ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ


Ντέμη

Member
26 Απριλίου 2016
8
29
123
Αγαπητοί αναγνώστες,

Το Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησα να εργάζομαι στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσω κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο τμήμα πρασίνου -καθαριότητας στογραφείο του αντιδήμαρχου περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του κ.Βασίλη Κρητικού.

Τα γραφεία στεγάζονται στην 25η Οδό Ελληνικού στην πλατεία Αγίας Τριάδας.
Στον ίδιο χώρο η ζωοφιλική του ιδίου δήμου στεγάζει πέντε – έξι σκυλάκια προς υιοθεσία.
Όμως υπάρχουν και άλλα αδέσποτα στο χώρο (περίπου έξι)τα οποία είναι τελείως παραμελημένα.

Τραγικό παράδειγμα μια σκυλίτσα μεγάλης ηλικίας για την οποία αναρτώ το παρόν κείμενο.
Αρχικά είδα την άτυχη σκυλίτσα να έχει έντονη σιελόρροια και έντονη οσμή.
Έδειχνε με συνεχή κίνηση του πάνω χειλιού της ότι κάτι την ενοχλεί.
Προσπαθούσα να καταλάβω τι της συμβαίνει και διαπίστωσα αίμα στα σάλια της και πληγές στο στόμα της. Εξού και η έντονη οσμή.Η άτυχη σκυλίτσα έχοντας όρεξη για φαγητό δυσκολευόταν πολύ ναφάει λόγω του προβλήματος που είχε στο στόμα της.
Δεν άφηνε να χαιδέψεις τη μουσούδα της ,έκλεγε και έτρωγε με δυσκολία.

Ενημέρωσα τον κ.Άλκη ο οποίος είχε αναλάβει οικειοθελώς τα σκυλάκια όπως με ενημέρωσαν ως «ζωόφιλος»...η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:«αυτό το σκυλί δε μπορεί πάει στο γιατρό γιατί είναι χοντρή και βρωμάει».

Δηλαδή κύριε Άλκη, μόνο τα όμορφα κατά τη γνώμη σας και τα υγιεί ζωάκια πάτε στο γιατρό? Αν κάποιο είναι χτυπημένο ή αιμορραγεί για παράδειγμα το αφήνετε στη μοίρα του για να μη λερώσετε το αυτοκίνητό σας?

Έκπληκτη από την απάντηση τηλεφώνησα στην κυρία Χρυσού Αλεξάνδρα υπάλληλο του δήμου και μέλος της ζωοφιλικής .
Ενημέρωσα για την κατάσταση της σκυλίτσας και τόνισα πόσο υποφέρει το σκυλάκι.
Η δεύτερη απάντηση που πήρα από «ζωόφιλη» του δήμου ήταν η εξής:
«Αυτό το σκυλί αργοπεθαίνει...εμένα ο Άλκης αλλιώς μου τα παρουσίασε...να τη βάλει στο αυτοκίνητό του και να την πάει...»

Και τι κάνετε κα Χρυσού γι’ αυτό? Μήπως να ξεκουνηθήτε όλες εσείς οι «ζωόφιλες» από τα γραφειάκια σας και να πάτε να δείτε τι χρειάζονται τα σκυλάκια και τις ανάγκες τους?

Ο ένας «έκανε πάσα»στον άλλο το κακόμοιρο το σκυλάκι.
Παρόλα αυτά ήμουν πολύ ευγενική και παρακάλεσα να τη φροντίσουν .
Δήλωσα δε ότι θα συμμετέχω στη μεταφορά και στα νοσήλια της άτυχης σκυλίτσας.
Με διαβεβαίωσε η κα Χρυσού ότι θα φέρουν γιατρό επί τόπου σε πρώτη φάση... κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Έβλεπα ένα μήνα να υποφέρει το ζωάκι και κανείς δεν ενδιαφερόταν. Η θέση μου ήταν δύσκολη καθώς δεν ήξερα κανέναν γιατρό στο συγκεκριμένο δήμο και ακόμα δεν είχα πληρωθεί ως καινούργια που ήμουν.
Έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι για να ζεσταθεί λίγο καθότι τα σκυλιά δεν έχουν κατάλυμα και κάθε πρωί τα έβλεπα να τρέμουν από το κρύο. Πόσο της άρεσε της καημενούλας!

