Ήρθε και το γατί....

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Εκεί που τρώγαμε ωραία και καλά χτες, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, απολαμβάνοντας μία από τις τελευταίες ηλιόλουστες μέρες, νά σου τη η κυρά...ίσα με την χούφτα μου, να σκαρφαλώνει στα μπατζάκια μου....Τι το κάνεις? Σου πάει καρδιά να το αφήσεις?

Το πήγαμε και στον κτηνίατρο, μας είπε ότι τους έχει πατημένους τους δυο μήνες, πήραμε και baminth για τα σκουλίκια, υγειέστατη κατά τα άλλα.

Την πήρε το αγόρι μου και την φιλοξενεί, ελπίζω να βρεθεί γρήγορα κάποιος που να την υιοθετήσει για πάντα...

Στο διαταύτα....ρε παιδιά...βοήθεια.....δεν έχουμε ιδέα από γατιά. Αυτό το καημένο συνέχεια πεινάει, κάθε 1 ώρα του βάζω κροκέτες (για γατάκια, πήραμε κ από αυτές) και τις κατασπαράζει. Κάθε πότε πρέπει να το ταϊζω? Στη συσκευασία δεν λέει, λέει μόνο ημερήσια ποσότητα, αλλά όχι πόσες φορές.

Όσο για την τουαλέτα, είναι κυρία, νιαουρίζει και την πάω πάνω σε μια τεράστια γλάστρα που έχει μόνο χώμα μέσα κ τα κάνει εκεί.

Ξέρω ότι είμαστε σε σκυλοφόρουμ, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή, ακόμα και με πμ.

Ευχαριστώ!!!

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Άντε να σας ζήσει το γατί!
έχω μεγαλώσει με γάτες και έχω ακόμα μερικές.
Ο κτηνίατρος μου,μου εμένα αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ότι από 2 μηνών εώς 1 έτους,πρέπει να ταίζεται 2 φορές τη μέρα.Ρώτα όμως και τον δικό σου για να έχεις και μια άλλη άποψη περί του θέματος.Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Στις γατες αφηνουμε συνεχεια το φαγητο στη διαθεση τους!

Ειμαι κι εγω σε παρομοια φαση, γυρνωντας απο τις διακοπες βρηκαμε 4, γεννημενα στην αυλη της γιαγιας μου. Ηταν τα μαυρα τους τα χαλια, τα ματια κλειστα απο τσιμπλες, βηχανε, ψυλλους... Με την καταλληλη φροντιδα μεγαλωσανε υγειεστατα, τα 3 τα χω δωσει και ψαχνω για την 4η τωρα, 3 μηνων.

Μπραβο που το πηρατε!

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Τα γατάκια τρώνε πολλές φορές την ημέρα. Εδώ η γάτα μου που είναι 14 χρονών ( ζωή νάχει!) και έχει πάντα στην διάθεση της ξηρή τροφή και τρώει όποτε θέλει. Χώρια το κυμαδάκι ωμό και τα ψαράκια της. Και είναι αδύνατη.

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Ο μόνος ενδοιασμός που έχω για την all-day διαθέσιμη τροφή είναι η αφυδάτωση. Κάπου διάβασα ότι οι γάτες δεν πίνουν πολύ νερό και ότι καλό είναι να είναι με λίγο νεράκι η ξηρά.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Τα μικρούλια όντως δεν πίνουν πολύ νερό,οπότε όπως είπες και εσύ μπορείς να την βρέχεις πολύ λίγο ή να έχεις ένα μπολάκι με νερό μαζί με το φαί εμένα πάντα σε κάποια φάση σταματάνε το φαί τους πίνουν νερό και συνεχίζουν να τρώνε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ισα με τη χούφτα σου και πατημένο τους δύο μηνες????? Πρεπει να εχεις μεγάλη χούφτα! :p

Ετυχε και σε μενα ενα μικρό (2 ημερών) από γεννα μιας αλανιάρας στο εξοχικό (στειρώθηκε μόλις απογαλακτιστηκαν τα αλλα), η οποια μάνα απονη, το πέταξε από τη μάντρα που ειχε τα αλλα. Οπότε το μαζέψαμε και το ταιζαμε με το μπιμπερο. Ο κτηνιατρος μας ειχε πει ανα 3-4 ώρες, οπότε τη νύχτα επαιζαν βάρδιες! Τώρα σε δύο μηνων, θα ελεγα και εγώ επειδη οι γάτες τρώνε λαιμαργα, να είναι διαθεσιμο το φαι της ή να τρώει 3-4 φορές τη μέρα. Και καθαρο νερό διαρκώς.... παθαίνουν ουρολιθιασεις...(κατι τετοιο, δεν θυμάμαι όνομα-μου το ειχε πει μια υστερικα παλαβή για γάτες)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Εντάξει ρε παιδάκι μου, όχι κυριολεκτικά ίσα με τη χούφτα μου! Άντε ίσα με δυο χούφτες...είναι πολύ μικρούτσικο πάντως.

Από χτες το βράδυ είναι διαθέσιμη η τροφή, σηκώθηκε πολύ νωρίς το πρωί και έφαγε και όταν σηκώθηκα εγώ ήπιε και νεράκι.

