Αίμα στα κόπρανα - κολίτιδα

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
( Διαχωρισμός θέματος από εδώ )

Κάτι έγραψες όμως και για ένα δικό σου καημό, με το δικό σου σκυλί. Δεν θέλεις να μας πεις;
Φυσικά και θέλω απλά σήμερα και με τα δύο θέματα είμαι ψιλοχάλια.
Ο δικός μου που λέτε ξεκίνησε να έχει θέμα με τα κακά του και αίμα σε αυτά από τη βόλτα που είχαμε πάει στα Βασιλικά Κτήματα. Εκεί τον είδα ότι ενώ έκανε κακά 1-2 φορές κανονικά μετά προσπαθούσε να κάνει αλλά έβγαζε μόνο υγρό και σταγόνες αίμα, 2-3 φορές τον έπιασα να το κάνει. Εννοείται πως την επομένη τον πήγα στο γιατρό για εξετάσεις κλπ. Η διάγνωση του τότε γιατρού ηταν ότι κάτι τον πείραξε από αυτά που έφαγε και γιαυτό το έπαθε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό συνεχίζεται από τότε όχι σε καθημερινή βάση μόνο όταν τον πάμε για τρέξιμο, αλλά μέχρι τώρα δεν συνοδευόταν από κάτι άλλο (πχ εμετό, αδιαθεσία, ανορεξία κλπ) και ακολουθούσα τη συμβουλή του γιατρου w/d για 4-5 μέρες.
Τώρα τον έχω από το Σάββατο νηστικό- όχι για τιμωρία αλλά γιατί το σκυλάκι δεν τρώει τίποτα και με το ίδιο θέμα - διάροια -βλέννα - αίμα. Την Κυριακή τον πήγαμε στα Ανάβρυτα και ήταν ορεξάτος για τρέξιμο και παιχνίδι και εκεί άρχισε και το πρόβλημα με το αίμα...μόνο που αυτή τη φορά συνεχίστηκε και 2η μέρα. Από χθές που γυρίσαμε όλο κοιμάται...καμία όρεξη για παιχνίδι κ φαγητό. Μόνο στη λέξη "βόλτα" ξυπνάει.
Οπότε πήγαμε σε άλλο γιατρό για να τον δει γιατί πραγματικά ανυσήχησα πολύ... δεν το έχω ξαναδεί τόσο χάλια.

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Και τι σου είπε; Από την βόλτα στα Βασιλικά έχει περάσει αρκετός καιρός... :-|

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
O δεύτερος γιατρός μίλησε για κολλίτιδα και του πήρε και δείγμα για να δει αν προέρχεται από κάποιο μικρόβιο. Μας έδωσε τις κάψουλες flagyl 500mg πρωί - βράδυ και w/d. Την Πέμπτη θα βγούν και τα αποτελέσματα.
Το ξέρω ότι έχει περάσει καιρός αλλά αυτο το "παθαίνει" μόνο όταν τον πάμε για τρέξιμο και από τότε τον πήγαμε άλλη μία στα Βασιλικά (όπου το ξανάπαθε -περίμενα να δώ και την επομένη, αλλά ήταν μια χαρά οπότε αφελέστατα υπέθεσα ότι πάλι "κάτι" τον πείραξε) και χθές.
Τώρα του έδωσα το χάπι χωρίς να φάει κάτι... θα τον πειράξει λέτε??? Ο γιατρός είπε μόνο αυτή την τροφή ξηρά ή κονσέρβα αλλά αυτός ούτε να τη φτύσει...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ο γιατρός είπε μόνο αυτή την τροφή ξηρά ή κονσέρβα αλλά αυτός ούτε να τη φτύσει...
Η αλήθεια είναι ότι η τροφή αυτή είναι άνοστη σαν άχυρο (για την κονσέρβα μιλάω που ξέρω - η ξηρά θα είναι ακόμη χειρότερα).

Εγώ εφάρμοζα το κόλπο με λίγο βρωμερό ζωμό (το έχω γράψει αλλού) που έφτιαξα βράζοντας αρνοκέφαλα, γίδα και άλλα βρωμερά. Λίγο ζουμί από πάνω για να πάρει την "αρνίλα/γιδίλα" βοήθησε μερικές φορές.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Σκεφτόμουν να βράσω λίγο κοτόπουλο φιλέτο και να το ανακατέψω αλλά φοβάμαι μην το κάνω χειρότερα...Τι λέτε και εσείς? Έχει κανείς εμπειρία με αυτό το πρόβλημα? Ο γιατρός ανέφερε ότι μπορεί να είναι κάτι που θα έρχεται και θα παρέρχετε δεν θα περάσει τελείως...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η κολλίτιδα δεν περνάει ποτέ τελείως..είχα το ίδιο πρόβλημα με το προηγούμενο σκυλί μου..
Αυτός το πάθαινε όταν έτρωγε κόκαλα...και ο γιατρός μας είχε δώσει flagyl...