Μόνο δύο σπιτάκια υπάρχουν σπασμένα και κάθε μέρα τα έπερνε ο αέρας και τα έσερνα στη θέση τους. Βρώμικα και γεμάτα νερά τα έφτιαξα όπως μπορούσα με χαλάκια ώστε να ζεσταθούν τουλάχιστον δύο από τα αδέσποτα σκυλάκια γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι ανεπαρκή για τα έξι σκυλιά που υπάρχουν εκεί μέσα στο χώρο του δήμου.

Οι μέρες περνούσαν και παρακάλεσα τον αντιδήμαρχο κ.Κρητικό να μιλήσει αφού εμένα δεν με άκουγε κανείς. Ο ίδιος δέχτηκε παρόλο που δεν ήταν της αρμοδιότητάς του και είπε να του το ξαναθυμίσω. Λόγω των πολλών υποχρεώσεων που είχε, προσπάθησα να είμαι διακριτική και να μη γίνω φορτική. Οι μέρες περνούσαν εις βάρος της υγείας της άτυχης σκυλίτσας. Μέχρι που το σκυλάκι δε μπορούσε να φάει καθόλου ανκαι ήθελε...

Ενόχλησα για τρίτη φορά τον κ.Κρητικό γιατί η κατάσταση ήταν πολύ επείγουσα τη Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019. Μετά από τηλεφώνημα με τη ζωοφιλική του δήμου μου απάντησε ότιθα ερχόταν κτηνίατρος την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Θεωρώντας, λοιπόν, ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη λόγω της ηλικίας της σκυλίτσας, των άσχημων καιρικών συνθηκών και του ότι δεν είχε φάει τέσσερις ημέρες δεν ήθελα να χαθεί κι άλλη μέρα.

Το ότι δεν είχε φάει καθόλου το πληροφορήθηκα από κύριο εκτός τουδήμου, ο οποίος έρχεται καθημερινά με τη σύζυγό του και ταίζει τα σκυλάκια για πολλά χρόνια. Μάλιστα με είχε ρωτήσει νομίζοντας ότι είμαι μόνιμη υπάλληλος εκεί που πάνε τα κονδύλια που παίρνει ο δήμος για νοσηλείες και στειρώσεις . Γιατί η σκυλίτσα δε νοσηλεύεται και γιατί δε στειρώνουν τις γάτες. Ο ίδιος έχει στειρώσει μαζί με άλλους πάρα πολλές αδέσποτες γάτες με δικά τους χρήματα και όσες φορές ζήτησε βοήθεια από τη ζωοφιλική του δήμου για τις στειρώσεις δεν την είχε.

Και επανέρχομαι στο θέμα μας. Έψαξα βρήκα pet taxi το οποίο δέχτηκε να έρθει να βοηθήσουμε τη σκυλίτσα. Μίλησα με την κτηνίατρο κα Γιανναράκη η οποία είναι εξαιρετική κτηνίατρος όπως έχω πληροφορηθεί από γνωστούς μου και μου είπε ότι δεν θα ερχόταν εκείνη την ημέρα και αν μπορώ να την πάω. Θα έφευγε στις 13:00 και δε θα έβλεπε η ίδια την άτυχη σκυλίτσα όπως πολύ θα ήθελα.

Αγαπητοί Αναγνώστες, μετά το τηλεφώνημα του κ.Κρητικού στη ζωοφιλική, η σκυλίτσα εξαφανίσθηκε δια μαγείας...
Έμαθα, από κάποιους ανθρώπους ότι την «τσουβάλιασαν» όπως κι όπως σε κάποιο φορτηγάκι.
Την μεθεπόμενη μέρα πληροφορήθηκα ότι την πήγαν για ευθανασία.

