Αγορά κουταβιού Γερμανικού Ποιμενικού!


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Στελιο η ερωτηση ειναι ΑΠΛΗ!

Που ειναι τα βιντεο απο τους εκτοφεις και τα σκυλια τους με τα περασμενα Ιπο!!!ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πιστεψω οτι δεν το εχεις καταλαβει...

Η Απαντηση σου σε αυτο ειναι υπαρχουν πολλα γερμανικα ποιμενικα που μπορουν να περασουν εργασια αλλα δεν γνωριζουν οι ιδιοκτητες τους!!!!!!Που κολαει αυτο?Και για ποσο ακομα θα απαντας ετσι?

Επειδη αρνουμαι να πιστεψω οτι δεν εχεις καταλαβει!θεωρω την σταστη σου το λιγοτερο προκλητικη και υποπτη και στο λεω χυμα!!!
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Αν ρωτάς εμένα λοιπόν σου απαντώ ότι δεν υπάρχουν βίντεο γιατί πρωτίστως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες που να ασχολούνται.Σκυλιά υπάρχουν αλλά έτσι όπως τα θέλει ο μέσος Έλληνας ιδιοκτήτης τα έχουν καταντήσει!Μια χαρά υπάρχουν μορφολογικά με υπέροχες εργασιακές ικανότητες!Επικεντρώνω λοιπόν το πρόβλημα στους ιδιοκτήτες και όχι στους εκτροφείς!
Εδω αναφερομαι...
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Βαθιά Υπόκλιση...

Επιτέλους ας κοιτάξουμε πάνω από τον ορίζοντα...
Define οριζοντας πλιζζζ
οχι τιποτα αλλο για αυτο τον οριζοντα οπως μαλλον το εννοω εγω , πολλοι τρεχουν στο εξωτερικο και κανουν χιλιομετρα , ενω δεν θα επρεπε...........
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Αφήστε τους βαρύς χαρακτηρισμούς. Είναι το λιγότερο απαράδεκτοι. Δεν αρμόζουν τέτοιες κατηγορίες, σε άτομα όπως ο Στέλιος.
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Έχεις δίκιο!
Πληροφορώ μονομερώς!Και όπως λένε και κάποιοι είμαι και τσιράκι!

Καλή συνέχεια κύριοι...
Αν καταλαβες αυτο τι να πω...

Καλη σου συνεχεια

zouzounos δεν ξέρω τον κύκλο των εκτροφεων της φυλής, αλλά ξερω ότι να αμολάς τετοιες κατηγορίες χωρις αποδειξεις, δεν ειναι απλά σοβαρό αλλά ειναι οριακά ποινικοποιήσιμο.
Τι αλλο θα διαβασουν τα ματια μου?
Απο ποτε η ερωτηση ειναι ποινικοποιησιμη???
Δεν ξερεις απο Γερμανικα αλλα να τρομοκρατεις ξερεις....
Η προσφορα σου στο τοπικ ξερεις ποια ειναι?
Καμια απολυτως,2 ποστ το ενα να μας το παιξεις μοντ και το δευτερο να μας πεις για το τι εικονα βγαζω εγω....
Η δικια σου σταση δειχνει να σου εθιξα καποιον,κανε μας την χαρη αφου δεν ξερεις(μονη σου το ειπες) να μαθεις και μετα ελα να σχολιασεις αν αυτα που λεω ειναι αληθεια η ψεμματα.
 


Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ Μ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 6ΧΡΟΝΗ ΠΛΕΟΝ ΛΙΖΑ ΜΟΥ,ΕΝΑ ΗΜΙΑΙΜΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ.ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΚΑΠΟΙΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ GOOGLE?ΝΙΩΘΩ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΨΑΞΙΜΟ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ
Εργασιακα και μορφολογικά, απατεωνιές, βιντεο, κοντρες, φανατικη υποστιριξη μιας γραμμης εναντι μιας αλλης κτλ κτλ ....Ολα αυτα που άκουσες ειναι μια εμπειρια απο μονη της.! :) - Και δεν το λέω κοροιδευτικά.
Εγω ειμαι κατοχος ενός μορφολογικού γπ. Παρ όλα αυτά δοκιμάζω ΙΠΟ αυτή τη στιγμή ....ο σκύλος τα πάει πολύ καλα αλλα ....και αν καποια στιγμή κολήσει ....ψιλοχεστηκα :) Την οποιαδήποτε εργασια την κάνω για να περνάω καλα με το σκύλο μου και γιατί φαινεται να του αρέσει και του ιδιου ....και ναί υπάρχουν καλύτερα σκυλία στο Sport αυτό αλλα ....δεν ειναι το δικό μου το μουσούδι!!! Και αν και η αλήθεια ειναι οτι και εγώ απολαμβάνω το Sport και φτιάχνομαι να τον βλέπω να τα καταφέρνει (με ανέβάζει κι εμένα με χαζό αλλα καλοπροαίρετο τρόπο ...ξέρεις ...σκίζει ο σκύλος μου κτλ κτλ :p ) ..αλλα το κάνω για να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί και οχι για να μου φέρει τρόπαια ...αν τελικα τα φέρει η καταλήξουμε να παίζουμε με μπαλάκια σε μια παραλία η να βλέπουμε ταινίες στον καναπέ εμένα μου ειναι το ίδιο αν αυτό απολαμβάνει ki αυτός. Δεν εχω να σου προτείνω ποια ειναι καλύτερη γραμμη ...αλλα τα χαρακτηριστηκα της καθε μιας μπορεί να σε οδηγήσουν να αποφασίσεις τι θές ...ο καθαρόαιμος μορφολογικός ειναι πιο ..."ομορφος" ( στα δικα μου ματια για να μην παρεξηγηθούμε), εχει πολύ ξεκάθαρα προτυπα στο πώς θα καταλήξει να ειναι εμφανησιακά πχ. υψος, βαρος, κλίσεις, χρωμματα κτλ κτλ (σε αντίθεση με τα εργασιακά που ειναι λίγο πιο μπερδεμένα και σε μεγαλύτερη ποικιλία εμφανισης), και ειναι πιο ηρεμός ....ο εργασιακός ειναι πιο brutal, πιο αγριος με μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας, περισσότερο drive και "συνήθως" λιγοτερό επικινδυνος να σου βγάλει σκελετικά προβλήματα. ( μερικά εργασιακά ειναι επίσης πολύ ομορφα). ( Ψάξε και λίγο περισσότερο στο Web η στις απόψεις των μελλών του φορουμ για περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν ειμαι και ειδικός )
Σημασία έχει να αποφασίσεις τι θές να κάνεις με το σκύλο σου .....αν θέλεις τρόπαια ψάξε το σε εργασιακό η σε άλλη ράτσα ( αν και κατα την γνωμη μου και ενας καλός εκθεσιακός/μορφολογικός θα μπορούσε να τα καταφέρει ) ....αν δεν σε νοιάζει διάλεξε το κουτάβι που θα σε κερδίσει ανεξαρτήτως γραμμής και καλή ζωή !!. Εκτροφείο οπωσδήποτε !!! Καποιο που θα σου κάνει εσένα καλή εντύπωση, και που θα έχεις ακούσει καλα λόγια απο κάποιον ( κατα την γνώμη μου οχι τοσο για τρόπαια και πιστοποιητικά εργασίας - αλλα για σοβαρούς ανθρώπους που νοιάζονται για τα σκυλιά τους και που έχουν ισσοροπημένα υγειή σκυλιά με καλό χαρακτήρα και καλές συνθήκες εκτροφής)....και δές μπαμπάδες και μαμάδες και μάθε για αυτούς....κυρίως για θέματα υγείας.

