Ακραίες διασταυρώσεις

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Μερικές φορές, μία διασταύρωση φαίνεται πολύ πιο χαριτωμένη από ένα καθαρόαιμο, ίσως επειδή κληρονομεί τα καλύτερα γονίδια και από τις δύο ράτσες. Άλλες πάλι, όχι και τόσο. Δείτε και κρίνετε!
ΥΓ: Το Husky με ό,τι και αν διασταυρωθεί, εξακολουθεί να είναι πανέμορφο.
ΥΓ2: Το Corgi πως διασταυρώνεται με τα άλλα σκυλιά;
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg

• Like
Reactions: JIM GAR

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
@Tri , ελπιζω να μην πηρες τις φωτο του ποστ στα σοβαρα.
θυμιζουν τις ερωτησεις τυπου "γιατρε, τι φυλες εχει μεσα το σκυλακι μου". οπου ο γιατρος καθεται κι απαντα...
η "ανησυχία" αυτη για τις φυλες και τις διασταυρωσεις, στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου καινουργια. δες παρακατω:

393165_508630902531635_713455093_n.jpg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.956
7.532
θυμιζουν τις ερωτησεις τυπου "γιατρε, τι φυλες εχει μεσα το σκυλακι μου". οπου ο γιατρος καθεται κι απαντα...
η "ανησυχία" αυτη για τις φυλες και τις διασταυρωσεις, στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου καινουργια. δες παρακατω:

View attachment 57557
Χαχαχαχχαχαχ κλαίω με τη φώτο!
Τι σκυλί έχεις; ΓΠ με δράκο :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
η "ανησυχία" αυτη για τις φυλες και τις διασταυρωσεις, στην πραγματικοτητα δεν ειναι καθολου καινουργια.
Πολύ σοβαρά τις πήρα, τόσο που σκέφτομαι να διασταυρώσω τον Kaiser με ελάφι. Μετά να δεις αυτιά!:ROFLMAO:
Ψυχαγωγικού χαρακτήρα είναι το ποστ.:)

Last edited:

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εγώ θέλω ένα mickey pinscher σαν το πρώτο!

Αναζητείται αρσενικός να ζευγαρώσω τη δικιά μου.
Δε ξέρω τι λέτε εσείς, τα teacup είναι τα αποδεκτά.
Κριτής είπε την κοριτσάρα μου πίντσερ στάνταρ!?!?!

Δεν το κάνω για μένα, το κάνω για το καλό της φυλής!
:ROFLMAO:

• Like
Reactions: Aslan and Estranged

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό το "ίσως επειδή κληρονομεί τα καλύτερα γονίδια και από τις δύο ράτσες" είναι και το επικίνδυνο στο όλο ψυχαγωγικό. Το διαβάζει ο άλλος και απενοχοποιεί τις όποιες ευφάνταστες μίξεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι κληρονομούνται τα επικρατούντα γονίδια που δεν είναι πάντα τα "καλά". Κι όταν οι σχέσεις γονιδίων είναι πιο περίπλοκες από επικρατούν-υποτελές, τότε γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτη η κληρονομικότητα με πολύ δυσάρεστα και καθόλου χαριτωμένα αποτελέσματα κάποιες φορές. Οπότε είτε αποφεύγω τέτοιες δημοσιεύσεις είτε, αν κάνω, μπαίνει και το "do not try this at home" banner.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Επειδη μπαινω συχνα σε sites με φωτογραφιες κτλ(reddit,imgur),παρατηρω παρα πολλες φορες να υπαρχουν σκυλια απο αναλογες διασταυρωσεις.Το 90-95% αυτων που θα δουνε ενα τετοιο σκυλι,θα πουνε ποσο χαριτωμενο ειναι.Παρα πολυ λιγοι θα αναφερθουν στα προβληματα που ενδεχομενως θα υπαρξουν ή ακομα και στον σκοπο αυτων των ζευγαρωματων..Αυτο πιστευω ειναι το πιο επικινδυνο στην ολη υποθεση.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Αυτό το "ίσως επειδή κληρονομεί τα καλύτερα γονίδια και από τις δύο ράτσες" είναι και το επικίνδυνο στο όλο ψυχαγωγικό. Το διαβάζει ο άλλος και απενοχοποιεί τις όποιες ευφάνταστες μίξεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι κληρονομούνται τα επικρατούντα γονίδια που δεν είναι πάντα τα "καλά". Κι όταν οι σχέσεις γονιδίων είναι πιο περίπλοκες από επικρατούν-υποτελές, τότε γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτη η κληρονομικότητα με πολύ δυσάρεστα και καθόλου χαριτωμένα αποτελέσματα κάποιες φορές. Οπότε είτε αποφεύγω τέτοιες δημοσιεύσεις είτε, αν κάνω, μπαίνει και το "do not try this at home" banner.
Αυτό με τα γονίδια δεν το λέω εγώ, αλλά διάφορες μελέτες που έχουν γίνει (1, 2). Αλλά, όντως, επειδή δεν κληρονομούνται πάντα τα "καλά" γονίδια, γι' αυτό έβαλα το "ίσως". Μπορεί να οφείλεται σε αυτό, μπορεί και όχι ή ακόμα μπορεί σε κάτι άλλο.
Όσον αφορά αυτόν που θα διαβάσει τη δημοσίευση, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και έχει τη δική του κρίση. Δεν είχα σκοπό με αυτό το θέμα να παροτρύνω κάποιον να διασταυρώσει το σκύλο του. Θα το έχω υπόψη, όμως, άλλη φορά. :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε ένα περιβάλλον όπου ισχύει η επιβίωση του πιο ικανού (συνδυασμού γονιδίων, στην περίπτωση μας), οι "κακοί" συνδυασμοί απλά δεν επιβιώνουν, εξού και αδέσποτα τρίτης ή και τέταρτης γενιάς στο δρόμο που μοιάζουν (ή και είναι) επιμίξια πολλών φυλών έχουν κατά μέσο όρο πιο γερή κράση από το μέσο, προστατευμένο, κατοικίδιο. Αλλά για κάθε γερό τέτοιο αδέσποτο, πόσα έχουν πεθάνει;
(που είναι κι ο Yorkaddict που το'χει με τα γονίδια;;; )

