Αγορά κουταβιού Γερμανικού Ποιμενικού!


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ξεσκαρτάρισμα για μένα, δεν είναι να βγάζεις το μάτι του άλλου, ούτε να κρίνεις.
Αυτό που μπορεί να προσφέρει ένα φόρουμ - όπως αυτό - είναι να θέσει τις βάσεις, ώστε να ανέβει το επίπεδο πληροφόρησης σχετικά με τα καθαρόαιμα. Aυτό θα δώσει και δίνει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφερθεί πραγματικά να είναι σε θέση να αξιολογήσει από μόνος του.
Δεν βγήκε κανενός το μάτι. Δυστυχώς ή ευτυχώς την εποχή της πληροφορίας, όλοι είναι εκτεθειμένοι και κρίνονται. Και προφανώς ο ρόλος του φόρουμ δεν είναι αυτός που θέλω εγώ,εσύ ο παραδίπλα, αλλά εξελίσσεται δυναμικά, και κάθε φορά βγαίνουν άλλα πράγματα.
Αν έχει σκοπούς το φόρουμ συγκεκριμένους, οι οποίοι συμπυκνώνονται στο "μην πάρεις από byb, πάρε από εκτροφέα-εκτροφέας είναι ο τάδε", τότε μιλάμε για καραμπινάτη διαφήμιση όχι της καθαροαιμίας, αλλά των εχόντων επωνυμία εκτροφείων.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
αν κρίνω από την φυλή μου χρήσιμες και οι πληροφορίες από τους "μέσα", ιδίως όταν αφορούν προβλήματα υγείας.
Πιστεύω πως και μόνο η τριβή με μια φυλή - ακόμα και σαν παρατηρητής - σου ανοίγει άλλους ορίζοντες, γνωρίζεις ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και ακούς ό,τι λένε με μεγάλη προσοχή. Συνεπώς αναπόφευκτα μπαίνεις "μέσα στα πράγματα". Στο χέρι μας είναι να φιλτράρουμε ό,τι ακούμε και να αφουγκραστούμε βασιζόμενοι όμως και στην γνώση που σταδιακά αποκτάμε.

Από την άλλη οι φήμες από "μέσα" κρύβουν πολλές φορές και παγίδες.
Ρεαλιστικά μιλώντας, άλλες γνώσεις έχει ένας εκτροφέας ώστε να κινηθεί και να αξιολογήσει ανάλογα τη φήμη και άλλες ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης. Δεν απαιτείται κάποιος να φτάσει στο επίπεδο γνώσεων ενός εκτροφέα.
Ο ιδιοκτήτης βασίζεται στο οτι ο εκτροφέας που ήδη ξεσκάρταρε και τον "τράβηξαν" τα σκυλιά του, έχει και το ανάλογο ήθος και δεν θα ρίσκαρε το όνομά του και ό,τι έχει χτίσει μέχρι τώρα. Τον παρακολουθεί, βλέπει πως κινείται και τι κάνει, αυτονόητο είναι πως ζητάει και τις ανάλογες εξετάσεις και από κει και πέρα δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Πιθανότητες είναι, αρκεί να έχει ο εκτροφέας το ήθος αλλά και τις γνώσεις ώστε να τις ελαχιστοποιήσει. Αυτές τις γνώσεις και το ήθος, καλείται να ανακαλύψει ο μελλοντικός ιδιοκτήτης. Αλλά για να το κάνει πρέπει κι αυτός να γνωρίζει 5-10 πράγματα.


