Αγχος αποχωρισμού σε άααααλλο επίπεδο


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα κουτάβι-έφηβο 11 μηνών και ένα περίπου ενός έτους που φιλοξενώ εδώ και κάποιες μέρες.
Το κύριο πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο δικό μου σκύλο, διότι από μικρός με είχε συνηθίσει να δουλεύω αρκετές ώρες εκείνη την περίοδο που ήταν κουτάβι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχα παραβλέψει την εκπαίδευση του.
Είναι αρκετά εκπαιδευμένος και ουδέποτε μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα ή εχει κανει καταστροφές στο σπίτι.
Ο καινούριος μας φιλοξενούμενος όμως έχει άλλες βλέψεις...
Λίγα λόγια για τον φίλο μας.
Είναι αδεσποτάκι και έπρεπε να κάνει χειρουργείο για το μάτι του καθώς οταν γεννήθηκε οι βλεφαρίδες ήταν προς τα μέσα με αποτέλεσμα να γδερνουν την μεμβράνη του ματιού. Αυτό είχε σαν συνέπεια πρώτον να δακρύζει και δεύτερον κίνδυνο να προκληθεί τύφλωση.
Ο φίλος μας δεν ήξερε τίποτα από σπίτι, ήταν στους δρόμους και φιλοξενήθηκε μια βδομάδα από μια εθελόντρια η οποία λόγω μιας-δυο ζημιών και του βραδινού non stop κλάματος τον επέστρεψε.
Ο φίλος μας λοιπόν έχει κάνει διπλό χειρουργείο (το μάτι και την στείρωση) και φοράει ελισαβετιανό κολάρο ενώ παίρνει αντιβίωση και παυσίπονα.
Συνήθισε το crate και αποβάλλαμε το κλάμα της νύχτας ακόμα κι αν εγώ έφευγα και πήγαινα σε άλλο δωμάτιο.Πράγμα που τα πρώτα βράδια έμοιαζε ακατόρθωτο. Ενώ πλέον είναι λιγο πιο ήρεμος βγαίνοντας απο το crate ακόμα και κοιμάται εκτός αυτού.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Όταν κάνω να φύγω από το σπίτι πετάγεται και παρόλο που φοραέι το χωνί κοπανιέται πάνω στο crate φωνάζει ,κλαίει και ακόμα ακόμα ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΤΟΟ CRATE ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ .:eek::eek:
Αν καταφέρει να βγεί, όπου έβγαινε από κατω αποό την πόρτα καθώς στραβωσε τα σίδερα του crate κάνει χαμό/ζημιες κλπ.
Ακόμα και όταν κατάφερα βάζοντας λουκέτο σε πόρτες και γωνίες(ναι εβγαινε και απο τις γωνιες του κρειτ) μετακίνησε το κλουβί όπως κοπανιόταν και έφτασε ενα μπουφάν το οποίο τράβηξε στο κλουβι και το ξέσκισε.:X3:

Τι να κάνω βρε παιδιά δοκίμασα χαλαρωτική μουσική και τηλεόραση ανοικτή αλλά δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Δοκίμασα να το αλείψω με φυστικοβούτυρο ένα παιχνίδι και να του το δώσω φεύγοντας να μην μου δώσει σημασία αλλά ΜΑΤΑΙΑ! :confused:

Τι άλλες λύσεις έχουμε στην φαρέτρα μας ;
 
  • Wow
Reactions: Aliki V.


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Καλώς ήρθες στον κόσμο μου :ROFLMAO:
Εμένα μου 'χει πάρει 11 χρόνια, κι ακόμη δεν έχω καταφέρει να μην βγαίνει από όπου είναι κλεισμένος. Αν τα καταφέρεις, πες μου κι εμένα το κόλπο σε παρακαλώ :LOL::LOL:

