ΑΣΠΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

sylvia2017bac

New Member
30 Ιουλίου 2017
2
0
40
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!!!Χρειάζομαι την βοήθεια σας.Προσέχω το σκυλάκι του αδερφού μου το οποίο είναι 4 χρονών και σήμερα που τον πήγα βόλτα είδα στα κακάκια του λευκά ζωντανά σκουλίκια και έχω πανικοβληθεί.Τον ρώτησα αν τα είχε δει και εκείνος πριν φύγει για διακοπές και μου είπε ότι μάλλον ναι αλλά νόμιζε ότι ήταν η ιδέα του γιατί ήταν βράδυ η τελευταία φορά που τον έβγαλε βόλτα ο ίδιος.Ο κτηνίατρος λείπει σε διακοπες!!Σας παρακαλώ μήπως ξέρετε τι πρέπει να κάνω;;;;;Εχω τρελαθεί!!!

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
37
Κορυδαλλός
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας!!!Χρειάζομαι την βοήθεια σας.Προσέχω το σκυλάκι του αδερφού μου το οποίο είναι 4 χρονών και σήμερα που τον πήγα βόλτα είδα στα κακάκια του λευκά ζωντανά σκουλίκια και έχω πανικοβληθεί.Τον ρώτησα αν τα είχε δει και εκείνος πριν φύγει για διακοπές και μου είπε ότι μάλλον ναι αλλά νόμιζε ότι ήταν η ιδέα του γιατί ήταν βράδυ η τελευταία φορά που τον έβγαλε βόλτα ο ίδιος.Ο κτηνίατρος λείπει σε διακοπες!!Σας παρακαλώ μήπως ξέρετε τι πρέπει να κάνω;;;;;Εχω τρελαθεί!!!
Καλησπέρα κ καλώς ήρθες στο φόρουμ !!!

Μην τρελαίνεσαι ! Ρώτησε τον αδελφό σου ποια είναι η τελευταία ημερομηνία αποπαρασίτωσης του σκυλιού κ ποιο χάπι του είχε δώσει . Πήγαινε κ αγόρασε του ένα ίδιο κ δώστου το !!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Δωσε drontal (πας σε petshop και αγοραζεις) , ειναι χαπακια των 10kg , αν ο σκυλος ζυγιζει 18kg δινεις 2 χαπακια κλπ μη τρελενεσαι. Σε μια κουταλια κονσερβα χωσε το χαπι κανε ενα κεφτεδακι και δωστο , λογικα αμασητο θα το κατεβασει , τουλαχιστον η δικιαμου αυτο κανει

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Μην δώσεις milbemax αν πάνε να στο δώσουν αντί drontal (αν δεν έχει κάνει τον τελευταίο μήνα εξετάσεις για σκουλήκι καρδιάς και έχει προσβληθεί, μπορεί αν πάρει milbemax να έχει σοβαρό θέμα). Όπως σου είπε ο @Asmodeus πάρε drontal (y)

sylvia2017bac

New Member
30 Ιουλίου 2017
2
0
40
Παιδιά είστε οι καλύτεροι!!!Θα πάω αύριο κιόλας να πάρω το φάρμακο!!!Μια χαζή ερώτηση:Πρέπει να ανησυχώ για μένα ή για τον αδερφό μου;Εννοώ κολλάει στους ανθρώπους;Πάντως δε νομίζω ότι του έκανε πρόσφατα κάποιο εμβόλιο αποπεράτωσης ή κάτι τέτοιο!!Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Μην δώσεις milbemax αν πάνε να στο δώσουν αντί drontal (αν δεν έχει κάνει τον τελευταίο μήνα εξετάσεις για σκουλήκι καρδιάς και έχει προσβληθεί, μπορεί αν πάρει milbemax να έχει σοβαρό θέμα). Όπως σου είπε ο @Asmodeus πάρε drontal (y)
Τι έχει το milbemax? Εμείς milbemax δίνουμε και δεν έχουμε κανένα προβλημα