Το πρώτο λινκ που έβαλες δεν με αγγίζει γιατί δεν έχει πηγές οπότε μπορεί να θεωρηθεί αμπελοφιλοσοφία, όπως ακριβώς και το δικό μου γραπτό. Το δεύτερο μου κάνει πιο αξιόπιστο αλλά και πάλι, αν η έρευνα είναι επί των επιβιώσαντων σκύλων, κάπου χάνει την αντικειμενικότητα. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να πω.

Όσον αφορά την ευθύνη των πράξεων του κάθε αναγνώστη, έχεις μεν δίκιο, αλλά υπολόγισε, σε παρακαλώ, και την έλλειψη παιδείας που υπάρχει. Ακόμα και σε περιπτώσεις που δίνουμε δυνατά επιχειρήματα, αυτά πέφτουν στον βρόντο (βλέπε το πρόσφατο θέμα με το κουτάβι λαμπραντόρ), κι ο αναγνώστης ακολουθεί την αμφίβολη πληροφορία απλά και μόνο γιατί συμφωνεί με τα θέλω του και τις προσδοκίες του.

Δεν είμαι εναντίον του ψυχαγωγικού του θέματος, ούτε εναντίον των πολύαιμων είμαι. Μπασταρδάκο έχω και μπασταρδάκο λατρεύω. Απλά να μη δίνουμε πάτημα για ανεύθυνες γέννες λέω. Αρκετές γίνονται ήδη...

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Και είχα μια ανησυχία τι μίξη είναι ο σκύλος μου. Τώρα πια είναι προφανές ότι μιλάμε για διασταύρωση ρακούν με σκύλο...ίσως να έχει και κάτι από T-Rex. :D

• Like
Reactions: noni_papa

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Σε ένα περιβάλλον όπου ισχύει η επιβίωση του πιο ικανού (συνδυασμού γονιδίων, στην περίπτωση μας), οι "κακοί" συνδυασμοί απλά δεν επιβιώνουν, εξού και αδέσποτα τρίτης ή και τέταρτης γενιάς στο δρόμο που μοιάζουν (ή και είναι) επιμίξια πολλών φυλών έχουν κατά μέσο όρο πιο γερή κράση από το μέσο, προστατευμένο, κατοικίδιο. Αλλά για κάθε γερό τέτοιο αδέσποτο, πόσα έχουν πεθάνει;
(που είναι κι ο Yorkaddict που το'χει με τα γονίδια;;; )

Το πρώτο λινκ που έβαλες δεν με αγγίζει γιατί δεν έχει πηγές οπότε μπορεί να θεωρηθεί αμπελοφιλοσοφία, όπως ακριβώς και το δικό μου γραπτό. Το δεύτερο μου κάνει πιο αξιόπιστο αλλά και πάλι, αν η έρευνα είναι επί των επιβιώσαντων σκύλων, κάπου χάνει την αντικειμενικότητα. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να πω.

