Αίμα στα ούρα, βρωμερή ανάσα και ... αέρια

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
...και όλο αυτό από έναν σκυλο σε μέγεθος θερμοσίφωνα μέσα στο σπίτι μου!!!
περνάμε ωραία ρε σας λέω!!

σοβαρά τώρα
μετά από παρατήρηση 1 1/2 χρόνου κατέληξα ότι αυτά που γράφω στον τίτλο συμβαίνουν πάντα όλα μαζί και για περίπου μία με 2 εβδομάδες. -με μία επιφύλαξη για το τρίτο-
ο Σκύλος έχει λεισμάνια -είναι φανατικός για την ακρίβεια 1/1600 στα καλύτερά του...- οπότε μια πορδή εδώ και λίγο αίμα εκεί είναι αστείες καταστάσεις μπρος στο τι έχει περάσει ο γάλλος...
έχει και γιατρό που τον παρακολουθεί, αλλά μετά από άπειρες επισκεψεις και πριν νομίσει ότι θα ζητήσω το χέρι της αδελφής του είπα να ρωτήσω εσάς!

έχει λοιπόν συναντήσει κανείς σας και τα τρία αυτά συμπτώματα μαζί? (το τρίτο ας το αφήσουμε στον πάγκο αν δεν δένει το γλυκό )

ευχαριστώ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αντε τώρα, να σου απαντήσει κανείς σοβαρά, με τέτοια περιγραφή ;)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Κάτσε βρε παιδί, το αίμα στα ούρα δεν είναι και παιχνιδάκι, ο γιατρός σας δηλαδή τι διάγνωση κάνει κάθε φορά? Ότι είναι λόγω λεϊσμανίας? Αιματολογικές-βιοχημικές φαντάζομαι κάνετε. Τι λένε αυτές?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
αιμα στα ουρο? ουρολοιμωξη? κρυσταλλοι?

αερια και ανάσα....ακόμα και η τροφη παιζει ρολο

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
οταν δεν φιλτραρει αμμωνια απο το αιμα,κανει ουραιμια,και εμετο και ναυτια..
δες αν ειναι και αφυδατωμενος,αν πινει αρκετα υγρα..αν ειναι αναιμικος,κρεατινινη,ουρια..
δωσε κανενα στοιχειο..δεν εχουμε κληρονομικο χαρισμα..

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
ευχαριστώ για την ανταπόκριση ... doctors!!
πρώτον μη βαράτε... δεν ζήτησα να κάνουμε διαφορική διάγνωση - αν και δεν είναι κακή ιδέα....

η κλινική εικόνα του Αρη - παιδιά ο Άρης (βλ. αριστερά...), Άρη τα παιδιά....- τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (απ' όταν τον βρήκα δλδ) είναι σαν τον καιρό της Αγγλίας, αλλάζει στο δεκάλεπτο, από την άλλη η διάθεσή του είναι σαν το βραχάκι στην παραλία που παίζαμε μικροί. είναι εκεί από πάντα και δεν άλλαξε ποτέ.... ο σκύλος είναι χαρούμενος ότι και αν του συμβαίνει ή έχει την υποκριτική στο αίμα του (αν χωράει και κάτι αλλο εκεί μέσα....) και χαραμίζεται στο σπίτι μου. αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που δεν ιδρώνει το αυτί μου (και βέβαια μετά τα λουτρά αίματος με 48ωρες ρινικές αιμοραγίες όπου η βεράντα ήταν το τέλειο σκηνικό για ταινία με ζόμπι)

εξετάσεις δεν μπορώ να κάνω συνέχεια γιατί το μιλτεφοράν με έχει αφήσει ρέστο - αγοράζω για 48κιλο σκύλο που ευτυχώς χανει 8 με 10 κιλά πριν αρχίσει θεραπεία για να μου κάνει οικονομία (τι παιδί!).
μόλις πιάσουμε τα 38-40 κιλά κάνουμε εξετάσεις βλέπω ότι όλα πήραν την κάτω βόλτα (και ο δείκτης την επάνω) και παραγγέλνω