Δυστηχώς δεν εχω τόση εμπειρία απο τα ελληνικά ( ούτε απο ξένα - εγώ δεν ηξερα και επαιξα τζόκερ με το δικό μου αλλα μαλλον ημουν τυχερός :p) να σου προτείνω αλλα σίγουρα πολλά απο αυτά που αναφέρθηκαν εχουν καλά σκυλιά ....καλό ψάξιμο!
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Aslan


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ποτε δεν καταλαβα γιατι χωριζονται σε μορφολογικα και εργασιακα τα ΓΠ αντι να ειπωθει με ειλικρινεια οτι συνηθως ειναι πλεον ενα πανεμορφο μεγαλο πετ που δεν εχει σχεση με το παλιο ΓΠ.
καταστραφηκε, αλλαξε, βελτιωθηκε, πειτε οπως θελετε αλλα για εμενα δεν θα επρεπε να υπαρχει μη εργασιακο ΓΠ. θα επρεπε να θεωρειται προβληματικο για την ρατσα 'η να αλλαξει πλεον και να λεγεται ρητα οτι δεν εχει αυτη την ικανοτητα. δεν ειναι κακο. διαφημιζεται για τις ικανοτητες του και οχι για την ομορφια του μονο και ομως τελικα υπαρχει περιπτωση να μην τις εχει και αυτο ειναι αποδεκτο μονο και μονο για να μην ειπωθει οτι δοθηκε βαρος επι χρονια μονο στην μορφολογια?
παρενθεση -> το πρωτο σκυλι που γνωρισα και λατρεψα ηταν ενα ΓΠ ενος οικογενειακου φιλου. πριν 30 χρονια. το πρωτο σοκ μετα απο χρονια ηταν οταν εμαθα οτι τα μακρυτριχα θεωρουταν σχεδον προβληματικα. μετραγε η τριχα πιο πολυ απο τον χαρακτηρα... το επομενο ηταν οταν εβλεπα τι κυκλοφορουσαν ως ΓΠ, απο εκτροφεια μαλιστα...
και μιας και αναφερθηκαν και τα μαλινουα που κυριαρχουν πλεον στα αθληματα, εκει που καποτε τα ΓΠ διαφημιζαν τις ικανοτητες τους, δεν το κρυβω οτι με πιανει μια αγωνια μηπως γινουν κι αυτα ετσι σε 30 χρονια. ελπιζω πως οχι γιατι θα ειναι εγκλημα. καθε ρατσα εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, γιατι πρεπει ολα να γινουν πετ, φυλακες, αθλητες ταυτοχρονα?
 
Last edited:


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το ότι ο ΚΟΕ δεν δέχεται τις προυποθέσεις του ΚΟΓΠΕ για τις εξετάσεις εργασίας που αφορούν σκύλους άξιους αναπαραγωγής (όπως είχαμε συζητήσει και αλλού), είναι η ΘΕΣΜΙΚΗ ξεφτίλα της υπόθεσης.
Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει, μπορεί να εκτρέφει ότι μορφολογικό μοσχάρι θέλει και να το πουλάει.

Το να δηλώνονται όμως ανυπόστατα IPO σε γονείς (χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς) , και να πωλούνται κουτάβια με αναπόδεικτη την δυνατότητα για εργασία είναι η ΕΚΤΡΟΦΙΚΗ ξεφτίλα της υπόθεσης. Και είναι σαφές ότι πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Καλά να πάθουν και αυτοί που πάνε και το αγοράζουν χωρίς να ξέρουν ότι οι εξαιρετικές δυνατότητες που ανέδειξαν τον σκύλο που θαυμάζουν, δεν έρχονται στην επιφάνεια χωρίς εκπαίδευση και σωστή εκτροφή.

Ασόβαρος ΚΟΕ
Ασόβαροι εκτροφείς
Ασόβαροι ιδιοκτήτες

Κρίμα για την σημαντικότερη φυλή του αιώνα που πέρασε....
 
Last edited:










GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
.............................................................................................

Για μια ερωτηση μπηκαν και οι πατρινοι φιλοι του να τον υπερασπιστουν...για να δουμε θα μπει ομως και το μελος που εχει το εμαιλ????......
αυτο δεν το καταλαβα... κι ας ελπιζω οτι δεν ειμαι χαμηλης νοημοσυνης...

