Αίμα στα ούρα, βρωμερή ανάσα και ... αέρια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
------- <ψιλο off topic> -----------
Tώρα που ανεφερες το καλααζαρ... Υπάρχει πιθανοτητα να το ξεπεράσει ο σκυλος απο μονος του; Χωρις φάρμακα εννοω. Απο μονος του. Ξέρει κανεις;
------- </ψιλο off topic> -----------
Όχι τα σκυλιά με καλαζάρ χωρίς θεραπεία καταλήγουν πάντοτε.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
οκ Mυρτω. Thanx! :)

Aπλώς, εμαθα για ενα Rot με διαβεβαιωμενο καλααζαρ που τα συμπτωματα που ειχε το καλοκαιρι και το φθινοπωρο εδω και κανα-δυο μηνες εχουν εξαφανιστει. Αλλα μου χε πει κι ο Θωμας οτι το καλααζαρ "κοιμαται" το χειμωνα. Επομενως, μαλλον, ετσι εξηγειται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
οκ Mυρτω. Thanx! :)

Aπλώς, εμαθα για ενα Rot με διαβεβαιωμενο καλααζαρ που τα συμπτωματα που ειχε το καλοκαιρι και το φθινοπωρο εδω και κανα-δυο μηνες εχουν εξαφανιστει. Αλλα μου χε πει κι ο Θωμας οτι το καλααζαρ "κοιμαται" το χειμωνα. Επομενως, μαλλον, ετσι εξηγειται.
Ίσως εξηγείται έτσι ίσως αν μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε ιστορικό της ασθένειας ανά τον κόσμο να βρίσκαμε και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις αυτο-ίασης αλλά και πάλι αυτό δεν επιβεβαιώνει κάτι.
Το ίδιο και η ερλίχεια, μια ασθένεια που κάποιοι υποτιμούν, αν δεν θεραπευτεί οδηγεί το ζώο σε θάνατο.

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας.
το θέμα το άνοιξα με αφορμή κάποια συμπτώματα. δεν τα βρήκα πουθενά στον ελληνικό ιστό οπότε δημιούργησα μια καταχώρηση. Με δόση ερευνητικής διάθεσης αλλά κυρίως με χαλαρή διάθεση (βρωμάει όσο και η ανάσα του δικού μου σε όλο το πρώτο ποστ) μιας και ήμουν αισιόδοξος ότι για πολλοστή φορά θα περάσει και αυτό -απλά αυτή τη φορά ας το μοιραστώ με την κοινότητα.

Η τύχη όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και έτσι ο μικρός χθες τα ξημερώματα άρχισε να αιμορραγεί από τη μύτη μετά από πολύ καιρό. οπότε το θέμα κατευθείαν χάνει την χαλαρή του διάθεση (αν δεν την είχε χάσει ήδη).

μερικά σημεία
Το καλαζάρ είναι ανίατη ασθένεια. Η χορήγηση Μιλτεφοσίνης (milteforan) είναι μονόδρομος πια (οι ενέσεις με GLucantime έχουν επικίνδυνες παρενέργειες ) εφόσον αποτύχει η αλοπουρινολη (Zylapur). Ο σκύλος είναι φορέας και ασθενής για πάντα. με τις παραπάνω θεραπείες μπορεί να παραταθεί η ζωή του για αρκετά χρόνια.

πράγματι τα ούλα τα είχα ψάξει και μάλιστα πιθανές πληγές εξαιτίας του κάτω κυνόδοντα που "βρίσκει" επάνω και τον πληγώνει συχνά. του έδινα Flagyl, αλλά τελικά δεν δούλεψε.

Το αίμα στα ούρα μπορεί να είναι και εσωτερική μικροαιμορραγία λόγω του καλαζάρ.

τη συχνότητα των συμπτωμάτων δεν την έχω καταγράψει (λάθος μου) οπότε δεν μπορώ να την συνδυάσω με κάτι.

δίνω μικρές πιθανότητες στην τροφή γιατί έχω αλλάξει αρκετές και δεν μου "δένει" με κάτι. Από την άλλη λόγω κακής οργάνωσης δεν μπορώ να το αποκλείσω

Τα φόρουμ είναι ευκαιρία για επικοινωνία η οποία αυτομάτως μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη πληροφορία. Πάνω στη 28ήμερη θεραπεία με μιλτεφοράν δεν σηκώνει και πολλούς πειραματισμούς. Είναι λοιπόν πολύ ωραία περίοδος για κουβέντα.