Για αρχή, tie wraps κυρίως στις γωνίες και τις συνδέσεις του crate.
Σε τι μέγεθος κλουβιού τον έχεις τον μικρό και τι μέγεθος είναι ο ίδιος; Την μετακίνηση την καταφέρνει, επειδή έχει εικάζω, αρκετό χώρο να κινηθεί εντός του crate και ρίχνει μυτιές; κουτουλιές; τι; Ο δικός μου ρίχνει μυτιές, με μεγάλη επιτυχία. Οπότε, περιόρισέ του τον χώρο. Οσο να μπορεί να στρίψει, να σηκωθεί όρθιος και να ξαπλώσει. Οχι να κοβει βόλτες μέσα.
Οπως κατάλαβες, απομάκρυνε ότι μπορεί να πιάσει με τα νύχια του. Κουρτίνες, ρούχα, έπιπλα, οτιδήποτε. Ακόμη κι ότι, αποκλείεις ότι θα καταφέρει να πιάσει. Trust me, αν θελήσουν, θα το καταφέρουν. Βρες τρόπο να μην το μετακινεί. Στην ανάγκη, δες το κάπου.
Εχεις δοκιμάσει να τον κουκουλώσεις; Καμιά φορά πιάνει.
Πρόσεξε, γιατί επειδή κι ο δικός σου είναι πολύ νεαρός ακόμη, είναι πιθανό βλέποντας και ακούγοντας τον μουσαφίρη, να ξεχάσει όποια εκπαίδευση είχε μέχρι τώρα και να υιοθετήσει αυτές τις ενδιαφέρουσες συμπεριφορές που βιώνει.
Αν τον αφήσεις εκτός crate τον φιλοξενούμενο, σου κάνει ζημιές;
 


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
@mareco σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου ..το καταφερα με λουκετα,να τον κρατησω μεσα.. οσο για την μετακινηση εεε κανει περα δωθε το κλουβι. Χωράει και αυτός να κάνει πέρα δωθε στο κλουβι.Μην φανταστεις τρομερα πραγματα. Λόγω του κολαρου-χωνιου που έχει δεν μπορούσα να τον βάλω σε μικροτερο γιατί εβρισκε. Το προσπαθησα.
Οσον αφορα τα τριγυρω πραγματα καταφερε ηδη να αποσπασει ενα μπουφαν και να το ξεσκισει ενω οταν πηγα να το βγαλω απο τα καγκελα ηταν τοοοσο σφινομενο που χρειάστηκε αρκετο τραβηγμα για να το αποσπασω απο τα καγκελα.
Ενω το ειχαμε κοψει για ένα αρκετο σεβαστο χρονικο διαστημα τωρα ξαναξεκινησε το κλαμα μεσα στο βραδυ.
Η μονη αλλαγη που προεκυψε και το ειχε σταματησει ηταν μια παιδικη χαρα που επισκεπτομασταν και του πεταγα το μπαλακι οποτε κουραζοταν,εκτονονώταν και ολα καλα.
Δυστυχώς μία γειτόνισσα η οποια μενει και απεναντι είχε πρόβλημα καθώς "οι παιδικες χαρες ειναι για παιδια" "θα κατουρησει το σκυλι μεσα"(που εκει απλα παιζαμε,ημασταν βολτα και κατουραγε αλλου πριν) και "θα καλεσω το δημο" η οποια αν και ειχε σκυλο δεν φαινεται να αντιλαμβανεται οτι λογω ραμματων απαγορευεται να τον παω σε οποιοδηποτε παρκο σκυλων.
Με τα πολλα αναγκαστηκαμε να προβουμε στην λύση αυλη και τραβηγμα σκοινιού με τον δικο μου.Αυτο έπιασε την πρώτη μερα αλλα την δευτερη αποφασισε να ξαναβγει κοβοντασ τα ραμματα που εχει διπλα στο ματακι του και καθιστώντας τον εκτος παιχνιδιου και με τον δικο μου σκυλο.
Καμία ιδέα ακομα;
Οσον αφορα το κουκουλωμα νομιζω οτι απλα θα χασω μια κουβερτα,σεντονι οτι ειναι αυτο τελος παντων ..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Εχει δίκιο η γειτόνισσα. Οι παιδικές χαρές, είναι από τους δημόσιους χώρους, οπου δεν επιτρέπονται τα σκυλιά και αν με ρωτάς, άσχετα απο το που αφήνουν και μέσα εκεί κατά κόρον οι μανούλες τα καμάρια τους να κατουροχέζουν, τα σκυλιά δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο. Και όταν είναι λυτά, δεν μπορείς να το περιορίσεις.
Μπορείς να τον έχεις με έναν μακρύ ιμάντα, αν υπάρχει κάποιο κοντινό πάρκο.

Οσον αφορα το κουκουλωμα νομιζω οτι απλα θα χασω μια κουβερτα,σεντονι οτι ειναι αυτο τελος παντων ..
Μουσαμάς; Καραβόπανο; Τεντόπανο; Τούβλα και τσιμέντο; :ROFLMAO:

Δυστυχώς, άμα είναι τέτοιο...δύσκολα τα πράγματα!