Grande οπως θα διαβασες λεω οτι κακος λεγετε εργασιακος Γ.Π επρεπε να λεγεται ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ...

Μια χαρα μορφολογια-υγεια-ταπεραμεντο-εργασια εχουν!!!!!!!

Να δωσω ονοματα και μετα να πεταχτουν και να πουν ειναι απλα λογια δικα σου δεν εχεις αποδηξεις??(Εχει γινει και αναγκαστικε να πει το παλικαρι οκ..)
................................................................................................................................................................... ....................................
αυτο λεω λογκαν κι εγω... ενας ο γερμανικος ποιμενικος...
αμεσως πιο κατω ομως το διαχωριζεις...
κι οχι μονο εσυ... και ολοι οσοι τοποθετηθηκαν μετα και μαζι με σενα...
ακομα και οι εκτροφεις τους...
αυτο ειναι το μεγαλο πληγμα της φυλης...
η γνωση βοηθα στη σωστη κριση και στο διαχωρισμο του λαμογιου απο τον σωστο...
πως ομως θα βοηθησεις εσυ στη γνωση αν οσα ξερεις.... δεν τα κατονομαζεις?
σπερνωντας την αμφιβολια και μονο δεν φτανει... καταληγεις να τσουβαλιαζονται και μαζι... με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα...
αυτο που εχω διαπιστωσει στο χωρο του γερμανικου ειναι οι κλικες... που υπαρχουν και που η καθε μια ειναι η σωστη για την παρτη της και ολες οι αλλες απαραδεκτες...
σε αυτο κατι μου βρωμαει... γενικοτερα....
χωθηκα στα κυνολογικα το 1994 με γερμανικο ποιμενικο και 6 μηνες μετα απεχωρησα κιολας...
εμφανιστηκα στην οργανωμενη κυνοφιλια... ξανα 18 χρονια αργοτερα για να αποχωρησω ξανα εξαιτιας της πολιτικης της κλικας για ακομα μια φορα...
αν θελετε το καλο της φυλης αποστασιοποιηθειτε απο κλικες...
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Grande ονοματα ετσι δεν λεω!δεν θα φλερταρω εγω με μηνυση για να βγαινουν μετα και να τους ξανα-προτηνουν με μεγαλη ευκολια και χαρα!!!

Εγω δεν λεω οτι ειναι ενας ο γερμανικος ποιμενικος...λεω οτι ειναι ο Γερμανικος Ποιμενικος και ο μορφολογικος...(διαφορετικα dna)

Φανταζομαι οτι θα υπαρχουν κλικες στην Ελλαδα ειμαστε!Ετσι και αλλιως οτι υπαρχει βρωμια στο χωρο του σκυλου το καταλαβαινεις σχετικα ευκολα...και αυτο δεν παει μονο για τους εκτροφεις!αλλα και για δηθεν εκπαιδευτες δηθεν κυναγωγους κτλπ!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πω πω.. Ειλικρινά, δε βαριέστε τα ίδια και τα ίδια? Θα μου πεις, ρωτάει ο νέος, να μην απαντήσουμε? Κι απαντάω εγώ, γιατί δεν του βάζετε ένα σωρό θέματα με ακριβώς ίδιο τίτλο και πλοκή? Λες και βγαίνουν με καρμπόν* είναι κάποια θέματα...

Γερμανικός ποιμενικός... Μεγάλη αγάπη ακόμα πιο μεγάλος καημός...

Πάντως κάποιος ανέφερε ποιο πάνω ότι τα μορφολογικά είναι πιο "όμοια". Δεν το νομίζω, τουλάχιστον όχι πια. Εχω δει εκτροφικα, μορφολογικα, να τα λυπάσαι για το πίσω σύστημά τους κι ας μην έχουν δυσπλασία. Τα cow hocks, ή αλλιως συγκλίνοντες ταρσοί, δίνουν και παίρνουν και η όρθια στάση από την καθιστή να είναι μάξιμουμ δέκα πόντοι διαφορά... Κι εχω δει εκτροφικα, επίσης μορφολογικα με μια χαρά πίσω σύστημα. Τον μορφολογικό που είχε (πριν γεννηθώ καν) ο πατέρας μου όταν έμενε στη Γερμανία ακόμα δεν τον έχω δει πάντως, ζωντανό...

