Αδιαθεσία σκύλου

maklin

New Member
16 Φεβρουαρίου 2010
2
0
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθειά σας...
Έχω ένα σκυλάκι γκριφόν-κανίς 3 ετών (περίπου 7 κιλά) και τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι ο σκύλος ενώ γενικά έχει όρεξη για παιχνίδι, απομακρύνεται, ξαπλώνει και αρχίζει να τρέμει δείχνοντας ενόχληση στην κοιλιακή χώρα (να σημειωθεί ότι μένει μέσα στο σπίτι και υπάρχει θέρμανση). Επίσης, δεν έφαγε για τρεις μέρες και δεν έχει πάντα όρεξη για φαγητό. Ακόμη, αερίζεται...Εμβολιάστηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Υπέθεσα ότι τα παραπάνω μπορεί να οφείλονται στους σκώληκες καθώς δε δίναμε στο σκύλο εδώ και 2 χρόνια τα αντίστοιχα χάπια. Γι' αυτό το λόγο σήμερα του δώσαμε 5 ml σιρόπι VERMOX μετά από προτροπή γιατρού(όχι κτηνιάτρου). Όμως πριν από λίγο άρχισε να τρέμει έντονα ο σκύλος γλείφοντας την κοιλιά του, δείχνοντας να πονάει. Μετά από 5' είχε όρεξη για παιχνίδι. Σκοπεύω να τον πάω σε κτηνίατρο αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν υπαρχει γνωμη!

Αμεσως στον κτηνιατρο!

Κακως που δεν το πηγες τοσο καιρο!

Μπορει να ειναι κατι απλο μπορει με αυτο που ειπες,οτι δεν του δινατε τα χαπακια που πρεπει να του δινουμε καθε τοσο να εχει καποιο προβλημα!

Ευχομαι περαστικα στην μικρη και περιμενουμε νεα απο τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ και οχι απο γιατρο!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Γεια σου κι από μένα!
Ναι!

:( Νομίζω ότι είναι προφανές, ότι το σκυλάκι έπρεπε να έχει δει κτηνίατρο εδώ και μέρες!

Εκτός αυτού, πώς δίνεις στο σκυλάκι σου κάτι, που σου έχει προτείνει "ανθρωποϊατρός" κι όχι κτηνίατρος; Χωρίς εξέταση;

Άμεσα στον κτηνίατρο, λοιπόν! :cool:
Περαστικά πολλά στο σκυλάκι σας...

κι αν παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα, νομίζω ότι γλυτώνουμε από αρκετές επισκέψεις αργότερα στον κτηνίατρο!
:dohh: άρα και το σκύλο από την ταλαιπωρία!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επειδη τα σκυλιά δυστυχώς δεν μπορούν να μιλήσουν..πρέπει εμεις να έιμαστε σε θέση να καταλάβουμε αμέσως, εαν ο σκύλος μας δεν είναι καλά.
Συνήθως μία από τις πρωτες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι όταν ο σκύλος δεν έχει όρεξη να φάει.
Τρεις μέρες...είναι πολύ...έπρεπε να τον είχατε πάει από τη δεύτερη μέρα στον κτηνίατρο.
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό..

maklin

New Member
16 Φεβρουαρίου 2010
2
0
Φυσικά και γνωρίζω ότι πρέπει να την πάω σε κτηνίατρο απλά ήθελα τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία από κάτι ανάλογο. Αλλά μάλλον δεν έχει συμβεί σε κανέναν σας κάτι σχετικό.
Λοιπόν, δε σας ανέφερα το λόγο που αποφεύγω την πάω στο κτηνίατρο. Η σκυλίτσα μου φοβάται πάρα πολύ, γίνεται επιθετική (μέχρι που έχει δαγκώσει), δεν κάθεται με τίποτα ούτε να την εξετάσει απλά. Για τον ετήσιο εμβολιασμό γίνεται ολόκληρη ιστορία, δε μπορεί ούτε να της βάλει το φίμωτρο (χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους να τη φιμώσει) και αποφεύγει να τη ναρκώσει γιατί δεν είναι η κατάλληλη λύση, ωστόσο για να γίνει ο εμβολιασμός θεώρησε τη νάρκωση αναπόφευκτη λύση. Ο κτηνίατρος δυσανασχετεί και δεν έχουμε πάει μόνο σε έναν. Κάθε φορά που γυρνάμε από τον κτηνίατρο κρύβεται, μας φοβάται μην τυχόν την πιάσουμε και την ξανά πάμε πίσω στο γιατρό. Χρειάζεται χρόνο να συνέλθει και να μας εμπιστευτεί ξανά. Γενικά η σκυλίτσα μου δεν είναι κοινωνική και φοβάται εύκολα, παρόλο που ζει σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Την είχαμε από την αρχή εμείς και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν την έχει χτυπήσει κανείς που να δικαιολογεί το φόβο της. Την αγαπάμε όλοι πολύ και κάνουμε τα πάντα να είναι χαρούμενη προς απάντηση στον/στην Kirki – Amirah. Όσο για το γεγονός ότι εμπιστευτήκαμε "ανθρωποϊατρό" είναι καταρχήν μέλος της οικογένειας, κάτοχος σκύλων και επίσης το VERMOX χρησιμοποείται συχνά ως πρόληψη και όχι μόνο ως αγωγή κατά των σκωλήκων ώστε να είναι απαραίτητη η εξέταση.
Ευχαριστώ όσους είχαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Ευχαριστώ για τα περαστικά

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προκειμενου να μου πεθανει εμενα το σκυλι προτιμω να το αλυσοδεσω απο τα ποδια και την ουρα παρα να γινει η κοιλια του τουμπανο και να τεζαρει!