Μπορείς να δοκιμάσεις πλαστικό box, μπας και.

Το απόλυτο σιγουράκι, είναι αλουμινένιο κλουβί αλλά στοιχίζει πολύ. Αν όμως το σηκώνει η τσέπη σου, είναι ότι καλύτερο.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς (που κάποια στιγμή θα τους συνοδεύσω και με φωτό)
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Εμεις αποτύχαμε παταγωδως με κρειτ. Το κλασικο το ανοιγε στην αρχη, οταν μπηκε κλειδαρια το εσπασε και τη βρηκαμε μεσα στα αιματα στη μουρη απο τα σιδερα. Και μετα πηραμε το παρακατω.. εσπασε τα σιδερα στο πορτακι και σε αυτο . Και τελικα η λυση βρεθηκε στο δεσιμο με γαντζο στον τοιχο διπλα στο κρεβατι της και χωρις να υπαρχει τιποτα σε αποσταση 2 μετρων γυρω. image_2_171491.jpg
 


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
@mareco οσον αφορα την παιδική χαρά ναι η νομοθεσια ετσι οριζει.
Άλλα το θεμα ειναι οτι οταν εχω φτασει στην παιδική χαρα αν θα παει αν κατουρήσει που δεν το εχει κανει ποτε θα ειναι 2 σταγονες και οχι κατουρο αφου θα το εχουμε ηδη εξαντλησει στην βολτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ντογκπαρκ κοντα ...το πικ κοντινο ειναι σε αποσταση μισης ωρας περπατημα και το οποιο αν είμαι τυχερή και το βρω αδειο καλως, αλλιως πρέπει να περιμενω να μεινω μονη μου για να πάω λόγω χωνιού και ραμματων.

Τωρα για το κρειτ εχω βαλει 9 καραμπινερ δυνατα σε διαφορα σημεια για να μην ανοιγει και φτασαμε σε σημειο να δραπετευει μαζι με το χωνι απο την αριστερη γωνια.
Να θες να τον κάνεις με το κρειτ να συνηθισει και να μην μπορεις να τον κρατησεις μέσα..


@Amaliaz δυστυχώς το σπίτι που μένω δεν ειναι δικο μου, με αποτελεσμα να μην πρέπει να γίνουν φθορες γιατι βλεπω να ειναι πρωτη και τελευταία χρόνια που θα ειμαι εδω.
Ειναι παρα πολυ επιρρεπης στο να κανει ζημιες..
Την πρώτη μέρα που το σκάσε από το crate, πήγε στο μπάνιο εγκλωβίστηκε γιατί έκλεισε με το χωνι την πόρτα, εκανε κακα, τα πατησε πεταξε οτι υπηρχε εκτεθημενο πανω σε πλυντηριο,νυπτηρα κλπ και τα παταγε με τα σκατα του και μπηκα μεσα και ειδα ενα μπανιο συσκατο, το χαρτι υγειας ολο ξετυλιγμηνο, τα πράγματα μου μεσα στα σκατα-τα πεταξα και ακομα είχε ανεβει στο νυπτηρα ειχε ανοιξει την βρυση και εννοειται ειχε πατημασιές από σκαταα...
το ιδιο συνεβη και μια αλλη μερα οπου πηγε και χοροπηδαγε στη πορτα του υπνοδωματιου οποτε πατησε το χερουλι την ανοιξε και εβγαλε το σκυλο μου εξω και επαιζαν ,εννοειται παλι εχεσε και βρηκα ολο το πατωμα του σπιτιού παλι συσκατο.
 

Attachments



mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Sorry που γελάω, αλλά όταν συμβαίνει σε άλλους, μου φαίνεται θεούλης ο μικρός.
Ασε τα carabiner. Tie wraps σφιχτά λέμεεεεε ! Ολούθε γύρω γύρω !!!
 
  • Haha
Reactions: Aliki V.


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Βρες τρόπους να μην βγαίνει, γιατί μπορεί να πάθει σοβαρό ατύχημα, στην προσπάθεια.
Είχα σκυλίτσα, που προσπάθησε να βγει από μια πάνω γωνία του crate. Με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει, να μείνει μισή μέσα/μισή έξω και στα σημεία που είχε σφηνώσει, της είχαν φτάσει τα κάγκελα του crate βαθιά στο κρέας και από τις δύο μεριές.
 
  • Wow
Reactions: Aliki V.