ήταν μέχρι σήμερα το ξημέρωμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Επειδή δεν έχω την εμπειρία...σε έχει πάρει τόσο από κάτω, επειδή λόγω της λήψης τόσων ημερών του milteforan, δεν έπρεπε λες, να έχει υπάρξει το σύμπτωμα της ριννοραγίας;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
pduke φαινεσαι ξυπνιος και το ψαχνεις το θεμα. Δειχνεις να νοιαζεσαι πολυ για τον σκυλάκο σου.

Εσυ τον ξέρεις καλυτερα. Εσυ θα πρεπει να τον τρέξεις. Εσυ θα χαρεις περισσότερο οταν ολα πανε καλα κι εσυ θα στεναχωρηθεις πιο πολυ αν δεν πανε.

Συνδύασε το ενστικτο σου και τις συμβουλες του γιατρού σου. Ολα διορθώνονται.

Ειλικρινά, σας ευχομαι το καλύτερο και ολα να πανε καλα.

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Ξαναρωταω λοιπον.. pcr για το καλαζαρ εχετε κανει ποτε?
Συγνώμη που δεν σου απάντησα.
...τι είναι PCR για το καλαζάρ?
έχω κάνει την εξέταση που δείχνει αν έχει καλαζάρ
πολλές αιματολογικές
και τις εξετάσεις για τον δείκτη (1/1600 ο τελευταίος)

είναι κανένα από αυτά?:rolleyes:

Επειδή δεν έχω την εμπειρία...σε έχει πάρει τόσο από κάτω, επειδή λόγω της λήψης τόσων ημερών του milteforan, δεν έπρεπε λες, να έχει υπάρξει το σύμπτωμα της ριννοραγίας;
δεν με πήρε τόσο από κάτω ρε παιδί. απλά μου έκοψε τη χαρά. έχει ξαναγίνει, αλλά είχα μια ελπίδα ότι τον γλύτωσα από τις αιμορραγίες. καλά είναι πάντως.... για την ακρίβεια από χθες ... χοροπηδάει. αναζωογονήθηκε !
Πάντως αυτό που πραγματικά σε ρημάζει αυτές τις στιγμές είναι η υπενθύμιση ότι όταν θα έρθουν τα χειρότερα θα είναι πολύ δύσκολα. και κάποια στιγμή θα έρθουν

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
μερικά σημεία
Το καλαζάρ είναι ανίατη ασθένεια. Η χορήγηση Μιλτεφοσίνης (milteforan) είναι μονόδρομος πια (οι ενέσεις με GLucantime έχουν επικίνδυνες παρενέργειες ) εφόσον αποτύχει η αλοπουρινολη (Zylapur). Ο σκύλος είναι φορέας και ασθενής για πάντα. με τις παραπάνω θεραπείες μπορεί να παραταθεί η ζωή του για αρκετά χρόνια.
Δεν ξερω ποιος σε εχει πληροφορησει, αλλα μαλλον δεν στα εχει πει καλα.
Εαν τα εσωτερικα οργανα λειτουργουν η αποκατασταθει η λειτουργια τους κ ο σκυλος δεχεται την θεραπεια, τοτε θεραπευεται πληρως.
Σκυλος που παραμενει φορεας δεν θεωρειται οτι εχει θεραπευτει επιτυχως.
Ψαξτο καλυτερα, κ θα σου προτεινα να ρωτησεις κ κανεναν αλλο κτηνιατρο......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Περαστικα ναναι κ αγυριστα...
κ ναι,θα προτεινα κ γω να παρεις κ 2η κ 3η κ 4η μη σου πω γνωμη!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Για να σου πω κι ενα τελευταιο, η "βρωμερη ανασα" οπως την χαρακτηρισες, συνδεεται αμεσα με την νεφρικη ανεπαρκεια στο σκυλο.
Πιθανολογω κ η αιματουρια το ιδιο.
Τουλαχιστον το πρωτο θα επρεπε να στο ειχε αναφερει ο κτηνιατρος σου, αν τον εχεις ρωτησει.
Επισης πιθανοτατα αν του χορηγεις zylapur κ η νεφρικη λειτουργια του βελτιωνεται, να υποχωρει κ η βρωμερη αναπνοη........
Και ξαναλεω, κοιτα κ για αλλο κτηνιατρο.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
pduke η pcr είναι η απόλυτη διαγνωστική μέθοδος.
Ανιχνεύει το dna της Leishmania σε δείγμα από τον μυελό των οστών, τα λεμφογάγγλια ή τον σπλήνα. Μπορεί να γίνει και με λήψη αίματος, αλλά η λήψη μυελού των οστών είναι πιο αξιόπιστη. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις πάντως, είναι πολύ ασφαλέστερα τα αποτελέσματα, σε σχέση με την απλή αιμοληψία.