Ο κ. Κρητικός με διαβεβαίωσε ότι η άτυχη σκυλίτσα βρισκόταν στο κτηνιατρείο σε άσχημη κατάσταση. Φυσικά πήγα μια και είχα συμπαθήσει το σκυλάκι και ήθελα να το βοηθήσω . Ακόμα και την υιοθεσία της σκεφτόμουν αν και η κατάσταση θα ήταν δύσκολη στο σπίτι μου με τα τρία γατάκια που ήδη έχω και δε θα τη δεχόντουσαν.

Και τι περίεργο...το σκυλάκι δεν υπήρχε...δεν το είδα ποτέ...
Όταν πήγα στο κτηνιατρείο και είπα ποια είμαι η κτηνίατρος κ. Χριστίνα έκανε ένα τηλεφώνημα και ενημερώθηκε για το τι έπρεπε να μου πει.
Τι ρώτησα σε ποιον τηλεφώνησε και μου τα «μασούσε» λέγοντάς μου μια στη ζωοφιλική μια σε συνάδελφο. Μου έκανε εντύπωση πως δεν ήξερε για ποιο σκυλί της έλεγα αφού ήταν παρούσα όταν μίλησα με τη κ.Γιανναράκη αλλά και όταν της πήγαν το σκυλάκι όπως είπε. Οι εθελοντές, είπε, δεν καθόντουσαν για να περιμένουν να της βάλουν ορό και έφυγαν.

Η σκυλίτσα , μου είπε, ότι είχε χάσει πάρα πολύ βάρος χωρίς όμως να ξέρουν και πως ήταν πριν...εδώ πέφτουμε σε αντιφάσεις αφού το πρόβλημα του κ. Άλκη να τη μεταφέρει στο γιατρό εκτός του ότι «βρωμούσε» όπως είπε , ήταν το ότι ήταν χοντρή... Δεν είχε χάσει πολύ βάρος η σκυλίτσα.
Ήταν πολύ αφυδατωμένη...έβλεπα ότι έπινε νερό.
Είχε νεφρική ανεπάρκεια στο τελευταίο στάδιο και γι’ αυτό είχε πληγές στο στόμα.
Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω...εξετάσεις δεν είδα.
Μου είπε ότι κατέληξε μόνη της χωρίς ευθανασία. Αυτό που νομίζουν ότι ήθελα να ακούσω για να μη δημοσιοποιήσω το γεγονός. Φυσικά όταν ένα ζώο υποφέρει και μόνο τότε η ευθανασία είναι σωτήρια γι’ αυτό.
Ζήτησα να τη θάψω αλλά ούτε αυτό γινόταν...είχε δρομολογηθεί η ταρίχευσή της...

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Το τι πραγματικά συνέβει με την άτυχη σκυλίτσα δε θα το μάθουμε ποτέ.
Μπορεί να πήγε στο κτηνιατρείο, μπορεί όχι.
Μπορεί να κοίμισαν τη σκυλίτσα , μπορεί να έφυγε μόνη της.
Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν πολύ άσχημη.
Όπως μου είπε η κτηνίατρος κ. Χριστίνα και αυτό το πιστεύω σίγουρα είναι «ΑΡΓΗΣΑΤΕ...ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ»!

Και διερωτώμαι...
Είναι δυνατόν σε ένα χώρο όπου η ζωοφιλική στεγάζει και φροντίζει αδέσποτα προς υιοθεσία να αδιαφορεί για ένα τέτοιο σκύλο?
Μόνο για αυτά που θέλει η ζωοφιλική του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ενδιαφέρεται?
Μόνο γι’ αυτά που καλούνε δημότες στο δήμο σας? Γιατί πολύ ωραία κάνατε και σώσατε το γατάκι από τον υπόνομο μέσα στις γιορτές αλλά για την άτυχη σκυλίτσα που ήταν τόσον καιρό μέσα στα πόδια σας και παρά τις εκκλήσεις μου δεν κάνατε τίποτα. Βλέπετε, δεν είμαι δημότης στο δήμο τους, ανήκω σε άλλον δήμο και δε θα τους ψηφίσω...
Ετόλμησε ο κ.Άλκης να με κατηγορήσει ότι έβρισα την κ.Γιανναράκη.
Μα αλλοίμονο... αλλά βλέπετε κάτι έπρεπε να πει κι αυτός γιατί... τους ξεβόλεψα...ή όπως λέγεται «τους χάλασα τη σούπα...».