Για να γυρίσουμε στο αίμα, τα ούρα και την ανάσα του διαβόλου...
ο Γιατρός αρνείται να συνδυάσει την ανάσα με το αίμα. Συνήθως μου γράφει αντιβίωση, την τελευταία φορά έδωσα vibramicin και πέρασε, αλλες φορές δεν του έδωσα τίποτα και πάλι πέρασε, πιο αργά όμως. Αυτή τη φορά με συμβούλεψε να περιμένουμε να τελειώσει η αγωγή -παίρνει μιλτεφοράν για τρίτη φορά...(το συνοικιακό μπαρ το έχει σε βαρέλι και το σερβίρει σε μεγάλο κρικερ)- και να μην τον φορτώσουμε με φάρμακα. α! παίρνει και κορτιζόνη ασταμάτητα σχεδόν... αλλάζουμε τις δώσεις μόνο ανάλογα με την εποχή.

τέλος πάντων .. είμαι εδώ γιατί ξέρω ότι όταν αρχίζει η ανάσα να βρωμάει σε 2 μέρες έρχεται και το αίμα στα ούρα. το ξέρω ρε παιδί μου!
ε, θέλω κάποιος να μου το επιβεβαιώσει.... κάνοντας και μια διάγνωση βέβαια :-\"

- η ανάσα δεν μυρίζει ούτε φρούτα ούτε αμμωνία, μυρίζει φρεσκοανοιγμένη κονσέρβα 1200γρ στα 0,39€
- η τροφή δεν είναι σίγουρα, έχω δοκιμάσει πολλές και πάντα παίρνω καλές τροφές

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Βρε φιλε με τοσα φαρμακα που παιρνει ο σκυλακος πως να μη βρωμαει η ανασα του; Ειπες για κορτιζονη, ειπες για αντιβίωση, ειπες για milteforan και απ' οτι καταλαβα τιποτα δεν κανει δουλεια απ'ολα αυτα.

Ο οργανισμος του σκυλου σου εχει γινει πιο τοξικος κι απο τα διυλιστηρια της Ελευσινας.

Θα σου πρότεινα να το πιασεις ξανα απο την αρχη. Δηλ. να του κοψεις ολα τα φαρμακα και να του κανεις εξετασεις.

Και κατι τελευταιο: Τρώει και πινει νερο με όρεξη ή ειναι μιζερος και αρνειται να φαει;

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Τα χάπια τα παίρνει με υπόδειξη γιατρού, δεν του τα δίνω από χόμπυ. Δεν βρωμάει από αυτό η ανάσα του γιατί όπως εξήγησα παρπάνω αυτό είναι ένα από τα τρία συμπτώματα που έρχονται και φεύγουν μαζί σε διάστημα το πολύ 2 εβδομάδων. αυτές τις 2 εβδομάδες ο σκύλος μπορεί να παίρνει μόνο το zylapur του, ή αυτό μαζί με κορτιζόνη ή σε πολύ σπάνια περίπτωση-όπως αυτή τώρα που μιλάμε- κατά τη διάκεια της θεραπείας του με Milteforan.
Από την αρχή δεν πιάνεται κάτι που είναι ήδη στη μέση.
την θεραπεία την ξεκίνησε μετά από εξετάσεις που έδειξαν ότι χρειάζεται θεραπεία (εκ νέου)

το μόνο που έχει ουσία είναι αυτό που ρωτάς στο τέλος, για το οποίο δεν ήμουν σαφής παραπάνω. μιλώντας για διάθεση εννοώ και όρεξη. Ναι, ο σκύλος ποτέ δεν έχασε την όρεξή του και για φαί(καταβροχθίζει ακόμα και τώρα που οι μύες του προσώπου του είναι σχεδόν ανύπαρκτοι) και για παιχνίδι. απλά όταν είναι αδύναμος όπως τώρα, τα παιχνίδια μειώνονται γιατί ατροφούν οι μυες του και δεν πρέπει να πιέζεται.
άρα αν και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι τοξικός όσο η Ελευσίνα, βλέποντάς τον κεφάτο σαν το αλλού φαν παρκ, με μέτρο πάντα ότι είναι DDB- δηλαδή χαρούμενος όσο η ρόδα στο κέντρο που γυρνάει αργά και αναβοσβήνει.....- συνεχίζω

