Αδέσποτο και....παράλυτο

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Σος παίδες. Σήμερα βρήκα ένα τσοπανάκι μέσα σε ένα τσιμεντένιο αυλάκι που δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω του ποδαράκια. Θα το πάω στο γιατρό αλλά αν τελικά τα καταφέρει ο μικρούλης και γίνει καλά δεν θα μπορέσω να τον κρατήσω αν και είναι ομολογουμένως ποιο όμορφος από τον Δία. Και ο λόγος είναι προφανής: με 2 αρσενικά ποιμενικά ο αρχάριος ιδιοκτήτης μάλλον θα πρέπει να κλείσει θέση στο ψυχιατρείο. Το μικρό έχει αυτή τη στιγμή τα μαύρα του τα χάλια και το κακό είναι ότι είναι τετάρτη σήμερα και είναι κλειστά τα ιατρεία το απόγευμα. Ενοοίτε ότι αργότερα θα πάρω το γιατρό μου τηλέφωνο μήπως και θελήσει να το δει σήμερα το μικρό.
Ακούω συμβουλές από εμπειρότερους από μένα στις διασώσεις. Ο μικρός απέκτησε ήδη όνομα. Σώστης θα λέγετε για ευνόητους λόγους. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρει ο μικρούλης.:(:(:(

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αντιδρα αν πιεσεις το πελμα η τιποτε?
Μπορει να εχει καταγμα στη σπονδυλικη στηλη η στην καλυτερη περιπτωση οιδημα που με την καταλληλη αγωγη θα περασει.
Αν μπορεις να τον περιορισεις καπου για να μην παθει μεγαλυτερη ζημια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ολοι ελπίζουμε να πάει καλά ο τσοπανάκος :)

Αν δεν καταφέρεις να τον δει σήμερα γιατρός, προσπάθησε να κινείται όσο λιγότερο γίνεται. Μη τυχόν γίνει μεγαλύτερη, η όποια ζημιά έχει.
Και αφού με το καλό τον δει γιατρός και ενημερωθείς για την κατάστασή του, αρχίζεις να προβληματίζεσαι για την αποκατάστασή του.
Ενα-ένα τα προς επίλυση προβλήματα ;)

Μπράβο σου όμως. Και χαίρομαι που παρατηρώ όλο και περισσότερο κόσμο να προσπαθεί να προσφέρει ότι μπορεί, στα δύστυχα που βρίσκει στον δρόμο του. Εύχομαι με τον καιρό, να γινόμαστε όλο και περισσότεροι :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Αντιδρα αν πιεσεις το πελμα η τιποτε?
Μπορει να εχει καταγμα στη σπονδυλικη στηλη η στην καλυτερη περιπτωση οιδημα που με την καταλληλη αγωγη θα περασει.
Αν μπορεις να τον περιορισεις καπου για να μην παθει μεγαλυτερη ζημια.
Περιορισμένο τον έχω μέσα σε ένα πλαστικό κουτί για να μην κάνει πολλές κινήσεις. Τον σκέπασα με μια πετσέτα για να στεγνώσει και τώρα κοιμάται ο καημενούλης .Του έδωσα και λίγο γαλατάκι μόλις τον έβγαλα από το αυλάκι και ευτυχώς το ήπιε .
ΥΓ τον υπολογίζω περίπου 1 1/2 μηνών.

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Μόλις μίλησα με τον γιατρό. Μου είπε να τον πάω αύριο για ακτινογραφία να δούμε που εντοπίζεται ακριβώς το πρόβλημα και αν μπορεί να γίνει κάτι.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Άντε καλό κουράγιο...αν και ο Δίας σε έχει εκπαιδεύσει στην υπομονή στην αποκατάσταση σκύλων....:p
Περαστικά στον Σωτήρη...