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Όταν λέμε εξετάσεις για διροφιλάρια εννοούμε τις αίματος και το σναπ τεστ ή υπάρχει άλλο?Κτηνίατροι που πήγα εγώ τα milbemax τα δίνουν έτσι,χωρίς τσεκ χωρίς τίποτα...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Εννοώ να μην το δώσει αν δεν έχουν γίνει πρώτα εξετάσεις για διροφιλαρίωση. Να σιγουρευτεί πρώτα ότι ο σκύλος δεν έχει προσβληθεί από το σκουλήκι γιατί αν έχει και πάει να δώσει milbemax σκοτώνοντας τα σκουλήκια, τα σκουλήκια μπορεί να κολλήσουν στις αρτηρίες της καρδιάς καθώς πάνε να αποβληθούν και να δημιουργηθεί θέμα. Αν τηρηθεί αυτό, μια χαρά χάπι είναι :D

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Όταν λέμε εξετάσεις για διροφιλάρια εννοούμε τις αίματος και το σναπ τεστ ή υπάρχει άλλο?Κτηνίατροι που πήγα εγώ τα milbemax τα δίνουν έτσι,χωρίς τσεκ χωρίς τίποτα...
Εξετάσεις για διροφιλαρίωση εννοώ ναι. Οι περισσότεροι κτηνίατροι το δινουν έτσι εδώ στην Αθήνα πχ γιατί θεωρητικά οι σκύλοι από κεντρική Ελλάδα και κάτω αν δεν κάνω λάθος δεν διατρέχουν τόσο κίνδυνο όσο διατρέχουν οι σκύλοι της βόρειας Ελλάδας αν και πλέον παρατηρούνται κρούσματα και ακόμα πιο νότια. Προσωπικά θα επέλεγα τη σιγουριά των εξετάσεων ή απλά θα έδινα drontal για την αποπαρασίτωση από τα σκουλήκια του εντέρου

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Αν το'χω καταλάβει σωστά,σε σκύλο που έχει προσβληθεί σκοτώνει τις μικροφιλάριες που υπάρχουν και φράζουν οι αρτηρίες.Πολύ χοντρικά...

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Οντως το milbemax μπορει να δημιουργησει προβλημα στη περιπτωση που ο σκυλος εχει ενηλικα σκουλικια. Οποτε σε σκυλο που δεν εχουμε ιδεα τι εχει δινουμε drontal. Παντως για να μην ειμαστε υπερβολικοι αν καποιος δινει milbemax καθε 2-3 μηνες δεν υπαρχει θεμα διοτι το παρασιτο χρειαζεται για να εκολαφθει 3-6 μηνες απο την ωρα που θα μπει στον οργανισμο

• Like
Reactions: Luiza and noni_papa

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Βόρεια είμαστε,ελπίζω πως βασίζονται στο ότι μπαίνει αμπούλα/σκάλιμπορ και στις εξετάσεις.Αν και σε αδέσποτο που χρειάστηκα ξανά έτσι χαλαρά το δωσαν... Αναφορικά με το θέμα τώρα,θα πήγαινα σε κτηνιατρείο όσο είναι δυνατό για χάπια αποπαρασίτωσης,κάποια έχουν chart με τα ενδοπαράσιτα,τα σκουλήκια δηλαδή, και σου δίνει ο γιατρός σκεύασμα να πιάνει ακριβώς αυτά που είδες/περιέγραψες.Θα χρειαστεί να ξέρεις τα κιλά του σκύλου,κάποια χάπια είναι μασώμενα σαν λιχουδίτσες (σε σώζουν από τα μπινελίκια με τα ιδιότροπα σκυλιά) και αν δώσεις drontal ας υπάρχει κάτι φαγητοειδές στο στομάχι γιατί κάθεται λίγο βαρύ σε κάποια σκυλάκια...

• Like
Reactions: sylvia2017bac