Αγαπητοί αναγνώστες, η σκυλίτσα δε γυρίζει πίσω, ούτε μπορεί κανείς να πάρει πίσω τους πόνους και την ταλαιπωρία που πέρασε τόσον καιρό. Όλα αυτά γράφονται ώστε η ζωοφιλική να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει σωστά και υπεύθυνα αυτό που οικειοθελώς έχει αναλάβει .
Έχει αφήσει έναν άνθρωπο κατά τη γνώμη μου ακατάλληλο να λέει ότι ασχολείται με αυτά τα σκυλιά.

Κε Άλκη , εσείς που ισχυρίζεστε ότι ταίζετε τα σκυλάκια δε βλέπατε ότι η σκυλίτσα δε μπορούσε να φάει και ότι τις τελευταίες μέρες δεν έτρωγε καθόλου? Ή μήπως δεν την πλησιάζατε καν επειδή το κακόμοιρο μύριζε λόγω του προβλήματος της υγείας του?

Λόγω του προβλήματος που όλοι εσείς αδιαφορήσατε και αφήσατε το σκυλάκι να καταντήσει έτσι...
Συγχαρητήρια, στο δήμο με τους ανθρώπους του και στη ζωοφιλική του.
Είναι γνωστό πως υπάλληλοι του δήμου κλωτσούσαν τα σκυλιά μην τυχόν και μπουν στα γραφεία τους όταν στεγάστηκαν στην 25η οδό Ελληνικού επειδή ζητούσαν λίγη θαλπωρή και ζεστασιά.

Φωτογραφίες της σκυλίτσας δεν έχω...δεν πίστευα ότι θα χρειαζόταν. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να επιβεβαιώσουν κι άλλοι άνθρωποι εάν χρειαστεί.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός δε θα μπορούσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου σε έναν τέτοιο δήμο. Οι αρχές μου και οι ηθικές αξίες που έχω δε μου το επιτρέπουν.
Παραιτήθηκα και ενημέρωσα τον κ.Κρητικό για τις προθέσεις μου.
Δεν παραιτούμε όμως από τα σκυλάκια για τα οποία θα έχω το νου μου...

Καλό ταξίδι στην άτυχη σκυλίτσα που ένιωσε την αδιαφορία και την σκληρότητα των ανθρώπων.
Αντίο σκυλίτσα μου,
Δε θα ξεχάσω ποτέ τα θλιμένα σου ματάκια την τελευταία μέρα που σε είδα.
Ελπίζω να είσαι σε ένα κόσμο γεμάτο από Αγάπη!!!

Υ.Γ: Δεν είναι τυχαίο πως ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμπεριλαμβάνεται μέσα στους 169 δήμους που...»δεν δίνουν δεκάρα» για τα αδέσποτα.


https://www.athensvoice.gr/greece/4...isvCOJP8ExXQv_ZOstjB7zuiA_zxBVqgUXa5qUKYcBlb4
 
  • Like
Reactions: elinapol2


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Θα ομολογήσω αγαπητή @Ντέμη ότι κάπου στη μέση, σταμάτησα να διαβάζω!
Να εικάσω, ότι...εσύ, τα βράδια κοιμάσαι ήσυχη, με καθαρή συνείδηση, πως έπραξες ότι περνούσε από το χέρι σου, για να μην έχει την κατάληξη αυτή, η πολύπαθη σκυλίτσα. Ε;
 


