Αίμα στα κακά

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
καλυτερα αυστηρη γιατι από κουλ τυπους που σου πιανουν και τη παρλα και τελικα λενε ολο αηδιες πραγματικα εχω χορτασει....
θα την τσεκαρω παντως γιατι είναι και κοντα.
θενξ και παλι

• Like
Reactions: vasilis_mike

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
το σκεφτηκα και αυτο
αλλα δεν υποτίθεται ότι και κομματι όχι καλα κομενο θα ελιωνε στο στομαχι τους ??
χρωμα κλασικο κοκκινο....ουτε σκουρο ουτε με βλέννα.
απλα σαν σε καποια σημεια να τα εβαψες κοκινα .δεν είναι και πολύ αλλα ουτε και λιγο για να μη το παρατηρήσεις.
Η μικρή κάποια στιγμή έκλεψε ένα φουντούκι. Το μασούλησε και το κατάπιε. Δεν το χώνεψε όμως. Όταν το έβγαλε στα κακά της έκανε μια απειροελάχιστη γρατζουνιά στον πισινό της.
Για 2-3 μέρες άφηνε και μια σταγονίτσα αίμα επάνω στα κακά (σε μέγεθος φακής).
Δεν ψάχνεις λίγο τον πισινό τους μήπως έχουν καμιά πληγούλα;

μπορεί να ακούγεται χαζή ερώτηση, αλλά
1. είναι σίγουρα 100% αίμα;
2. έφαγαν/έκλεψαν κάτι κόκκινο (καρπούζι, παντζάρι, πιπεριά, φράουλα, λουλούδια βοκαμβίλιας-τριανταφυλλιάς-υβίσκου κλπ) τις τελευταίες μέρες;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
το σκεφτηκα απλα δεν είναι σε κατασταση που οντως θρυματιζονται.την εχουμε περασει τη φαση αυτή και το εχω δει πως είναι .τοτε πραγματικα εβλεπες το σκυλι να παλευει να τα κανει...και τοτε δεν ειχα δει αιμα.
συμπλήρωμα εννοεις από αυτά που δινω ή ξηρα ?
.
Τα μαζευεις κ τα πετας επι τοπου η τα κανουν στην αυλη κ μπορεις να τα δεις σε 5-6ωρες πως γινονται;;
Αν τα πετας αμεσως κ την ωρα που το ζωο στα κανει σου θρυμματιζονται επι τοπου, μιλαμε για ΠΟΛΥ κοκκαλο!
Ακομα ομως κ αν την στιγμη που παραγονται φαινονται φυσιολογικα αλλα σε 6ωρες.ειναι ασπρα κ πας να τα μαζεψεις κ γινονται σκονη, παλι σημαινει οτι η περιεκτικοτητα σε κοκκαλο ειναι μεγαλη.
Οταν λοιπον συμβαινει αυτο, επειδη ειναι σφιχτα κ ο σκυλος ζοριζεται, μπορει να βγαζει μια δυο τρεις σταγονες αιμα....
Κατι σαν τις ερεθισμενες ανθρωπινες εξωτερικες αιμοροιδες.
Οταν λεω συμπληρωμα εννοω δωσε να φαει κατι που σιγουρα δεν περιεχει/ειναι κοκκαλο ωστε να αραιωση η ποσοτητηα κοκκαλου στο γευμα.....

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Τα μαζευεις κ τα πετας επι τοπου η τα κανουν στην αυλη κ μπορεις να τα δεις σε 5-6ωρες πως γινονται;;
Αν τα πετας αμεσως κ την ωρα που το ζωο στα κανει σου θρυμματιζονται επι τοπου, μιλαμε για ΠΟΛΥ κοκκαλο!
Ακομα ομως κ αν την στιγμη που παραγονται φαινονται φυσιολογικα αλλα σε 6ωρες.ειναι ασπρα κ πας να τα μαζεψεις κ γινονται σκονη, παλι σημαινει οτι η περιεκτικοτητα σε κοκκαλο ειναι μεγαλη.
Οταν λοιπον συμβαινει αυτο, επειδη ειναι σφιχτα κ ο σκυλος ζοριζεται, μπορει να βγαζει μια δυο τρεις σταγονες αιμα....
Κατι σαν τις ερεθισμενες ανθρωπινες εξωτερικες αιμοροιδες.
Οταν λεω συμπληρωμα εννοω δωσε να φαει κατι που σιγουρα δεν περιεχει/ειναι κοκκαλο ωστε να αραιωση η ποσοτητηα κοκκαλου στο γευμα.....