Στο δια ταύτα, αν η απλή αιμοληψία, σου δίνει συνέχεια τίτλο, αλλά ο σκύλος δείχνει υγιής ρε παιδί μου...προκειμένου να φορτώνεται συνεχώς με φαρμακευτικές αγωγές, κάνεις μια pcr που μπορεί να σου βγει ακόμη και αρνητική. Που σημαίνει, ότι ο σκύλος δεν είναι πλέον ασθενής, αλλά αυτό δεν έχει φανεί ακόμη στο αίμα του. Είναι λίγο τσουχτερή. Αθήνα παίζει στα 70-80 ευρώ. Εκεί...δεν ξέρω...

Δεν θέλω όμως, να σε ενθαρρύνω για την δική σας περίπτωση, που εκτός του τίτλου, έχει και εμφανή σοβαρά συμπτώματα. Απλώς, σε ενημερώνω :|

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Κι εμείς που πάμε στην ίδια γιατρό με το giannis_rottie πάντα κάνουμε και pcr γιατί η γιατρός το θεωρεί απαραίτητο. Ενδεχομένως σε πολύπλοκες ιατρικές περιπτώσεις σαν τη δικιά σου η γνώση του αν το pcr είναι θετικό ή αρνητικό να βοηθάει πάρα πολύ ως προς το που θα κινηθεί η θεραπεία ενός σκύλου που πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
pduke οτι σου ειπε η Mareco και να συμπληρωσω για να σου δωσω να καταλαβεις.
Οταν βρηκα τη δικια μου καναμε αιματολογικες και βρεθηκε με καλαζαρ 1/800. Ξεκινησαμε κατευθειαν ζυλαπουρ, μετα απο 2 βδομαδες ξεκινησαμε το μιλτεφοραν. Τελειωσε η θεραπεια και το ζυλαπουρ εξακολουθουσε και το επαιρνε 6 μηνες οσπου καναμε pcr. Εγινε ληψη λεμφαδενα και βγηκε αρνητικη. Δεν ξαναπαιρνει θεραπεια μεχρι το επομενο εξαμηνο που θα κανουμε παλι pcr και βγουν τα αποτελεσματα εκτος φυσικα κι αν δουμε κατι υποπτο πιο νωρις. Αυτο που μου εξηγησε η κτηνιατρος ειναι οτι ο τιτλος θα αργησει πολυ να πεσει, αν πεσει, οποτε πιο πολυ μας νοιαζει η pcr παρα ο τιτλος(σε μεγαλες τιμες αυτο σαν τις δικες μας, σε μικρες δεν ξερω τι παιζει). Και κατι αλλο που δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι σε εσας, μολις σταματησαμε τα ζυλαπουρ(πλεον τα παιρνει 1 εβδομαδα το μηνα) επεσαν και οι αυξημενες τιμες στα νεφρα και στο συκωτι.

pduke

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
56
0
Δεν ξερω ποιος σε εχει πληροφορησει, αλλα μαλλον δεν στα εχει πει καλα.
Εαν τα εσωτερικα οργανα λειτουργουν η αποκατασταθει η λειτουργια τους κ ο σκυλος δεχεται την θεραπεια, τοτε θεραπευεται πληρως.
Σκυλος που παραμενει φορεας δεν θεωρειται οτι εχει θεραπευτει επιτυχως.
Ψαξτο καλυτερα, κ θα σου προτεινα να ρωτησεις κ κανεναν αλλο κτηνιατρο......
Μακάρι ναι είχα λάθος αλλά δυστυχώς κάποιος δεν τα είπε σε σένα καλά
από wikipedia
Currently, no cure exists for canine leishmaniasis, but various treatment options are available in different countries
και ένα γενικότερο googling στο canine leishmaniasis cure Θα σε πείσει

Τώρα τέθηκαν πολλά θέματα από λάθος. το θέμα ξεκίνησε από αλλού και έφτασε στην λεισμάνια. Δεν έδωσα όμως παρά ελάχιστα στοιχεία οπότε παρά την καλή σας διάθεση κάπου το μπερδέψαμε και πήραν τα σκάγια και το γιατρό.

