Ακτινογραφίες,Επιπεδωση

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Γιατί χωρις ολική δεν μπορείς να τον φέρεις τον σκυλο στην σωστή
θέση για να βγει σωστή ακτίνα.
Μια χαρα φαίνονται τα ισχία του στην ακτίνα και αν δεν
παρατηρείς εσυ κατι στην κίνηση του γενικά μην ανησυχείς για
τιποτα.

G.P 10

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2018
92
16
31
καλησπερα ειμαι καινουργια στο φορουμ διαβαζω αυτα που συζητατε για την δυσπλασια και βλεπω οτι εχετε κανει πολλες διαδικασιες με ακτινογραφιες.....
εγω εχω εναν γερμανικο ποιμενικο 9 με 10 ετων που παρατηρησα οτι στα πισω ποδια οταν τρεχει δεν κανει δρασκελισμο αλλα τα πηγαινει συνχρονως σαν λαγος.
η κτηνιατρος που την ειδε τεντωσε τα ποδια της ,στο ενα ακουστηκε ενα ''κρακ'' και μου ειπε να της δωσω glucoren για ενα μηνα και movatec για δεκα μερες και να μην μπω στην διαδικασια των ακτινογραφιων ορθοπεδικων κ.λ.π γιατι παλι στα ιδια φαρμακα θα καταληξουμε.
ηταν δηλαδη τοσο απλα τα πραγματα εν αντιθεση με σας.
τελικα η δικη μου κτηνιατρος το ειδε απλο το ζητημα και χορηγησε φαρμακα χωρις παραπανω ταλαιπωρια η οι δικοι σας κτηνιατροι ειναι οι σωστοι?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Σοβαρές περιπτώσεις δυσπλασίας φαίνονται σε μικρή ηλικία και εκεί χρειάζεται επέμβαση για να μην ταλαιπωρηθεί το ζώο στον υπόλοιπο της ζωής του. Αν έφτασε ο δικό σου 10 ετών χωρίς εμφανή σημάδια πόνου να κάνεις τώρα τι; Ολική νάρκωση (επικίνδυνο λόγο ηλικίας) και επέμβαση που μπορεί να βελτίωσει λίγο την κατάσταση; Γι'αυτό σου έδωσε αντιφλεγμονώδη και υποστηρικτικά των αρθρώσεων.

• Like
Reactions: Elrandir and mareco

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Μην τρομαξεις που λεει οτι ειναι πρωιμο σταδιο δυσπλασιας ε?:p
Θα προσπαθήσω,αν και μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο.
Εσύ πώς βλέπεις τις ακτίνες τις δικές μ?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Εγώ να ρωτήσω, γιατί κάνετε προληπτικά ακτινογραφίες δυσπλασίας;
Για να προλάβεις κάτι όσο είναι νωρις?
Για να μην έχεις άγχος μη τυχόν και έχει κάτι?
Για τους ίδιους λόγους που κάνεις γενικη,καλαζαρ,ερλιχια, βιοχημικές?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αν έχει κάτι τέτοιο [ορθοπεδικό δηλαδή], φαίνεται συνήθως.
Οπως "φαίνονται" και τα ερλίχεια/καλαζάρ κλπ, και μάλιστα σχετικά εγκαίρως, αν φυσικά έχεις γενικότερη επαφή με τον σκύλο σου, και δεν ζει κάπου ξεχασμένος.
Οσο δε, πιο δραστήριος είναι ο σκύλος, τόσο πιο ξεκάθαρο είναι, αν έχει κάποιο πρόβλημα.
Αγχος αν έχει κάτι...γενικώς και αορίστως, γιατί να έχεις;
Τέλος πάντων, εμένα μου φαίνονται εντελώς περιττά όλα αυτά αυτά τα προληπτικά έξοδα, αλλά είναι μάλλον κι αυτή μου η αντίληψη, στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού θεωριών και εξόδων, όταν δεν έχεις μόνο...έναν σκύλο :rolleyes:

* Λόγω agility, κάποτε σε νεαρότερη ηλικία, κάναμε κι εμείς μια ακτινογραφία τύπου δυσπλασίας, έτσι προληπτικά. Και είχε δείξει ένα μικρό θεματάκι, σαν αυτά που ασχολείσαι τώρα εσύ, με άγχος. Με το οποίο φυσικά, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ στην συνέχεια. Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, καλά κάναμε :)