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
Καλε θα τα φαει εβαλα στην μια πλευρα τωρα καιρος να βαλω και στην αλλη.. ασε σου λεω εχει κανει τρελό χαμο ο μικρουλης και το χειροτερο ειναι οτι τον φιλοξενω δεν ειναι δικο μου σκυλι.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα μετα απο ολα αυτα μια απογνωση απο τον σύντροφό μου. Που πολυ φοβαμαι οτι εαν συνεχισει ετσι ζητησα ενα περιθωριο 1.5 βδομάδας να διορθωθει ολο αυτο με κλαματα κλουβια κλπ κλπ αλλιως θα πρεπει να φυγει πολυ φοβαμαι.
 


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
Βρες τρόπους να μην βγαίνει, γιατί μπορεί να πάθει σοβαρό ατύχημα, στην προσπάθεια.
Είχα σκυλίτσα, που προσπάθησε να βγει από μια πάνω γωνία του crate. Με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει, να μείνει μισή μέσα/μισή έξω και στα σημεία που είχε σφηνώσει, της είχαν φτάσει τα κάγκελα του crate βαθιά στο κρέας και από τις δύο μεριές.
Ωχ παναγια μου!!
Αν είναι δυνατόν.. ηδη εχει σκισει τα ραμματα και έχει κανει και στειρωση ευτυχώς είναι οκει προς το παρόν εκεί.
Τι να πω; Ο Χουντίνι!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Κοίτα...φήμες λένε, ότι κάτι τέτοια κέρατα, εκεί που μας ανεβάζουν την πίεση, εκεί που τελικά, τα λατρεύουμε και τα καμαρώνουμε! Αλλά...δεν το άκουσες από εμένα!!! Ok;;;

Τι θα φάει; Τα tie wraps; Δύσκολο. Βάλε μεγάλα, δυό-δυό πχ μαζί και πολυυυυύ σφιχτά και σε πολλά σημεία. Τουλάχιστον να 'χει δουλίτσα να απασχολείται και να μην κάνει σαματά :ROFLMAO:

Πες στον φίλο σου...υπομονή! Ετσι είναι τα κουτάβια. Μπορεί να σου βγει και τέτοιο. Ενα καλό κάνετε. Μην το γρουσουζεύει.
Δεν μας βάζεις και τίποτα έξτρα φωτό του κέρατου;

Σε ξαναρώτησα παραπάνω αλλά δεν το πρόσεξες μάλλον. Αν ΔΕΝ τον βάλετε σε crate, κάνει ζημιές;
 


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
Έχεις δίκιο αλλά και ο καημένος ξεσπιτωθεί και χθες και πήγε στο πατρικό του γιατί έχει γενικά θέμα με την αϋπνία και το να τον ξυπνάει από τις 5:00 και να έχει μία full ρουτίνα λόγω δουλειάς δεν υπάρχει περίπτωση.. δυσκολεύεται που δυσκολεύεται να κοιμηθεί άμα έχει και σαματα καλή τύχη.

Να τον αφήσω εκτός δεν τον έχω αφήσει, και ο λόγος είναι ότι εκτός κλουβιού όταν είμαι εγώ και μέσα στο κλουβί όταν είμαι εγώ είναι μία χαρά χαλαρά... Αν τον αφήσω ελεύθερο μες στο σπίτι και πάω να φύγω αρχίζει η γρατζουναει την εξώπορτα και κανει χαμο ντουβαρια κλπ κλπ.. η προηγούμενη κοπέλα που τον φιλοξενούσε τον είχε ελεύθερο μες στο σπίτι και της είχε κάνει αρκετές ζημιές. Δεν θέλω να το ρισκάρω να μου καταστρέψει κάνα καναπε που ειναι καινούριος και να κλαιω μετα ..
Θα ακούσετε στις ειδησεις για τραγωδια..
Την σκοτωσε γιατι το φιλοξενουμενο σκυλι έφαγε τον καναπε.
Στο μεταξύ δεν θα είχα θέμα να ανέβαινε στον καναπέ, αλλά το σκυλί μου το δώσανε μετά από χειρουργείο και είναι πενταβρώμικος και λόγω ραμμάτων δεν μπορώ να τον κάνω μπάνιο..