Δεν βγήκε κανενός το μάτι. Δυστυχώς ή ευτυχώς την εποχή της πληροφορίας, όλοι είναι εκτεθειμένοι και κρίνονται. Και προφανώς ο ρόλος του φόρουμ δεν είναι αυτός που θέλω εγώ,εσύ ο παραδίπλα, αλλά εξελίσσεται δυναμικά, και κάθε φορά βγαίνουν άλλα πράγματα.
Αν έχει σκοπούς το φόρουμ συγκεκριμένους, οι οποίοι συμπυκνώνονται στο "μην πάρεις από byb, πάρε από εκτροφέα-εκτροφέας είναι ο τάδε", τότε μιλάμε για καραμπινάτη διαφήμιση όχι της καθαροαιμίας, αλλά των εχόντων επωνυμία εκτροφείων.
Συμφωνώ!
Για αυτό είχα γράψει πως πριν προτείνουμε κάποιον εκτροφέα να παραθέσουμε και τα κριτήρια που μας έκαναν να τον επιλέξουμε.
Αν από την άλλη παραθέτεις τα εκτροφεία που θα έδινε και ο ΚΟΕ, θα πρέπει να κάνεις σαφές πως το οτι έχει κάποιος επωνυμία ή έχει δηλώσει γέννα στον ΚΟΕ σαν ιδιώτης, δεν σημαίνει πως πάμε εκεί με κλειστά μάτια.
Την ποιότητα της εκτροφής του θα πρέπει ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι να ανακαλύψουμε, αφού πρώτα ενδιαφερθούμε να μάθουμε για τη φυλή που θέλουμε ώστε να είμαστε σε θέση και να την ξεχωρίσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και για ένα μέρος της ενημέρωσης μπορεί να βοηθήσει ένα φόρουμ.

Και μεταξύ μας, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνει και ο ίδιος ο ΚΟΕ.
Δεν θέτει που δεν θέτει καμία προϋπόθεση για να μπει ο κάθε καθαρόαιμος στην αναπαραγωγή, ας εξηγήσει τουλάχιστον τί και πως στον κάθε ενδιαφερόμενο.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ααααχχχχ.... και βαααχχχχ... μου θυμίζει τα "παλιά - καλά" θέματα του φόρουμ, που ήταν κομμένα και ραμμένα για μένα και τα σχετικά σεντόνια... κρίμα να μην υπάρχει χρόνος (παρότι έκατσα και διάβασα ΟΛΟ το thread)...

Αφού υπέστη εγχείριση αλλαγής φυλής
Ετσι...
Τώρα πλέον, προσανατολίστηκε ο άνθρωπος, στις Ελληνικές Ορεινές Ποιμενικές φυλές... που τόχουν λύσει το πρόβλημα!!!:cool:
που, το λύκο (και την αρκούδα) τον έχουν κάνει να νιώθει γατάκι...

...Γερμανικός ποιμενικός... Μεγάλη αγάπη ακόμα πιο μεγάλος καημός...
Γερμανικός Ποιμενικός... ας αναρωτηθούμε γιατί όχι και στον αιώνα που ζούμε, αλλά μόνο στον προηγούμενο...

Ναι και στα δύο:
"Με τι καρδιά, με τι πνοή...
τι πόθους και τι πάθος...
πήραμε τη ζωή μας...
ΛΑΘΟΣ...
κι αλλάξαμε ζωή..."

...χρήσιμες και οι πληροφορίες από τους "μέσα", ιδίως όταν αφορούν προβλήματα υγείας.
Να αγιάσει το στόμα σου (ή, τέλος πάντων, το πληκτρολόγιό σου)...

...Αν έχει σκοπούς το φόρουμ συγκεκριμένους, οι οποίοι συμπυκνώνονται στο "μην πάρεις από byb, πάρε από εκτροφέα-εκτροφέας είναι ο τάδε"...
Αν έχει σκοπούς το φόρουμ... αυτοί θα ήταν "μην πάρεις από byb"... τελεία και παύλα!!!
Για τους χιλιάδες λόγους που υπάρχουν σε εκατοντάδες θέματα και χιλιάδες posts "εδώ μέσα"...

Για τα περαιτέρω:
"Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς...
κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει...
μονάχος βρες την άκρη της κλωστής...
Κι (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ:cool:)... Ξεκίνα Πάλι!"