Ντέμη

Member
26 Απριλίου 2016
8
29
123
Να μην εικάσεις τίποτα...κάνεις μεγάλο λάθος... είμαι πολύ χάλια..
και παραιτήθηκα γι' αυτό το λόγο!
Γράψε μου όμως, σε παρακαλώ, τι έπρεπε να κάνω κατά τη γνώμη σου?
Αν ολοκλήρωνες το διάβασμα θα καταλάβαινες...
Να είσαι σίγουρος/η ότι αν είχα τα μέσα θα την είχα πάει στο γιατρό και δε είχα δώσει λογαριασμό σε κανέναν...
Αλλά ίσως να έχεις δίκιο...μάλλον κακό της έκανα στην προσπάθειά μου να τη βοηθήσω...
Την πήρα στο λαιμό μου ...
Το στρες που θα πέρασε τις τελευταίες στιγμές της...
Καλύτερα εκεί που έφτασε και στην κατάσταση που ήταν να έφευγε στο χώρο της μόνη της...
 
Last edited:


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
@Ντέμη καπου στη μέση σταμάτησα και γω να διαβάζω... Και ξέρεις γιατί? Γιατι απο την αρχή η κατάληξη φάνηκε ακριβώς ποια θα είναι.
Οταν αποφασισει κάποιος να ασχοληθει ουσιαστικά με ενα αδεσποτο ζώο θα πρέπει να έχει αντιληφθει ρεαλιστικα εως που μπορει να βοηθήσει η κα Λιτσα, ο κος Αλκης κοκ
Θα πρεπει να δεχτει οτι ενας εθελοντης μια Φιλοζωικη ομαδας,ενας κυριος που απλα ταιζει στην περιοχη κοκ δε θα δωσει τη απαιτουμενη σημασια που αναμενει.(οχι επειδη ειναι αδιαφορος)
Θα πρεπει να παρει αποφασεις μονος του και να δρασει άμεσα οταν φαινεται να μην υπαρχει χρονος.
Θα σου πω απλα οτι ολο αυτο το παιχνιδι των τηλεφωνων που περιγραφεις το αντιμετωπισα και γω και ολοι μας που καποια στιγμη αποφασισαμε να μην προσπερασουμε ενα αδεσποτο. Και αποφασισα οτι δε θα το δεχτω, δε θα ειμαι διακριτικη...θα ειμαι πιεστικη, φορτικη, εκνευρισμενη, απολυτη μεχρι ο Δημος να κανει αυτο που πρεπει. Και το πηρα σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις (στειρωση, τσιπαρισμα, νοσηλεια, χειρουργειο κοκ).
Σε καμια περιπτωση ομως δεν ημουν απλα αυτη που πηρε τα τηλεφωνα.... σε καθε περιπτωση ημουν αυτη που μετεφερα αμεσα το ζωο στο συνεργαζομενο με το Δημο κτηνιατρειο απαιτωντας απο το Δημο μόνο ένα έγγραφο αναγνωρισης του ζωου, ημουν αυτη που πηγαινα σχεδον καθε μερα να το βλεπω, ημουν αυτη που πηρα καποιες δυσκολες αποφασεις που μπορει να στοιχιζαν τη ζωη του, ημουν αυτη που το εβαλα στο σπιτι μου γιατι θεωρησα οτι δε μπορει να επανενταχθει αμεσα ή και καθολου κοκ Καταλαβαίνεις τι εννοω?
Λυπαμαι για τη σκυλιτσα γιατι πονουσε και ταλαιπωρηθηκε. Και σε συμπονω γιατι καταλαβαινω τη στεναχωρια σου. Ευχομαι το επόμενο αδεσποτακι που θα αποφασίσεις να βοηθησεις να εχει μια χαρουμενη εξελιξη.
 
