Όλα τα κακά της μοίρας του


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Πήρα Hills w/d και ούτε με το ζόρι δε μ'αφησε να τον ταϊσω. Αύριο μπορεί να ξαναπάρω μία να ξαναπροσπαθήσω αλλά χλωμό το βλέπω.
 




D

Deleted member 14614

Guest
Σωστό αυτό που λέει ο ntoulis. Αν συμφωνεί ο κτηνίατρος να την δώσεις (που λογικά θα συμφωνεί), να την φάει με το ζόρι. Είδα θαύματα με αυτού του τύπου τις τροφές.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
πριν πολλα χρονια ακομα.... ειχα χρησιμοποιησει σε σκυλο μου με διαροια
ενα φαρμακο.... δεν θυμαμαι καλα... μια γκρι σκονη ηταν που εριχνα στο φαγητο του....
μαγνησιο ηταν? αργιλος ηταν?
Άργιλο βάζουμε στις διάρροιες μέσα στο φαί.
Επίσης Ercefuril μπορεί να βοηθήσει το έντερο λίγο.

Σε διάρροιες πάντως εμένα με έχει βοηθήσει η w/d (κονσέρβα έπαιρνα) και έχω πάντα μία καβάτζα. Επίσης λένε και για την i/d - εξαρτάται απο αν είναι κολίτιδα ή όχι.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Πήρα Hills w/d και ούτε με το ζόρι δε μ'αφησε να τον ταϊσω. Αύριο μπορεί να ξαναπάρω μία να ξαναπροσπαθήσω αλλά χλωμό το βλέπω.
Kρίμα που δεν την τρώει γιατί ο συγκεκριμένος κωδικός κάνει θαύματα στην διάρροια . :/

To πιο σημαντικό όμως είναι να βρείτε την αιτία.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Ο Άρης ο (σκ***ιάρης) μετά τον 1,5 μήνα διάρροιες είδε 2 γιατρούς, καταλήξαμε (υποθετικά γιατί σε αυτά στα σκυλιά σίγουρια δύσκολα να βρεις) σε κάτι που είχα κατά νου από τότε που ήταν κουτάβι (αυτά τα υποθετικά βέβαια εγώ τα αντιμετωπίζω με κάθε επιφύλαξη, αλλά συνάδουν με τις υποψίες μου): ότι παίζουν δυσανεξίες εώς και αλλεργίες σε διάφορα πράγματα (συγκεκριμένες τροφές, σκόνη, καπνός τσιγάρου κτλ) και τώρα τον έχουμε σα πριγκίπισσα :p - όσο μπορούμε γιατί την υπεράπειρη σκόνη και καυσαέριο που έχω εδώ που μένω δε μπορώ να την.. πατάξω.

Οπότε συμφωνήσαμε με την κτηνίατρο (με βαριά καρδιά λίγο εγώ) μια διατροφή 50-50 μαγειρευτό και κροκέτα για ευαίσθητα στομάχια.

Από κρέας το κοτόπουλο θα το περιορίσω εώς και θα το εξαλείψω όσο μπορώ και βρίσκω γαλοπούλα, από παλιά είχα παρατηρήσει ότι μάλλον έχει δυσανεξία, γιατί και δεν το ήθελε τόσο πολύ όταν δεν ήταν στα καλά του και είχα παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στα κόπρανα. Κανά μοσχάρι θα τρώει που κ που, όσο πιο καθαρό από λίπη, γιατί τα λίπη τον ξετινάζουν. Μαζί θα εναλλάσω γλυκοπατάτα, μακαρόνια για σκυλιά και ρύζι σε πολύ μικρές ποσότητες, ή και τίποτα λόγω ξηράς. Επίσης με ξηρά μαζί, δεν υπάρχει λόγος για πειράματα με λαχανικά (που δε βρήκα ακόμα ένα να μην του προκαλεί διάρροιες) και θα κόψω και το τσόφλι.

Πάμε τώρα στην κροκέτα, και εκεί που θέλω γνώμες. Ήδη έχω μια ιδέα για κάποιες από τον ομοιοπαθή @rick , αλλά αντιμετωπίζω και θέμα διαθεσιμότητας, οπότε δυσκολεύομαι.

