Αδέσποτο κουτάβι και τσιμπούρια

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Πριν κάνα δίωρο βρήκαμε ένα αδέσποτο κουταβάκι κάτω από ένα αμάξι, την ώρα που βγάζαμε βόλτα τη Γιέτι.
Το λυπήθηκε η ψυχή μου και το πήρα σπίτι, το έκανα μπάνιο και το έβαλα στο crate της Γιέτι και το τάισα. Τώρα κοιμάται πάνω σε μια μπλούζα μου (προς απόσυρση η μπλούζα).
Αύριο θα το πάμε στην κτηνίατρο γιατί είναι αδύνατο να το κρατήσουμε, θα ψάξουμε για οικογένεια. Μέχρι τότε μήπως ξέρετε αν μπορώ να το ξετσιμπουριάσω με κάποιο τρόπο; Πραγματικά παιδιά είναι ΓΕΜΑΤΟ. Να πάρω αμπούλα από την κτηνίατρο να βάλω και στη Γιέτι μήπως ψωνίσει κανένα τσιμπούρι;

Βοήθεια... έχω πελαγώσει αλλά θέλω να το βοηθήσω.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μέχρι να πάτε κτηνίατρο κράτα το χωριστα από τη Γιέτι....
Κι αύριο γραμμη για κτηνίατρο!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Να είσαι καλά που έσωσες το μικρούλι ! :):):) Μην αφήνεις καθόλου την Γιέτι να έλθει σε επαφή με το κουτάβι, και πήγαινε το στον κτηνίατρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτός θα σου πεί και τί πρέπει να κάνεις για το καλό του μικρού και για την προστασία της δικιάς σου της κούκλας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά - να μας γράφεις τα νέα σου ! :)

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Του βρήκαμε κιόλας σπίτι, το πήραν οι γείτονες που έχουν ένα τεράστιο οικόπεδο και άλλα 4 σκυλάκια!
Μοιάζει με Τζακ Ράσελ, αλλά είναι τριχωτός ο μουργάκος χιχι! Το πήγαν ήδη κτηνίατρο και απ'ό,τι μας είπαν είναι υγιέστατος!
Στη Γιέτι θα βάλω μια αμπουλίτσα προληπτικά σε τρεις μέρες που θα πάμε για το τελευταίο εμβόλιο της λύσσας!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
είχα αυτή την κουβέντα πρόσφατα με το γιατρό μου (το τι κάνεις αν βρεις τσιμπούρι) επειδή η δική μου έχει τελικά ερλιχίωση. Μου είπε ότι πρέπει να την ψάχνω εξωνυχιστικά (εσύ βέβαια θα τα βρεις πιο εύκολα απ ότι κατάλαβα) και όπου βλέπο τσιμπούρι οινόπνευμα για να ξεκολήσει.

Στη θέση σου βέβαια εγώ δε θα έριχνα τόσο οινόπνευμα στο κουτάβι (όχι ότι γνωρίζω αν του κάνει κακό, απλά το φοβάμαι). μάλλον θα χρησιμοποιούσα λαδάκι και μια χοντρή χτένα ή κάτι τέτοιο για να πάει το λάδι παντού και να πέσουν. Ή να τα βγάλεις με ένα τσιμπηδάκι. Αλλά όχι πριν ξεκολήσουν, μη μείνει η "προβοσκίδα" μέσα.

Σου τα λέω εντελώς από το μυαλό έτσι; Απλά αυτό που θα έκανα.

Επεξεργασία: Εννοείται πολλά μπράβο που πήρες το μικράκι. Από το ζόρι μου να πω τη γνώμη μου (η άσχετη) ξέχασα να το γράψω. :(

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τα τσιμπούρια σπανίως πάνε από ζώο σε ζώο (σε αντίθεση με τους ψύλλους).
Όταν το τσιμπούρι ωριμάσει, πέφτει στο έδαφος και αφήνει τα αυγά του που ζούνε για κάμποσα χρόνια.
Πρέπει να καθαρίσεις σχολαστικά ότι ήρθε σε επαφή.