Last edited:






Ντέμη

Member
26 Απριλίου 2016
8
29
123
Μάλιστα! Ωραίες οι συμβουλές σας και σίγουρα δεν είναι κάτι που δε γνωρίζω ήδη...
Όμως έχω ήδη απαντήσει ότι εάν είχα τα μέσα δε θα περίμενα κανέναν και θα είχα ενεργήσει μόνη μου όπως έκανα άλλοτε...
Επίσης θα πρέπει κι εσείς να γνωρίζετε ότι :
Nαι μεν ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βάζει ένα λιθαράκι και να κάνει ότι μπορεί για τα αδεσποτάκια. Για παράδειγμα από το βάζει λίγο φαγάκι και νερό, ένα χαρτόκουτο για σπίτι με μια κουβερτούλα για ζεστασιά έως και ένα χάδι.
Όταν όμως οικειοθελώς συμμετέχεις , είσαι μέλος σε μια ομάδα ζωοφιλική και πολύ περισσότερο στου δήμου σου οφείλεις , είσαι υποχρεωμένος να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις καταστάσεις που αναφέρετε ανωτέρω...

Δε δέχομαι ότι : "Θα πρεπει να δεχτει οτι ενας εθελοντης μια Φιλοζωικη ομαδας,ενας κυριος που απλα ταιζει στην περιοχη κοκ δε θα δωσει τη απαιτουμενη σημασια που αναμενει.(οχι επειδη ειναι αδιάφορος)" ειδικά για τη φιλοζωική ομάδα όπως ήδη αναφέρθηκα.

Δε δέχομαι ότι ο κ.Άλκης για παράδειγμα είναι ζωόφιλος και δεν είναι αδιάφορος επειδή μπορεί να πετάει ένα φαί στα σκυλάκια . Και δε μιλάμε για μια περιοχή αλλά για χώρο του δήμου.
Κατά τα άλλα δεν έβαζε τη σκυλίτσα στο αυτοκίνητό του επειδή το κακόμοιρο μύριζε λόγω του προβλήματός του.
Επίσης υπήρχαν ένα σωρό φορτηγάκια του δήμου στο χώρο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως κι έγινε όταν τελικά την πήραν...

Κι εσείς πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν κάτι λόγω έλλειψης χρημάτων, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου, λόγω προβλήματος στο σπίτι ώστε να φιλοξενήσουν ένα άλλο ζωάκι (που πολύ θα ήθελαν) και γιατί είναι μόνοι σε όλο αυτό.

Νιώθω ότι απολογούμαι και δεν το θέλω.
Νιώθω μια κάποια επιθετικότητα από εσάς στην προσπάθειά σας να με συμβουλεύσετε.
Δε δέχομαι ότι μπορούσα να είμαι πιο πιεστική. Αυτό κανείς δε μπορεί να το κρίνει παρά μόνο εγώ. Μόνο εγώ μπορούσα να ξέρω μέχρι που με έπερνε…
Σε ένα χώρο και σε έναν άνθρωπο που δεν ήταν καν της αρμοδιότητάς του και που ούτε προλάβαινα να του μιλήσω ΟΤΑΝ τον έβλεπα.
Προσπαθούσα να βοηθήσω και όχι να εκνευρίσω και να τσακωθώ γιατί έτσι δε θα κατάφερνα τίποτα. Ναι, ούτε τώρα, το ξέρω...
Να επισημάνω ότι η σκυλίτσα ήταν άρρωστη πριν πάω στο χώρο και το γνώριζαν αυτό όλοι...
Εθελοντές και φιλοζωική και αδιαφορούσαν... Επίσης η σκυλίτσα βρισκόταν στο χώρο του δήμου και μάλιστα μου ειπώθηκε ότι δε μπορώ να την πάρω... (λέμε τώρα)
Γι ' αυτό ανέβασα και το κείμενο.
Τουλάχιστον να βοηθηθούν τα υπόλοιπα σκυλάκια.

Λοιπόν, την επόμενη φορά θα γράψω εδώ να δούμε ποιος θα βοηθήσει εάν δεν έχω άλλη λύση...

Τόσο απλά και ξεκάθαρα κι εγώ...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Μπλαααα μπλααα μπλαααα...
Μολις ειδα και την αναρτηση σου στο facebook... εφτιαξες προφιλ για μονο αυτη την αναρτηση!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3