Αρχικά η κτηνίατρος μας έδωσε μια μικρή συσκευασία ANF lamb and rice. Ψιλοκαλούτσικα του κατσε, αλλά τα συστατικά δε μ'αρέσαν καθόλου. Άσε που δεν την βρίσκω κι εδώ (η κτηνίατρος αυτή είναι εκτός πόλης για να ξαναπάρω), δεν υπάρχει λόγος να την ξαναψάξω.

Όταν τέλειωσε αυτή η μάνα μου παρήγγειλε αυθαίρετα ένα δοκιμαστικό μικρό Belcando lamb and-δεν-ξερω-τι, δε μ'αρεσε, δε μ'αρεσαν τα συστατικά, δε μ'αρεσε όπως μύριζε η αναπνοή του, δεν ήταν πολύ καλά τα κόπρανα, έφαγε 2-3 φορές όλο κι όλο.

Προχθές περασα από ένα πετ σοπ (όχι το κανονικό μου), ήταν μεγάλο, μπήκα να δω τι έχει, λέω θα χει ποικιλία. Αυτές που είπαμε με τον rick δεν τις βρήκα, πέρα από acana και orijen που είχα κατά νου. Τώρα, την orijen με την τόσο υψηλή πρωτεϊνη τη φοβάμαι λίγο γιατί με την πολύ πρωτεϊνη αυτός κάνει μαλακά κακά και δεν την κοίταξα. Στην acana με ξενέρωσε που είχε πρωτοδεύτερο συστατικό το lamb meal. Τι πάει να πει meal; (Όχι αλήθεια, τι πάει να πει, πείτε εσείς που τα χετε ψάξει).

Κοίταξα τα συστατικά των άλλων που είχε και βρήκα μια της Visan, την Optima Nova rabbit and potato. Καθώς έλειπε αυτό το "meal", πήρα ένα μικρό για δοκιμή. 1,5 μέρα έφαγε, μιας μέρας κόπρανα είδα μόνο ακόμα, αλλά ήταν πολύ καλοσχηματισμένα, αν και πολύ ανοιχτόχρωμα (είναι light meat το κουνέλι ή παίζει κάτι άλλο; ). Πώς σας φαίνεται σαν συστατικά; Έχει αυτό το beet pulp που λένε δεν είναι καλό, κατά τ'άλλα; Να σημειώσω ότι δεν έχει δείξει να έχει αλλεργία/δυσανεξία στα σιτηρά, οπότε δε νομίζω ότι είχαμε ανάγκη για grain free τροφή.
 


Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Μου παθαινε κι εμενα πολυ συχνα κολιτιδες...παιρναμε για καμια βδομαδα hills w\d και ηρεμουσε,μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια...μετα μου εκανε και εμμετους,καταληξαμε με τον γιατρο να του δωσουμε ζαντακ πρωι βραδυ για μια βδομαδα και για κανα διμηνο τη w\d για να στρωσει καλα το στομαχι του,απο την επομενη κιολας μερα πηγε πολυ καλυτερα....μεχρι που περασε το διμηνο κι ηταν μια χαρα...του αλλαξα και τροφη και πηγαμε σε barking heads αρνι η οποια του εκατσε τελεια και απο τοτε δεν εχουμε κανενα προβλημα!δοκιμασε και τη w\d σε κονσερβα μηπως του αρεσει γιατι πραγματικα ο συγκεκριμενος κωδικος της hills κανει θαυματα!να συμπληρωσω οτι του ειχα αλλαξει 3-4 ξηρες σχεδον τη μια πισω στην αλλη γιατι η μια δε του καθοταν καλα,η αλλη επεφτε το τριχωμα και παει λεγοντας,ολες οι τροφες που διαλεγα ηταν παντα με κοτοπουλο.οταν πηγαμε στο αρνι μειναμε εκει και ειμαι ευχαριστημενη σε ολα,ευχομαι να σας πανε ολα καλα!
 
Last edited:


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Ευχαριστούμε! Για την ώρα πάντως οι διάρροιες σταμάτησαν (φτου φτου) και ψάχνομαι με την τροφή.
 
