Αδέσποτο με λύσσα;

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Πριν δύο εβδομάδες περίπου κατά την διάρκεια της βόλτας συναντήσαμε ένα αδέσποτο το οποίο πρώτη φορά βλέπω στην περιοχή και παρατήρησα ότι έβγαζε άσπρο αφρό από το στόμα του και η κάτω σιαγόνα του έτρεμε με αποτέλεσμα να ακούγεται τα δόντια του που χτυπούσαν μεταξύ τους γενικά δεν έχει επιθετική συμπεριφορά τουλάχιστον στο λίγο χρόνο που το παρατήρησα. Ήταν μαζί με ένα άλλο αδέσποτο το οποίο φαινόταν σε καλή κατάσταση. Να πω επίσης ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπω αυτά τα συμπτώματα σε αδέσποτο η πρώτη φορά ήτα πριν 2 χρόνια περίπου. Πρόκειται για λύσσα η κάτι άλλο; και αν ναι πρέπει κάπου να το αναφέρω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Η περίπτωση, το σκυλάκι να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και να χρήζει περίθαλψης, δεν παίζει;

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Η περίπτωση, το σκυλάκι να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και να χρήζει περίθαλψης, δεν παίζει;
Προφανώς κάτι δεν πάει καλά...Αλλά και πάλι δεν πρέπει να αναφέρω κάπου το περιστατικό δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον σκύλο;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Υποθετω οτι η κοπελα ρωταει τι επειγουσες ενεργειες να κανει και ποιον να ειδοποιησει, σε περιπτωση εντοπισμου ενος αρρωστου αδεσποτου που δεν μπορει (για τον οιονδηποτε λογο) να το βοηθησει αυτη!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Υποθετω οτι η κοπελα ρωταει τι επειγουσες ενεργειες να κανει και ποιον να ειδοποιησει, σε περιπτωση εντοπισμου ενος αρρωστου αδεσποτου που δεν μπορει (για τον οιονδηποτε λογο) να το βοηθησει αυτη!
Μάλιστα!!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εν ταξει τωρα βρε Μαρια...Ρωτησε τι αλλο να κανει η γυναικα
Αν καποιος υποψιαζεται σκυλι για λυσσα, δεν παει να το πιασει χωρις να ξερει πως και να εχει και τον καταλληλο εξοπλισμο.

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Να τον πάρεις και να τον πας σε γιατρό.
Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα...:unsure: μακάρι να μπορούσα να το πάρω και σπίτι μου...Δεν υπάρχουν αρμόδιοι του Δήμου που να μπορώ να απευθυνθώ για να του παρέχουν τουλάχιστον πόρτες βοήθειες;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανείς που να θελήσει να ασχοληθεί.
Φιλοζωικές και δήμοι, δύσκολα έχουν την δυνατότητα.
Μπορείς αν θέλεις, να κάνεις μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Λυσσα απο Τρικαλα και πανω. Κατα μεσο ορο εχουν υπαρξει 1-2 κρουσματα το χρονο σε γατα ή σκυλο απο το 2012. Τα υπολοιπα σε κοκκινη αλεπου.
Το ζωο κατα πασα πιθανοτητα ειχε φαει κατι που δεν επρεπε. Εκτος εαν... το αλλο σκυλι ηταν θηλυκο σε οιστρο... που το τριξιμο και οι αφροι στο στομα ειναι κλασικο συμπτωμα του αρσενικου.

Εχε στο κινητο σου το τηλ του υπευθυνου για τα αδεσποτα στο Δημο σου και εαν λεω εαν σταθεις τοσο τυχερη και ασχοληθει καποιος... πηγαινε παιξε ενα τζοκερ στο καπακι :D