Υ.Γ. Και, όχι, δεν τάχω χάσει (ακόμα)...:D
 
Last edited:


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Όταν συνειδητά αποδεχτούμε ότι ο γερμανικός ποιμενικός είναι Δύο Σκυλιά και όχι ένα , τότε τα πράγματα θα είναι ποιο εύκολα .
Ποιο εύκολα και στην κατανόηση της φυλής αλλά και στο να μεταβιβάζουμε πληροφορίες .
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
johnk αυτος εκει στο ποιημα με την παθιαρικη καρδια και τα βραχια,που εψαχνε κλωστες ντε μι σε, πεθανε τελικα ?
με ενδιαφερει απο φιλοσοφικη αποψη,γιατι εχω διαβασει παρομοιο, στη μυστικη οδυσσεια της ιουλιας πιτσουλη για τον αποσυμβολισμο του οδυσσεα, την σχεδια, τα βραχια,το μαντηλι κτλ κτλ..
<<σορι για το ασχετο>>
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
[video=youtube;HFNacj4qZjQ]http://www.youtube.com/watch?v=HFNacj4qZjQ&amp;feature=youtu.be[/video] οι Θεατες χειροκροτανε κιολας......
Ετσι καταντησαν τον Γερμανικο οι εκτροφεις και τα πελατακια τους που λενε για την μορφολογια και κοιτανε μοιρες χρωμα και αυτια...Γιατι βαριουνται/δεν ξερουν να δουλεψουν τα σκυλια τους και βαζουν για αναπαραγωγη οτι ναναι και δινουν σε οποιον ναναι!
Ασε που διαφημιζουν εκτροφεις που ουτε το λουρι δεν ξερουν να κρατανε.
Αποκλεισμος χειριστη απο την εκτροφη και τις εξετασεις στο 5,57 για να βαλει μυαλο αλλα που τετοια.

Ψαχνω να βρω απο Ελλαδα κανα παρομοιο βιντεακι αλλα δεν........


Καθιστε να χειροκροτατε το γυρω γυρω ολοι στην μεση ο πληρωμενος κριτης και οταν τα λεω να λετε οτι εχω και προσωπικα.

Ντροπη...
 








John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Δεν ξερω ποια "πλευρα" εχει δικιο αλλα πραγματικα ειναι πολυ ασχημο αυτο που συμβαινει με τους εκτροφεις και ιδιοκτητες των Γ.Π.Πριν καποια χρονια μαλιστα σε μια εκθεση ειδα μεχρι και μπουνιες μεταξυ εκτροφεων την ωρα του στιβου(κανονικα ετσι με τα ολα του αμερικαν μπαρ ο στιβος,αν θυμαμαι καλα γυρω στο 2005 πρεπει να ηταν).Τραγικες καταστασεις που σε καμμια περιπτωση δεν βοηθανε την φυλη.Μακαρι να ληξει καποτε αυτο το πραγμα γιατι κανει τεραστια ζημια στην φυλη γενικοτερα.
 






Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Eλπιζω τα συγκεκριμενα σκυλια του βιντεο να μην προοριζονται για εκτροφη.
Ολοι με μια ελπίδα ζουμε.. και ευτυχως πεθαινει τελευταια
H ελπίδα πέθανε και την σκότωσε η μορφολογία...:D

Υ.Γ Βιντεακι βρεθηκε απο περασμενο ΙΠΟ!!!"Φτιαχτηκαν" οι καμερες και για την εργασια...μονο που ηταν εργασιακο #-o
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ομολογώ οτι μορφολογία με δολοφονικά ένστικτα δεν ειχα ξανασυναντησει :cool:
Τελικα πρεπει να το παραδεχτουμε, η εικονα ειναι το νουμερο 1 στην εποχη μας, τα υπολοιπα έπονται