• Like
Reactions: Elrandir

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Εγώ να ρωτήσω, γιατί κάνετε προληπτικά ακτινογραφίες δυσπλασίας;
Εγώ εβλεπα προβλημα στη σκυλα μου(πχ καθόταν στον πισινό της και όχι στα πόδια της), καποιοι κτηνιατροι με βγαζανε τρελή. Όσπου βρεθηκαμε να κανουμε ηρεμιση στην σκυλα για άλλο λόγο. Χορευαμε λιγο στον ακτινογραφο αλλα τωρα ξερω σιγουρα οτι εχουμε προβλημα.Σε αλλη περιπτωση οι κτηνιατροι δεν μου το παραδεχονταν οτι εχουμε δυσπλασία. Επίσης τωρα ειμαι προετοιμασμένη πως σε μερικά χρονα θα μπουκώνω το ζωο γλυκοζαμινες.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Επίσης τωρα ειμαι προετοιμασμένη πως σε μερικά χρονα θα μπουκώνω το ζωο γλυκοζαμινες.
Αυτό μπορεί όντως να συμβεί, και μόνο για λόγους ηλικίας. Της τρίτης, αν έχεις ακουστά :D
Οστεοαρθρίτιδας πχ, όσο μεγαλώνει το πλάσμα μας. Οτι ισχύει και για τον άνθρωπο :)
Δεν σημαίνει δηλαδή απαραιτήτως, ότι θα εμφανίσει δυσπλασία στο μέλλον, ούτε ότι έχει τώρα, που λες ότι έχει ένα μικρό πρόβλημα. Είναι αυτό. Ενα μικρό πρόβλημα, με το οποίο ίσως δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς ποτέ. Ξέρεις πόσα σκυλιά θα ανέβαζαν κατακόρυφα τον στατιστικό πύχη, αν έκαναν προληπτικές ακτινογραφίες; Μια χαρά όμως περνάνε απροβλημάτιστα την ζωή τους :)

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Ξέρεις πόσα σκυλιά θα ανέβαζαν κατακόρυφα τον στατιστικό πύχη, αν έκαναν προληπτικές ακτινογραφίες;
Αυτο ειδικά δεν θελω να το σκεφτομαι.
* Λόγω agility, κάποτε σε νεαρότερη ηλικία, κάναμε κι εμείς μια ακτινογραφία τύπου δυσπλασίας, έτσι προληπτικά. Και είχε δείξει ένα μικρό θεματάκι, σαν αυτά που ασχολείσαι τώρα εσύ, με άγχος. Με το οποίο φυσικά, δεν ασχοληθήκαμε ποτέ στην συνέχεια. Και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, καλά κάναμε :)
Αναφερεσαι στο Μαρκο ετσι; Μηπως δεν βλεπετε προβλημα ακριβώς επειδή το σκυλί το κρατας γυμνασμένο;

Όλοι κάποια στιγμή αρθριτικά θα βγαλουμε και τελεια ισχια να εχουμε :D

Last edited:

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αν έχει κάτι τέτοιο [ορθοπεδικό δηλαδή], φαίνεται συνήθως.
Οπως "φαίνονται" και τα ερλίχεια/καλαζάρ κλπ, και μάλιστα σχετικά εγκαίρως, αν φυσικά έχεις γενικότερη επαφή με τον σκύλο σου, και δεν ζει κάπου ξεχασμένος.
Οσο δε, πιο δραστήριος είναι ο σκύλος, τόσο πιο ξεκάθαρο είναι, αν έχει κάποιο πρόβλημα.
Αγχος αν έχει κάτι...γενικώς και αορίστως, γιατί να έχεις;
Τέλος πάντων, εμένα μου φαίνονται εντελώς περιττά όλα αυτά αυτά τα προληπτικά έξοδα, αλλά είναι μάλλον κι αυτή μου η αντίληψη, στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού θεωριών και εξόδων, όταν δεν έχεις μόνο...έναν σκύλο :rolleyes:

Χαίρομαι πραγματικά που δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικο ειλικρινά.

