Αλεν Ντελον ο Κρητικος.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Για τοξόπλασμα ξέρω να σου πω μόνο: Mόνο αν έφαγε κακά γάτας και η γάτα έχει τοξόπλασμα - οπότε όχι από αυτό δεν κολλάει κάτι.
θεωρητικα ολα ειναι λιγο απιθανα εκτος και αν καποια γατα εχεσε μεσα στο μπολ, ή αν καποιο μολυσμενο αρουρι κατουρησε μεσα στο νερο. λιγο απιθανο μου φαινεται. για γιαρδια ομως εχει μια καποια παραπανω πιθανοτητα. θα κανω καμια εξεταση κοπρανων καποια στιγμη, δε βαριεσαι... το λιγοτερο ειναι αμα ειναι αυτο. θεωρητικα παντως ενα γλυψιμο δεν ειναι αρκετο για να υπαρξει μολυνση, θα ηθελε λογικα πολλη ποσοτητα... και επισης με τετοια ζεστη που ψηνεις μπριζολα εξω, θεωρητικα παλι, τα παρασιτα αυτα πρεπει να πεθαινουν.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.948
7.518
Άμα έχει γιαρδια χωρίς να κάνει διάρροιες, παίξε Τζόκερ. Τούμπανο από βιτ. Β (y)(y) (κ το φολικό οξύ Β είναι, Β9 για την ακρίβεια)

Άντε να ανακάμψει τώρα πλήρως, να δείτε κ τη λεισμανια, για να μπορέσετε μετά να δείτε τι θα κάνετε με την πεμφυγα για να μην ταλαιπωρείται ο ερμος.

• Like
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Άμα έχει γιαρδια χωρίς να κάνει διάρροιες, παίξε Τζόκερ. Τούμπανο από βιτ. Β (y)(y) (κ το φολικό οξύ Β είναι, Β9 για την ακρίβεια)

Άντε να ανακάμψει τώρα πλήρως, να δείτε κ τη λεισμανια, για να μπορέσετε μετά να δείτε τι θα κάνετε με την πεμφυγα για να μην ταλαιπωρείται ο ερμος.
εχει ανακαμψει γενικα λιγακι και η διαθεση, εχει ανεβει μονος του στο κρεβατι 2 φορες! μπορει να ακουγεται γελοιο αλλα πριν δεν μπορουσε καθολου. ειναι και λιγο πιο παιχνιδιαρης! κλεισαμε ραντεβου για παρασκευη. θα του παρει επιτελους επιχρισμα λεμφαδενα η δερματολογος και θα κανουμε και αλλη μια γενικα αιματος (στο ιδιο εργαστηριο εννοειται θα ζητησω). ακομα δεν ξερω τι υποπτευεται περα απο το καλαζαρ, αλλα εχω οπως σου ειπα και το πμ καποιες υποψιες. θα δειξει. παντως δεν φαινεται να ανυσηχει οποτε αυτο ειναι θετικο! η μανουκα εχω να πω παιδια πως βοηθαει αρκετα. ακομα και σε αυτοανοσες πληγες κανει δουλιτσα. εννοειται δεν υπαρχει ολοκληροτικο κλεισιμο γιατι ανοιγουνε συνεχεια, αλλα οτι βοηθαει βοηθαει. συγκεκριμενα βαζουμε την Manuka Lind που ειναι ειδικα φτιαγμενη για ζωα! την προτεινω.