Εργασιακά... Μορφολογικά... Ο καθένας υποστηρίζει ότι πραγματικός γερμανικός είναι αυτός που προτιμάει, αλλά έχω καταλήξει ότι κανένας από τους δυο δεν είναι (για εμένα) ο σωστός γερμανικός ποιμενικός... Που άλλαξαν τα γούστα, χώρισαν τα τσουκάλια, χάλασε η συνταγή... Δεν το ξέρω αλλά λυπάμαι. Λυπάμαι που τη μοναδική φορά που πήγα σε έκθεση μορφολογίας σκύλων, η (πρώην) αγαπημένη μου φυλή ήταν αυτή που με τράβηξε λιγότερο. Από τις λίγες φυλές που δεν πήγα να χαϊδέψω, να ρωτήσω να, να, να...

Αλήθεια, ως ποιμενικά, δίπλα στους τίτλους ΙΡΟ, μιλκο, σύκο, δεν θα έπρεπε να έχουν και κάποιο τίτλο για herding? Διότι έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ποιμενικοί μόνο φύλαξης. Για σκέτη φύλαξη υπήρχαν τόσες και τόσες φυλές ορεινων ποιμενικών που είναι και ποιο αποδοτικές στην φύλαξη αυτή καθεαυτή. Ούτε και για καθαρό... σαλάγιασμα (τα διάφορα κόλεϋ αλλά και άλλες φυλές) υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα. Αλλά ο Γ.π. ήταν ένα σκυλι πασπαρτού. Που έκανε και τη μια δουλειά και την άλλη όχι απλά επαρκώς αλλά ικανοποιητικότατα. Και με χαρακτήρα τέτοιο ώστε να μπορεί να κάνει τη baby sitter στο σπίτι χωρίς οι γονείς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο φόβο για την αντίδρασή του σε λάθος χειρισμό των παιδιών απέναντί του...

Μια ένσταση ακόμα.. Μιλάτε, ορισμένοι για εργασία κι εννοείτε ipo, mondio κλπ κλπ... Με συγχωρείτε, παίδες, αλλά αυτά είναι αθλήματα. Κυναθλήματα. Οπότε ένα σκυλί που είναι για κυναθλήματα θα έπρεπε να λέγεται αθλητικό σκυλί/σκυλί αθλητής ή όπως αλλιώς.. Εργασιακό είναι κάτι άλλο..




*Καρμπόν? Τι'ν'τούτο? Πως λειτουργεί? Οι πάνω από 25-30 χρονών έχουν περισσότερες πιθανότητες να το έχουν χρησιμοποιήσει, οι νεότεροι μόνο αν τους το έφερε το επάγγελμά τους μπροστά
 
  • Like
Reactions: Aslan


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Πω πω.. Ειλικρινά, δε βαριέστε τα ίδια και τα ίδια? Θα μου πεις, ρωτάει ο νέος, να μην απαντήσουμε? Κι απαντάω εγώ, γιατί δεν του βάζετε ένα σωρό θέματα με ακριβώς ίδιο τίτλο και πλοκή? ...
Ας έκανε και μόνος του μια αναζήτηση. Θα τα έβρισκε, χωρίς να έχει ανοίξει νέο θέμα.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
εαν ο υποψηφιος ιδιοκτήτης επιθυμησει-επιδιώξει να σκανάρει (γιατι περί σκαναρίσματος πρόκειται) κάθε εκτροφέα απο αυτους που εχει στη λίστα ,για να μπορέσει να αντιληφθεί σε βάθος, το όραμα, τις προθέσεις, την ποιοτητα των σκύλων, την πορεία και μοροφολογία των προγόνων και τόσες αλλες παραμέτρους, αφού φυσικα ενημερωθει και αποκτήσει βαθιά γνώση της φυλης, ε τότε πολυ φοβάμαι ότι τα κουτάβια θα εχουν εν τω μεταξύ γεράσει..
Xρήστο, η βιασύνη, η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός είναι κακοί σύμβουλοι.
Τα κουτάβια δεν χάνονται, ούτε και τα γονίδια.
Οταν αρχικά μας αρέσει ο τύπος των σκύλων που εκτρέφει ένας εκτροφέας, τον παρακολουθούμε.
Βλέπουμε το αρχικό του υλικό, τις γραμμές που ξεκίνησε, τι θέλει να βελτιώσει, τι έχει βελτιώσει, τι γεννήτορες χρησιμοποιεί και όταν δούμε πως υπάρχει ήθος, μεράκι και συνέχεια με αργά και σταθερά βήματα, είμαστε αρκετά κοντά.
Μπορεί στην πορεία να αντιληφθούμε πως τα σκυλιά που θεωρούσαμε ΤΟΠ, τελικά δεν ήταν αυτό που πιστεύαμε. Ξέρεις πόσα σκυλιά απομυθοποιούνται όταν γνωρίζεις πέντε - δέκα βασικά πράγματα;