αλλά φύγαμε εκτός θέματος.
ρώτησα απλά:ανάσα + αίμα στα ούρα. έχουμε καμιά διάγνωση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχεις παρατηρήσει αν εμφανίζονται συγκεκριμένες εποχές ή με συγκεκριμένη συχνότητα;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τα χάπια τα παίρνει με υπόδειξη γιατρού, δεν του τα δίνω από χόμπυ. Δεν βρωμάει από αυτό η ανάσα του γιατί όπως εξήγησα παρπάνω αυτό είναι ένα από τα τρία συμπτώματα που έρχονται και φεύγουν μαζί σε διάστημα το πολύ 2 εβδομάδων. αυτές τις 2 εβδομάδες ο σκύλος μπορεί να παίρνει μόνο το zylapur του, ή αυτό μαζί με κορτιζόνη ή σε πολύ σπάνια περίπτωση-όπως αυτή τώρα που μιλάμε- κατά τη διάκεια της θεραπείας του με Milteforan.
την θεραπεία την ξεκίνησε μετά από εξετάσεις που έδειξαν ότι χρειάζεται θεραπεία (εκ νέου)

το μόνο που έχει ουσία είναι αυτό που ρωτάς στο τέλος, για το οποίο δεν ήμουν σαφής παραπάνω. μιλώντας για διάθεση εννοώ και όρεξη. Ναι, ο σκύλος ποτέ δεν έχασε την όρεξή του και για φαί(καταβροχθίζει ακόμα και τώρα που οι μύες του προσώπου του είναι σχεδόν ανύπαρκτοι) και για παιχνίδι. απλά όταν είναι αδύναμος όπως τώρα, τα παιχνίδια μειώνονται γιατί ατροφούν οι μυες του και δεν πρέπει να πιέζεται.
άρα αν και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι τοξικός όσο η Ελευσίνα, βλέποντάς τον κεφάτο σαν το αλλού φαν παρκ, με μέτρο πάντα ότι είναι DDB- δηλαδή χαρούμενος όσο η ρόδα στο κέντρο που γυρνάει αργά και αναβοσβήνει.....- συνεχίζω

Σορρυ δεν εχω καμια διαθεση να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου αλλα πρεπει να γραψω αυτα:

1. Πολλες φορές εμεις προκαλουμε -με τις ενεργειες μας- τα προβληματα στους σκυλους μας.

2. Ζητας διαγνωση απο αγνώστους και επιμένεις σώνει και καλά να συνδυασουμε τα 3 αυτα συμπτώματα, ενω ηδη ο γιατρός σου ειπε οτι δεν εχουν σχεση μεταξυ τους. Εισαι λοιπον ετοιμος να παιξεις τον γιατρό (δες Νο 1) και αφού μας αποσπασεις καποια διαγνωση (πιθανοτατα του κώλου) θα σκεφτείς να επεμβεις αναλογως απο μονος σου. Ειτε για να γλυτωσεις καποια χρηματα απο τις επισκεψεις, ειτε γιατι αποφασισες να παρεις την κατασταση στα χερια σου.

Σκέψου απλά.
Εχει ο σκυλος ορεξη για φαϊ και διάθεση; Nαι. Τότε τα πράγματα ειναι, ακομη, καλα. Σταματα να του δινεις φαρμακα, και κανε του εξετασεις, ισως και σε αλλον κτηνιατρο.

