ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ???

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Γεια σας κ χαρά σας. Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τον Σεβάχ μου.
Ο Σεβάχ είναι ένας ημίαιμος γερμανικός (μπαμπάς γερμανός - μαμά ρωσίδα) και το λέω αυτό γιατί είναι πολύ πιο ογκώδης από ένα καθαρόαιμο. Είναι 15 χρονών και εδώ και κάποια χρόνια ξεκίνησε να έχει σοβαρά προβλήματα με τα πίσω του πόδια και γενικά με τη σπονδυλική στήλη.Έχει αρκετά μυώδη θώρακα αλλά από τη μέση και κάτω τα τελευταία χρόνια συνεχώς αδυνατίζει.
Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για να τον βοηθήσουμε (χάσιμο βάρους, θεραπείες με χάπια, με ενέσεις, με ειδικές διατροφές, με βιταμίνες) και όλα αυτά τον βοηθούσαν λίγο. Για την ώρα μένουμε σε μονοκατοικία χωρίς εύκολη πρόσβαση σε αυλή και δυστυχώς χωρίς μπαλκόνι. Έχουμε φτιάξει ειδική ράμπα να ανεβαίνει κάποια από τα σκαλιά του σπιτιού και γενικά κάνουμε οτι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε. Τις τελευταίες μέρες όμως δυσκολεύεται πάρα πολύ . Σέρνει τα πόδια του, δυσκολεύεται να ανέβει τη ράμπα και τα σκαλιά, του σηκώνουμε εμείς τα πίσω πόδια για να τον βοηθήσουμε, υπάρχουν περιπτώσεις που παλεύαμε να μπει στο σπίτι μέχρι και 2 ώρες!!! Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και σκέφτηκα μήπως τον βοηθούσαμε με ένα αναπηρικό καροτσάκι. κοίταξα στο νετ κ σε κάποια ξένα site βρήκα κάποια που πουλάνε αλλά τα οικονομικά μας δεν είναι κ σε πολύ καλή κατάσταση. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιο τρόπο να το φτιάξω μόνη μου ή αν υπάρχει κάποια εταιρεία εδώ στην Ελλάδα μήπως οι τιμές είναι πιο προσιτές.
Συγγνώμη για το μεγάλο μνμ.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ίσως εκτός από το καρότσι να μπορούσε να σας διευκολύνει και κάτι τέτοιο: http://handicappedpets.com/www/index.php/help-pets-walk/help-lift-dogs.html (το site είναι ενδεικτικό, έχει τέτοια και σe amazon κλπ)
Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι μεγαλόσωμος σκύλος και βαρύς, και δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι και αν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά κάτι τέτοιο. Αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό.

Στο μεταξύ μπορείτε να τον βοηθάτε στις μετακινήσεις του βάζοντας ένα σεντόνι κάτω από την κοιλιά του για να τον ανασηκώνεται και να μη χρειάζεται να σηκώνει ο ίδιος το βάρος του με τα πίσω του πόδια.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ρίξε μια ματιά και εδώ σε περίπτωση που αποφασίσεις να φτιαξεις μόνη σου μια απλή κατασκευή με φτηνά υλικά.:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Py5Vh1YyLOM[/ame]

:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι πολύ καλή η ιδέα που σκέφτηκες..
Oμως σκέφτομαι (δεν γνωρίζω), εφόσον λες αδυνατίζουν και αποδυναμώνονται τα πίσω πόδια, μήπως έτσι τα πόδια του θα τα χάσει τελείως..