Τώρα θα βάλει ο δικός μου κολιέδες ναι είναι πιο safe απο ταϊραπ
 
  • Haha
  • Wow
Reactions: Aliki V. and mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Τι είναι οι κολιέδες;
Να τα λέμε αυτά και στους άλλους ταλαίπωρους :unsure:

Καναπέ λες ε; Εντάξει, αυτό το 'χω πρόχειρο! Κάποιος με προκάλεσε πρόσφατα :ROFLMAO:
271049340_476539057228159_6069242390236389531_n.jpg
270945852_1313953355775710_6079067280422654081_n.jpg
 


lou_coop

Member
16 Νοεμβρίου 2022
7
4
25
Κολιέδες υδραυλικοί λέγονται.
Οπααα .. οτι απεμεινε απο καναπε εννοεις; Ο παναγια μου .. στον προηγούμενο καναπέ που τον είχα πάρει απο μια κοπελα δεν με ενοιαξε που μου εφαγε λιγο την ακρη ..και γενικα δεν θα με ενοιαζε να τον καταστρεψει αλλα αυτός εε οχι τιποτα αλλο δεν εχω τελειωσει τις δοσεις ακομα και δεν τον εχω ουτε 2μηνες θα φρικαρα αν τον εβρισκα ετσι
 

Attachments

  • Like
  • Haha
Reactions: Aliki V. and mareco


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
@mareco οσον αφορα την παιδική χαρά ναι η νομοθεσια ετσι οριζει.
Άλλα το θεμα ειναι οτι οταν εχω φτασει στην παιδική χαρα αν θα παει αν κατουρήσει που δεν το εχει κανει ποτε θα ειναι 2 σταγονες και οχι κατουρο αφου θα το εχουμε ηδη εξαντλησει στην βολτα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο ντογκπαρκ κοντα ...το πικ κοντινο ειναι σε αποσταση μισης ωρας περπατημα και το οποιο αν είμαι τυχερή και το βρω αδειο καλως, αλλιως πρέπει να περιμενω να μεινω μονη μου για να πάω λόγω χωνιού και ραμματων.

Τωρα για το κρειτ εχω βαλει 9 καραμπινερ δυνατα σε διαφορα σημεια για να μην ανοιγει και φτασαμε σε σημειο να δραπετευει μαζι με το χωνι απο την αριστερη γωνια.
Να θες να τον κάνεις με το κρειτ να συνηθισει και να μην μπορεις να τον κρατησεις μέσα..


@Amaliaz δυστυχώς το σπίτι που μένω δεν ειναι δικο μου, με αποτελεσμα να μην πρέπει να γίνουν φθορες γιατι βλεπω να ειναι πρωτη και τελευταία χρόνια που θα ειμαι εδω.
Ειναι παρα πολυ επιρρεπης στο να κανει ζημιες..
Την πρώτη μέρα που το σκάσε από το crate, πήγε στο μπάνιο εγκλωβίστηκε γιατί έκλεισε με το χωνι την πόρτα, εκανε κακα, τα πατησε πεταξε οτι υπηρχε εκτεθημενο πανω σε πλυντηριο,νυπτηρα κλπ και τα παταγε με τα σκατα του και μπηκα μεσα και ειδα ενα μπανιο συσκατο, το χαρτι υγειας ολο ξετυλιγμηνο, τα πράγματα μου μεσα στα σκατα-τα πεταξα και ακομα είχε ανεβει στο νυπτηρα ειχε ανοιξει την βρυση και εννοειται ειχε πατημασιές από σκαταα...
το ιδιο συνεβη και μια αλλη μερα οπου πηγε και χοροπηδαγε στη πορτα του υπνοδωματιου οποτε πατησε το χερουλι την ανοιξε και εβγαλε το σκυλο μου εξω και επαιζαν ,εννοειται παλι εχεσε και βρηκα ολο το πατωμα του σπιτιού παλι συσκατο.
ρε παιδιά.....εσείς δεν έχετε σκυλιά...τερατάκια έχετε...η περιγραφή σας είναι παραστατικότατη κι έχω ρίξει τρελλό γέλιο...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη φιλοξενία!!!!!!!!!!!
 






Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Αυτό βλέπω από την κάμερα και νομίζω ότι άνοιξαν πόρτες και μπήκαν και σε αλλά δωμάτια
Δεν υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται κλεισμένα σε ένα δωμάτιο ε? εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς ανοίγουν το crate...
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Ούτε εγώ μέχρι και με σύρμα το έδεσα αλλα τίποτα τώρα θα πάω σε custom ατσάλινο γιατί και το αλουμίνιο δεν έχει μέλλον …. Το μασάνε ποιο εύκολα
 
  • Wow
Reactions: Aliki V.




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3