Οσο φοβικη και αν ειναι θα πρεπει να παει!Δεν εχει σημασια το ποσο φιλικη ειναι στο σπιτι!Προφανως στο παρελθον ειχε ασχημη συμπεριφορα απο καποιον κτηνιατρο και το βγαζει ετσι!

Ο εμβολιασμος ειναι υποθεση 1 δευτερολεπτου!
Δεν χρειαζεται καμια ναρκωση για τον εμβολιασμο!

Αν ο κτηνιατρος δυσανασχετει τοτε αλλαξτε κτηνιατρο!

Τωρα μετρα για να παρεις με το "καλο" τον κτηνιατρο-μπαμπουλα ειναι να πηγαινετε καποιες φορες χωρις να τηνκανει τιποτα να καθεστε και να την επιβραβευετε ωστε να την παρει την ολη διαδικασια με καλο ματι!

Δεν γινετε να μας λες οτι στο σπιτι ειναι οκ,ζει σε φιλικο περιβαλλον,δεν την εχετε χτυπησει κτλ κτλ και να κανει μπαχαλο το ιατρειο!Κατι εχει γινει!Βρειτε το και διορθωστε το!
Δεν στο λεω για να στην "πω" απλως για να γινει η δικη σου ζωη καλυτερη,γιατι αν συνεχισει ετσι θα φωναζεις 5-6 ατομα να την κρατησουν πανω στο παγκο για να κανει ο ερμος ο κτηνιατρος ενα εμβολιο!

Το υφος το μηνυματος μου ειναι φιλικο και προσπαθω οπως βλεπεις να σου βρω και εγω μια λυση!

Χθες εγραψες,σημερα πηγες στον κτηνιατρο αντι να μας απαντησεις?Περιμενουμε νεα...;)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το υφος το μηνυματος μου ειναι φιλικο και προσπαθω οπως βλεπεις να σου βρω και εγω μια λυση!
Εμενα καθολου, και το λεω σοβαρα. Το σκυλακι απο που το πηρατε; Σε τι ηλικια το αποκτησατε; Αφου το αγαπατε τοσο, ασχοληθηκατε με τη φοβικοτητα του; Εκπαιδευση κλπ;;; Γενηθηκε με φοβια στους κτηνιατρους;; Τα χαπακια του γιατι εχει να τα παρει 2 χρονια; Φοβαται και εσας εκτος απο τον κτηνιατριο;

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Δε θα μπορούσαμε να ξέρουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που μας γράφεις στο πρώτο σου κείμενο. Το δεύτερο εξηγεί κατά πολύ την κατάσταση, αλλά δεν τη δικαιολογεί!

Όπως και να έχει, το μήνυμά μου δεν είχε σκοπό να θίξει, όσο να σε προβληματίσει!
"ανθρωποϊατρός" κι όχι κτηνίατρος; Χωρίς εξέταση;
Επιμένω για την εξέταση!

Κι αν δεν μπορεί να πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, μπορεί να πάει το βουνό στο Μωάμεθ!
όπου Βουνό, βάλε κτηνίατρος χωρίς άσπρη ρόμπα, επίσκεψη στο σπίτι! με παιχνιδάκι! λιχουδιά, χαδάκια! κάτι παραπάνω θα καταλάβει!

Όπως νομίζεις, πάντως!
Καλή προσπάθεια στην εξέταση του σκύλου!
και κυρίως περαστικά...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνώμη, αλλά πως αφήσατε να φτασει το θέμα σε αυτο τ σημείο?? Τι κάνατε για να ξεπεράσει ο σκύλος τους φόβους του?? Ξεκινήστε άμεσα εκπαίδευση γιατι κινδυνεύει η ζωή του αν φοβάστε να το πάτε στον κτηνίατρο ή αν το πάτε και η συμπεριφορά του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να το εξετασει!
Προς το παρόν, βάλτε του φίμωτρο πριν φτάσετε στον κτηνίατρο. Και επισπεύστε τις διαδικασίες, γιατι εμένα μου φαίνεται οτι το θέμα είναι σοβαρό και καθηστερείτε!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γι' αυτό το λόγο σήμερα του δώσαμε 5 ml σιρόπι VERMOX μετά από προτροπή γιατρού(όχι κτηνιάτρου).
Ποτε δεν δίνουμε αυθαίρετα φάρμακα.., ο μοναδικός που είναι αρμόδιος να μας υποδείξει κάτι τέτοιο είναι ο κτηνίατρος και ΜΟΝΟ αυτός.
Η σκυλίτσα μου φοβάται πάρα πολύ, γίνεται επιθετική (μέχρι που έχει δαγκώσει), δεν κάθεται με τίποτα ούτε να την εξετάσει απλά
Αυτό δεν είναι λύση..
Το σκυλί πρέπει να κοινωνικοποιηθεί με το περιβάλλον του κτηνιατρείου και τον ίδιο..

Απλές επισκέψεις με επιβράβευση από τον γιατρό και από εσάς θα ήταν καλο..
Σε κάθε περίπτωση όσο φίλος μας και να είναι ο ανθρωπογιατρος δεν κατέχει κτηνιατρικές γνώσεις και οι αντιδράσεις του σκυλιού χρήζουν κτηνιατρικής εξέτασης.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.