Ειναι πολύ καλή ιδέα αλλα μήπως να ρώταγες έναν ορθοπεδικό η κάποιον γιατρό με ειδικότητα σε τέτοιες παθήσεις, ποια να είναι η ακριβής χρήση του..
Bεβαια θα του κάνει σίγουρα την ζωή του καλύτερη..:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Επειδή με την Τζέση αντιμετωπίζουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,ο κτηνίατρος μας είπε όσο γίνεται να κινείται γιατί αν σταματήσει να κινεί τα πίσω πόδια με την πολύωρη ακινησία σε καναπέδες,κρεββάτια κτλ.,θα ατροφήσουν εντελώς κ θα είναι δύσκολη η ούρηση κ η αφόδευση κ τότε θα χρειαστεί φάρμακα κ αν καταφέρουν κάτι.
Συμφωνώ με το συλλογισμό της kango1 γιατί ναι μεν μπορεί να του διευκολύνει τη ζωή αλλά μπορεί κ να του προκαλέσει σοβαρότερο πρόβλημα κάτι τέτοιο.Ημουν κ εγώ σε παρόμοιο δείλλημα πριν κάτι μήνες,γιαυτό το λέω.
Οσο περνάνε τα χρόνια είναι σύνηθες φαινόμενο να ατροφούν τα πίσω πόδια.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Εμένα παίρνει φάρμακα εδώ και αρκετά χρόνια γιατί μέσα σε όλα ο κακομοίρης έχει και νευρολογικά προβλήματα από μια πτώση που είχε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν είναι πολύ σαφές από τον κτηνίατρο αν πρόκειται καθαρά θέμα αρθριτικών ή σπονδυλικής στήλης ή αν και το νευρολογικό που έχει δυσκολεύει την κατάσταση. Και ενδεχομένως να έχετε δίκιο με αυτό που λέτε, αλλά ήδη οι προσπάθειες που κάναμε για παραπάνω άσκηση δεν απέδωσαν κ πολύ. Και ο σκυλάκος μου αυτή την περίοδο κυριολεκτικά σέρνεται. Είναι κ 40 κιλά σκύλος, δεν είναι σαν τον μαλτέζο μου που (κακιά η ώρα που τ΄ακούει) και να πάθει κάτι θα τον πάρω αγγαλιά και οκ. Δυστυχώς μένουμε σε σπίτι με ένα πολύ μικρό μπαλκονάκι και με αρκετά σκαλιά. μετά η επόμενη λύση είναι να τον βάλω σε ένα υπόγειο σπίτι που υπάρχει αλλά θα είναι μόνος του και το έχω απορρίψει. :-|:-|:-|

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Mpalou, άσε τον σκύλο να ησυχάσει.... δεν σκέφτεσαι καθόλου να τον αφήσεις να "φύγει";

Πιστεύω πως αυτή θα ήταν η πιο υπεύθυνη λύση. Κι όχι να ασχολείσαι με το που θα βρεις καροτσάκι για να αγνοείς πως ο σκύλος σου υποφέρει.

Είναι δύσκολη απόφαση το ξέρω, αλλά η σωστές αποφάσεις δεν είναι πάντα κι οι εύκολες. Ο κτηνίατρός σου τι λέει;

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Αναπηρικά καροτσάκια και αυτά τα λουριά που σε βοηθάνε να ανασηκώνεις το ζώο, πουλάει και ο Μαδεμοχωρίτης (πετ σοπ), στην Αγία Παρασκευή, τηλ. 210-6390496.
Δεν έχω ιδέα από τιμές.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Αναπηρικά καροτσάκια και αυτά τα λουριά που σε βοηθάνε να ανασηκώνεις το ζώο,
Irma σε ευχαριστώ πάρα πολύ καθώς και όλους σας για τις συμβουλές.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Mpalou, άσε τον σκύλο να ησυχάσει.... δεν σκέφτεσαι καθόλου να τον αφήσεις να "φύγει";