Όσον αφορά την ευθύνη των πράξεων του κάθε αναγνώστη, έχεις μεν δίκιο, αλλά υπολόγισε, σε παρακαλώ, και την έλλειψη παιδείας που υπάρχει. Ακόμα και σε περιπτώσεις που δίνουμε δυνατά επιχειρήματα, αυτά πέφτουν στον βρόντο (βλέπε το πρόσφατο θέμα με το κουτάβι λαμπραντόρ), κι ο αναγνώστης ακολουθεί την αμφίβολη πληροφορία απλά και μόνο γιατί συμφωνεί με τα θέλω του και τις προσδοκίες του.

Δεν είμαι εναντίον του ψυχαγωγικού του θέματος, ούτε εναντίον των πολύαιμων είμαι. Μπασταρδάκο έχω και μπασταρδάκο λατρεύω. Απλά να μη δίνουμε πάτημα για ανεύθυνες γέννες λέω. Αρκετές γίνονται ήδη...
Εδώ έχεις ένα point, αλλά σκέψου πως γενικά η παιδεία είναι ένας από τους τομείς που ξηλώθηκαν επανειλημμένα και αφέθηκαν στην τύχη τους. Δεν γίνεται πάντα να αποτελεί δικαιολογία, κάπου πρέπει να μπει και η προσωπική ευθύνη για την έλλειψη κριτικής σκέψης. Τέλος πάντων, σταματάω εδώ γιατί συγχύστηκα. Όχι με σένα, εσύ πολύ καλά κάνεις και επισημαίνεις κάποια πράγματα, αλλά γενικά με την κατάσταση.
ΥΓ: Το πρώτο link περιέχει αποσπάσματα από βιβλίο. Θα το διαβάσω το καλοκαίρι άμα βρω χρόνο και θα σου μεταφέρω τις απόψεις μου. :) :p

• Like
Reactions: Orilis

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Πολύ σοβαρά τις πήρα, τόσο που σκέφτομαι να διασταυρώσω τον Kaiser με ελάφι. Μετά να δεις αυτιά!:ROFLMAO:
Ψυχαγωγικού χαρακτήρα είναι το ποστ.:)
(y)
Πλάκα πλάκα κι εγώ το είχα δει, αλλά κώλωσα να το ποστάρω εδώ. Για τους γνωστούς κι ευνόητους λόγους.

• Like
Reactions: Tri

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Πλάκα πλάκα κατι τέτοιες διασταυρώσεις θελουν καποιες φυλές
για να συνέλθουν. Τα χάσκι ειναι απο τα πιο υγιή ρίξε μέσα στα
αλλα να συνέλθουν.

• Like
Reactions: Tri and d-friend

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.956
7.532
Πλάκα πλάκα κατι τέτοιες διασταυρώσεις θελουν καποιες φυλές
για να συνέλθουν. Τα χάσκι ειναι απο τα πιο υγιή ρίξε μέσα στα
αλλα να συνέλθουν.
Πού να ρίξει μωρέ κι εσύ χάσκυ, έτσι, αδιάκριτα; Και στο τσιουάουα ας πούμε;

Τότε με το crufts που διάβασα μπόλικο πράμα (όχι όχι δεν το ξέχασα, κάποια στιγμή θα μου ρθει η φλασιά και θα πάω να γράψω μισής μέρα "δουλειά" κι εκεί) παρατήρησα ότι από τις πιο υγιείς που λες ήταν φυλές που χρησιμοποιούνται ακόμα (σχετικά) ενεργά σε εργασία και οι σχετικοί όμιλοί τους τέλος πάντων επικεντρώνονταν σε κριτήρια σχετικά με την εργασία και δεν θέλαν, ή μέχρι πρόσφατα δεν ήθελαν, να μπαίνουν σε διαδικασία ιδιαίτερης προσοχής της μορφολογίας (σε εκθέσεις, αυστηρά μορφολογικά στάνταρντς κτλ). Τυχαίο; Πού σαι @sea-mol, πώς το χες πει εκείνο το τσιτάτο στον σχετικό τίτλο;