όπως και να έχει, συνοψίζω
- Αυτό το PCR ωραίο ακούγεται και ίσως στο μέλλον να του κάνω και ένα τέτοιο :p. αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να βγει αρνητικό όταν ο προτελευταίος δείκτης του ήταν 1/3200 ! αν κατάλαβα καλά ή μόνη "δικαιολογία" για να κάνω pcr είναι να μην έχει λεισμάνια? (διορθώστε αν κατάλαβα λάθος)
- Η νεφρική ανεπάρκεια αναφέρθηκε, μετά από τις τελευταίες καλές του αιματολογικές και χωρίς συμπτώματα άλλα.... προσπεράστηκε. Τώρα που είναι στην μέση της αγωγής είπαμε να περιμένουμε μια και πολεμάμε την λεισμάνια που είναι και η αρχή όλων. Zylapur παίρνει σχεδόν συνέχεια κάτι που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε αλλά τα συμπτώματά του εμφανίζονται πολύ σύντομα οπότε δεν προλαβαίνει να το σταματήσει
- Ο σκύλος δεν δείχνει σχεδόν ποτέ υγιής, απλά ποτέ δεν έχασε την όρεξή του και την διάθεσή του! (καλό!) έχει όλα τα συμπτώματα. χάνει βάρος, ατροφούν οι μύες (και ειδικά του προσώπου), έχει ρινικές αιμορραγίες (όταν είναι στα χειρότερά του), (αλλά ακόμα και τότε δεν θα αφήσει να του φύγει ένα kong που χοροπηδάει σαν τρελό μπροστά του!). έχει περιοχές σαν σκληρές πληγές στα πόδια του, μεγαλώνουν τα νύχια του, έχει πρησμένους λεμφαδένες και αν παραγίνει το κακό εμφανίζει και καταρράκτη!
Α! έχει και άλλα τρία που μάλλον τα ξέρετε...
το καλό είναι ότι μετά το μιλτεφοράν πιάνει τα 46-50 κιλά, του φεύγουν όλα (εκτός από τις πληγές) και μεταμορφώνεται σε ροκ σταρ!
μετά από λίγους μήνες αρχίζουν τα ίδια
- εννοείται ότι μια δεύτερη και μια τρίτη γνώμη είναι πάντα καλές. τώρα άμα γίνει καλά του έχω βρει μια δουλίτσα part time να κουβαλάει καυσόξυλα (έχει έφεση) οπότε με τα πρώτα χρήματα θα πάμε σε κτηνίατρο στο κολωνάκι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
H δικιά μου εμπειρία με pcr, για να σου δώσω κάπως καλύτερα να καταλάβεις, είναι με ερλίχεια. Η Δάφνη μου, όταν την βρήκα, είχε 1/3200! Εκτός όμως από μια γενική υποτονικότητα, δεν έδειχνε άρρωστη. Εννοείται ξεκινήσαμε αγωγή. Επεσε αμέσως στο 1/800. Μετά 1/400. Μετά ανέβηκε στο 1/1600 και για κανά-δυό χρόνια έμεινε στάσιμο στο 1/800. Στο μεταξύ έπαιρνε νέους κύκλους αντιβιώσεων. Μέχρι που ο γιατρός μας, αποφάσισε να της κάνουμε pcr. Τότε, πριν περίπου 5 χρόνια, μου την ανέφερε σαν νέα ασφαλή μέθοδο και μάλιστα, την είχα πληρώσει φιλική τιμή 120,00. Την κάναμε τέλος πάντων και βγήκε αρνητική. Και δεν ξαναπήρε αγωγή. Και χαίρει άκρας υγείας και τυπικά.

* Το Κολωνάκι δεν έχει καλούς κτηνιάτρους. Αν έχει και κανέναν δηλαδή :D Αν και μόλις σήμερα άκουσα, ότι εγκαινιάστηκε εκεί, ένα pet shity :mad:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Οχι φιλε μου, θεραπευεται.
Υπαρχουνε πολλα παραδειγματα, μερικων μαλιστα κ φιλων μου, που το σκυλι τους θεραπευτηκε πληρως.
Οποτε αν ο κτηνιατρος σου, λεει οτι δεν θεραπευεται κατι δεν σου λεει καλα η ακομα χειροτερα κατι δεν ξερει καλα.
Μπορω να σου συστησω τουλαχιστον 2 εξαιρετους καθηγητες κτηνιατρους που εχουνε παρουσιασει επιστημονικες μελετες πολλων ετων σε διεθνη συνεδρια με αποτελεσματα που το 90% των ζωων να θεραπευονται πληρως μετα την καταλληλη θεραπεια.
Λες η wikipedia να ξερει καλυτερα?