θελω να πω οτι αυτο που περιγράφεις είναι το ιδανικό σενάριο αλλα ειναι ουτοπικό. Και είναι ουτοπικό όχι μονο γιατι το 99% των υποψηφίων θα χαθούν ή θα σταματησουν στη μέση της διαδρομης αλλα κυρίως επειδη ακόμη και όσοι συνεχισουν μεχρι το τέλος (που μεταξυ μας, δεν υπάρχει τελος..) δεν εχουν τα πληρη στοιχεία, τις άκρες, την εσωτερικη πληροφόρηση για να βγαλουν αντικειμενικά συμπεράσματα. ο εκτροφεάς θα δείξει αυτα που θέλει να φανουν.. πιστευω ότι εαν ένας εκτροφέας θέλει να σε ξεγελάσει, των @ωλο σου να χτυπας κατω μπορεί να το πετυχει, με τρόπους που δε φανταζομαστε ή δε μπορουμε να ελέγξουμε.

Ποιά στοιχεία δεν θα έχουν, όταν έχουν μάθει από πριν για την φυλή που τους ενδιαφέρει με ό,τι αυτό συνεπάγεται;
Προγραμματίζει πχ ένα ζευγάρωμα της τάδε σκύλας με τον τάδε σκύλο.
Τους ξέρουμε; Πως είναι; Ανταποκρίνονται στα δικά μας στάνταρτ ή είναι αλλού για αλλού;
Εχουν διακρίσεις και αν ναι ποιές; Υπήρχε συναγωνισμός ή παίζαν μόνοι τους;
Τί πεντριγκρί έχουν, τι θέλει να πετύχει; Εχουν για παράδειγμα κάποιον κοινό πρόγονο; Ποιός είναι αυτός και τί έχει δώσει; Εχουν ξαναζευγαρώσει να δούμε τί δίνουν; Εχουν κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ τους όσον αφορά τον τύπο ή είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;
Και γιατί να πρέπει να έχω "εσωτερική πληροφόρηση" ή άκρες; Δεν βλέπω μπροστά μου το ξόανο που μου παρουσιάζει σαν πρωταθλητή και σουπερ ντούπερ επιβήτορα; Δεν βλέπω την σκύλα που δεν μπορεί να περπατήσει και μόνιμα κάνει pacing;

Τί είναι αυτό που δεν μπορούμε να μάθουμε αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για κάτι;

Γιατί αν δεν ενδιαφερόμαστε και τα περιμένουμε όλα έτοιμα, ειλικρινά δεν βρίσκω λόγο απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου. Υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα ΤΩΡΑ, άμεσα, που παρακαλάνε για ένα ζεστό σπιτικό.
Ουτε χρόνο σε μελέτες και αηδίες, ούτε τίποτα. Τσακ μπαμ, ο φιλαράκος μας βρίσκεται δίπλα μας. Ενα τηλεφώνημα απόσταση είναι.
Το έχω ξαναγράψει, αλλά όπως καθόμαστε και μαθαίνουμε όρους για τις τηλεοράσεις ή τα κινητά νέας γενιάς για να είμαστε προετοιμασμένοι και να κάνουμε την έρευνα αγοράς μας, έτσι και με ακόμα περισσότερο ζήλο θα έπρεπε να γνωρίζουμε και για τον καθαρόαιμο σκύλο που σκοπεύουμε να αποκτήσουμε. Αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι και είμαστε έρμαιο του καθενός.