Πιστεύω πως αυτή θα ήταν η πιο υπεύθυνη λύση. Κι όχι να ασχολείσαι με το που θα βρεις καροτσάκι για να αγνοείς πως ο σκύλος σου υποφέρει.
Όχι δεν το σκέφτομαι καθόλου. Και δε θα ξεκινήσω συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά της ευθανασίας γιατί θα πάει πολύ μακριά η κουβέντα. Για μένα είναι η έσχατη των εσχάτων λύση.
Αγνοώ οτι ο σκύλος μου υποφέρει??????!!!! Αν αγνοούσα φίλε/η Dr. Zhivago οτι ο σκύλος μου υποφέρει δε θα έμπαινα στη διαδικασία να ψάχνω λύσεις για να κάνω την ποιότητα ζωής του καλύτερη, δε θα έκανα θεραπείες, δε θα έφτιαχνα ράμπες για να μπορεί να ανεβαίνει και τελοσπάντων δε θα έκανα πολλά από τα πράγματα που κάνω για να μπορεί ο σκύλος μου να είναι ευτυχισμένος.
Όσο για το αν είναι υπεύθυνο ή όχι να τον αφήσω "να φύγει" θα σου απαντήσω πως αν όλοι αυτοί που φροντίζουμε τα άρρωστα γέρικα σκυλιά μας και δεν παίρνουμε τον εύκολο δρόμο της ευθανασίας ώστε να μην έχουμε υποχρεώσεις, ευθύνες, έξοδα, χάσιμο χρόνου από την προσωπική μας ζωή και ταλαιπωρία, είμαστε ανεύθυνοι, τότε είμαι πολύ ευτυχισμένη που ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Εκτός αν θεωρείς οτι πρέπει να σκοτώσω ένα σκυλί, το οποίο δεν έχει καρδιολογικά ή άλλου είδους παθολογικά προβλήματα εκτός από αυτά που έχω προαναφέρει και ότι αυτό είναι φρόνιμο.
Αν κάνεις ένα search στο νετ θα δεις σκυλιά με καροτσάκια και σε τί κατάσταση βρίσκονται. Μπορεί να αλλάξεις οπτική.
Και ο κτηνίατρός μου όχι ΔΕΝ συζητάει για ευθανασία.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σέρνει τα πόδια του, δυσκολεύεται να ανέβει τη ράμπα και τα σκαλιά, του σηκώνουμε εμείς τα πίσω πόδια για να τον βοηθήσουμε, υπάρχουν περιπτώσεις που παλεύαμε να μπει στο σπίτι μέχρι και 2 ώρες!!!

Προσωπικά αυτή η περιγραφή (σε 10 ετών σκύλο πάντα), θα με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά την ευθανασία. Αν υποφέρει πολύ και απλά συνεχίζεις να εθελοτυφλείς (πως θα υπάρξει βελτίωση), αυτό είναι καθαρός εγωισμός και κακοποίηση, για μένα.

Ξέρω πολύ καλά για τα καροτσάκια. Συνήθως τα χρησημοποιούν σκύλοι πολύ πιο νέοι σε ηλικία (που με το καροτσάκι θα σταματήσουν να υποφέρουν πια).
Ο δικός σου σκύλος είναι σε ηλικία που είναι αρκετά δύσκολο να δεχτεί το καροτσάκι.

Μακάρι πάντως να καλυτερεύσει η ζωή του, και να έχω άδικο.

Πληροφοριακά πάντα (επειδή είπες πως δεν σκέφτεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ την ευθανασία), έχεις βάλει ένα "όριο" (πχ, αν βελτιωθεί με το καροτσάκι), ή έχεις αποφασίσει να το τραβήξεις όσο "θέλει ο θεός" και να τον αφήσεις μέχρι να πεθάνει μόνος του (μέσα σε φρικτούς πόνους) ;

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
1ον) πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί δέχομαι επίθεση από άτομα τα οποία ούτε με ξέρουν, ούτε ξέρουν το πώς αντιδρώ και σκέφτομαι.
2ον) Εγώ μπήκα σε αυτό το forum για να πάρω πληροφορίες για το πώς να βοηθήσω καλύτερα τα ζωάκια μου, όχι για να πληροφορηθώ το οτι μπορώ να θανατώσω το ζώο μου (το οποίο πολύ καλά γνωρίζω και μόνη μου), ούτε για να κατηγορούμαι για "κακοποίηση" (!!!!!!!) του σκύλου μου από κάποιον/α που δεν ξέρει τίποτα για το πώς δρω και κινούμαι. Έχω 18 χρόνια δικά μου σκυλιά και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω φροντίσει και πάρα πολλά άλλα. Δεν δέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό από κανέναν.
3ον) Ξαναλέω οτι μπήκα εδώ για να πληροφορηθώ και να πω και κάποιες εμπειρίες μου για να πληροφορηθούν ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα. Το να μπαίνω στη διαδικασία να απολογούμαι και να δικαιολογούμαι είναι κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει και κακώς μπήκα σε αυτήν τη διαδικασία. Όλοι είμαστε εδώ για την αγάπη μας προς τα ζώα και όχι για να προσβάλλουμε και να κριτικάρουμε ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για αυτά τα πλάσματα που περιμένουν από εμάς. Λυπάμαι που έχουμε βγει εκτός θέματος. Εγώ ζήτησα συγκεκριμένα αν ξέρει κάποιος πού μπορώ να βρω ένα καρότσάκι. Όχι συμβουλή για το πώς να αντιμετωπίσω τη συγκεκριμένη κατάσταση αφού οι αποφάσεις για την εως τώρα κατάστασή του έχουν ήδη παρθεί σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό του.