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Εχε στο κινητο σου το τηλ του υπευθυνου για τα αδεσποτα στο Δημο σου και εαν λεω εαν σταθεις τοσο τυχερη και ασχοληθει καποιος... πηγαινε παιξε ενα τζοκερ στο καπακι :D
Τηλεφώνησα την επόμενη μέρα στο δήμο περιέγραψα το περιστατικό στη κυρία που το σήκωσε (επιτέλους) η απάντηση που πήρα ήταν "δεν ξέρω πως μπορώ να σας βοηθήσω" και έπειτα το έκλεισε...Ρώτησα μήπως έκανα λάθος και απευθύνθηκα εκεί (προφανώς) η υπάρχει κάποιος ποιο αρμοδιος...μιας και η φυλοζωικη είναι αρκετά μακριά.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Την επόμενη φορά, τρέξε στο γιατρό. Κατανοητό απόλυτα ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Βρες και για το δικό σου σκυλάκο κάποιον όμως που να είναι πάνω απ όλα φιλόζωος και να γουστάρει αυτό που κάνει και να μη το βλέπει αποκλειστικά σαν εμπόριο. Μπορεί να σου κάνει κάποια διευκόλυνση στην πληρωμή. Εκεί λοιπόν έρχεσαι σε επαφή με σωματεία διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες δημόσιες φιλοζωικές..δεν. Οι εθελοντές θα σε βοηθήσουν να καλύψεις το κόστος. Αρκεί να μπορεί και ο γιατρός να κάνει μια διευκόλυνση. Ψάξε στο φμπ και στο διαδίκτυο για σωματεία της περιοχής σου και μίλα με εθελοντές - ιδανικά γίνε και ένας ;) - να σε κατατοπίσουν ή να σου προτείνουν στην τελική και κάποια κτηνιατρεία που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάτι τόσο επείγον την επόμενη φορά.

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Την επόμενη φορά, τρέξε στο γιατρό. Κατανοητό απόλυτα ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Βρες και για το δικό σου σκυλάκο κάποιον όμως που να είναι πάνω απ όλα φιλόζωος και να γουστάρει αυτό που κάνει και να μη το βλέπει αποκλειστικά σαν εμπόριο. Μπορεί να σου κάνει κάποια διευκόλυνση στην πληρωμή. Εκεί λοιπόν έρχεσαι σε επαφή με σωματεία διότι η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες δημόσιες φιλοζωικές..δεν. Οι εθελοντές θα σε βοηθήσουν να καλύψεις το κόστος. Αρκεί να μπορεί και ο γιατρός να κάνει μια διευκόλυνση. Ψάξε στο φμπ και στο διαδίκτυο για σωματεία της περιοχής σου και μίλα με εθελοντές - ιδανικά γίνε και ένας ;) - να σε κατατοπίσουν ή να σου προτείνουν στην τελική και κάποια κτηνιατρεία που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάτι τόσο επείγον την επόμενη φορά.
Ο κτηνίατρος που πάω τον σκύλο μου κάνει ιδική έκπτωση για αδέσποτα και γενικά είναι καλά οργανωμένη κλινική. Μπορώ να καλύψω το κόστος της επίσκεψής αλλά όχι και της αγωγής που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί. Επίσης δεν έχω και μέσο να το μεταφέρω εμένα με εξυπηρετούν οι γονείς μου αλλά ούτε κατά διάνοια να βάλουν αδέσποτο στο αμάξι...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Για το κόστος γενικά σου έδωσα μια κάποια εικόνα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά. Εφόσον συναντήσεις περιστατικό για άμεση μεταφορά στην κλινική, μπορείς πάντα να το μεταφέρεις με πετ φρεντλι ταξί αλλιώς να ζητήσεις από κάποιον εθελοντή μεταφορά αν δεν είναι τρομερά επείγον. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση :)

• Like
Reactions: Orilis

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Για το κόστος γενικά σου έδωσα μια κάποια εικόνα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά. Εφόσον συναντήσεις περιστατικό για άμεση μεταφορά στην κλινική, μπορείς πάντα να το μεταφέρεις με πετ φρεντλι ταξί αλλιώς να ζητήσεις από κάποιον εθελοντή μεταφορά αν δεν είναι τρομερά επείγον. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση :)
Οκ ευχαριστώ πολύ θα το έχω υπόψη μου την επόμενη φορά θα το ψάξω και με τα σωματεία (αχρείαστα να ναι) γιατί εδώ η περιοχή δυστυχώς έχει πολλά αδέσποτα και όλο και κάτι συμβαίνει περιστασιακά...
Και μια ερώτηση για τον εθελοντισμο...Εγώ όσες φορές έχω κάνει αίτηση (όχι απαραίτητα σε φυλοζωικη) δεν έχω πάρει απάντηση κάποιος μου είπε ότι προτιμάνε άτομα με εμπειρία ισχύει;

• Like
Reactions: HolywoodBrn