• Like
Reactions: Estranged

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
επιστρεψαμε απο την κτηνιατρο. ο λεμφαδενας ειχε 3 λεισμανιες ολες κι ολες, ενω μεχρι τον φεβρουαριο ηταν γεματος. αρα κατα πασα πιθανοτητα.. ΔΕΝ μιλαμε για καλαζαρ. στα πατουσια επαθε σταφυλοκκοκο και πηραμε ντουξο πυο και μια αλοιφη με κορτιζονη. πηρα και μια αλοιφη για την μυτη. απο αυριο ξεκιναμε για την πεμφιγα νεο θεραπευτικο σχημα με δοξυκυκλινη και νιασιναμιδη να δουμε πως θα παει. γενικα καλα τον ειδαν αλλα εχει φτασει 5.6 κιλα. η δερματολογος πιστευει ισως ειναι PLN, οποτε εχουμε επικειμενη κυστοκεντηση για UPC. σημερα καναμε τιτλο καλαζαρ, γενικη και τα βασικα βιοχημικα. αναμενω απαντησεις.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
ημερισιος προβληματισμος: εχω καιρο να δωσω μιλμπεμαξ. τελευταια φορα ηταν νοεμβρη του 24, και απο τοτε αποφασησα οτι, εχω ενα ζωο που παιρνει τοσα αλλα, ας μην το φορτωνω με κατι αχρηστο. και αποφασησα να κανω συχνες εξετασεις κοπρανων αντι για να δινω χαπι στα τυφλα. 29 απριλη βγηκε αρνητικος για σκουληκι καρδιας και 6 ιουνη αρνητικος για μικροφιλαριες. τελη μαιου/αρχες ιουνη ειχαμε θεματακι με ψυλλους, ειχα βρει αρκετους πανω του που βεβαια τους επιανα αμεσως. δεν εγινε ποτε μολυνση κανονικη. αλλα σκεφτομαι μηπως καταφερε και εφαγε κανεναν και κολλησε tapeworm. το λεω γιατι εχουμε και αυτη την απωλεια βαρους. βεβαια, στα κοπρανα δεν εχω δει ποτε τιποτα. δεν τριβει κωλο, δεν γλυφει, δεν δειχνει ενοχληση. αλλα σκουληκια λιγο δυσκολο να κολλησε. εξεταση κοπρανων βγηκε αρνητικη 29 απριλη.

θελω λοιπον να δωσω το χαπι τωρα, ετσι για να δουμε αν κανει καμια διαφορα, αλλα..... ο κυριος τσαττζιπιτης λεει πως ισως να υπαρχουν ηδη ενηλικα σκουληκια που σιγα σιγα αρχιζουν την αναπαραγωγη τους, που μπορει να τα κολλησε απο φλεβαρη και μετα. και δε ξερω τι να κανω. να ζητησω και αλλη εξεταση μικρο και διρο? θα σκεφτομουν το ντρονταλ για να ξεμπερδευω χωρις φοβο, αλλα την τελευταια φορα που το πηρε το ξερασε. βεβαια, αυτο ηταν 5 χρονια πριν....

ΥΓ: μεταξυ νοεμβρη και τωρα, ειχε σερεστο και αμπουλα τον δεκεμβρη, μετα μονο σερεστο μεχρι τον ιουνιο, και καθημερινη σιτρονελλα. απο ιουνιο και σερεστο και αμπουλα και σιτρονελλα.

Last edited:

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.146
897
ημερισιος προβληματισμος: εχω καιρο να δωσω μιλμπεμαξ. τελευταια φορα ηταν νοεμβρη του 24, και απο τοτε αποφασησα οτι, εχω ενα ζωο που παιρνει τοσα αλλα, ας μην το φορτωνω με κατι αχρηστο. και αποφασησα να κανω συχνες εξετασεις κοπρανων αντι για να δινω χαπι στα τυφλα. 29 απριλη βγηκε αρνητικος για σκουληκι καρδιας και 6 ιουνη αρνητικος για μικροφιλαριες. τελη μαιου/αρχες ιουνη ειχαμε θεματακι με ψυλλους, ειχα βρει αρκετους πανω του που βεβαια τους επιανα αμεσως. δεν εγινε ποτε μολυνση κανονικη. αλλα σκεφτομαι μηπως καταφερε και εφαγε κανεναν και κολλησε tapeworm. το λεω γιατι εχουμε και αυτη την απωλεια βαρους. βεβαια, στα κοπρανα δεν εχω δει ποτε τιποτα. δεν τριβει κωλο, δεν γλυφει, δεν δειχνει ενοχληση. αλλα σκουληκια λιγο δυσκολο να κολλησε. εξεταση κοπρανων βγηκε αρνητικη 29 απριλη.

θελω λοιπον να δωσω το χαπι τωρα, ετσι για να δουμε αν κανει καμια διαφορα, αλλα..... ο κυριος τσαττζιπιτης λεει πως ισως να υπαρχουν ηδη ενηλικα σκουληκια που σιγα σιγα αρχιζουν την αναπαραγωγη τους, που μπορει να τα κολλησε απο φλεβαρη και μετα. και δε ξερω τι να κανω. να ζητησω και αλλη εξεταση μικρο και διρο? θα σκεφτομουν το ντρονταλ για να ξεμπερδευω χωρις φοβο, αλλα την τελευταια φορα που το πηρε το ξερασε. βεβαια, αυτο ηταν 5 χρονια πριν....