τα μαζευω επιτοπου και γιαυτο τα βλεπω.
το εχουμε περασει το σταδιο να μη μπορω ν ατα μαζεψω .να γινονται σκονη..τωρα απλα ηταν παραπανω από δυο τρεις σταγονες και καπως με προβληματισε...
θα τη μειωσω και θα βρω κατι να δωσω....

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Σκατοσυζήτηση όμως ε; :D
το σκεφτηκα να το γραψω καπως πιο κομψα αλλα λεω όχι θα το γραψω ετσι.
οσοι εχουν σκυλο εχουν σιγουρα κανει κουβεντα και ασχοληθει με τα κακα του αρα μη αρχιζουμε τις ντροπες τωρα.

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
41
Στον γνωστο του χαλανδριου πηγαμε κι εμεις προχθες,δε μπορεσα να του παρω λεξη,οτι τον ρωταγα ναι μου ελεγε,παιζει αν του ελεγα πεταει ο γαιδαρος?πεταει θα ελεγε!δε ξερω πια μ'αυτον τον ανθρωπο τι να πω!σε παρομοια περιπτωση με τη δικη σας παλιοτερα μας ειχε πει w/d και αντιβιωση!ευχομαι να μη χρειαστει και να περασει μονο του!περαστικα σας!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αυτό το σχεδιάκι με τους αμίλητους κτηνίατρους δεν το καταλαβαίνω.
Ο δικός μας θέλει πλήρη τεκμηρίωση. Βίντεο από την στιγμή της "παραγωγής", κοντινές φωτογραφίες του παραγόμενου "προϊόντος" και φύλαξη του για να το επιθεωρήσει. :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
θα τη μειωσω και θα βρω κατι να δωσω....
Σε αντίστοιχη φάση με έτοιμη barf, επειδή είχα πάρει ποσότητα, για να μη τη πετάξω, έδινα συμπληρωματικά άλλο ένα 10% σε κρέας (ξεκοκκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου) και λίγο λαδάκι καρύδας και ίσιωσε το αντεράκι της. :D

• Like
Reactions: Estranged

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Στον γνωστο του χαλανδριου πηγαμε κι εμεις προχθες,δε μπορεσα να του παρω λεξη,οτι τον ρωταγα ναι μου ελεγε,παιζει αν του ελεγα πεταει ο γαιδαρος?πεταει θα ελεγε!δε ξερω πια μ'αυτον τον ανθρωπο τι να πω!σε παρομοια περιπτωση με τη δικη σας παλιοτερα μας ειχε πει w/d και αντιβιωση!ευχομαι να μη χρειαστει και να περασει μονο του!περαστικα σας!

αρχικα ευχαριστουμε
κατά δευτερον ναι είναι ενοχλητικο εσυ να εχεις παει με μια αγωνια για το σκυλι σου και ο άλλος να σου λεει τα εντελως απαραίτητα σε κωδικοποιημενη μορφη..αλλα για μενα τουλάχιστον είναι εμπιστοσύνης.με εχει σωσει αρκετες φορες από ενα σωρο μαλακιες αλλων.
στο θεμα μας τωρα
χτες ο μεγαλος δεν εκανε τιποτα.και πολύ φοβάμαι ότι εχει στουμπωσει για τα καλα και μαλλον εχει δικιο ο φιλος πανω που μου ειπε να μειωσω την ετοιμη barf.
σημερα τους εδωσα μαζι και από ένα φιλεκο κοτοπουλο στηθος που ειχα στο ψυγειο...και εφαγαν και χτες το βραδακι γιαουρτι.
σημερα θα δω τι θα κανουν και τα δυο.
χτες παντως το απόγευμα που περασα από τον κτηνιατρο που είναι κοντα μου και τον εχω για τα ψιλα και τον ρωτησα μου ειπε ότι αφου όλα είναι οκ τα υπολοιπα συνηθως κατι τετοια ειναι απο τη τροφη .

