ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ο κτηνιατρος μου με εχει "πεταξει" εξω,επειδη ο σκυλος μου (κουταβι) 35 κιλων τοτε,δεν μπορουσε να "κατσει" να του παρουν αιμα για μια απλη εξεταση.

δεν τον χειριστικα τοτε σωστα και τον χειριστικε μονος του.

στο συγκεκριμενο κτηνιατρο παω οσα χρονια εχω σκυλια.

βεβαιως δεν μου εχει "πνιξει" ποτε σκυλι και εγω του ειπα και ευχαριστω.

αλλο θεμα ομως αυτο και αλλο να παρεμβαινεις σε μονοπατια που δεν γνωριζεις...

τελος (γνωμη μου),ας αφησουμε να μας ξαναγραψει λιγα πραγματα η Mimi και επανερχομαστε.

οκ, δεν διαφωνούμε βρε Θοδωρή..αλλά αν ο κτηνίατρος σου βούταγε το σκυλί από το λαιμό και το σήκωνε για να το ελέγξει...θα τον άφηνες??
Αν έβλεπες το κουταβάκι σου να κάνει κακά του ανεξέλεγκτα μετά από αυτό και να σέρνεται ...δεν θα μίλαγες?
Αυτό λέμε...δεν σημαινει ότι αν ένας κτηνίατρος είναι κακός...τότε είναι όλοι...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Ο κτηνίατρος, όπως και ο γιατρός, πολλές φορές θα πρέπει αναγκαστικά να κάνουν κινήσεις και ενέργειες που στα μάτια του συγγενή ή του ιδιοκτήτη μπορεί να μοιάσουν ιδιαίτερα "βίαιες".

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που καλό είναι (για να μην πω επιβάλλεται) οι συγγενείς και οι ιδιοκτήτες να μένουν εκτός.

Ακόμα και μια λιποθυμία του συγγενούς ή του ιδιοκτήτη (στη θέα αίματος ή απλά από στρες) θα αναγκάσει τον γιατρό να πρέπει να ασχολήθει με 2 περιστατικά, αντί του ενός και ίσως να συμβεί και κάτι ανεπανόρθωτο.

Πάντα οι γιατροί και οι κτηνίατροι θα πρέπει να έχουν βοηθούς (το προτιμότερο έμπειρους) για τα περιστατικά που χρειάζεται, χωρίς να πρέπει αυτό τον ρόλο να αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης.

Να τονίσω πως τα παραπάνω είναι γενικές παρατηρήσεις και απόψεις μου και δεν αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Για το συγκεκριμένο θέμα χρειάζονται πολύ περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια ικανοποιητική εικόνα, πόσο μάλλον άποψη.

Πολύ φοβάμε πως αυτό όμως δεν είναι εφικτό, για αυτό θα περιοριστώ στα θερμά μου συλλυπητήρια και ας είναι αυτή η τραγική εμπειρία γνώση και "εφόδιο" για το μέλλον.
 


Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
καλο, ειναι (ακομα και ας μην ξερουμε και πολλα απο κτηνιατρικη) στην υποψια οτι ο κτηνιατρος δεν κανει κατι σωστο ή κατι που δεν μας φαινεται σωστο στο σκυλι να το σταματαμε. δυστυχως ολοι οι κτηνιατροι δεν ειναι απαραιτητα και λατρεις των ζωων, (ηταν να πανε ιατρικη αλλα οι ρημαδοπανελληνιες τους εριξαν στην κτηνιατρικη).το λεω αυτο γιατι μου ετυχε κτηνιατρος να πιανει το σκυλι και να σιχαινεται .
τελοσπαντων δεν τα λεω αυτα για να δημιουργησω τυψεις αλλα απλα λεω την αποψη μου!
θα ηθελα να σε ενημερωσω πως στην κτηνιατρικη δεν μπορεις να ανταπεξελθεις αν μπηκες τυχαια...αν συχαινεσαι τα ζωα πως θα κανεις τις επισκεψεις στα εκτροφεια με οτι αυτες συνεπαγονται???και γω γιατρος ηθελα να γινω αλλα ειμαι η μονη απο το τμημα μου αρα δεν πρεπει να ειναι και πολυ αυτοι που γινονται τυχαια κτηνιατροι..το οτι καποιοι εν ειναι σωστοι επαγγελματιες ισως να οφειλεται στις μεθοδους που μαθαινουν στις χωρες οπου τελειωνουν τη σχολη τους βουλγαρια ρουμανια αλβανια και λοιπα..εγω λοιπον που ηθελα να γινω γιατρος αλλα δεν εκατσε πιστευω οτι θα γινω οσο σωστοτερη κτηνιατρος μπορω γιατι δεν με ενδιαφερει να περασω οπως οπως τα μαθηματα η να παρω οπως οπως το ρημαδοπτυχιο αντιθετως.. ειμαι offtopic απλα ηθελα να πω την αποψη μου για τους μη σωστους κτηνιατρους...φιλικα παντα..:)
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@djdoctor
σαν κτηνίατρος (η γιατρός) μιλάς!