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Καλημέρα. Τελικά δεν έφαγε καθόλου τροφή ούτε χθές αλλά ούτε και σήμερα το πρωί. Του έβρασα και λίγο κοτόπουλο αλλά και πάλι τίποτα - που πρίν έκανε κολοτούμπες. Ούτε ιδιαίτερη όρεξη έχει για νερό. Και στη βόλτα ούτε καν τράβαγε που αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Φαίνεται εξαντλημένος.
Κατερίνα και γω του δίνω κόκκαλα αλλά μάλλον δεν είναι από αυτό γιατι τρώει από μικρός σχετικά και ποτέ δεν παρουσίασε ανάλογο πρόβλημα, ίσα - ίσα που τα κόπρανα του ήταν πολύ πιο σκληρά μετά από κόκκαλο. Όταν ο δικός σου πάθαινε τέτοιες "κρίσεις" πως ήταν η συμπεριφορά του??? Και μετά από πόσες μέρες επανερχόταν??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τέτοιες συμπεριφορες...να μη πεινάει καθολου και να μην έχει όρεξη ούτε για κοτόπουλο..δεν είχε.
Απλά, έβγαζε βλένες και σπάνια αιμα στα κόπρανα...και έκανε και εμετούς καμιά φορά.
Επίσης, δυσκολευόταν πολύ στο να κάνει κακά του..
Είσαι σίγουρη οτι ειναι κολλίτιδα? Μήπως να πήγαινες και για μία δευτερη γνώμη?

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Σίγουρη δεν είμαι, απλά ο γιατρός χθές θεώρησε ότι προέρχεται από αυτό (κολίτιδα).
Του πήρε δείγμα βέβαια (κάτι που ο πρώτος γιατρός πριν 1 1/2 μήνα δεν έκανε - είχε περιοριστεί σε γενική και βιοχημικές) και την Πέμπτη μας είπε ότι θα είναι έτοιμα τα αποτελέσματα οπότε φαντάζομαι θα ξέρει και αυτός και εμείς τι έχει ακριβώς.
Απλά θέλω να ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η "πτώση" σε σκυλιά με ανάλογο πρόβλημα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τόσο μεγάλη πτώση, που να μην έχει όρεξη να φάει η να παίξει?
Ξέρω γω?
Μπορει να τον πείραξαν και τα flagyl...είναι δυνατά χάπια...

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Καλημέρα, Χθές πήρα τις εξετάσεις από την καλλιέργεια κοπράνων του loomy και δεν βρέθηκε κάποιος παθογόνος παράγοντας, πράγμα που κάνει το γιατρό να πιστέυει ότι οφείλεται σε "στρές". Το θέμα είναι ότι η διάθεσή του έχει κάπως βελτιωθεί αλλά η όρεξη του για φαγητό παραμένει μειωμένη (ήταν ήδη αδυνατούλης τώρα έχω αρχίσει να μετράω τα πλευράκια). Τα φάρμακα τα πέρνει κανονικά αλλά βελτίωση δεν βλέπω στο πρόβλημα, το αίμα συνεχίζεται και μάλιστα σήμερα το πρωί ήταν και πιο έντονο. Σίγουρα δεν βοηθάει και το γεγονός ότι δεν τρώει όσο θα έπρεπε από τη w/d ώστε να επανέλθει το έντερο. Ποιά είναι η γνώμη σας?? Να ξαναπάω και σε άλλο γιατρο??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι, να πας και σε άλλο γιατρο..
Τόσο αίμα και να είναι από στρες...χλωμό μου φαίνεται...
Και να μην έχει ορεξη να φάει...
Δεν ξερώ..εγω θα έτρεχα πάντως...
Γενικές έχει κάνει?
Ψάξτο πάντως...

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Γενικές είχε κάνει μαζί με βιοχημικές και εξέταση για καλαζάρ πρίν ενάμιση μήνα όταν το πρωτοπαρουσίασε στον προηγούμενο γιατρό και μας είπε ότι ήταν καλές όλες εκτός από την αιμοσφαιρλίνη η οποία ήταν λίγο ανεβασμένη αλλά μας είπε ότι ήταν φυσιολογικό γιατί τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ μέχρι να του πάρει αίμα.
Αν θέλεις και μπορείς μπορώ το απόγευμα να στις στείλω με mail να τις δεις και συ για να μου πείς μια γνώμη (βέβαια γιατρός δεν είσαι αλλά φαντάζομαι κάτι παραπάνω θα ξέρεις). Ο γιατρός που τον πήγα προχθές δεν μας τις ζήτησε καν ούτε μας ρώτησε αν έχει κάνει - αν και του το ανέφερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μην περιμένεις απάντηση από το μέλος. Τουλάχιστον όχι, στο κοντινό μέλλον.
Ο σκύλος πάντως, ζει και βασιλεύει.