Όγκος στο ήπαρ

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
καλησπέρα σε όλους σας .
Έχω μια σκυλίτσα σπιτς 12 ετών και τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρείται από εμετούςκαι κατάπτωση, πήγαμε στην κτηνίατρο της και τελικά είχε και πυρετό 41. Αφου την κάλυψε με αντιβίωση, αντιπυρετικό και αντιεμετικό, το κοριτσι μου συνήλθε. Παρόλα αυτά όμως καναμε και υπέρηχο όπου εκεί φάνηκε μια μάζα στο συκώτι, πηραμε αίμα για εξετάσεις , των οποίων τα αποτελέσματα περιμένω. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι η γιατρός έκρινε οτι αυτή η μαζα είναι κακοήθεια και μου πρότεινε να σκεφτώ να την κοιμήσω χωρίς να προτείνει καν την βιοψία. Αν κάποιος από εσάς έχει κάποιον κτηνίατρο ή κλινική να μου προτείνει για μια δεύτερη γνώμη...εκλιπαρώ να το κάνει. από την ώρα που το έμαθα έχω τρελάθει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μην το διανοηθείς να την κοιμήσεις έτσι!!!
Μάζα στο συκώτι στην σκύλα μου. Υπέρηχος. 99.9 % κακοήθεια μας λέει ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο και ο γιατρός που την παρακολουθούσε. Να την κοιμίσουμε μου πρότεινε ο γιατρός; Γιατί δεν την ανοίγουμε να της το βγάλουμε ρωτάω εγώ. Την ανοίγουμε της το βγάζει, βιοψία, αρνητικό για κακοήθεια!!!! Ο σκύλος περδίκι!

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Εννοείται ότι δεν πρόκειται να την κοιμήσω. Παω να τρελαθώ...της το είπα και εγώ αυτό και μου είπε είναι βαρύ χειρουργείο...Που να την πάω για μια δεύτερη γνώμη? Δεν με ενδιαφέρει η απόσταση....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εννοείται ότι δεν πρόκειται να την κοιμήσω. Παω να τρελαθώ...της το είπα και εγώ αυτό και μου είπε είναι βαρύ χειρουργείο...Που να την πάω για μια δεύτερη γνώμη? Δεν με ενδιαφέρει η απόσταση....
Εγώ στον Μαραγκό την χειρουργησα. Χαλάνδρι. Απαισιόδοξος μεν μια χαρά επέμβαση της έκανε δε! 13 χρονών σκύλα ε;

• Like
Reactions: vrmode

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Σήμερα πήγα στον Λιαπή στην Αγια Παρασκευή όπου μου απέκλεισε την επιλογή του χειρουργείου. Παρόλα αυτά επειδή δεν απελπίζομαι και επειδή το κορίτσι μου φαίνεται οτι δεν παραιτείται γιατί και αρχισε να τρώει και να πίνει. Αύριο θα πάω στον Παπαιωάννου. Από την κυτταρολογική φάνηκε κακοήθεια...αλλά θα το πολεμήσουμε....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σήμερα πήγα στον Λιαπή στην Αγια Παρασκευή όπου μου απέκλεισε την επιλογή του χειρουργείου. Παρόλα αυτά επειδή δεν απελπίζομαι και επειδή το κορίτσι μου φαίνεται οτι δεν παραιτείται γιατί και αρχισε να τρώει και να πίνει. Αύριο θα πάω στον Παπαιωάννου. Από την κυτταρολογική φάνηκε κακοήθεια...αλλά θα το πολεμήσουμε....
Γιατί το απέκλεισε ο Λιαπής; Πώς το αιτιολόγησε;

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Μου είπε οτι ο ογκος καλύπτει όλο το συκωτι και ασφαλως δεν μπορεί να το αφαιρέσει όλο. Παρόλα αυτά ο πρώτος ύπέρηχος εντοπίζει τον όγκο μονο στον αριστερό λωβό. Γι΄αυτό πάμε και για τρίτη γνώμη.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μου είπε οτι ο ογκος καλύπτει όλο το συκωτι και ασφαλως δεν μπορεί να το αφαιρέσει όλο. Παρόλα αυτά ο πρώτος ύπέρηχος εντοπίζει τον όγκο μονο στον αριστερό λωβό. Γι΄αυτό πάμε και για τρίτη γνώμη.
Ο Λιαπής είναι εξαιρετικός, και αν και χάσαμε τον σκύλο μου στην αίθουσα αναμονής του, ενδεχομένως από ολιγορία της γραμματέως του που δεν μας έδωσε προτεραιότητα ενώ της έλεγα συνέχεια ότι είναι επείγουσα η κατάσταση και ο σκύλος δεν αναπνέει καλά, ωστόσο καλά κάνετε και παίρνετε και άλλη γνώμη γιατί υπάρχει μεγάλη απόκλιση .
Η κυτταρολογική πώς έγινε; Πήραν δείγμα από τον όγκο;

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Λυπαμαι για τον σκυλο σου, ειναι τραγικο να συμβαινουν τετοια πραγματα. Δεν γνωριζω με ποιο τροπο εγινε η κυτταρολογικη. Αλλα μου εκανε εντυπωση η αποκλιση και το γεγονος οτι για ογκο σαν "πεπονακι" δεν εχουν επηρεαστει καθολου ουτε τα λευκα ουτε ο αιματοκριτης της, μονο τα ηπατικα που ειναι φυσικο να ειναι ανεβασμενα.