Κατα πασα πιθανοτητα οι πορδίτσες και η κακη αναπνοη εχουν να κανουν με την τροφη. Αλλωστε κανεις δεν πεθανε απο το κλασιμο. Το μονο που θα με ανησυχουσε, ειναι το αιμα στα ουρα (που μπορει και να ειναι μια απλή ουρολοιμωξη). Εκει εστίασε και ασε τους συνδυασμους για κανα παρολί στο πάμε στοιχημα (και κοψε τον dr. house) :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η βρωμερή ανάσα κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ουλίτιδα. Όταν δίνεις αντιβίωση για μερικές μέρες λογικά θα σταματάει η βρώμα. Το κακό είναι πως όσο περνάει ο καιρός τα μεσοδιαστήματα αυτά μικραίνουν.
Δοκίμασε να του κάνεις ένα καλό καθαρισμό δοντιών στον κτηνίατρο, δώσε αντιβίωση και ξεκίνα καθημερινό βούρτσισμα δοντιών. Σίγουρα θα βοηθήσει και θα δεις διαφορά.
Η αντιβίωση σίγουρα εξαλείφει το πρόβλημα αλλά μόνο για λίγο καιρό. Αν ακολουθήσεις και μια συντηρητική αγωγή όπως το βούρτσισμα που σου είπα θα ανοίξεις την ψαλίδα μεταξύ των περιόδων της μπόχας.
Η ουλίτιδα μπορεί να προκαλέσει και δυσφορία στο σκύλο από τον πόνο στα ούλα και να μην τρώει ή μπορεί να αιμορραγούν τα ούλα του.
Δες αν τα ούλα του είναι ερεθισμένα. Αν είναι πολύ κόκκινα στο σημείο επαφής ούλα με δόντια τότε μάλλον είναι ουλίτιδα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η βρωμερή ανάσα μπορεί να οφείλεται και σε πρόβλημα στα νεφρά. Αυτό λέει ο άνθρωπος τόση ώρα και νομίζω ότι έχει δίκιο αφού πάντα μετά από αυτό παρατηρεί αίμα στα ούρα. Κάνε μια εξέταση κρεατινίνης ουρίας να δεις που βρίςκεται ο σκυλάκος σου.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Η βρωμερή ανάσα μπορεί να οφείλεται και σε πρόβλημα στα νεφρά. Αυτό λέει ο άνθρωπος τόση ώρα και νομίζω ότι έχει δίκιο αφού πάντα μετά από αυτό παρατηρεί αίμα στα ούρα. Κάνε μια εξέταση κρεατινίνης ουρίας να δεις που βρίςκεται ο σκυλάκος σου.
Μυρτώ, οταν το ζώο φτασει να εχει αιμα στα ουρα (απο υποτιθεμενο προβλημα στα νεφρα) τοτε ειναι σε προχωρημενο σταδιο το προβλημα και ο σκυλος αρνειται να φαει,να πιει και γενικα ειναι πεσμενος "σε ληθαργο" οπως χαρ/κα λεμε.

Γι' αυτο -προσωπικα- ρωτησα πριν, αν εχει ορεξη ο σκυλος και γι' αυτο προτεινουμε να κανει εξετασεις και να εστιασει στο αιμα στα ουρα.

Πάντως, ναι συμφωνω, ολα ειναι πιθανα.

:)

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Νομίζω.... οτι η ανασα και τα αέρια μπορει να ωφελούνται στην τροφη

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ναι σίγουρα, εγώ όμως κόλλησα στο γεγονός ότι η βρωμερή ανάσα περνάει με την αντιβίωση. Τα συμπτώματα της ουλίτιδας υποχωρούν με την αντιβίωση. Δεν λέω πως είναι μόνο αυτό αλλά δεν χάνει τίποτα να εξετάσει αν η ανάσα, και μόνο, οφείλεται σε ουλίτιδα που μπορεί κάλλιστα να συνυπάρχει μαζί με όλα τα παρελκόμενα που προαναφέρθησαν.

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
36
Αθηνα

Καλησπέρα pduke και χρόνια πολλά!

Εγώ η αλήθεια είναι μπερδεύτηκα με τόσα που διάβασα, αλλά στη θέση σου θα ζητούσα και μια δεύτερη (μπορεί και τρίτη, γιατί έχω και μια ανασφάλεια :rolleyes: ) γνώμη. Μήπως και του κόψουν κάποια φάρμακα και ηρεμήσει ο οργανισμός του και το στομαχάκι του γενικότερα... από συμπτώματα δεν γνωρίζω (ευτυχώς όχι ακόμα-μόνο ότι διαβάζω από εδώ).

Εύχομαι όλα να πάνε καλά, περαστικά σας!! ;)
Να μας ενημερώνεις ! :p

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
------- <ψιλο off topic> -----------
Tώρα που ανεφερες το καλααζαρ... Υπάρχει πιθανοτητα να το ξεπεράσει ο σκυλος απο μονος του; Χωρις φάρμακα εννοω. Απο μονος του. Ξέρει κανεις;
------- </ψιλο off topic> -----------