ή έχεις αποφασίσει να το τραβήξεις όσο "θέλει ο θεός" και να τον αφήσεις μέχρι να πεθάνει μόνος του (μέσα σε φρικτούς πόνους) ;
Ασχολίαστο...

Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν.

mpalou

Active Member
5 Μαϊου 2008
40
0
Αναπηρικά καροτσάκια και αυτά τα λουριά που σε βοηθάνε να ανασηκώνεις το ζώο, πουλάει και ο Μαδεμοχωρίτης (πετ σοπ), στην Αγία Παρασκευή, τηλ. 210-6390496.
Δεν έχω ιδέα από τιμές.
ευχαριστώ πολύ Irma, τους κάλεσα. μου είπανε και τις τιμές. Θα περάσω και από εκεί να τα δω και θα δω τί θα κάνω. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δυστυχώς είναι πολλοί άνθρωποι που βασανίζουν τους σκύλους τους από καθαρό εγωισμό.

Δεν μπορώ να ξέρω αν και πόσο ο σκύλος σου υποφέρει, αλλά μην με κατηγορείς που το σκέφτομαι. Είναι στο κάτω- κάτω, ανάπηρος και 15 ετών.

Προφανώς είσαι από αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει πόσο υποφέρει το ζώο τους, φτάνει να είναι ακόμη εκεί.

Διαφωνώ κάθετα.

Δεν είμαι "της ευθανασίας". Αλλά αν πονάει πολύ ένας σκύλος κι υποφέρει, και δεν έχει ελπίδα για ανακούφιση... για μένα η ευθανασία είναι η καλύτερη επιλογή (όχι το καροτσάκι).

Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να ανακατευτώ, αν δεν είχα γνωρίσει στο παρελθόν αρκετούς αχαϊρευτους που άφηναν τον σκύλο σε κακό χάλι (να τον τρώνε τα σκουλίκια στην κυριολεξία) και να μην κάνουν τίποτα. Αμαρτία.

Εδώ, άνθρωποι παρακαλάνε για τον θάνατο σε τέτοιες περιπτώσεις....
Δεν τα λέω αυτά για να σε προσβάλω, ή για να σε στεναχωρήσω. Τα λέω γιατί πρέπει να σκεφτείς μήπως είναι η ώρα να αφήσεις τον σκύλο σου να φύγει (όσο κι αν σε πονέσει εσένα αυτό).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
μπαλου,
1. σε δημόσιο φόρουμ βρισκεσαι και παίρνεις απόψεις (καλές, κακές, άσχετες, απ'ολα) που μπορεί να αφορούν εσένα αλλά και άλλους. Μην το βλέπεις ως επίθεση. Κρίμα είναι. Αλλωστε δε είσαι υποχρεωμένη να ακολουθήσεις καμία από τις συμβουλές...... οτι θέλεις κάνεις..... αλλά είναι ελεύθερος κι ο άλλος να πει την αποψή του στο νήμα σου, ακόμα κι αν δε σ'αρέσει.
2. Ετσι είναι το φόρουμ.... καμιά φορά ξεφευγουν οι συζητήσεις...... εδω είμαστε ακόμα εντός θέματος νομίζω..... αν θεωρείς οτι ξέφυγε τόσο πολύ το θέμα απο το αρχικό ερώτημα, μπορεις να απευθυνθείς στο διαχειριστή του φόρουμ.
3. Δε σου ζήτησε κανείς να δικαιολογηθείς ή να απολογηθείς. Αλλά το σχόλιο της Dr. Zhivago αφορά άμεσα όσους αλλους μπορεί να έχουν σκύλο 15 ετών που δε μπορεί να περπατήσει. Μπορεί σε άλλη περίπτωση (αν οχι στη δική σου) να βοηθησει κάποιον. Ξαναλέω οτι μπορεί μεν να ξεκίνησες εσύ το θέμα, αλλά αφορά και άλλους.:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H ευθανασια είναι ένα θέμα εντελώς λεπτό..
και όσο και ορθολογιστικό να ακούγεται για κάποιους, είναι ένα θέμα που δεν συζητιέται από άγνωστα μελη ενός forum αλλα από τον ίδιο τον κτηνίατρο και αυτό με τρόπο..

