Όταν ξυπνάει ,κουτσαίνει !

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Καλησπερα σας και χρονια πολλα:)
Εχω το εξης προβλημα βρε παιδια η μπαλου οταν ξυπναει κουτσενει για κανενα 5λεπτο και μετα περπαταει και τρεχει σφαιρα!Την πηγα στον κτηνιατρο την ειδε και μου ειπε οτι επηδει το πλακωνει την ωρα που κοιματε μουδιαζει και γιαυτο κουτσενει το εχετε ξαναδει αυτο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ένα σκυλί που όταν ξυπνάει δυσκολεύεται να σηκωθεί και κουτσαίνει μπορεί να εχει από τίποτα μέχρι πολύ σοβαρό πρόβλημα, πχ δυσπλασία ανάλογης άρθρωσης ανάλογα με το ποιό πόδι κουτσαίνει...

Εμφανίζει αυτή την κατάσταση πολύ καιρό;
Ποιο ποδι κουτσαίνει;
Εγώ, αν τώρα το πρωτοεμφάνισε θα περίμενα μερικές, λίγες, μέρες να δω μήπως έχει χτυπήσει και της περάσει αλλιώς θα έψαχνα γιατρό να βγάλουμε ακτινογραφίες!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.320
patra
grdane.blogspot.com
ναι και τ ειχα προσέξει κι εγώ... 'οταν πλακωνε το πόδι είχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο... μούδιασμα από τον ύπνο είναι...

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Το εχει παρουσιασει εδω και μια εβδομαδα και εχω προσεξει οτι κοιματε σε μια σταση που το εχει πλακωμενο.
Αν ειχε καποιο προβλημα δεν θα την πονουσε συνεχεια?Αυτη τρεχει σαν τον spiti gonzales!!!Ειναι το πισω αριστερο οπως την κοιταμε απο πισω

broutos

Member
23 Δεκεμβρίου 2009
24
0
μαλλον τιποτα δεν ειναι αλλα υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να εχει αρθροιτιδα,αν ειναι bull terrier,δεν νιωθουν τον πονο πολυ οποτε μετα απο λιγο που μειωνεται ο πονος τρεχει,φυσικα το πιο πιθανο ειναι να ειναι απο τον υπνο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να ρωτήσω πόσο χρονών είναι...Ρωτάω γιατί και ο Τσούφι όταν παέι να σηκωθεί εκτός του ότι δυσκολεύεται , ψιλοκουτσάινει και για λίγο..
Αλλα είναι 11 χρονών και τα Golden έχουν πρόβλημα αρθριτικών μετά από κάποια ηλικία!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
H ενόχληση ή ο πόνος είναι χαρακτηριστικά εντονότερος μετά από μεγάλα διαστήματα ακινησίας και όσο η κατάσταση είναι ήπια μετά από λίγη κίνηση η ενόχληση μικραίνει εως εξαφανίζεται, όπως και στους ανθρώπους!

Πάντως μην αγχώνεσαι, μπορεί να μην είναι τίποτα και σε λίγες μέρες να περάσει!
Αν δεν περάσει το ψάχνεις!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
για τρεις ημερες περασε και ο δικος μου μια παρομοια κατασταση.(οταν ηταν 5 μιση μηνων.)

εδειχνε μια ελαφρια ενοχληση στο ενα του ποδι και το "μαζευε" λιγο.

...μετα απο επισκεψη στον κτηνιατρο και ερωτηση στον εκτροφεα του...ηταν απλα...αναπτυξιακα αλγη.:)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
για τρεις ημερες περασε και ο δικος μου μια παρομοια κατασταση.(οταν ηταν 5 μιση μηνων.)

εδειχνε μια ελαφρια ενοχληση στο ενα του ποδι και το "μαζευε" λιγο.

...μετα απο επισκεψη στον κτηνιατρο και ερωτηση στον εκτροφεα του...ηταν απλα...αναπτυξιακα αλγη.:)
Ακριβως ιδια περιπτωση Τεο :)

7 μηνων , κουτσαινε στο μπροστινο ποδι (μετα απο ξεκουραση ηταν πιο εντονο)
Πηγαμε Φλαρακο , ακτινογραφιες κλπ , κανενα ευρημα.