ΥΓ: μεταξυ νοεμβρη και τωρα, ειχε σερεστο και αμπουλα τον δεκεμβρη, μετα μονο σερεστο μεχρι τον ιουνιο, και καθημερινη σιτρονελλα. απο ιουνιο και σερεστο και αμπουλα και σιτρονελλα.
Αφου στην Αθήνα δεν τα έχετε τα σκουλικια της καρδιάς υποτίθεται και τα δίνεται κάθε 3 με 6 μήνες αυτά τα χάπια εγώ έτσι ξέρω ότι κάνουν οι γνωστοί μου.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Αφου στην Αθήνα δεν τα έχετε τα σκουλικια της καρδιάς υποτίθεται και τα δίνεται κάθε 3 με 6 μήνες αυτά τα χάπια εγώ έτσι ξέρω ότι κάνουν οι γνωστοί μου.
ναι ετσι ηταν αλλα πλεον οχι

diro.PNG

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.146
897
Ε άμα υπάρχει τέτοιο θέμα πρέπει να δίνονται κάθε μήνα τα χάπια δηλαδή όλοι εσείς στην Αθήνα το κάνετε? Για να δείξει τα σκουλικια στην καρδιά το τεστ ξέρεις ότι πρέπει να περάσει καιρός.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.146
897
Εγώ πάντως που νόμιζα ότι ξέχασα μια δόση επειδή είμαι τρελή μου είπαν να το δίνω κανονικά για τους 7 μηνες μέχρι να κάνουμε το τεστ.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Ε άμα υπάρχει τέτοιο θέμα πρέπει να δίνονται κάθε μήνα τα χάπια δηλαδή όλοι εσείς στην Αθήνα το κάνετε? Για να δείξει τα σκουλικια στην καρδιά το τεστ ξέρεις ότι πρέπει να περάσει καιρός.
κοιτα δεν μου εχουν πει ουτε οι δικοι μου κτηνιατροι για καθε μηνα, αλλα η μελετη υπαρχει.
ναι ξερω οτι πρεπει να περασει καιρος, γι αυτο λεω, εαν τον τσιμπησε μολυσμενο κουνουπι απο φλεβαρη και μετα, δεν θα φαινοταν ουτε διρο ουτε μικρο. και μεχρι τωρα τα περισσοτερα παρασιτα θα ηταν στο τελευταιο σταδιο πριν γινουν ενηλικες, δηλαδη L5, και το μιλμπεμαξ δεν ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικο για αυτο το σταδιο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.948
7.518
Διρο μόνο, απαραιτήτως ναι. Μικρο δε σε πειράζει να τις σκοτώσει, αυτή είναι η δουλειά του. Διρο (όταν είναι μεγάλο δλδ το βακτήριο) αν το σκοτώσει κάνει κάτι σαν απόφραξη, κάτι τέτοιο, γι'αυτό δεν το δίνουν αν δεν το παίρνει κάθε μήνα (που αν έχει κολλήσει μες στο ενδεδειγμένο διάστημα θα είναι στο στάδιο των μικρο, τις οποίες τις σκοτώνει κ αποβάλλονται) ή χωρίς να ξέρουν ότι δεν έχει διρο.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.175
1.205
29
Διρο μόνο, απαραιτήτως ναι. Μικρο δε σε πειράζει να τις σκοτώσει, αυτή είναι η δουλειά του. Διρο (όταν είναι μεγάλο δλδ το βακτήριο) αν το σκοτώσει κάνει κάτι σαν απόφραξη, κάτι τέτοιο, γι'αυτό δεν το δίνουν αν δεν το παίρνει κάθε μήνα (που αν έχει κολλήσει μες στο ενδεδειγμένο διάστημα θα είναι στο στάδιο των μικρο, τις οποίες τις σκοτώνει κ αποβάλλονται) ή χωρίς να ξέρουν ότι δεν έχει διρο.
απο οτι εχω διαβασει της ενηλικες δεν της σκοτωνει, σκοτωνει μονο τις μικρο, και αυτες ειναι που μπορει να προκαλεσουν αποφραξη, αναφυλαξια κλπ. η δουλεια του κανονικα ειναι να σκοτωνει μονο οταν ειναι στα αρχικα τους σταδια L3 & L4.
οποτε εγω θα κανω και τα δυο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.... μακαρι να του καθοταν καλα το ντρονταλ ρε γαμωτο να επαιρνε αυτο μια και καλη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78