Επίσης πιστεύω πως τα καθαρόαιμα δεν θα έπρεπε να απευθύνονται στον οποιονδήποτε έτσι χύμα και χωρίς σεβασμό στη εκάστοτε φυλή. Γιατί πέρα από το δέντρο - τον εκάστοτε σκύλο - πρέπει να κοιτάμε και το δάσος, την ίδια την φυλή και το πόσο την μολύνουμε για χάρη της αυξημένης ζήτησης και της εμπορικότητας. Βάζουμε στην αναπαραγωγή κάκιστα δείγματα και αναπαράγουμε λάθη. Τα λάθη τα δίνουμε σε κάθε καρυδιάς καρύδι και άσχετο με τη φυλή. (Γιατί αν ήξερε δεν θα το έπαιρνε). Τα λάθη θα αναπαραχθούν είτε αυτοβούλως (ο σκύλος μας μαμεί) είτε επειδή μας το ζήτησε το τζιμάνι ο εκτροφέας μας και η ιστορία θα επαναληφθεί. Φαυλος κύκλος με θύμα; Την ίδια την φυλή, τα επίσημα καταγεγραμμένα μέλη της.


Να γιατί εχει τεραστια αξια η συμβολη όσων γνωριζουν τα πραγματα λόγω εμπειρίας ή απο "μέσα" , ναι δυστυχως και αυτοι μπορεί να λειτουργουν συμφεροντολογικά αλλά αν αυτο που λενε μπορουν να το τεκμηριώνουν τότε προσφερουν πολύτιμη υπηρεσία στον κάθε ανυποψίαστο ή και υποψιασμένο υποψήφιο ιδιοκτήτη. Γι αυτο δεν αρκει μια απλη παραθεση εκτροφείων, αυτην μπορεις να την αποκτησεις και απο τον ΚΟΕ , η ουσία ειναι να βοηθηθείς στο ξεσκαρτάρισμα..
Ξεσκαρτάρισμα για μένα, δεν είναι να βγάζεις το μάτι του άλλου, ούτε να κρίνεις.
Αυτό που μπορεί να προσφέρει ένα φόρουμ - όπως αυτό - είναι να θέσει τις βάσεις, ώστε να ανέβει το επίπεδο πληροφόρησης σχετικά με τα καθαρόαιμα. Aυτό θα δώσει και δίνει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφερθεί πραγματικά να είναι σε θέση να αξιολογήσει από μόνος του.
Και όποιες απορίες υπάρχουν, είμαι σίγουρος πως οι εμπειρότεροι θα χαρούν να λύσουν και να συζητήσουν.
Θέματα μορφολογίας, κίνησης, ανατομίας, ανάλυσης προτύπων, τρόπους αναπαραγωγής κλπ. είναι must και SOS.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Yorkaddict συμφωνώ σε γενικές γραμμές, η έρευνα και οι γνώσεις της φυλής είναι απαραίτητες αλλά αν κρίνω από την φυλή μου χρήσιμες και οι πληροφορίες από τους "μέσα", ιδίως όταν αφορούν προβλήματα υγείας.
 




grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Define οριζοντας πλιζζζ
οχι τιποτα αλλο για αυτο τον οριζοντα οπως μαλλον το εννοω εγω , πολλοι τρεχουν στο εξωτερικο και κανουν χιλιομετρα , ενω δεν θα επρεπε...........
Περπάτησα όλα τα λεπτά... Πρόσθεσα όλες τις ώρες με επιμονή...

Λευκός ορίζοντας, Αλφική νύχτα...

Χιόνι γεμάτο Μελανίνη... :lol: