Καταρχάς ξέρεις πολύ καλά ότι η ένταση της ακτινοβολίας ρυθμίζεται κατά περίιπτωση στην ακτινογραφία (ή τέλος πάντων μπορεί).ακριβως αυτο ηθελα να ρωτησω κι εγω τωρα
δεν ειναι απαγορευτικη η ακτινοβολια τετοιου ειδους σε οποιαδηποτε μορφη ζωης που αναπτυσσεται στη μητρα?
Πιστεύω ότι ήδη απάντησα.αυτή την απορία την εχω χρόνια τώρα
όταν πάω να κάνω ακτινογραφίες δυσπλασίας και θέλει να ειναι μπροστά και η γυναίκα μου ο γιατρός με ρωτάει αν υπάρχει περίπτωση να είναι εγγυος ή να μείνει σύντομα
στα κουτάβια που αναπτύσοντε δεν υπάρχει πρόβλημα???????
Βασικα αυτο ,γιατι εξακολουθω να εχω καποιες φοβιες σχετικα με το συγκεκριμενο θεμα που λεγεται ακτινοβολια,οποτε το θεωρω και σχετικο ρισκο .....το οποιο αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος δεν θεωρω οτι πρεπει να το παρω,Αλλά όλα αυτά είναι προσωπικές αποφάσεις που παίρνει ο καθένας, αφού πλέον αισθάνεται σίγουρος με τον εαυτό του.
Βάση ποιών ερευνών και ποιών δημοσιεύσεων εξάγεται αυτό το συμπέρασμα;.... Μπορει ομως να αυξησει τον κινδυνο αυτα τα κουταβια να παρουσιασουν στο μελλον νοσους συνδεομενες με την ακτινοβολια. ....
Ενώ η εξέταση Δυσπλασίας είναι Φυσιολογικό γεγονός... Δεν την έχει επιβάλει ο εκτροφέας στο ζώο επιλέγοντάς το για εκτροφή... Κρίμα να χρησιμοποιούμε 2 μέτρα & 2 σταθμά......... Μονο σε περιπτωση κινδυνου για το ζωο τυχαιος τραυματισμος κλπ. και στην εξεταση δυσπλασιας δικαιολογειται. Στην περιπτωση του τοκετου, ο εκτροφεας εχει επιβαλλει αυτη την κατασταση στο ζωο....
5 ακτινογραφίες....... Τρομερό ποσό είμαι σίγουρος.... Χιλιάδες σκυλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από συσσώρευση ακτινοβολίας και επακόλουθους καρκίνους........
Επισης αν μια θηλυκια κανει πανω απο μια γεννα, ποση ακτινοβολια θα φαει στη ζωη της;
Από τους ανθρώπους εννοείς;;;;Τα σκυλια ειναι ποιο ευαισθητα......
Να σου πω ένα μυστικό.... θα στο πω ψιθυριστά για να μη μας ακούσει και κανένας άλλος......... και με μικροτερη διαρκεια ζωης-δεν υπαρχει συγκριση. ...
Θα βρεις τη δουλειά της Μοριακής Βιολόγου Cynthia Kenyon του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αρκετά διαφωτιστική σε θέματα Στρατηγικής Ζωής και Αρχών Ελέγχου της (μετάπτωση απο Κ-Στρατηγική σε r-Στρατηγική και επιπτώσεις σε διάρκεια ζωής και αναπαραγωγική δυναμική)........Τα περι πλεονεκτικης μικρης διαρκειας ζωης σε ποια ακριβως papers βασιζονται;Αυτο ειναι πραγματικα ενδιαφερον.
...
....Τα σκυλια ειναι ποιο ευαισθητα ...
θεωρείς άσκοπη χρήση την καλύτερη προετοιμασία για τον έλεγχο της επερχόμενης γέννας, ώστε να μην ακούγεται το συχνό: "Τώρα τελείωσε ή έχει και άλλο; "....Για μενα η ασκοπη χρηση ακτινογραφιων ειναι κακοποιηση....
καλό το μαύρο αλλά εαν δεν έχει και πύρινο:-\":-\":-\":-\":-\":-\":-\":-\":-\"Τέλεια είναι!!! Μπορώ να έχω το μαύρο;;;![]()
Για 5 ακτινογραφίες μίλησα εγώ αν θυμάμαι καλά, όχι για 5 γέννες........5 γεννες ειναι πολλες...