  • Like
Reactions: GRDANE




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Estranged,δεν μπορω να δω τα συστατικα της optima nova.
Composition:
Fresh rabbit meat (40%). Powdered rabbit meat (25%). Dehydrated potato (20%). Potato protein. Hydrolised rabbit meat (5%). Oil. Beet pulp. Yeast. Sodium chloride. Sodium polyphosphate (0.3%). Potassium chloride. Inulin (FOS 1.000 mg/Kg). Ginger (1000 mg/Kg). Mannan-oligosaccharides (260 mg/Kg). Yucca extract.

Analytical Constituents:
Crude protein 27,00 %, Crude oil and fats 16,00 %, EPA + DHA 400 mg/kg, Crude fibres 2,50 %, Crude Ash 7,00 %, Calcium 1,10 %, Phosphorus 0,80 %

Additives:
Vitamin A 18.000 UI/kg. Vitamin D3 1.800 UI/kg. Vitamin E 250 mg/kg. Vitamin C 100 mg/kg. Biotine 4,0 mg/kg. Iron (Ferrous sulphate, monohydrate) 83 mg/kg. Iodine (Potassium iodide) 3,9 mg/kg. Copper (Cupric sulphate, pentahydrate) 11 mg/kg. Manganese (Manganous sulphate, monohydrate) 8,3 mg/kg. Zinc oxide 165 mg/kg. Selenium (sodium selenite) 0,17 mg/kg. L-carnitine 70 mg/kg. Taurine 30 mg/kg. TECHNOLOGICAL: Natural antioxidants (tocopherols).
 
  • Like
Reactions: Demi_k and yasemin






dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Περαστικά καταρχάς.
Aν θες ψάξε λίγο τα συστατικα της Simpsons, την δίνω εδώ και 2 χρόνια περίπου με πολύ καλά αποτελέσματα σε τρίχωμα και κόπρανα, συν ότι την τρώει με όρεξη.
Το pet-shop που την αγοράζω έχει γενικά μεγάλη ποικιλία και τα παιδιά φαίνονται διαβασμένα στο θέμα, δεν ξέρω βέβαια αν σε βολεύει, είναι ανατολικά, 25ης Μαρτίου.
Δες και το site τους, αν και τελευταία ψιλοκολλάει...

https://www.pet-tails.gr/
 
  • Like
Reactions: Estranged


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Περαστικά καταρχάς.
Aν θες ψάξε λίγο τα συστατικα της Simpsons, την δίνω εδώ και 2 χρόνια περίπου με πολύ καλά αποτελέσματα σε τρίχωμα και κόπρανα, συν ότι την τρώει με όρεξη.
Το pet-shop που την αγοράζω έχει γενικά μεγάλη ποικιλία και τα παιδιά φαίνονται διαβασμένα στο θέμα, δεν ξέρω βέβαια αν σε βολεύει, είναι ανατολικά, 25ης Μαρτίου.
Δες και το site τους, αν και τελευταία ψιλοκολλάει...

https://www.pet-tails.gr/
Ευχαριστώ!
Παρόμοιας φιλοσοφίας με την optima τη βλέπω, άρα μου φαίνεται καλή εκ πρώτης όψης. Επίσης καλό είναι που είναι δοκιμασμένη.
Μου πετάει warning το chrome για το site τους πάντως και δε μπήκα τώρα, δεν τους το αναφέρεις; Για να πάρω μεγάλη συσκευασία από Μαρτίου δύσκολο, ξέρεις αν κάνουν παραδόσεις κατ'οίκον; Αν και το πιθανότερο είναι αν δεν κάτσει καλά η optima να πάω έτσι κι αλλιώς από κει να πάρω ένα μικρό δοκιμαστικό, οπότε τους ρωτάω και μόνη μου.

2η μέρα κόπρανα με την optima πάντως τέλεια. Και το χρώμα αυτή τη φορά. Θα δω πώς θα πάει.
 




dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Παραδίδουν και κατ' οίκον @Estranged, κάνε όμως μια βόλτα όποτε μπορείς και από εκεί, μπορεί να έχουν και κάτι άλλο να σου προτείνουν.
Από Βασιλίσσης Όλγας ανεβαίνοντας την Μαρτίου αριστερά, λίγο πριν και απέναντι από την πυροσβεστική.
 
