Αδένες

DanaiPav

New Member
28 Μαϊου 2020
3
0
25
Έχω ένα ημίαιμο μικρόσωμο σκυλάκι 8,5 ετών. Πριν 10 μέρες αφού κουρεύτηκε έπιασα τους λεμφαδενες του λαιμού και μου φάνηκαν πρησμενοι( να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν ήξερα να τους ψηλαφώ, μιας και έχει πολύ μαλλί οπότε δεν ήξερα αν έτσι ήταν τόσα χρόνια). Πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικοί. Και ότι μέσα στην μέρα μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με το τι περνάει το σκυλι( ισχύει κάτι τέτοιο; ) . Πριν 2 μέρες μου φάνηκε ο ένας μασχαλιαιος πρησμένος. Η αλήθεια είναι ότι όντως κάποιες φορές μέσα στην μέρα τους καταλαβαίνω κάποιες όχι(και στις μασχάλες και στο λαιμό).
Κατά τ’αλλα δεν έχει αλλάξει κάτι στον σκύλο.
Τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό; Αν ήταν κάποια ίωση ή μόλυνση δεν θα είχε κι αλλα συμπτώματα;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει γενικά και αν είναι φυσιολογικό να αυξομειώνεται ο όγκος τους.

Στην θέση σου όμως, θα το έψαχνα το συντομότερο, λίγο περαιτέρω με έξτρα εξετάσεις και δεύτερη γνώμη, γιατί αν δεν είναι φυσιολογικό ίσως είναι σοβαρό, και ο σκυλάκος σου είναι ακόμη σε καλή ηλικία για να ανταποκριθεί επαρκώς σε ότι ο μη γένοιτο χρειαστεί.

DanaiPav

New Member
28 Μαϊου 2020
3
0
25
Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει γενικά και αν είναι φυσιολογικό να αυξομειώνεται ο όγκος τους.

Στην θέση σου όμως, θα το έψαχνα το συντομότερο, λίγο περαιτέρω με έξτρα εξετάσεις και δεύτερη γνώμη, γιατί αν δεν είναι φυσιολογικό ίσως είναι σοβαρό, και ο σκυλάκος σου είναι ακόμη σε καλή ηλικία για να ανταποκριθεί επαρκώς σε ότι ο μη γένοιτο χρειαστεί.
Γενικά τους υγιείς λεμφαδένες μπορούμε να τους ψηλαφίσουμε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Δεν είμαι γιατρός. Η λογική μου του κοινού θνητού λέει, πως εμείς τον φυσιολογικό αδένα δεν μπορούμε να τον ψηλαφίσουμε. Μόνο όταν δεν είναι...φυσιολογικός. Δεν ξέρω όμως κιόλας με σιγουριά να στο πω.

• Like
Reactions: DanaiPav

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Πριν 10 μέρες σε κτηνιατρική επίσκεψη για τα μάτια, η κτηνίατρος είπε ότι οι λεμφαδένες είναι πρησμένοι και ο ένας μάλιστα σκληρός. Και ότι σε συνδυασμό με το ιστορικό του καλαζάρ μήπως υπάρχει έξαρση.

Η γενική κτηνίατρος που πήγαμε μετά αποφάνθηκε ότι έτσι φαίνονται οι λεμφαδένες σε αυτά τα σκυλιά. Παράλληλα στις αιματολογικές, το τοξόπλασμα (που επίσης έχουμε ιστορικό) βγήκε αρνητικό και καλαζαρ 1/100, δηλαδή για εμάς μια χαρά.

Άκρη δεν έβγαλα με τους λεμφαδένες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini