυλου και το αντιθετο για να αποδεχτουν πιο ευκολα τις μυρωδιες τους.

Last edited:

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
ωραια τοτε δεν ανησυχω θα τα καταφερω......παντως εχω τρελαθει να διαβαζω τα παντα εδω στο φορουμ και η αληθεια ειναι πως εχω απελπιστει λιγακι γιατι απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει εμπιστοσυνη πουθενα (για την αποκτηση ενος σκυλου)...

αποφασισα να κανω υπομονη και να το καθυστερησω λιγο μεχρι να τελειωσω απο τις σπουδες (και λυπαμαι παραααα πολυ) γιατι φοβαμαι πως δεν θα εχω το χρονο που πρεπει για την προσοχη που χρειαζεται......

επισης σκεφτομαι πως οταν νοικιαζεις ενα σπιτι οπως εμεις οι φοιτητες δεν επιτρεπουν να εχεις σκυλακι....τι να πω....

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
πολυ υπευθινη αποφαση να περιμενεις...
μεχρι τοτε εχει πολυ χρονο(ποτε δεν ειναι αρκετος) ωστε να μαθεις οσα περισσοτερα μπορεις για την εκπαιδευση,φροντιδα του μελλοντικου σου φιλου!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
sosoulini μπορείς όλο αυτό τον καιρό που θα περιμένεις, να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι, να πηγαίνεις σε εκθέσεις και να μαθαίνεις ώστε όταν με το καλό πάρεις σκυλάκο να είσαι όσο πιο προετοιμασμένη γίνεται :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
όχι μόνο, αλλα κυρίως Αθήνα ναι!
Δεν τα ξέρω καλά κι εγώ, ας πει κάποιος σχετικός :)

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
συζηταμε τοσο καιρο και δεν σας εχω πει πια ειναι η αγαπημενη μου ρατσα........(αλλα δεν τη βαζω καθολου στο μυαλο μου γιατι....)

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
τρελαινομαι για τα λαμπραντορ...ναι...

τα θεωρω παρα πολυ γλυκα στη συμπεριφορα τους, αλλα και πολυ εξυπνα..ομορφα δεν το συζηταω..
αλλα το βλεμμα τους ειναι τρομερο, τους μιλας και σε κοιτανε με ενα βλεμμα ετοιμα να σου απαντησουν..

ειχε μια θεια μου και θυμαμαι μια φορα που ειχε πεσει πανω για αγκαλια και τρελαθηκα!!!!!!