@όλους
προσωπικά δεν μου έχει τύχει καμία περίπτωση ακατανόητου ή και βίαιου περιστατικού στον κτηνίατρο. Οι όποιες κινήσεις ενός κτηνιάτρου ωστόσο μπορούν να παρερμηνευτούν στα μάτια κάποιου και η στρέβλωση της εικόνας είναι αντιστρόφως ανάλογη της εμπειρίας του ιδιοκτήτη.

Από την αφήγηση δεν μπορούν να βγούν συμπεράσματα, δεν θέλω να πιστεύω πως είναι αυτό το ζητούμενα άλλωστε, μόνο μια νεκροτομή θα δώσει μια εικόνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Αν ενδιαφέρει λοιπόν την ιδιοκτήτη, τότε σαφέστατα θα πρέπει να προχωρήσει στην διαδικασία αυτή. Αν δεν ενδιαφέρει γιατί έχει αποφασιστεί πως το πιθανότερο είναι να μην βγουν ακόμα και τότε ασφαλή συμπεράσματα, τότε δεν υπάρχει και λόγος να γίνει.

Πιστεύω πως μετά από τόσες ώρες δεν υπάρχει πλέον ούτε το πτώμα (κουφάρι) του σκύλου για να γίνει νεκροτομή.
 


mariakapa

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
167
0
Aθηνα
Αυτο το σβερκομα το εκανε και η δικη μου η κτηνιατρος στο γιορκσαιρ που ειχα ηταν τοτε κουταβακι. Και αυτη το ιδιο μου ειπε οτι ετσι του σπας τον τσαμπουκα. Η μικρη μου εκλαιγε τρομερα σε σημειο που ποναγε παρα πολυ. Οταν της τραβηξα το χερι και της ειπα οτι το σκυλι ποναει εκεινη μου ειπε οτι ετσι μαθαινει. Περιτο να πω οτι εγινε ενας μικρος πανικος, της ειπα οτι ετσι και δεν αφησεις την μικρη η επομενη κινηση μου θα ηταν να σβερκωσω εσενα. Βεβαια οι σχεσεις μας τελειωσαν.Τι να πω ωραια μεθοδος.
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
<<δαμασμος>>

καλησπερα και παλι...λοιπον μου ζητηθηκε να διευκρινισω ακριβως τις ενεργειες του ιατρου. επειτα απο το φιμωτρο η μικρη ηταν λιγο ανησυχη και γρυλιζε.ειναι λογικο πιστευω γιατι ηταν κατι που δεν ειχε ξαναδει. ο γιατρος την επιασε απο το λαιμο...τονιζω ΤΟ ΛΑΙΜΟ, με τα δυο του χερια. δε μιλαω για το απαλο πιασιμο απο το λαιμο κοντα στο λουρακι και την ηπια ομιλια του γιατρου για να την ηρεμησει.την ΑΡΠΑΞΕ. κι επειτα σε καποια στιγμη την σηκωσε ψηλα και το σκυλι σπαρταρουσε.κ οταν τη ξαναεβαλε στο τραπεζι του αρχισε να κανει τα κακα.και μετα ηταν απλα ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ!!!!! εγω δεν μπορεσα να αντιδρασω γτ ειχε κανει μια μικρη δαγκωνια στο χερι του γιατρου και πιστευα οτι της κανει κατι για το καλο της. σοκαριστηκα τοσο πολυ που δεν μπορουσα να ξεχασω τι συνεβη μεσα στο ιατρειο.με επιασαν τα κλαμματα. δε θα ηθελα να αναφερω το ονομα του ιατρου, ουτε να αποδωσω ευθυνες. το σκυλακι δε γυριζει πισω... απλως μακαρι να ειχα αποδειξεις για να σωσω το απομενο σκυλακι. επειδη ειχα μια ερωτηση, μιλαω για γιατρο στη θεσσαλονικη ευχαριστω!
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
απαντηση ιατρου