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
39
μπορει το κοστος να ειναι καπως αλλα εγω δε θα το σκεφτομουν καθολου, θα πηγαινα και για 3η και για 4η και για 5η γνωμη.
Καλά κανεις και το ψαχεις

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Λυπαμαι για τον σκυλο σου, ειναι τραγικο να συμβαινουν τετοια πραγματα. Δεν γνωριζω με ποιο τροπο εγινε η κυτταρολογικη. Αλλα μου εκανε εντυπωση η αποκλιση και το γεγονος οτι για ογκο σαν "πεπονακι" δεν εχουν επηρεαστει καθολου ουτε τα λευκα ουτε ο αιματοκριτης της, μονο τα ηπατικα που ειναι φυσικο να ειναι ανεβασμενα.
και στην δικιά μου τα ηπατικά ήταν ανεβασμένα και ήταν καλοήθεια τελικά. Η κυτταρολογική δεν θέλει δείγμα του όγκου; Αφού ο σκύλος δεν έχει ανοιχθεί πώς έγινε; Ξέρει κανείς να απαντήσει;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
και στην δικιά μου τα ηπατικά ήταν ανεβασμένα και ήταν καλοήθεια τελικά. Η κυτταρολογική δεν θέλει δείγμα του όγκου; Αφού ο σκύλος δεν έχει ανοιχθεί πώς έγινε; Ξέρει κανείς να απαντήσει;
Νομίζω μπορούν να πάρουν δείγμα από παρακέντηση προτού προχωρήσουν σε βιοψία αλλά δεν είμαι σίγουρη.

@Chloe12 Ψάξε και 3η και 4η γνώμη μέχρι να πάρεις μια σίγουρη άποψη με επιχειρήματα. Όσο δεν συμπίπτουν οι γνώμες παλέψτε το γιατί μπορεί τελικά να είναι καλοήθεια. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

• Like
Reactions: Chloe12

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Νομίζω μπορούν να πάρουν δείγμα από παρακέντηση προτού προχωρήσουν σε βιοψία αλλά δεν είμαι σίγουρη.

.
Ναι με παρακέντηση γίνεται αλλά δεν μας είπε η κοπέλα ότι έκαναν παρακέντηση για αυτό μου έκανε εντύπωση

• Like
Reactions: noni_papa

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Η fna γινεται με παρακεντηση.
Δεν ξερω αν η σκυλιτσα ειχε κανει ασκητη για να παρουν υγρο η με την βοηθεια του υπερηχου εγινε η ληψη.
Γινεται βεβαια και τυφλα σε ψηλαφητους ογκους.
Για να δειξει κακοηθεια ο υπερηχος και σχετικα σιγουρο αποτελεσμα,χρειαζεται και εγχρωμο doppler και ενδοφλεβια εγχυση ενισχυτικου υγρου για την ηχοδομη πραγμα που μου φαινεται λιγο αδυνατο να εγινε...

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Λογικα η κυτταρολογικη εγινε με συριγγα. Οχι το κοριτσι μου δεν εχει ασκητη. Τον τροπο που την εκανε δεν τον γνωριζω μαλλον με καθοδηγηση υπερηχογραφικη εβαλε βενονα και πηρε δειγμα και το εξετασαν. Εδω μου ειπε να μην δοκιμασω να την ταιζω γιατι την παιδευω και γυρισαμε σπιτι και το σκυλακι ειχε ορεξη να φαει και φυσικα της εδωσα και τις δινω λιγο και συχνα...τι να πω ρε παιδια πραγματικα εχω φρικαρει.

Chloe12

Member
21 Μαρτίου 2018
14
23
47
Να σκεφτειτε εχω στειλει ολα τα υπερηχογραφηματα και τις εξετασεις της σε κτηνιατρο στο εξωτερικο που ζει η αδερφη μου και ειναι πολυ καλος για να μου δωσει και αυτος γνωμη...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η fna γινεται με παρακεντηση.
Δεν ξερω αν η σκυλιτσα ειχε κανει ασκητη για να παρουν υγρο η με την βοηθεια του υπερηχου εγινε η ληψη.
Γινεται βεβαια και τυφλα σε ψηλαφητους ογκους.
Για να δειξει κακοηθεια ο υπερηχος και σχετικα σιγουρο αποτελεσμα,χρειαζεται και εγχρωμο doppler και ενδοφλεβια εγχυση ενισχυτικου υγρου για την ηχοδομη πραγμα που μου φαινεται λιγο αδυνατο να εγινε...
Kαι φαντάσου εμένα με το υπερηχογράφημα χωρίς έγχρωμα doppler κλπ μου είχαν πει κακοήθεια και είχαν πέσει ΕΞΩ.
Είναι τρομερό όμως και το τονίζω γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι σαν την Chloe και κοιμίζουν εύκολα τον σκύλο τους και δεν θα έπρεπε να δίνονται ελαφρά τη καρδία τέτοιες διαγνώσεις λανθασμένες!