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Άντε καλό κουράγιο...αν και ο Δίας σε έχει εκπαιδεύσει στην υπομονή στην αποκατάσταση σκύλων....:p
Περαστικά στον Σωτήρη...
Ευχαριστούμε και εγώ και ο Σώστης που τώρα κοιμάται ήσυχα μέσα στο κουτί του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κι ο Σωτηράκης κάπως έτσι το 'χει πάρει τ' όνομά του :p Εύχομαι κι ο δικός σου να γίνει μεγάλος, τρανός, γερός και δυνατός σαν τον δικό μου :)
Τώρα για να συναντηθούνε...κομματάκι δύσκολο :rolleyes: Ασε που είναι τελείως σκυλί των λουλουδιών. Δεν παρεξηγιέται και δεν κρατάει μούτρα. Αγαπάει τα πάντα :)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εύχομαι και εγώ να πιάσουν οι ευχές σου γιατί φοβάμαι πως αν έχει σπάσει σπονδυλική στείλει ο μικρός θα έρθω αντιμέτωπος με το δίλημμα της ευθανασίας και δεν θέλω καθόλου να μπω σε τέτοια διαδικασία.
Όσο για τον Σωτηράκι ήμουν σίγουρος ότι τον έχεις κάνει παιδί των λουλουδιών και αγαπάει όλο τον ντουνιά και ακόμα παραπέρα;):D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Φαντάζομαι ότι αν είχε σπάσει σπονδυλική στήλη, θα ούρλιαζε από τους πόνους :rolleyes:
Ελπίζω κι εγώ να είναι μόνο κάποιο οίδημα αντιμετωπίσιμο ή απλώς κάποιο σοκ. Υπομονή :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εύχομαι και εγώ να πιάσουν οι ευχές σου γιατί φοβάμαι πως αν έχει σπάσει σπονδυλική στείλει ο μικρός θα έρθω αντιμέτωπος με το δίλημμα της ευθανασίας και δεν θέλω καθόλου να μπω σε τέτοια διαδικασία.
Όσο για τον Σωτηράκι ήμουν σίγουρος ότι τον έχεις κάνει παιδί των λουλουδιών και αγαπάει όλο τον ντουνιά και ακόμα παραπέρα;):D
Αναλογα το καταγμα. Εχω δει σκυλακο στο σκυλοπαρκο του Χολαργου με εξωτερικο συστημα σπονδυλοδεσιας στην πλατη του και οταν το αφαιρεσε ηταν μια χαρα. Μακαρι και ο μικρος που βρηκες να ειναι αναλογη περιπτωση και να μην εχει πειραχτει ο νοτιαιος μυελος.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Πήρα πριν λίγη ώρα ένα ευχάριστο μήνυμα.
Έβγαλα τον μικρό από το κουτί και τον ακούμπησα κάτω για να δω αν ελέγχει κανένα από τα πίσω πόδια.
Τελικά μόνο το δεξιό έχει πρόβλημα.Το αριστερό το μάζεψε μόνος του.
Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω πως αν είχε σπασμένη την σπονδυλική δεν θα μπορούσε να κουνήσει κανένα.
Συν ότι μετά από τόσες ώρες δεν έχει ακουστεί καθόλου κλάμα. Ας ελπίσουμε ότι είναι εξάρθρωση του γοφού και ότι θα γίνει καλά ο μικρούλης. Έφαγε και πολύ γάλα με λίγες κροκέτες μέσα.
Εις αύριο τα νεότερα.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δυστυχώς δεν έχω ευχάριστα νέα. Για την ακρίβεια έχω τα ποιο δυσάρεστα. Ο μικρός είχε σπασμένη λεκάνη που είχε κολλήσει μόνη της λάθος με κόκαλο να πετάγεται προς τα έξω και τα νεύρα του δεξιού ποδιού ήταν κατεστραμμένα.
Ο γιατρός εκτίμησε ότι τον χτύπησε πριν καιρό αυτοκίνητο και ότι αν τον κρατούσα θα έπρεπε ή να ακρωτηριαστεί ή να κάνει αρκετά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα. Είπε δηλαδή ότι όσα χειρουργεία και να έκανε (2-3) πάλι θα κούτσαινε.
Η έσχατη επιλογή προφανώς ξέρετε πια ήταν.
Μετά από σκέψη αποφάσισα ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάποιος να υιοθετήσει εργασιακό σκύλο κουτσό η ανάπηρο. Και έτσι πήρα την απόφαση και του έγινε ευθανασία.
Δεν ξέρω αν πήρα την σωστή απόφαση και μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ, ξέρω όμως σίγουρα τώρα πως θα νιώσω αν πάθει κάτι ο Δίας και χρειαστεί να την ξαναπάρω αυτή την απόφαση.
Πολύ κακό πράγμα να αποφασίσεις ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και πότε και με ποιο τρόπο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε μου,

Είμαι σίγουρος πως έκανες αυτό που έπρεπε... Του έδειξες την τελευταία εκδήλωση αγάπης που ένιωσε ποτέ...

Από "εκεί πάνω" θα σε κοιτάζει με ευγνωμοσύνη...
Καλό ταξίδι, τσοπανάκο...