οταν βρηκα τη σκυλιτσα μου νεκρη του τηλκεφωνησα στο ιατρειο, αν και η ωρα ηταν περασμενη και ομως ηταν ακομη εκει. του ειπα τι εγινε ..με ρωτησε αν η κοιλιτσα της ειναι πρησμενη . και μ ειπε οτι ειναι η πνευμονικο οιδημα η τροφικη δηλητηριαση(ποντικοφαρμακο) πραγμα αδυνατον!! δηλαδη την προηγουμνη μερα ηταν υγιεστατη και μετα το κτηνιατρο υπεστει πνευμονικο οιδημα?ποσο πιθανον μπορει να ναι αυτο? κι αυτος σαν κτηνιατρος δεν μπορουσε να ωρει καποιο συμπτωμα? εγω πως να το καταλαβω? το σκυλακι λεμε ηταν ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ το απογευμα που πηγαμε στο γιατρο.ηταν μια επισκεψη καθαρα για το εμβολιο/.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
εξοργιστική η συμπεριφορά απο τον κτηνίατρο :mad: τον ενημέρωσες? ποιά ήταν η αντίδραση του?
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
χειρισμος δαμασμου

μετα τον περιβοητο ρωτησα το γιατρο μου γιατι εκανε κακα. και μου ειπε κατα λεξη οτι οθσιαστικα ολο αυτο που εγινε ηταν μια μαχη αναμεσα στο γιατρο και το σκυλι και το σκυλι κανοντας κακα του παραδοθηκε.συνηθως λεει κανουν η κακα η κατουραΝΕ. ειναι δυνατον / σε κουταβι 4μηνων? δεν μπορεσα να αντιδρασω και λυπαμαι γι αυτο.ημουν το ιδιο σοκαρισμενη. πιστευα οτι το γεγονοσ οτι τον δαγκωσε ηταν πολυ κακο και ισως επρεπε να τον αφησω απλα να κανει τη δουλεια του Ισως απλα θυμωσε με το σκυλι και προσπαθησε να του φερθει βιαια κ επειδη δεν μπορουσε να με αποφυγει το ονομασε τεχνικη..τι να πω...
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
amalthea την απαντηση του γιατρου στην ειδηση του θανατου του κουταβιου την παραθεσα πιο πανω.ευχαριστω
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
οπως περιγράφεις τα πράγματα ή πέθανε απο το εμβόλιο ή απο τον "θυμό" του κτηνίατρου.
Επρεπε να κάνεις νεκροψία.
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
ακριβως.. η απο το θυμο του κτηνιατρου η απο το εμβολιο. απλως ακομη κ γι αυτο εχω κατι να πω. ηταν η 2η δοση του εμβολιου, δε θα επρεπε να ειχε δειξει καποια ευαισθησια και στην 1η δοση? κι επισης δε θα επρεπε να με ενημερωσει ο γιατρος οτι μπορει το ζωο να παθει κατι απο το εμβολιο?

παντως ο ιατρος στο τηλεφωνο δε μου ειπε τιποτα για σοκ απο το εμβολιο

δεν ξερω που οφειλεται ο θανατος του σκυλιου αλλα αν το εκανε αυτο σε δικο μου σκυλι (να το πιασει απο τον λαιμο κτλ )θα τον ειχα δαμασει εγω!:mad::mad::mad:
επειδη αυτη η τεχνικη κατι μου λεει να σε ρωτησω σε ποια πολη εισαι?
θεσσαλονικη
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Κοιταξες τα εμβολια στο βιβλιαριο της ποτε ληγουν? Δε νομιζω οτι εχει σχεση αλλα τσεκαρες? Το να εχει δαγωσει τη γλωσσα της και να αιμοραγει απο το στομα/μυτη πως το δικαιολογησε?
Τη συμπεριφορα του κτηνιατρου δε θα τη σχολιασω... απλα θα ηθελα να σε συμβουλευσω να μην εισαι τοσο αμετοχη οταν βλεπεις πραγματα που δε σου αρεσουν (ειναι δυνατον να πιανουμε ενα κουταβι 4 μηνων απο το λαιμο για να το φοβισουμε και οταν χ... στει απο το φοβο του τελικα αυτο να το αποκαλουμε μαχη????)...

