Έχουν κατεβεί τα αιμοφόρα αγγεία χαμηλά λόγω προφανώς του ότι είχαν μακρύνει αρκετά τα νυχάκια του και επειδή είναι μαύρος ο μικρός σου δεν το κατάλαβες και τον τραυμάτισες. Σταμάτα την αιμοραγία πιέζοντας με μια γαζούλα το σημείο, σε 5 λεπτάκια θα έχει σταματήσει εκτός αν τον έκοψες πολύ οπότε στην περίπτωση αυτή γιατρός.
Σε σκυλο με μαυρα ωυχια που δεν βλεπεις το αγγειο καλο ειναι να μην του κοβεις τα νυχια αν δεν εχεις μια σχετικη εμπειρια. Οσο για το αιμα δεν κανεις τιποτα. Αν μιλαμε βεβαια για ακατασχετη αιμοραγια πηγαινε στο γιατρο.
δεν τρέχει πια. απλά φοβάμαι μην του έκανα κακό. γαμώτο! είναι μαύρα και δεν ξέρω πού να του τα κόβω. υπάρχει περίπτωση να είναι μολυσμένο τώρα; πρέπει να του βάλω κάτι πάνω; πονάει; έβγαλε μια κραυγή παναγία μου! και μετά ήταν ακίνητος για ώρα.
'Oσο θα μακραίνουν τόσο θα κατεβαίνουν τα αγγεία και τόσο λιγότερο θα μπορείς να τα κόψεις. Από την άλλη σε μαύρο σκύλο είναι πολύ εύκολο να ματώσει όπως έγινε τώρα , δεν τρώγονται με την βόλτα; Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα κόψεις άσε το γιατρό να το κάνει.
Δεν βλέπω να τρώγονται με τη βόλτα. του τα έκοψα ΠΑΡΑ πολύ λίγο και μάτωσε. οπότε δεν του τα ξανακόβω.
δεν αφήνει κανέναν να του τα κόψει ή να δει τα αφτιά του. Οπότε κι εγώ που του τα έκοβα μερικές φορές, σπάνια κρατιόταν για να του τα κόψω όλα. Φοβάμαι μήπως δεν αφήσει ούτε τον κτηνίατρο.
Δεν θα γίνει τίποτα..απλά θα πάθει ίσως μία φοβία.., ξεκίνα ξανά σίγα σίγα να αγγίζεις το σημείο (όχι σήμερα..) για να το συνηθίσει.., αν δεν μπορείς να το κόψεις μόνος σου..βάζε κάποιον άλλον να το κρατάει.. και για αρχή ας το κάνει ο κτηνίατρος.
Ότι κάνεις με σιγουριά και καθόλου στρες και μετά ανταμοιβή που σε άφησε..
Κοβουμε ισα ισα την μυτουλα του νυχιου και την πρωτη φορα οχι μονοι μας.Το ιδο θα παθαινα και εγω αλλα ρωτησα πως τα κοβουν και ποσο , και τελικα αν τα εκοβα μονο μου θα ειχα θεμα.Ισα ισα την μυτη τους.
Εχει συζητηθει και αλλου. Το καλυτερο ειναι το λιμαρισμα και οχι το κοψιμο, το οποιο θα γινεται σε πιο τακτικα διαστηματα βεβαια απο το κοψιμο. Ολα αυτα ισχυουν αν δεν τρωγονται μονα τους στις βολτες και μην πατε στο κουταβι και αρχισεται και του κοβεται τα νυχια προτου γραψει το κοντερ του καποια χιλιομετρα για να δειτε τη φυσικη φθορα.
Κοβουμε ισα ισα την μυτουλα του νυχιου και την πρωτη φορα οχι μονοι μας.Το ιδο θα παθαινα και εγω αλλα ρωτησα πως τα κοβουν και ποσο , και τελικα αν τα εκοβα μονο μου θα ειχα θεμα.Ισα ισα την μυτη τους.
Αν κοιταξεις κατω απτο νυχι φαινεται το δερματακι, με ενα καλο φωτησμο της ημερας μπορεις να δεις απο κατω που τελειωνει η ροζ περιοχη! Το καθε ενα σκυλη εχει την δικη του σταση πατουσων και νυχιων οποτε το μονο πραγμα που κανουμε πριν κοψουμε τα νυχια ειναι να κοιταμε αν ακουπμαν στο πατωμα οταν το σκυλι ειναι σε αδρανια, διοτι και να κανουν θωριβο οταν περπαταει δεν λεει κατι...