Τοτε του εκανα εξετασεις δυσπλασιας (ισχυου και αγκωνα) ...ηταν που ηταν ναρκωμενος :D

Το κουτσεμα περασε μονο του μετα απο 20 ημερες :) ...το λεγομενο puppy limping

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το μπουλι ομως δεν ειναι μεγαλοσωμη ρατσα,οποτε λεω,αν το σκυλακι κανει τιποτα ακροβατικα(και τα κανει σιγουρα:),αλλα δεν ειναι αστειο:(υπαρχει κινδυνος μικροτραυματισμων)ειναι μαλλον θλαση,καπου στους μυες της ωμοπλατης.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μπορει να ειναι δισπλασια, μπορει - μπορει - μπορει, μπορει κ τιποτα... Τσεκαρε καταρχιν αν στο βαδισμα περπαταει τα πισω ποδια μαζι (σαν το κουνελι που λενε)... Αν και ειναι πολυ μικρη και το προβλημα μπορει να υπαρχει, αλλα να φανει για τα καλα μετα απο 2 χρονια. Υπαρχουν ειδικευμενα κεντρα που ασχολουνται με ορθοπεδικα προβληματα σκυλων και μπορουν να σε βοηθησουν με σιγουρια και επιτυχια (κατι που πιθανοτατα δεν μπορει να κανει ο κτηνιατρος σου).
Διαβασε και αυτο
orthovet.gr
Δυσπλασία ισχύου (Συμπτωματολογία)- Συγγραφέας Χρήστος Νικολάου

Αν και η δυσπλασία του ισχίου προσβάλλει όλες τις φυλές των σκύλων, οι μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση. Η μελέτη για την προδιάθεση των διαφόρων φυλών στην νόσο στηρίζεται σε ακτινογραφίες που στέλνονται εθελοντικά από ιδιώτες κτηνιάτρους στα διάφορα κέντρα αναφοράς της νόσου. Είναι, λοιπόν, ευνόητο πως ακτινογραφίες ζώων στις οποίες οι αλλοιώσεις της δυσπλασίας είναι ορατές ακόμη και από μη εξειδικευμένους κτηνιάτρους, δεν φτάνουν ποτέ στα παραπάνω κέντρα. Για αυτό το λόγο η πραγματική προδιάθεση των φυλών, μάλλον, δεν αντικατροπτίζεται από τις μέχρι τώρα σχετικές αναφορές.

Η νόσος έχει διπλό χαρακτήρα αναφορικά με την εκδήλωσή της στα ζώα διαφορετικών ηλικιών. Συνήθως, τα συμπτώματα εμφανίζονται στην ηλικία των 4-12 μηνών ή/και σε ηλικία μεγαλύτερη των 15 μηνών. Υπάρχει, δηλαδή, ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα στο στο οποίο ζώα με δυσπλαστικά ισχία δεν εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα. Η συμπτωματολογία, ανάλογα με την ηλικία, είναι αποτέλεσμα της αστάθειας της άρθρωσης ή της οστεοαρθρίτιδας που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φυσιοπαθολιγικά στάδια της νόσου πατήστε εδώ. Τα πρώτα κλινικά συμπτώματα εμφανίζονται, συνήθως, στην ηλικία των 4-12 μηνών και οφείλονται στην αστάθεια της άρθρωσης του ισχίου. Καθώς ο αρθρικός θύλακος παχύνεται, η περιαρθρική μυική μάζα αναπτύσσεται και τα οστά αναδιαμορφώνονται, η άρθρωση σταθεροποιείται και τα κλινικά συμπτώματα υποχωρούν. Κλινικά η νόσος εκδηλώνεται πάλι στην ηλικία των 15, περίπου, μηνών οπότε η οστεροαρθρίτιδα έχει, συνήθως, προχωρήσει τόσο ώστε ο πόνος να δυσχεραίνει τη λειτουργία της άρθρωσης. Ζώα στα οποία η αρχική αστάθεια της άρθρωσης είναι μικρού βαθμού, πρωτοεμφανίζουν κλινικά συμπτώματα σε μεγάλη ηλικία λόγω της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας, ενώ σε ζώα με έντονη αστάθεια η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να γίνει κλινικά εμφανής πριν την ενηλικίωση. Στα αρχικά στάδια την νόσου η κλινική εκδήλωση μπορεί να είναι οξεία λόγω μικρορωγμών του οστού κάτω από την αρθρική επιφάνεια της κοτύλης ή λόγω εξαρθρήματος. Στα επόμενα στάδια η εκδήλωση έχει, συνήθως, χρόνιο χαρακτήρα.

http://www.attikovet.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=70 (τυχαια επιλογη, υπαρχουν και αλλοι)

Last edited:

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια!
Σημερα εκανε και την δευτερη εξεταση η μπαλου με ακτινογραφιες και ειναι καθαρες και οι 2!
Ουφ ησυχασα:)
Ειτε χτηπησε το ποδι της λενε η ειναι απο τον υπνο το κουτσενει παλι αλλα αραια και που τωρα:)

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Παιδια μου εφυγε ενα βαρος σημερα μου πεταξανε και κατι σποντες για δυσπλασια και τρελαθηκα μεχρι να βγουμε τα αποτελεσματα!Περιμενα τα αποτελεσματα και μου ερχετε ο γιατρος με ενα υφος ψαρωτικο και λεει δυστηχως;;; μωλις ακουσα εγω αυτο εμεινα!Θα περασετε πολλα χρονια μαζι λεει και απογειωθηκα μετα:):):)