Καποτε ειχα βρει ενα dogo argentino στο δρομο ηλικιας σαν τον δικο μου περιπου 10-12 μηνων.. παμε λοιπον σε εναν κτηνιατρο που μας ειχαν προτεινει για καλο να τον εξετασει και να του κανει εμβολια αφου θα εμενε μαζι μας μεχρι να του βρουμε σπιτι.. αυτος ουτε καν το πλησιαζει για να τον μυρισει, να γνωριστουνε βρε παιδι μου αλλα λεει στο βοηθο του βαλε του φιμωτρο...εγω δε μιλαω λεω φοβαται ο ανθρωπος, του βαζει το φιμωτρο και ο μικρος τρελενεται αρχιζει να γρυλιζει, να χτυπιεται, να ουρλιαζει:( λεει ο γιατρος φερε τους ιμαντες να τον δεσουμε :eek: εκει "τρελαινομαι εγω" λεω "αφηστε τον δεν θελω ποσο παιρνετε επισκεψη να σας πληρωσουμε να φυγουμε?" λεει αυτος μα γιατι? δε χρειαζεται κλπ .. τελικα φυγαμε πηγαμε στον κτηνιατρο που παμε το σκυλο των γονιων μου (αρκετα μακρια) και δε χρειαστηκε ουτε φιμωτρο ουτε τπτ ... μονο δυο χαδια και ενα μπισκοτακι και ο "μικρος" εγινε χαλι ;)
Δε θελω να πω οτι σε ενα επιθετικο σκυλι δε θα πρεπει ο γιατρος να παρει προφυλαξεις ... αλλα μαλλον η μικρη καλα εκανε και δε τον "γουσταρε" :-|
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
τα εμβολια ληγουν 2011.... αν ηταν αναφυλακτικο σοκ δε θα πρεπε να γινει πιο συντομα?
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
το αναφυλακτικό σόκ θα είχε πολύ έντονα συμπτώματα πολύ σύντομα

Υπάρχει περίπτωση κάποιο εμβόλιο να προκαλέσει αναφυλακτικό ή οίδημα, αντιγράφω απο οδηγίες άλλου εμβολίου

The use of this vaccine may produce anaphylaxis and/or other inflammatory reactions. Antidote: Epinephrine, corticosteroids, and antihistamines may all be indicated depending on the nature and severity of the reaction. Gentamicin and Amphotericin B are used as preservatives. Burn this container and all unused contents. For Veterinary use only.

το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει τα εμβόλια δεν είναι ακίνδυνα, εαν παρατηρήσετε μετά τον εμβολιασμό παράξενα συπτώματα κατευθείαν στον κτηνίατρο.
Πάντως οχι σε αυτόν.
 


Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Τί να πω! Κρίμα το κουτάβι και κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι κτηνίατροι. Αν το σκυλί είχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τα εμβόλια, δεν θα είχε και στην πρώτη δόση; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση για χρόνια να μην παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και ξαφνικά σε κάποιο επαναληπτικό, να παρουσιάσει; Αποκλείεται να προκάλεσε πρόβλημα στο λαιμό του κουταβιού ο κτηνίατρος;
 


**mimi**

Member
15 Δεκεμβρίου 2009
8
0
αυτο λεω και εγω... θα επρεπε να ειχαν εμφανιστει καποια σημαδια ηδη απο την πρωτη δοση...
 
Last edited by a moderator:






jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
αν εσενα ο κτηνιατρος σου αρπαζε το σκυλι απο τον λαιμο θα καθοσουν?
επειδη το εχω δει σε κτηνιατρο να συμβαινει μου εκανε εντυπωση οτι ο ιδιοκτητης του σκυλου δεν αντεδρασε και τοτε!
γενικα οταν λεω αν δω κατι υποπτο στον κτηνιατρο εννοω ακομα και οταν δω να σιχαινεται τον σκυλο εννοειται οτι ΕΓΩ δεν θα ξαναπαω σκυλι μου σε αυτον!
και επισης εννοειται οτι η κτηνατρικη ειναι δυσκολη επιστημη και οτι υπαρχουν και γιατροι που ειναι πολυ καλοι!
κατ αρχας η σκυλιτσα μου οταν κανει εμβολια καθεται ακινητη λες και της αρεσει
κατα δευτερον αν ηταν νευρικη θα ειμουν εγω ο ιδιος που θα την εβαζα σε ταξη και δεν θα περειμενα τον γιατρο.
ουτως η αλλως ιατρικη πραξη με το σκυλακι να κουνιεται η να γαυγιζει δεν γινεται
επι της ουσιας ισως να εφηγε απο αλλεργικο σοκ αν και με μπερδευει λιγο το αιμα που εβγαλε ,ισως να ειχε δυσπνοια και να δαγκοθηκε στην προσπαθεια του να παρει ανασα
συλληπητηρια και απο εμενα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981