Έαν αποφάσιζα να αποκτήσω δευτερο σκυλο θα λάμβανα πολύ σοβαρά τους επαναπροσδιορισμούς των οικονομικών μου καθώς θα το έβρισκα ανεύθυνο το να μην μπορώ να κάνω οποίες εξεταεξετ ή θεραπείες εκρινα εγώ απαραίτητες (δικό μ κόλλημα).
Φυσικά και θα καταλάβεις ότι μπορεί να έχει καλαζαρ και οτιδήποτε αλλά με το "μάτι" αλλά πόσο σιγουρος μπορείς να είσαι και πόσο υπεύθυνο είναι αυτό?
Θα περιμένεις π.χ να φτάσει η ασθένεια σε ζωτικά οργανα?
Και ακόμα και αν παρατήσεις κάτι δε θα χρειαστεί να κάνεις εξετάσεις για να το επιβεβαιώσεις?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αναφερεσαι στο Μαρκο ετσι; Μηπως δεν βλεπετε προβλημα ακριβώς επειδή το σκυλί το κρατας γυμνασμένο;
Αντιθέτως. Θα έσκουζε από πόνο, σε κάθε χοπ ;)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Οποιος μπορει να κανει ας κανει για να ξερει τι του γινεται...
Οστεοαρθριτιδα δεν εμφανιζουν μονο τα ηλικιωμενα ζωα αλλα και τα πολυ νεαρα,οι αιτιες διαφορες και γνωστες.
Αν μαλιστα ειναι και "σιωπηλης" μορφης δεν θα μπορει καποιος να παρει τα καταλληλα μετρα για να βοηθησει το ζωο του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
@Mariosgs το τραβάς λίγο παραπάνω, αλλά μια γενική κουβέντα μπορούμε να την κάνουμε :)

Που είπα, ότι επειδή έχω πάνω από ένα, το κριτήριό μου είναι οικονομικό, για την αποφυγή, υπερβολικών κατά την άποψή μου, προληπτικών εξετάσεων; Πουθενά. Είναι όπως με τα παιδιά. Στο πρώτο, εξασκείς όλη σου την προσοχή και αυστηρότητα. Στο δεύτερο, ε...είσαι λίγο πιο χαλαρός. Στο τρίτο, το αφήνεις στην ησυχία του κ.ο.κ. :D

Οταν το ζώο σου ζει μαζί σου, ξέρεις την κάθε του ανάσα. Εγώ τουλάχιστον. Μπορώ να καταλάβω αμέσως, αν και τι, και πόσο, κάτι δεν πάει καλά. Ε μα και φυσικά, μόλις το αντιληφθώ θα πράξω ότι είμαι υποχρεωμένη να πράξω (y)

Που βλέπεις σε όλο αυτό, την ανευθυνότητα που εμμέσως, μου καταλογίζεις;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
@Mariosgs το τραβάς λίγο παραπάνω, αλλά μια γενική κουβέντα μπορούμε να την κάνουμε :)

Που είπα, ότι επειδή έχω πάνω από ένα, το κριτήριό μου είναι οικονομικό, για την αποφυγή, υπερβολικών κατά την άποψή μου, προληπτικών εξετάσεων; Πουθενά. Είναι όπως με τα παιδιά. Στο πρώτο, εξασκείς όλη σου την προσοχή και αυστηρότητα. Στο δεύτερο, ε...είσαι λίγο πιο χαλαρός. Στο τρίτο, το αφήνεις στην ησυχία του κ.ο.κ. :D

Οταν το ζώο σου ζει μαζί σου, ξέρεις την κάθε του ανάσα. Εγώ τουλάχιστον. Μπορώ να καταλάβω αμέσως, αν και τι, και πόσο, κάτι δεν πάει καλά. Ε μα και φυσικά, μόλις το αντιληφθώ θα πράξω ότι είμαι υποχρεωμένη να πράξω (y)

Απλά όταν είπες επαναπροσδιοριζεις τα έξοδα και κατάλαβα αυτό που ειπα.
Μπράβο που μπορείς και καταλαβαινεις όλες τις "αρρωστιες, ανατομικές ανωμαλίες κλπ" και μιλάω ειλικρινά αν όντως το καταλαβαίνεις μπράβο.

Δλδ δε κάνεις γενικές αίματος,καλαζαρ,ερλιχιας , βιοχημικές u name it ,μια δυο φορές το χρόνο?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
@Mariosgs
Θεωρώ πολύ απλά ότι κάποιες προληπτικες εξετάσεις πρέπει να γινονται de facto όσο καλά και αν ξέρουμε τα σκυλιά μας και όσο και αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλάβουμε το παραμικρό.
Ειδικά σε κάποιες φυλές (ημιαιμες ή όχι) πρέπει να γίνονται κάποιες επιπλέον προληπτικες εξετάσεις λόγο κληρονομικότητας π.χ δυσπλασία.
ΑτΑυ συμβαίνει γτ η συγκεκριμένη νόσος πολλές φορές δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στην αρχή όσο έμπειρος και αν είσαι

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87