Ορθοπεδικός και νευρολόγος

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Απο ολους περάσαμε τοτε...

Κατα τα αλλα καποια καλυτερη εικονα εχεις μετα τον Βλαχοπουλο και τον Νικολαΐδη?
Μετά από επίσκεψη σε Βλαχόπουλο, μετά μαγνητική και μετά αξιολόγηση μαγνητικής από Βλαχόπουλο, το θέμα μας θεωρείται μη επιλύσιμο. Αποκλείστηκε ότι είναι ορθοπεδικό, είναι νευρολογικό και μάλιστα από την μαγνητική προέκυψε ότι ΔΕΝ είναι "Υποπλασία παρεγκεφαλίδας" (το σύνηθες νευρολογικό στις γάτες που προκαλεί, αταξία και κινητικά προβλήματα) στην οποία πόνταρε αρχικά ο Βλαχόπουλος προ μαγνητικής. Ρώτησα αν έχει νόημα να δω νευρολόγο μου είπε πως όχι. Γενικά μου είπε εμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει νόημα να το ψάχνω άλλο, το πρόβλημα δεν διορθώνεται και πιθανότατα να πρόκειται για ζημιά από τύφο στην μάνα του γατιού κατά την κύηση.
Επιτέλους το τοπίο ξεκαθάρισε.

Εκκρεμεί το σπασμένο μπροστινό πόδι το οποίο ποτέ δεν φτιάχτηκε γιατί - κατά παρότρυνση γιατρών και λογικό - περιμέναμε να δούμε αν το γατί
- Επιβιώσει (όταν ξεκίνησε το πρόβλημα δεν μεγάλωνε, είχε κολλήσει η βελόνα στα 600 γραμμάρια)
- Είναι σε φάση να κινηθεί ώστε να επιβιώσει αξιοπρεπώς (ευθανασία ή όχι)
- Να δούμε σε τι οφείλονται τα υπόλοιπα κινητικά προβλήματα και μετά δευτερεύον το σπασμένο πόδι.

Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού στον Καραμήτσο (θα πήγαινα και στο Βλαχόπουλο, αλλά έχω γυρίσει όλο το λεκανοπέδιο πια με την μικρή) γιατί είναι και πιο κοντά. Να ακτινογραφηθεί το σπασμένο πόδι ΑΝ φτιάχνεται για να μπορεί να βοηθήσει την υπόλοιπη κίνηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
(Το περιστατικό είναι μεν για γάτα αλλά ισχύουν και για σκύλο)

Πήγαμε στον ορθοπεδικό Καραμήτσο, ακτινογραφηθήκαμε και μάθαμε και για την "αρθρόδεση".

Αρθρόδεση (από AI):
Η αρθρόδεση σε σκύλους είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για να συνενώσει δύο ή περισσότερα οστά σε μια άρθρωση, συνήθως για να ανακουφίσει τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα. Αυτή η διαδικασία ακινητοποιεί την άρθρωση, αποτρέποντας την κίνηση και μειώνοντας τον πόνο που προκαλείται από βλάβη ή εκφυλιστική νόσο.

Τρέντυ διαδικασία τα τελευταία χρόνια στα κτηνιατρικά δρώμενα, ο Καραμήτσος όμως αρχίζει να την σταματάει. Διότι 72% επιπλοκές. Και 30% σοβαρές επιπλοκές (που οδηγούν συνήθως σε ακρωτηριασμό).

Μου εξήγησε ο άνθρωπος ότι δεν έχει νόημα στην περίπτωση της μικράς. Αυτό το ρισκάρεις και το κάνεις αν το ζώο έχει 3 πλήρως λειτουργικά πόδια οπότε λες αν δεν δουλέψει η αρθρόδεση στο 4ο πόδι, κλάιν, έχεις άλλα 3.

Στο δια ταύτα μου είπε και αυτός ότι μόνο νευρόλογος έχει νόημα να την δει πλέον, αν έχει νόημα να κάνει κάτι κανείς. Επιβεβαίωσε ότι ο μοναδικός νευρολόγος κτηνίατρος στην Ελλάδα είναι η Ζωή Πολυζοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Φημολογείται ότι η κλινική Πλακεντία στον Άλιμο θα φέρει έναν Έλληνα νευρολόγο από Αγγλία, πιθανόν τον Σεπτέμβριο. Θα πάω να τον περιμένω στο αεροδρόμιο με ανθοδέσμη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.