Το zylarup απο μονο του μειωνει τα κλινικα συμπτωματα.ΔΕΝ καταπολεμα τον ιο.
Οποτε το ζωο παραμενει φορεας κ ξανα-"πεφτει" οταν περασει η επιδραση στον οργανισμο του.
Το PCR αν δεν απατωμαι ειναι για να επιβεβαιωσει ποσο αντεχουνε τα εσωτερικα οργανα του συγκεκριμενου ζωου ωστε να γινει η πλεον αποτελεσματικη θεραπεια.

Βρες εναν κτηνιατρο που δεν θα επιδιωξει να θεραπευσει το ζωο σου!
Ψαξε τροπο να το κανεις καλα κ οχι απλα ασυμπτωματικο μεχρι να ξανα-καταπεσει.......
Φιλικα.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το PCR αν δεν απατωμαι ειναι για να επιβεβαιωσει ποσο αντεχουνε τα εσωτερικα οργανα του συγκεκριμενου ζωου ωστε να γινει η πλεον αποτελεσματικη θεραπεια.
Απλές βιοχημικές, το κάνουν αυτό. Και αναλόγως του αν έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα [νεφροί πχ], η αγωγή είναι αποκλειστικά με milteforan. Αν το ζώο είναι νεαρό και υγιές κατά τ'άλλα, συνίστανται [με επιφύλαξη γιατί νομίζω ότι τείνει να μην προτείνεται πλέον ως θεραπεία] ενέσεις glucantime που είναι θεωρητικά, πολύ πιο ισχυρές και πιο άμεσα αποτελεσματικές, από το milteforan.

Η pcr έγραψα παραπάνω τι ακριβώς κάνει. Είναι η μόνη που δείχνει πραγματικά, αν υφίσταται ακόμη η ασθένεια.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Απλές βιοχημικές, το κάνουν αυτό. Και αναλόγως του αν έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα [νεφροί πχ], η αγωγή είναι αποκλειστικά με milteforan. Αν το ζώο είναι νεαρό και υγιές κατά τ'άλλα, συνίστανται [με επιφύλαξη γιατί νομίζω ότι τείνει να μην προτείνεται πλέον ως θεραπεία] ενέσεις glucantime που είναι θεωρητικά, πολύ πιο ισχυρές και πιο άμεσα αποτελεσματικές, από το milteforan.

Η pcr έγραψα παραπάνω τι ακριβώς κάνει. Είναι η μόνη που δείχνει πραγματικά, αν υφίσταται ακόμη η ασθένεια.
Το ειδα για το pcr εχεις δικιο, δεν το ειχα δει το ποιο πανω ποστ σου.

Και στα δυο σκυλια που γνωριζω -καθως εγω δεν ειχα ποτε θεματα με καλαζαρ, εγινε ενεσιμη θεραπεια με συνδιασμο φαρμακων κ θεραπευτηκαν σε διαστημα μερικων μηνων, απο αρχικη τραγικη κατασταση.

Το milteforan ηρθε στην αγορα να καλυψει το "κενο" που αφηναν τα αλλα ενεσιμα φαρμακα τα οποια μπορουσαν να χορηγηθουν μονο σε ζωα που δεν ειχανε πειραχτει ζωτικα οργανα, κ ειναι απ οσο γνωριζω μονοδρομος αν το ζωο εχει θεματατα μη αναστρεψιμα με νεφρα κλπ.....

Σε μια κατασταση ομως που το σκυλι εχει τετοιου μεγεθους συμπτωματα, "Η νεφρική ανεπάρκεια αναφέρθηκε, μετά από τις τελευταίες καλές του αιματολογικές και χωρίς συμπτώματα* άλλα.... προσπεράστηκε" οπως γραφει το παλικαρι ποιο πανω, κ ο κτηνιατρος προσπαθει να το πολεμισει μονο με zylapur τοτε στανταρ κατι δεν παει καλα!
*(συμπτωμα νεφρικης ανεπαρκειας ειναι κ η βρωμερη ανασα)