Προσωπικά δεν θα μπω στην διαδικασία να πω την άποψη μου περί ευθανασίας ναι η όχι.., έχουμε και αντίστοιχο poll..
Αλλα η άποψη μου είναι αν το σκυλάκι έχει δύναμη στα χερια του αλλα το πρόβλημα παρουσιάζεται μονο στα πόδια και έχει όρεξη να φάει και διάθεση να παίξει όσο μπορεί (για την κατάσταση και την ηλικία του), τότε ένα καροτσάκι ναι ίσως να βοηθήσει την κατάσταση..
Θα δυναμώσει μην ξεχνάμε και τα μπροστινά χερια του αναγκαστικά..
Αν πιστεύεις ότι θα υπάρχει αξιοπρεπείς διαβίωση και θα καλυτέρευση και άλλο με αυτήν την κατασκευή, τότε σίγουρα δε έχεις να κανεις κάτι άλλο από το να το δοκιμάσεις..

Εγώ να σου πω κανε ευθανασια η όχι.., καλά θα κανεις να μην με ακούσεις..
Δεν έχεις καμια δουλειά γιατί απλά 1 δεν είμαι γιατρός να εκτιμήσω την σοβαρότητα και 2ον δεν έχω δει καν τον σκύλο για να σου πω την γνώμη μου μέσα από μια οθόνη..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ δεν έκανα καμιά επίθεση και φυσικά δεν πρότεινα ευθανασία. Εδώ δεν ρώτησα καν τι έχει πάθει ο σκύλος. ΔΕΝ θεωρώ πως είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω αν τι πρέπει να γίνει - και ΔΕΝ πρότεινα κάτι πέρα από την σκέψη!

Ρώτησα απλά αν το έχει σκεφτεί ή όχι.

Και αυτό γιατί υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που δεν το σκέφτονται ΟΣΟ και να υποφέρει ο σκύλος τους. Αυτό είναι κακοποίηση.

Για παράδειγμα:

Έχω δει σκύλο να τον τρώνε τα σκουλίκια και πάλι να μην του κάνουν ευθανασία οι ιδιοκτήτες τους (δεν "άντεχαν" την ένεση, τα σκουλίκια να τρώνε τον καλύτερό τους φίλο μιά χαρά τα άντεχαν πάντως). Δεν τους έπειθε ΚΑΝΕΙΣ να βοηθήσουν το ζώο να ησυχάσει. Ήταν ανένδοτοι. Ο σκύλος από τον πόνο (12 ετών Γ.Π. με αρθριτικά σε τελευταίο στάδιο) είχε 10 μέρες να κουνήσει με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να τον τρώνε οι μύγες (και να γεννούν μέσα του) και ας ζούσε για λίγο ακόμα. Όταν υποφέρεις έτσι, ακόμη και οι λίγες εβδομάδες (ή ΩΡΕΣ) μοιάζουν με αιώνας.

Πιστεύω πως έγραψα με μεγάλη λεπτότητα για ένα ΠΟΛΥ σοβαρό θέμα.
Ο τρόπος αντίδρασης της κοπέλας είναι αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τώρα.

Θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ την απορία μου ("αν το έχει σκεφτεί").
Η αντίδρασή της είναι αρκετά παράλογη (και με παραπέμπει στο να σκεφτώ τα χειρότερα).

Ξέρω όμως, πως αν είναι από αυτούς που κακοποιούν το ζώο τους, ότι και να πω δεν θα αλλάξει κάτι (γι' αυτο και δεν ρωτάω καν τι έχει πάθει το καημένο). Είναι στα δικά της χέρια το μέλλον του, δική της η απόφαση. Ελπίζω να είναι κι η σωστή.