Διότι δεν μπορεί να την μεταβολίσει το συκώτι του σκύλου στον ίδιο βαθμό με το ανθρώπινο συκώτι και το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση ηπατικής ανεπάρκειας.
Ποτέ στο σκύλο Ρanadol, Depon, Βuscopan κτλ
Τι να πώ...απογοήτευση πλήρης. Δεν μου είπε και όνομα για να τον κράξω δημόσια στο φόρουμ. Στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων πήρα. Ήταν οι μόνοι που απάντησαν. Δεν σκέφτηκα να ρωτήσω το όνομα του γιατρού με τον οποίο μίλησα. Δεν έχω βρεί έναν γιατρό ο οποίος να με έχει καλύψει απόλυτα και να νιώσω ότι τον εμπιστεύομαι. Ενας κτηνίατρος μου είχε ότι ο σκύλος μου είναι αλλεργικός στα σιτηρά και ζυμαρικά (γιατί τον είχα πάει για κατι δερματικά). Αυτή η διάγνωση έγινε ανευ λήψεως ξέσματος. Ετσι αποφάνθηκε! Και μετά από 2 μήνες που τον ξαναπήγα όταν τον ρώτησα ποια ή άποψη του για τα μαγειρευτά-barf μου είχε πει δεν έχει πρόβλημα και αν θέλω να του μαγειρεύω μ είπε 1/3 κρεας, 1/3 λαχανικά, 1/3 ζυμαρικά.(!) Ο γιατρός ο οποίος πριν είχε πεί πως είχε αλλεργία. Αλλος γιατρός μου είπε ότι δεν έχει τίποτα (για τα δερματικά) και υφίστανται τα κενάκια επειδή ξύνεται. Αλλος πάλι είπε ότι είναι πληγή (!) ότι γδάρθηκε κάπου εξού και η ασυνέχεια στο τρίχωμα (ενώ ο σκύλος δεν είχε ποτέ πληγή εκεί). Μιλάμε για την απόλυτη απογοήτευση. Δεν ξέρω ποίον να εμπιστευτώ πια σε ζητήματα κτηνιατρικά.
Τα δερματικά που οφείλονται σε αλλεργίες, είναι πολύ δύσκολη στην διερεύνηση, κατηγορία.
Υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί. Βρίσκεις έναν να παρακολουθεί συστηματικά τον σκύλο σου και δεν τον αλλάζεις με την πρώτη ευκαιρία. Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό, ο γιατρός μου να έχει ιδία γνώση του ιατρικού ιστορικού των σκυλιών μου. Πιστεύω ότι έτσι μπορεί πολύ ευκολότερα να βγάλει τα συμπεράσματά του, όταν χρειαστεί.