Πολύ απαιτητικό γατί ρε παιδάκι μου, όλο χουρχουράει και ανεβαίνει πάνω στα κεφάλια μας! :D

Όταν δυναμώσει λίγο θα ετοιμάσω και την αγγελία υιοθεσίας.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.131
1.400
καλότυχο να είναι...
λοιπόν εκτος από εσωτερική αποπαρασίτωση αν είναι 2 μηνών όπως τα λες
(βαλλε και μια φωτό να το δούμε) tah χρειαστεί και εξωτερική αμπούλα για ψύλλους.
όσο για το φαγητό καλύτερα είναι να μην είναι μονίμως διαθέσιμο γιατί αν είναι πολύ λαίμαργο
και τρώει μεγάλες ποσότητες μπορεί να αρχίσει εμετούς.
όσο για ουρολιθίαση συνήθως παθαίνουν ενήλικα στειρωμένα αρσενικά πιο εύκολα.
μην το φοβάσαι να του έχεις μονίμως διαθέσιμο νερό και ξέρει αυτό ποσο να πιει...
να υποθέσω δεν έχεις πάρει ακόμα άμμο για τουαλέτα???

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Δεν έχω πάρει άμμο ακόμα, όχι, είμαι στη δουλειά. Αλλά θα φροντίσει το αγόρι μου για αυτό σε λίγο.

Ο γιατρός μου είπε ότι θα προτιμούσε προς το παρόν, απλά να το ψεκάσουμε με σπρέυ frontline, όπως και ήδη κάναμε γιατί θεωρεί πως είναι πολύ μικρό ακόμα για αμπούλα.

ΥΓ: Ξέχασα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κτηνιάτρο, του οποίου ούτε το όνομα δεν ξέρω, το κτηνιατρείο του είναι πάνω στην Αγγελάκη, ο οποίος δεν μας πήρε ούτε 1 ευρώ!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ωραία ότι άλλο θες μας ρωτάς κι αν έχουν θέμα οι mods σε pm :)
Σκυλοφόρουμ είμαστε! Και, κατά συνέπεια, φιλόζωοι (λέμε, τώρα)...
Η γάτα πάντα ταιριάζει εδώ μέσα (με μέτρο, πάντοτε)... δεν έχεις δει και το περιοδικό "Σκύλος & Γάτα"? Δεν είναι "Μόνο Σκύλος"!!!

Στον πραγματικό φιλόζωο "σκυλά", η γάτα έρχεται όταν δεν την περιμένει... και τον υιοθετεί! Γίνεται το αφεντικό του, κατά κάποιον τρόπο...
Κι εμείς, πριν 3 χρόνια... πηγαίναμε καθημερινά στο γιατρό, για τους ενδοφλέβιους ορούς της Νίνας μας... και εκεί μας βρήκε ο Zidane και μας υιοθέτησε... και, από τότε, σπάνια σκέφτομαι τον εαυτό μου χωρίς (και) μία γάτα στο σπίτι...

Μπορεί το σπίτι να ορίζεται σαν το μέρος που περιμένει ο σκύλος... αλλά, το πιο ζεστό (και ήρεμο) σημείο του σπιτιού είναι εκεί που κάθεται η γάτα... π.χ., κάθεται πάνω σου? είσαι ο πιο "cool" άνθρωπος του σπιτιού...

Τέλος, έχεις ακούσει ότι οι γάτες είναι οι καλύτεροι εκπαιδευτές σκύλων?

Υ.Γ. Πρέπει να γράψω κι άλλα, για να σε πείσω ότι: Καλώς όρισε η καινούργια γάτα, στο σπίτι σας!!! ???

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σκυλοφόρουμ είμαστε! Και, κατά συνέπεια, φιλόζωοι (λέμε, τώρα)...
Η γάτα πάντα ταιριάζει εδώ μέσα (με μέτρο, πάντοτε)... δεν έχεις δει και το περιοδικό "Σκύλος & Γάτα"? Δεν είναι "Μόνο Σκύλος"!!!
Χαίρομαι που το ακούω αυτό γιατί πριν από ενάμισυ χρόνο που άνοιξα ένα θέμα γατίσιο, επειδή είχα ένα πρόβλημα με την Μάσκα, κλειδώθηκε εν τη γενέσει του από άλλον "καλοπροαίρετο" mod.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Χαίρομαι που το ακούω αυτό γιατί πριν από ενάμισυ χρόνο που άνοιξα ένα θέμα γατίσιο, επειδή είχα ένα πρόβλημα με την Μάσκα, κλειδώθηκε εν τη γενέσει του από άλλον "καλοπροαίρετο" mod.
...οπότε, τώρα θέλεις να μας βάλεις, εμάς τους mods, να γίνουμε "μύλος"? Για να μας εκδικηθείς???:D:D

Υ.Γ. Βρήκα και τον σχετικό κανονισμό:

Αν ένα μέλος έχει, τουλάχιστον, δύο σκυλιά... και είναι μολοσσοειδή... και η γάτα είναι λευκού χρώματος... τότε έπιτρέπεται να ανοίξει θέμα, σχετικό με τις γάτες!:p:D

Last edited:

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Εμεις που εχουμε μια σιαμεζουλα εχει ολη μερα φαγητο και τρωει οσο θελει. Προτιμουν τα μεταλλικα η γυαλινα σκευη περισσοτερο σε σχεση με τα πλαστικα για το νερο τους. Και δεν τους πολυ αρεσει να ειναι κοντα στο φαγητο τους. Εμεις της εχουμε ποτηρακια του κρασιου σε 2-3 σημεια στο σπιτι ωστε να τη δελεαζουμε να πινει περισσοτερο νερο. Καλοτυχο να ειναι και μπραβο που το μαζεψατε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.092
Νεότερο μέλος
renzo