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αν έχεις δώσε τους και λίγο πόσιμη αλόη ή/και λάδι καρύδας. Αν έχουν στουμπώσει θα βοηθήσει και θα τους ηρεμήσει το έντερο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Και το απλο ελαιολαδο η το λιπος βρασμου των κρεατων κανει μια χαρα την ιδια δουλεια.

• Like
Reactions: elpinor

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Τα εντόσθια επίσης κάνουν το σκατό νιανιά.
Αν πας για εξετάσεις πάντως μάζεψε το σκατό σε ένα ουροσυλλέκτη ή κύπελλο, ιδανικά από 3 φουρνιές.

Η έτοιμη barf πάντως, όντως πρέπει να έχει πολύ κόκαλλο γιατί με το που ξεραίνονται λίγο τα σκατά τρίβονται σαν σκόνη.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Κι ερχομαι εγω κ ρωταω
Ποιος ο λογος να δινεις αλεσμενα φαγητα στο σκυλο, ειδικα αν δεν τα αλεθεις κ μονος σου;
Παλι δεν ξερεις τι τρωει.......

πολύ σωστο
πριν ξεκινησω την αλεσμενη προσπαθησα να τη φτιαχνω εγω..
δεν μπορουσα δυστυχως...και λογω χρηματων - και λογω ωρων - και μετα επεσαν διαφορα θεματα υγειας που με αναγκασαν να εχω χρονο τσιμα τσιμα ,ορεξη μηδεν και γενικα να μην είμαι στη διαδικασια αυτή.δηλαδη και για μενα μη νομιζεις το φαι που φτιαχνω είναι αστα να πανε...
από το να γυρισω στη ξηρα ειπα να δοκιμασω τη αλεσμενη.
τη ξεκινησα και με τα εξτρα που δινω μαζι ειδα κακα καλα , τριχωμα οκ , βαρος μια χαρα και όλα ηταν σουπερ.και τελικα μου βγηκε πολύ πιο φτηνα και από τη ξηρα που εδινα πιο παλια.
θεωρω ότι η αλεσμενη είναι καλυτερη από τη ξηρα....εχω και ξηρα και καποιες φορες δινω μια χουφτα ετσι σε περιπτωση που χρειαστεί να λειψω να μπορει να τα ταισει καποιος ...
και ετσι εμεινα σε αυτό.
τωρα αυτό δεν μου εχει ξανατυχει...μπορει να είναι (ελπιζω) από το στουμπωμα και να είναι κατι απλο αλλα δεν μου εχει ξανατυχει και γιαυτο με παραξενεψε.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Μήπως να τους έκοβες τελείως την έτοιμη barf για μερικές μέρες μέχρι να στρώσουν;
Πάντως εγώ στην θέση σου θα ενημέρωνα και την εταιρία. Αν η παρτίδα ήταν προβληματική στις αναλογίες, πιθανόν να έχουν και άλλοι πρόβλημα.

ΥΓ. τι έγινε ξεστούμπωσε ο μεγάλος;

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
το εχω στο μυαλο μου τη αλλαγη τροφης για λιγο.
ακομα δεν εχω μιλησει με εταιρια γιατι ουσιαστικα προχτες ξεκινησε η ολη ιστορια.και δεν είναι τοσο να διαλυονται που να τους πεις ότι παιδια ελεος με το κοκαλο..βεβαια είναι και το πως καθεται στο κάθε ένα η τροφη.
σημερα δεν εχει κανει κανεις τιποτα...αντε πες η μικρη από χτες εχει να κανει.την πηγα βολτα από άλλο σημειο και δεν καταδεχεται κιολας αν δεν ειμαστε στα σημεια μας...
ο άλλος τιποτα . είναι πολύ περίεργος με ότι εχει να κανει με φαι.το ένα τον πειραζει και τον παει αιμα το άλλο τον στουμπωνει το τριτο δεν του αρεσει και απλα δεν τρωει καθολου .
σε κανα διωρο που θα ξεκινησει ο μαραθώνιος βολτας αν εχω κατι νέο θα σας πω.

• Like
Reactions: elpinor