  • Like
Reactions: Estranged




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Στην acana με ξενέρωσε που είχε πρωτοδεύτερο συστατικό το lamb meal. Τι πάει να πει meal; (Όχι αλήθεια, τι πάει να πει, πείτε εσείς που τα χετε ψάξει).
Μου έχει αφήσει ο κουνιάδος μου ένα βιβλίο από τη γεωπονική αναφορικά με τα σιτηρέσια, την κατασκευή τους, τις αναλογίες, μπλα μπλα μπλα.... :confused:

Είναι τόσο μα τόσο πολύπλοκα που εγώ προσωπικά έχω σηκώσει τα χέρια.
Ειλικρινά δεν μπορώ να εμπιστευτώ ούτε τους πετσοπάδες, ούτε κανέναν αν δεν έχει πλήρη γνώση, αν δεν έχει μελετήσει σε βάθος.

Και σε όλα αυτά προσθέτεις και το γεγονός πως μέσα σε 7-8 χρόνια βομβαρδιζόμαστε από 1002 νέες τροφές, που η κάθε μία προσφέρει και τα δικά της.

Επομένως αν σου πω πως το "meal" σημαίνει υποπροϊόν του προϊόντος που συνοδεύει επειδή κάπου το διάβασα, το θεωρώ εντελώς άκυρο, γιατί δεν έχω ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

Παρόλα αυτά, δες τα παρακάτω links μπας και βγάλεις άκρη.

Εγώ δεν...
Ομολογώ είμαι άσχετος

http://blog.naturea.gr/

http://dogw0rld.blogspot.gr/2010/10/blog-post_2199.html
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Τι έτρωγε πριν αρχίσουν οι διάρροιες?
Συγνώμη, δεν το είδα αυτό. Μαγειρευτό (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι λιγότερο συχνά) με είτε ρύζι, γλυκοπατάτα, μακαρόνια για σκυλιά. Τα λαχανικά τα χα κόψει, όλα του προξενούσαν διάρροιες, πρόσθετα τσόφλι αλεσμένο (όχι στο 100% των γευμάτων). Και κονσέρβα landfleisch (όχι όλες τις γεύσεις, κάποιες τον πειράζαν) για συμπλήρωμα το πρωί.

@ntoulis , δεν ξέρω, το λέγαμε με τη μάνα μου ότι είναι παράξενο γιατί το αρνί είναι βαρύ κρέας, αλλά όλες μα ΟΛΕΣ οι τροφές για ευαίσθητα στομάχια είναι με αρνί (n)

@Yorkaddict εγώ προσωπικά όπου βλέπω τέτοια ακαταλαβίστικα τύπου meal φεύγω μακριά. Είναι ήδη αρκετά πολύπλοκα κ άγνωστα τα συστατικά, η επεξεργασία, η προέλευση, για να χω και αυτό το τεράστιο ερωτηματικό τι εννοεί ο ποιητής με το meal στο 1-2 συσταρτικό. Γενικά το σιχαίνομαι το να μην ξέρω τι τρώει. Αν είναι να γίνει για ιατρικούς λόγους λόγω δυσανεξίας και αλλεργιών, τότε μόνο (δέχτηκα) να το καταπιώ.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
πριν πολλα χρονια ακομα.... ειχα χρησιμοποιησει σε σκυλο μου με διαροια
ενα φαρμακο.... δεν θυμαμαι καλα... μια γκρι σκονη ηταν που εριχνα στο φαγητο του....
μαγνησιο ηταν? αργιλος ηταν? κ απως ετσι σαν να θυμαμαι... ρωτησε τη γιατρο σου ....
ενα φαρμακο για διαροιες σε γκρι σκονη... που πασπαλιζεις στο φαγητο...
δεν μπορει να υπαρχουν πολλα.... και ειχε φοβερα αποτελεσματα οταν τα υπολοιπα δεν ειχαν πιασει....
διαροια που συνεχιζει ειναι προβλημα...
πρεπει και να τη σταματησει αλλα και να βρεις που οφειλεται... ωστε να τη θεραπευσεις...
περαστικα ευχομαι...
ακριβως το ιδιο ειχα δωσει και εγω.το ριχνεις και στο νερο αν θες αλλα στο φαγητο ειναι καλυτερα.δεν θυμαμαι το ονομα,δεν ειναι αποκλειστικα για σκυλους αλλα θα το βρεις σε καταστηματα που πουλαν φαρμακα για ζωα.σε φακελακια ειναι.
 
  • Like
Reactions: GRDANE